شما لحظه ی بدنیا آمدن تان را به یاد می آورید؟

چرا نمی توانیم تجربیات ابتدایی خود را به یاد بیاوریم؟

انسان ها می توانند لحظه ی بدنیا آمدنشان را به یاد بیاورند؟

آیا انسان می تواند به دنیا آمدنش را بخاطر بیاورد؟

نوزادان این توانایی را دارند تا لحظه ی تولد خود را به یاد بیاورند . اما با گذشت زمان دچار نوعی فراموشی می شوند . این فراموشی ارادی نمی باشد . یعنی آنها نمی توانند تصمیم بگیرند که چیزی را از خاطرشان حذف کنند . این فراموشی به عوامل زیادی بستگی دارد . مثلا افرادی که هوش و استعداد بالاتری نسبت به خیلی از افراد دیگر دارند ، تجربیات سنین پایین تر خودشان را بهتر به یاد می آورند . یا وقتی خاطرات شما از هیجان بیشتری برخوردار باشند ، شما به راحتی می توانید آنها را به یاد بیاورید .

آیا انسان می تواند به دنیا آمدنش را بخاطر بیاورد؟
آیا انسان می تواند به دنیا آمدنش را بخاطر بیاورد؟

به احتمال زیاد ، اکنون می توانید خاطرات دوران هفت سالگی تان را به یاد بیاورید . اگر آلبوم های خانوادگی را در مقابل تان قرار دهیم ، می توانید با نگاه کردن به آنها ، گذشته را خوب بیاورید . در حقیقت تصویر ها ذهن شما را قلقلک می دهند . و سلول های مغز شما را به تحریک وا می دارند . به یاد آوردن خاطرات بین سه تا هفت سالگی در افراد مختلف ، متفاوت است . برای مثال افرادی پیدا می شوند که بعضی از خاطرات این دوران را به خوبی به یاد بیاورند .

حافظه نوزاد را چگونه ارزیابی می کنید ؟

نخستین بار فروید بیان کرد که افراد بزرگسال نمی توانند اتفاق پیش از شش سالگی را به یاد بیاورند . زیگموند فروید ، روان شناس اتریشی می باشد که پدر علم روانکاوی نامیده شده است . یکی از ارائه های فروید در بحث روانکاوی ، مسئله ی انتقال می باشد . مسئله ی انتقال ، فرآیندی می باشد که در آن  افراد مراجع خاطرات کودکی خودش را با درمانگر خود در میان می گذارد .

در واقع وقتی انسان ، نوزاد می باشد ، در مغز خود همه چیز را می داند . می داند که او پا به دنیا گذاشته است . یعنی این آگاهی مخصوص همان لحظه های اولیه ی بدو تولد می باشد . اما با گذشت زمان ، همه ی این اطلاعات و آگاهی ، محو خواهند شد . به این دلیل که سیناپس ها در سال های اول زندگی پس از تولد ، سرعت رشد زیادی دارند . همچنین محققان ذکر کرده اند که حجم سیناپس های تولید شده بسیار بیشتر از نیاز نوزاد است . شاید متوجه شده باشید که علت افزایش سرعت فراگیری کودکان ، بخاطر تولید زیاد سیناپس ها می باشد .

حافظه ی ضمنی نوزاد

حافظه ی ناآشکار نام دیگر حافظه ی ضمنی می باشد . بعبارتی حافظه ی ناآشکار ، حافظه ای می باشد که به شکل ناخودآگاه به یاد می آوریم . یعین حافظه ی ضمنی یا حافظه ی ناآشکار ، در خارج از حافظه ی نوزاد قرار دارد . در حافظه ی نوزادان خاطرات هستند ، اما از آنها اطلاع ندارند . اما می توان حافظه ی ناآشکار را درک کرد . وقتی کار های ادراکی را انجام می دهیم . وقتی کارهایی را انجام می دهیم که ذهن و اسکلت بدن مان باهم هماهنگ کار می کنند . می توانیم بفهمیم که حافظه ی ضمنی به ما کمک می کند . اما ما به یاد نمی آوریم که چه تجربه هایی باعث شده اند تا ما این چنین کار ها را انجام بدهیم .

نوزادان حافظه ی ضمنی قوی دارند .
نوزادان حافظه ی ضمنی قوی دارند .

همانطور که گفتیم ، نوزادان حافظه ی ضمنی قوی دارند . مغز آنها می تواند پیام های رسیده به مغز را بخوبی کد گذاری بکند . وقتی این اطلاعات در مغز ، کد گذاری می شوند ، دیگر مثل گذشته نمی توان انها ار فهمید . تجربیات اولیه وجود دارند اما به شکلی دیگر . وقتی آنها خودشان را نشان می دهند که شما بیشتر به آنها فکر کنید . می توان گفت وقتی ذهن خود را بازیابی می کنید ، می توانید آن کد گذاری ها را بشکنید .

اما دقت داشته باشید که برخی از کدگذاری ها ممکن است مربوط به خیلی از زمان های پیشین باشد . و به همین دلیل امکان بازیابی آنها به صفر می رسد . البته همه ی این گفته ها نسبی است . و کمتر کسی پیدا می شود که تجربیات ابتدایی زندگی اش را به یاد بیاورد .

تولید انبوه سیناپس ، عامل دیگری که باعث می شود تجربیات ابتدایی را به یاد نیاورید . 

برخی دیگر از دانشمندان علم روانشناسی گفته اند که با تولید انبوه سیناپس ها ، احساس افراد کد گذاری می شوند . کد گذاری می تواند به ارتباط رشد کودک و قشر قبل از پیشانی مربوط باشد . اما حوزه های قشر قبل از پیشانی ، در هنگام تولد نیمه فعال هستند . و با تنظیم ارتباط با رشد کودک بعد از تولد ، بطور کامل فعال می شوند .

سیناپس را بشناسیم .

نورون ها بنیادی ترین سلول های عصبی هستند . نورون ها در پایانه ی خود آکسون دارند . پیام الکتریکی از پایانه ی آکسون به غده یا دندریت یا یک سلول عصبی دیگر می فرستند . هدف اصلی نورون ها پردازش پیام الکتریکی و انتقال آن به سایر قشر های کنترل کننده ی بدن می باشد . مغز انسان دارای ششصد و هشتاد میلیارد نورون است . سیناپس به محلی گفته می شود که یک آکسون نورون با دندریت یک نورون دیگر ارتباط دارد . ارتباط آنها منجر به ترشح پیامرسان های عصبی می شود . از پیامرسان های رسانی مانند گلوتامات ، استیل کولین و اپی نفرین ترشح می شوند . این پیامرسان ها سبب پیوستگی رسانش پیام های عصبی می شود .

سیناپس را بشناسید .
تولید و رشد سیناپس ها هنگام نوزادی بیش از نیاز بدن می باشد .

خوب است بدانید در این زمان ، قشر بصری ، مخچه و میلینیشن هم رشد می کنند . رشد قشر بصری به نوزاد این امکان را می دهد تا تمام اشیا ء و سایل اطراف محیط پیرامون خود را بخوبی ببیند . همچنین در این زمان قادر خواهد بود که چندین رنگ محدود را ببیند .

مغز انسان از قسمتی به نام لیمبیک تشکیل شده است . لیمبیک قسمتی مخصوص یادگیری انسان می باشد . هیپوکامپ هم در قسمت کناره ای یا لیمبیک قرار دارد . عملکرد اصلی هیپوکامپ به حافظه و یادگیری مربوط می شود . وقتی هیپوکامپ رشد می کند ، اطلاعات حسی شما مثل همین تجربیات ابتدای تولدتان به حافظه ی بلند منتقل می شود . بهمین خاطر است که شما نمی توانید از تجربیات تولد خودتان چیزی بازگو کنید .

پیام بگذارید