امداد و کمک های اولیه – گرمازدگی

اصول اولیه کمک های اولیه

امداد و کمک های اولیه – گرمازدگی

امداد و کمک‌های اولیه

لیست مطالب این بخش /   مطالب مرتبط انتهای همین مطلب

گرمازدگى اکثراً در شرایطى که فرد در محیطى گرم بوده و گرماى بدن نتواند دفع شود، به‌خصوص در شرایطى که فرد فعالیت بدنى زیادى دارد، رخ مى‌دهد.

  • علائم

فرد گرمازده اغلب خسته و گیج مى‌شود و ممکن است دچار برخى علائم از قبیل سردرد، گرفتگى عضلات، پوست خشک و دغ، تنفس آهسته و یا تنفس تند و عمیق، تهوع و استفراغ، ضعف شدید، افت فشارخون و در موارد پیشرفته، عدم هوشیارى شود که در صورت عدم رسیدگى به بیمار مى‌تواند کشنده باشد.

  • اقدامات اولیه

جهت کمک به فردى که دچار گرمازدگى شده است وى را به مکانى خنک مثل سایه‌بان یا اتاق ببرید و لباس‌هاى وى را از بدن خارج کنید. یک ملحفه نازک مرطوب روى بدن وى بکشید و هرچند دقیقه به آن رطوبت اضافه کنید و یا لباس‌هاى وى را مرطوب کنید تا به‌تدریج بدن آن خنک شود. مى‌توانید مصدوم را داخل وان آب نیمه‌سرد قرار دهید. به او مایعات خنک خورانده تا رسیدن دماى بدن به حدود دماى طبیعى مرطوب‌کردن ملحفه و بدن را ادامه دهید. در صورت بروز شوک اقدامات لازم را انجام دهید. پس از انجام کمک‌هاى اولیه فرد مصدوم را به مرکز فوریت‌هاى پزشکى برسانید.

  • براى پیشگیری از گرمازدگى موارد زیر را رعایت کنید

۱. در فصول گرما از پوشیدن لباس ضخیم و غیرقابل نفوذ که مانع تبخیر عروق و دفع گرما مى‌شود، خوددارى کنید.
۲. هنگام فعالیت شدید بدنى به‌قدر کافى مایعات بنوشید.
۳. جهت عادت‌کردن بدن به گرما فعالیت بدنى را در مناطق داراى آب و هواى گرم به‌تدریج طى ۳ یا ۴ هفته افزایش دهید.
۴. در فعالیت‌هاى ورزشى گروهى گرمازدگى یکى از افراد به‌معناى در خطر بودن دیگران است و باید اقدامات احتیاطى را براى بقیه افراد در نظر داشت.

نمایش نظرات (1)