راههایی برای رسیدن به آرامش در چندگام
راهکارهایی عملی برای رسیدن به آرامش در زندگی
رمز آرامش در چند گام
۱) گام اول: هر روز چند واژه جدید بیاموزید.
۲) گام دوم: شکرگزار باشید.
۳) گام سوم: یک روز در هفته گیاهخواری کنید.
۴) گام چهارم: به خاطر داشته باشید که هرگاه در کاری سرگردان میمانید، در حال آموختن نکتهای جدید هستید.
۵) گام پنجم: تا آنجا که لازم است خودتان را به مبارزه بطلبید، نه بیش از اندزه.
۶) گام ششم: همیشه لبخند بزنید (لبخند و خنده تفاوت دارند).
۷) گام هفتم: شرقیها اعتقاد دارند که آب تجاری منبع انرژیهای مثبت و ضروری در زندگی است. پس هر چند روز یکبار زیر دوش بروید و بگذارید جریان آب تمام عضلات را ماساژ بدهد.
۸) گام هشتم: نعمت سلامتی خود را قدر بدانید.
۹) گام نهم: از کسانی که شما را مورد ستایش قرار میدهند، تشکر کنید.
راه هایی برای رسیدن به آرامش
دوران کودکی و لذتی که در شنیدن قصه شبانه داشتهایم را میتوانیم در دوران بزرگسالی نیز احساس کنیم.
این کار با روشی که روانکاوها پیشنهاد میکنند، قابل پیگیری است. در این روش به ناهشیار خود گام برمیداریم و با ذره بین آن را کاوش میکنیم.
برای اجرای روش روانکاوها مراحل زیر را اجرا کنید. جملاتی در زیر آمده است. در ابتدای تمامی این جملات به جای نقطه چین عبارت «آخرین باری که» را تکرار کنید. اگر پاسخ این سوالات حاکی از روی دادن این موارد در کمتر از ۶ ماه بود، آن را با صورتکی خندان و در غیر اینصورت با صورتکی غمگین مشخص کنید.
- …… از ته دل خندیدم، کی بود؟
- ….. به خودم در آینه برای خودم و نه دیگران نگاه کردم، کی بود؟
- …… از خودم و وجدانم راضی بودم، کی بود؟
- …… کسی را خوشحال کردم، کی بود؟
- …… به کسی کمک کردم، کی بود؟
- …… من سلام کردم و جوابی نشنیدم و ناراحت نشدم، کی بود؟
- …… با دوستانم غذا خوردم، کی بود؟
- …… به همسرم گفتم دوستت دارم، کی بود؟
- …… با خانواده برای تفریح بیرون رفتم، کی بود؟
چگونه میشود از زندگی تکراری و یکنواخت احساس شادکامی و رضایتمندی داشت؟
صورتکهایی را که نقاشی کردهاید را مشاهده کنید. تنها مشاهده کنید، هرگز آنها را شمارش نکنید. در یک نگاه حدس بزنید صورتکهای غمگین بیشترند یا شاد. تعداد زیاد صورتکهای غمگین حاکی از دعوای انسان با خودش است که فرافکنی میکند و به دیگران میگوید مردم اذیت میکنند و بانی ناخوشایندی من در زندگی هستند. این در حالی است که این تصور اشتباه است.
چگونه به آرامش ذهنی دست یابیم؟

هر که هستید و هر کجا زندگی میکنید آرامش را به زندگی خود دعوت کنید و آن را در ذهن خود جایگزین سازید. اگر کلام و رفتار شما قرین آرامش باشد، بدون شک این ویژگی به دنیای اطراف شما نیز سرایت خواهد کرد.
به خاطر داشته باشید برای رسیدن به این وضعیت ، لازم است برخی قابلیتهای ویژه را در خود پرورش دهید و شرایط خاصی را در زندگی خویش ایجاد نمائید.
هرگز امید را از کسی سلب نکنید، شاید این تنها چیزی باشد که دارد .
رعایت نکات زیر مقدماتی است که به شما کمک میکند در این مسیر گام بردارید:
۱) یاد بگیرید که گاه مسائل را رها سازید.
بدین معنا که به هر مسئلهای دائماً گره نخورید. وقتی همیشه و همه جا در فکر مسائل خود هستید و به مرور آنها میپردازید، در واقع همیشه بار اضافهای را با خود حمل میکنید که این خود سبب ایجاد اضطراب و استرس در شما میگردد. بیاموزید که با یک ذهن رها و آزاد زندگی کنید. این امر به شما کمک میکند که با هر محرک کوچک و یا مانع جزئی آشفته نشوید.
۲) به خود و خدای خود ایمان داشته باشید.
اگر به خود و خدای خود ایمان داشته باشید، به راحتی از عهده مشکلات زندگی برخواهید آمد . و ثابت قدم و مطمئن در راه رسیدن به اهداف خود گام خواهید برداشت.
۳) مثبت اندیش باشید
اگر دیدگاه مثبت اندیشی نداشته باشید، همهچیز میتواند بیفایده و بیثمر باشد. داشتن نگرش مثبت و امید، بهترین سلاح در مقابل ترس و اضطراب است.
۴) نسبت به انتظارات و برنامهریزیهای خود، واقع بین و منطقی باشید.
توانائیهای خود را در موقعیتهای خاص بشناسید و نسبت به عدم توانائیها و ضعفهای خود واقع بین باشید. هر چقدر نگرش شما نسبت به مسائل زندگی منطقیتر باشد، به آرامش بیشتری دست خواهید یافت.
۵) نسبت به انسانها، عشق بیقید و شرط خود را نثار کنید.
شما میتوانید از دوستان، هم اتاقیها و هم کلاسیهای خود شروع کنید. یاد بگیرید که آنها را بدون قید و شرط دوست بدارید، در مقابل ضعفهای آنها صبور باشید و خطاها و اهمال کاریهایشان را ببخشید. هر چقدر نسبت به دیگران بخشش بیشتری داشته باشید، احساس شادی و خرسندی بیشتری را تجربه خواهید کرد.
۶) معنای فداکاری را لمس کنید.
دست بخشش داشته باشید. ولی انتظار بازگشت نداشته باشید. دیگران را به شیوههای خودشان خوشحال کنید. به افراد بیپناه، یتیم و فقیر کمک کنید. برای آنهایی که خواهان یاری شما هستند پشت و پناه باشید و بدون آنکه منّتی بر آنها نهید ، تکیهگاهشان باشید. هر چقدر بیشتر ببخشایید، از الزامات و قید و بندها بیشتر رها خواهید شد.
۷) افکار خود را بازسازی کنید.
در افکار و عقاید خویش نسبت به شخص خود، بازنگری کنید. بیاموزید در مقابل خویشتن صبور باشید و ارزشها و استعدادها و مهارتهای خود را ارج نهید. خود را بدون هیچی قید و شرطی دوست بدارید. هر گونه ترس و تردید غیرمنطقی که در مورد خود دارید کنار بگذارید. اگر دیدگاه مثبت و سالمی را در مورد خود داشته باشید یاد خواهید گرفت که خود را بدون قید و شرط قبول داشته باشید.