دهه فجر چه روزی است و درباره آن چه میدانید؟

آنچه باید در مورد دهه فجر بدانید

ذهه فجر چه روزی است

دهه فجر چیست؟

دهه فجر برای انقلاب اسلامی یادآور روز های پرخاطره و سرنوشت ساز ملت ایران است. که به روز های دوازدهم تا بیست و دوم بهمن ماه سال ۱۳۵۷ نسبت داده شده است و دهه فجر ۱۴۰۰ درست چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران است

این ایام بزرگترین وقایع را در خودش جای داده همچون بازگشت سربلند سید روح الله خمینی به ایران بعد از تبعید ۱۵ ساله و شکست بسیار بزرگ حکومت نظامی به فرمان امام خمینی (ره). و در آخر ارتش شاهنشاهی با اعلام بیطرفی خود باعث شد حکومت پهلوی در ۲۲ بهمن ماه با شکست روبه رو شود و به انقراض بینجامد.  تحولات خاصی را امام با وزودشان به همراه آوردن و تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی این تحولات ادامه دار بود که باعث پیروزی انقلاب و ایران اسلامی شد که بعد از مدت ها به نام دهه فجر نام گذاری شد.

تاریخ شروع دهه فجر

تاریخ شروع و پایان دهه فجر

چهل و سه سال پیش در تاریخ دوازدهم بهمن ماه سال ۱۳۵۷ ه.ش مصادف با یکم فوریه سال ۱۹۷۹، امام خمینی (ره) پس از گذراندن دوران ۱۵ ساله تبعید و دوری از وطن، با استقبال وسیع مردم ایران به وطن بازگشت. ده روز پس از ورود امام به وطن و در تاریخ بیست و دوم بهمن ماه سال ۱۳۵۷ ه.ش مصادف با یازدهم فوریه سال ۱۹۷۹ انقلاب اسلامی با شکست رژیم شاهنشاهی به پیروزی رسید.
به همین خاطر هر ساله از تاریخ دوازدهم بهمن ماه یعنی روز بازگشت امام به وطن تا بیست و دوم بهمن ماه یعنی روز پیروزی انقلاب اسلامی و شکست رژیم شاهنشاهی را دهه فجر نام گذاری کرده اند و در سراسر ایران این دهه را جشن میگیرند.

علت نامگذاری دهه فجر به این نام چیست؟

همانطور که گفته شد دهه فجر از ۱۲ تا ۲۲ بهمن است که بهترین و برازنده ترین نامی است که از قرآن کریم گرفته شده است  از منظر لغوی فجر به معنی سپیده دمان است . قصه ای از قرآن کریم نقل شده است که ریشه این نام است فجر یا شکافته شده  که نامگذاری این اسم بسیار مبارک و مزین است .

یکی از علت های دیگر نامگذاری این دهه به دهه فجر از هوش و ذکاوت امام (ره) است که جاودان خواهد بود نامیدن این دوره به دهه فجر استفاده از نام های مقدس و مبارک است که برای نشان دادن راههای دینی انقلاب بسیار کارابوده است . ما مردمان ایران از این ده روز دهه فجره بعنوان روز های سرنوشت ساز و پر غرور و فجرآفرین یاد میکنیم.

دلیل جشن گرفتن دهه فجر

چرا دهه فجر را جشن بگیریم؟

مهم واقع شدن و پاسداشت این دهه بی عیب که فجر نام دارد مخصوصا راهپیمایی عظیم روز ۲۲ بهمن در واقع ابزار درجه یک برای مقابله با دشمنان اسلام  و روشن نگه داشتن چراغ سنت های الهی است.توجه به  دهه فجر تجدید بیعت با آرمان های کامل و مصمم امام (ره) است.

در شرایط حاکم برجامعه امروزی که توطئه های شیطانی ضد انقلابان در همه جا دیده میشود نیاز به یک حرکت همگانی ملی است راهپیمایی روز بیست و دوم بهمن نشانگر اقتدار و وحدت ملی مردمان ایران است.مظهر چیزی است که تن دشمنان این خاک و  بوم را به لرزه در می آورد دشمنان با دیدن این همبستگی و وحدت ملی بسیار متحیر و سست اعمال می شوند.

با مشت کردن دستانمان وگره کردن مشتهایمان جواب کوبنده ای به دشمنان این مرز و بوم خواهیم داد باهدف  حافظ منافع ملی کشور عزیزمان ایران اسلامی بودن.

همگی مردمان ایران باید بدانند دستاوردهایی بی همتا همچون کامل شدن، آزادی ،خودباوری و … همگی نیاز به نگهداری دارد که راهپیمایی روز ۲۲بهمن وگرامیداشت دهه فجر یکی از راههای نگداری این دستاوردهای بی نظیر است.

مسابقات دهه فجر

دهه فجر در مدارس چگونه است؟

در طول سال تحصیلی دانش آموزان به نقش انقلاب اسلامی توجه زیادی باید شود. دهه فجر فرصت بسیار استثنایی برای به ثبات رساندن پایه های انقلاب و ایران اسلامی است تا مفاهیم و دستاوردهایی که نسل های قبل به ارمغان آورده اند به نسل های جدید اعم از دانش آموزان نشان داده شود. در این دهه در مدارس بنر ها، روزنامه دیواری و عکس های زیادی در رابطه با دهه فجر در محیط مدارس نصب میشود و مدارس حال و هواس دهه فجر به خود میگیرند.

در سالهایی که هنوز دچار بیماری کرونا نشده بودیم و  مدارس دایر بود، روزها و هفته های ماندگاری را برای دانش آموزان در دهه فجر بوجود می آوردیم. در این دهه مسابقاتی مثل فوتبال، والیبال، روزنامه خوانی، طناب کشی، تنیس و مسابقات علمی زیادی در بین دانش آموزان برگزار میشد و به نفرات برتر جوایزی از طرف مدرسه و آموزش پرورش به دانش آموزان اهدا میشد. امروزه به دلیل غیر حضوری بودن مدارس برخی از مسابقات که امکان برگزاری آنها به صورت غیر حضوری وجود دارد، جایگزین مسابقات حضوری شده اند.

اگر تمایل دارید از حقایق اهرام مصر مطلع شوید حتما این مقاله را مطالعه کنید.

دهه فجر از کلام امام راحلمان

هم اکنون مردمان کشور ما دهه فجر و آزادی و استقلال خودشان را از دست ابرقدرت های جنایتکار پس میگرد و جشن به پا خواهد شد امید است به همین زودی سقوط حکومت عراق را مشاهده و جشن بگیریم بنده سالروز پیروزی انقلاب اسلامی را به ملت محترم علی الخصوص شهدا مجروحین و جانبازان تبریک عرض می نمایم.این پیروزی و سرافرازی مرهون و مدیون فداکاری این عزیزان است. تاریخ این شجاعت و ایثار شهیدان و جانبازان و ایثارگران را ضبط کرده .سلام من بر شهیدان و بازماندگان آنان و مجروحان و خاندان عزیزشان و کسب افتخار و پیروزی برای مجاهدین حق طلب.

شعرهای مربوط به دهه فجر

پس از پیروزی انقلاب اسلامی و شکست رژیم شاهنشاهی شاعران کشورمان شعرها و سروده های زیبایی را در وصف این دهه سروده اند که در این قسمت به معرفی برخی از آنان میپردازیم.
خمینی ای امام که سروده ی استاد حمید سبزواری به آهنگسازی استاد حمید شاهنگیان است که در دوازدهم بهمن ماه سال ۱۳۵۷ در فرودگاه مهرآباد در هنگام ورود امام به وطن خوانده شد.
برخیز ای شهیدان: این شعر نیز سورده استاد حمید سبزواری است که آهنگساز این اثر مشخص نیست. این شعر نیز در حضور امام در بهشت زهرا خوانده شد.
رباعی ها و دوبیتی های زیادی نیز در رابطه با دهه فجر نوشته شده اند که به معرفی برخی از آنان میپزدازیم.

دور است از ظلم جهانگیران * سگ ها کجا و بیشه شیران؟
نامی که جاوید است در تاریخ * جمهوری اسلامی ایران
*********
او آمد و کوچه و خیابان شد سبز * امید شکفت و عشق و ایمان شد سبز
او آمد و از وطن فراری شد دیو * در فصل فرشته بوی انسان شد سبز
*********
از اوج بروج حق سردار قیام آمد * بر شوق سماع جان انوار امام آمد
طاقوت نگونسر شد با خاک برابر شد * شمشیر انالحق چون بیرون ز نیام آمد

پیام بگذارید