بهترین گیاهان آپارتمانی + روش نگهداری

بهترین گیاهان مناسب برای آپارتمان و روش نگهداری آنها

نگهداری گیاهان آپارتمانی

امروزه اکثریت خانه ها بصورت آپارتمانی است و نور کافی برای داشتن یک گل و گیاه سرحال را ندارند. به همین علت باید از گیاهانی استفاده شود که نیاز به نور زیاد نداشته باشند. گل و گیاهان مخصوص آپارتمان زیادی وجود دارد که اگر توجه و رسیدگی شوند شاداب و بسیار بزرگ می شوند.

نکاتی برای نگهداری گیاهان آپارتمانی

نفس بخشی گیاهان: گیاهان آپارتمانی به دلیل اینکه نور کمی میخواهند نیازمند هوا رسانی خوب هستند. بنابراین روزی یک بار پنجره هارا باز کنید تا نفس گیاهان تازه شود و اکسیژن لازم را برای رشد خوب کسب کنند. زمانی که هوای تازه به گیاهان آپارتمانی می رسد ساقه ی گیاهان و گل ها مستحکم تر می شوند و رنگ برگ ها درخشان و تازه تر می شوند.

آب رسانی کافی: آب یکی از نعمت های الهی است که همه موجودات و جانوران زنده برای زندگی نیازمند آن هستند. میزان نیاز به آب در طول زندگی برای همه موجودات زنده همانند گل و گیاه متفاوت است.

گیاهان همگی نیازمند آب هستند اما در طول رشد خود به مقداری مشخص نیاز دارند بنابراین بطور منظم و با توجه نوع گیاهان به آن ها آب دهید تا نه باعث خشک شدن آنان شوید و نه باعث پوسیده و گندیده شدن ریشه آنان شوید.

حتما از گلدان هایی استفاده کنید که در انتهای آن ها سوراخ هایی تعبیه شده است زیرا ماندن آب باعث می شود هوا در جریان نباشد و در نتیجه گیاه و ریشه گیاه نفس نمی کشد.

نوع خاک گلدان: گلدان هایی که در آپارتمان و خانه های ویلایی  استفاده می شوند باید در انتخاب خاک گلدانشان توجه کرد. بهترین خاک، خاکی است که دارای ماسه باشد .

خاک گلدان نباید تحت فشار باشد زیرا فضای مناسب و آزاد برای هوا رسانی از بین می رود و اکسیژن رسانی خوبی انجام نمی شود. بنابراین باید بسته به نوع گیاه کاشته شود  برای رسیدگی بهتر خاک گلدان ها را تعویض کنید و یا گل و گیاه را به گلدان با اندازه مناسب تری انتقال دهید.

نور کافی: گیاهان بدون نور نمی توانند زندگی کنند همگی بسته به نوع و اینکه  از کدام دسته اند نیازمند نور کافی هستند زیرا نور نقش بسیار مهمی در رشد خوب گیاه دارد و اینکه رنگ گیاهان زنده تر و خوش زنگ تر می کند. پس حتما در طی روز گیاهان را در معرض نور قرار دهید البته برای گیاهان آپارتمانی نور باید بصورت غیر مستقیم به گیاه بتابد.

دمای هوای متعادل: نگهداری گیاهان در دمای نامناسب سبب پژمردگی و یا خشک شدن برگ های آن می شود به همین علت باید دمای محیط چه در زمستان و چه در تابستان بین دماهای ۲۰ تا ۲۵ درجه باشد تا گیاه شادابی داشته باشیم.

رفع آفت گیاهان: گیاهان و گل های زینتی به سرعت آفت می گیرند. شته، خستر، آردپوش و… آفت هایی هستند که در بین گیاهان و گل ها دیده می شوند. باید حواسمان به این موضوع باشیم و با آفت کش های مخصوص هر آفت و مراقبت های ویژه از آسیب رسانی به گیاهان مان جلو گیری کنیم.

رطوبت کم: در فصل زمستان خانه ها را گرم می کنیم به همین علت گیاهان دیگر رطوبت مناسب خودشان را از دست می دهند و برگ های گیاهان قهوه ای رنگ می شوند.

زمستان و کاهش دما: در فصل زمستان که با سردی هوا روبه رو هستیم تعداد زیادی از گیاهان به خواب زمستانی می روند نگران نباشید این خشک شدن گل ها طبیعی است بهترین و غیر مستقیم ترین راه حل این است که کل فضای خانه و محیط را گرم کنیم.

نمک زدایی: زمانی که بیش از اندازه به گل ها آب می دهید آب از گلدان سرازیر شده و خاک گلدان ها مرطوب می مانند این سرازیر شدن باعث تشکیل نمک می شوند که این نمک ها از رشد خوب گیاه جلوگیری می کنند.

انواع گیاهان آپارتمانی و نحوه نگهداری آنان

کاکتوس

۱- کاکتوس: گیاه کاکتوس ازجمله گیاهان پرتنوعی است که محبوبیت خاصی در بین افراد  دارا است.

این گیاه به نور متوسط رو به بالایی نیاز دارد در پی آن باید هر ۱۰ الی ۱۴ روز به آن آب داده شود این بازه بسیار مناسب است  تا هم گیاه سیراب شود هم از خشک شدن کاکتوس جلوگیری شود.

از نظر نوع خاک کاکتوس ، خاک گلدان باید سبک باشد و متشکل از ماسه شسته شده و خاک برگ باشد .همچنین هر ۵۰ روز یکبار نیاز دارد با کود مخصوص کاکتوس تغذیه شود. اگر خواهان این هستید که تکثیرش دهید در فصل تابسنان با روش قلمه زدن بهترین روش است.

پیرومیا قاشقی

۲- پیرومیا قاشقی: پیرومیا قاشقی از دسته گیاهانی است که نور متوسط رو به پایینی نیاز دارد و این نور می تواند بطور غیر مستقیم هم تابیده شود .آبیاری در تابستان ها هر ۶۵ ساعت یکبار و در زمستان ها بصورت هفتگی است.

مناسب ترین خاک برای رشد بهتر و خوب این نوع گیاه خاک پیت و خاک باغچه است برای تغذیه بیشتر این گیاه از کود گیاهان زینتی استفاده کنید که محلول در آب هستند و هر ۲۵ روز یکبار استفاده کنید. برای تکثیر گیاه قاشقی ساقه و برق این گیاه را در اواخر بهار یا در تابستان قلمه بزنید.

گیاه برگ انجیری

۳-برگ انجیری:  برگ انجریر به نور غیر مستقیم نیاز دارد و چه بهتر که در پشت پنجره باشد این گیاه نیاز به اب هر ده روز یکبار دارد . بهترین و مورد قبول ترین خاک برای برگ انجیری خاک سبک و لیمونی است. نیاز به کوددهی زیادی ندارد و در صورت تغذیه هر ۴۰ روز یکبار به آن کود دهید. برای ازدیاد این نوع گیاه ساقه برگ انجیری را در بهار قلمه بزنید.

گیاه دراسنا

۴-دراسنا: گیاه دراسنا یک گیاهی است که به نور زیاد و غیر مستقیم نیاز  و نیاز به آبیاری هر ۵ روز یکبار دارد مناسب ترین خاک هم خاک لیمونی و گیاه پیت است. کوددهی این گیاه لازم است و باید از کود محلول در آب استفاده کرد .

روش تکثیر این گیاه از دو روش امکان پذیر است روش اول از طریق ساقه در اواخر زمستان و روش دوم از طریق کشت بذر در بهار است.

گیاه ماداگاسکار

۵-ماداگاسکار: گیاه ماداگاسکار به نور فراوان و مستقیمی نیاز دارد و در تابستان هر دو هفته یکبار و در زمستان هر هفته ای یکبار نیازمند آبیاری است مرغوب ترین خاک هم خاک شنی و سبک یا خاکی که از ترکییب خاک برگ و ماسه است می باشد. یک روش برای کوددهی این است که ورمی کمپوست را روی سطح خاک بریزید تا گیاه بهتر رشد کند. تکثیر ماداگاسکار بصورت قلمه و پیوند و کشت بذر امکان پذیر است.

گیاه کاج مطبق

 

۶- کاج مطبق : این گیاه بهترین گیاه برای آپارتمان هایی است که در معرض نور نیستند زیرا کاج مطبق به نور ملایم نیاز دارد و نیازمند آبیاری است که هفته ای دوبار در تابستان و در زمستان هم هر ده روز یکبار است باید با اسپری برگ ها را هر روز شاداب کرد.

خاک مور نیاز این نوع گیاه ترکیب ماسه و خاک برگ است. برای کود دهی نیاز است ۳ گرم در لیتر سولفات آمونیوم را  بطور منظم هر ۲۰ روز یکبار  در بازه فروردین تا شهریور مورد استفاده قراردهید.

گیاه شفلرا

 

۷-شفلرا: نور مورد نیاز شفلرا  متوسط است و نور غیر مستقیم را می پسندد اگر در معرض نور فراوان قرار بگیرد باعث زرد شدن برگ ها می شود. شفلرا در برابر خشکی خاک مقاوم است توصیه می شود در روزهای تابستان خاک های برگ های شفلرا را گرفته و با آب اسپری کنید. تا با افزایش چشمگیر شادابی را داشته باشید. برای تکثیر هم ازقلمه استفاده کنید منتهی در بیرو از خانه انجام دهید.

گیاه کروتون

 

۸- کروتون: این نوع از گیاه به نور متوسط نیاز دارد و برای آبیاری هر زمانی که خاک گلدان رو به خشکی بود آن را آبیاری کنید. خاک مخصوص این نوع گیاه قلیایی و جنگلی است و در کنارش برای نگهداری از خاک باغچه استفاده کنید. از کود هم برای تغذیه کروتون استفاده کنید . نحوه تکثیر از طریق قلمه انتهایی ساقه است که از اواخر بهار تا اواخر تابستان به طول می انجامد.

گیاه پوتوس

۹- پوتوس: گیاه پوتوس از دسته گیاهان آپارتمانی به شمار می آید زیرا نیاز به نور متوسط رو به پایین دارد و بهتر است این نور بصورت غیر مستقیم بتابد.آبیاری این گیاه در تابستان ها هر ۵ روز یکبار و در زمستان ها هر ده روز یکبار است. مناسب ترین خاک برای رشد کافی این گیاه خاک سبک است کوددهی بطور منظم از فروردین تا آبان هر ۲۰ روز یکبار مناسب ترین روش کوددهی است.

روش تکثیر از طریق قلمه ساقه اش است که از اواخر بهار تا اواسط تابستان بهترین بازه زمانی برای تکثیر گیاه پوتوس است که به خود گیاه اصلی هم آسیب نرساند.

گیاه سینونیوم

۱۰- سینونیوم : این گیاه زیبا علاقه زیادی به نور یکنواخت و ملایم دارد و بهترین مکان برای نگهداری در جایی است که سایه روشن پنجره است. و برای آبیاری این گیاه هر ۱۰ روز یکبار اقدام کنید تا گیاه شاداب و سر زنده ای داشته باشید. خاک مخصوص این گیاه از ترکیب خاک پیت و کمپوست است که بهترین ها هستند. برای اینکه تغذیه به این گیاه زیبا داده شود از کود مخصوص آن استفاده کرده و در بهار و تابستان هر ۲۰ روز یکبار اقدام به تغذیه گذاری کنید. تکیر این نوع گیاه از طریق قلمه ساقه است که بعد از اینکه قلمه در آب ریشه زد آن را بکارید.

البته گیاه سانسوریا نیز در دسته گیاهان آپارتمانی زیبا میباشد. که ما در مقاله ای جدا به صورت کامل درباره آن توضیح داده ایم.

 

اگر به گل و گیاهان علافه دارید به شما پیشنهاد می کنیم حتما از لیست گل و گیاهان معرفی شده در پایگاه علمی سرگرمی چرخک دیدن کنید یا از دسته بندی گل و گیاهان سایت که اطلاعات مفیدی در باره گل و گیاهان به دست خواهید آورد 
۸۰%
عالی
لینک کوتاه این مقاله
این مقاله را به اشتراک بگذارید
  • به این مقاله رای دهید
پیام بگذارید