قدیمی ترین شهرهای قاره اروپا – بخش سوم
نگاهی اجمالی بر قدیمی ترین شهرهای قاره اروپا
فهرست مطالب
قدیمی ترین شهرهای قاره اروپا – بخش سوم
اروپا میزبان برخی از مهمترین مکانهای تاریخی در جهان است و جای تعجب نیست که میلیونها مسافر تاریخدوست هر ساله از اروپا بازدید میکنند. قدیمیترین تاریخچهها از قاره اروپا به ۲۰۰۰۰ سال قبل از میلاد برمیگردد و حتی امروزه نیز برخی از قدیمیترین شهرها هنوز مسکونی هستند. احتمالاً با برخی از شهرهای این لیست به خوبی آشنا هستید، برخی دیگر ممکن است تعجبآور باشند، و برای برخی، ممکن است حتی از وجود آنها بیاطلاع باشند، اما در این مقاله گردشگری سایت چرخک، لیستی از قدیمیترین شهرهای اروپا گردآوری شدهاند.
در دو مقاله پیشین به نخستین و دومین بخش قدیمی ترین شهرهای قاره اروپا پرداختیم که میتوانید آن را مطالعه نمایید و در این مقاله، سومین بخش آن برای شما عزیزان آماده گشتهاست.
قدیمی ترین شهرهای قاره اروپا
کادیس، اسپانیا – ۱۱۰۰ سال پیش از میلاد

همه ما میدانیم که اسپانیا دارای تاریخ غنی است، اما فقط تعداد کمی از مردم میدانند که کادیس در واقع قدیمیترین شهر دائماً مسکونی در این کشور است. کادیس یک شهر ساحلی زیبا واقع در جنوب اسپانیا است که در حدود ۱۳ قرن پیش توسط فنیقیها از صور تأسیس شد و در آن زمان، این شهر را گدیر مینامیدند. چند قرن بعد این شهر توسط کارتاژینیان فتح شد و پس از جنگ اول پونیک بخشی از امپراتوری روم شد و برای قرنها غربیترین شهر امپراتوری روم بود. پس از سقوط امپراتوری روم، این شهر برای مدت کوتاهی توسط ویزیگوتها و بیزانسیها اداره میشد و سپس تحت تهاجمات موروها قرار گرفت.
با این حال، شهر کادیس روزهای شکوه خود را در عصر کاوش سپری کرد، زمانی که این شهر به یکی از مهمترین شهرهای بندری اروپا تبدیل شد. حتی کریستف کلمب نیز در دومین و چهارمین سفر خود از کادیس حرکت کرد. اما با این کار، این شهر نیز هدف دشمنان اسپانیا قرار گرفت. کادیس در طول جنگهای انگلیس و اسپانیا چندین بار مورد حمله انگلیسیها قرار گرفت و در دوران حکومت ناپلئون، یکی از آخرین سنگرهای مقاومت بود که هرگز تحت سلطه فرانسه قرار نگرفت. امروزه کادیس یکی از زیباترین شهرهای سواحل جنوبی اسپانیا است. این شهر دستخوش بازسازی اساسی شده است و بسیاری از مکانهای دیدنی قدیمی آن تمیز و بازسازی شدهاند.
پاتراس، یونان – ۱۱۰۰ سال پیش از میلاد

نخستین آثار سکونت در اطراف قلمرو پاتراس امروزی به سه هزار سال پیش بازمیگردد، اما شکی نیست که این شهر از ۱۱۰۰ سال قبل از میلاد به طور مداوم مسکونی بوده است و پاتراس را به یکی از قدیمی ترین شهرهای قاره اروپا تبدیل کرده است. این شهر با اتحاد سه روستای میسنیها در منطقه آروی ایجاد شد.
با گذشت زمان، شهر توسط دوریها مستعمره شد و بعداً توسط رومیان فتح شد. در قرون وسطی، پاتراس تا زمان سقوط قسطنطنیه یکی از مهمترین شهرهای امپراتوری بیزانس بود. پس از این، پاتراس بخشی از حاکمیت آخائیا بود و همچنین قبل از سقوط به دست عثمانیها برای مدت کوتاهی توسط ونیزیها اداره میشد. امروزه پاتراس یک شهر مدرن با بسیاری از بناهای تاریخی است و با بیش از ۱۶۰۰۰۰ ساکن، سومین شهر بزرگ یونان است.
خیوس، یونان – ۱۱۰۰ سال پیش از میلاد

شهر خیوس شهر اصلی جزیره خیوس در دریای اژه شمالی است. این شهر در ابتدا در بالای یک محل استقرار باستانی بنا شد. در طول سالها، این شهر هرگز یک شهر بزرگ نبود، اما به دلیل موقعیت جغرافیاییاش، به اندازه برخی از قدیمیترین شهرهای اروپا متحمل شکستها و تصرفگشتنهای زیادی نشد.
خیوس در سال ۱۸۸۱ زلزله ای ویرانگر را تجربه کرد که بسیاری از میراث باستانی شهر را ویران کرد. پس از آن، شهرک به سبک نئوکلاسیک بازسازی شد که ظاهر شهر را تغییر داد و اصالت آن را از بین برد.
نیکوزیا، قبرس – ۱۱۰۰ سال پیش از میلاد

نیکوزیا در قلب دشت Mesaoria، در سواحل رودخانه Pedieos، پایتخت قبرس و یکی از قدیمی ترین شهرهای قاره اروپا است که تا به امروز به طور مداوم مسکونی بوده است. اولین آثار زندگی انسان در منطقه نیکوزیا امروزی به ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد برمیگردد، اما به احتمال زیاد این سکونتگاهها در ۱۱۰۰ سال قبل از میلاد متروک شده و دوباره مسکونی شدهاند. این شهر به احتمال زیاد توسط میکنیها تأسیس شد و بعداً توسط آشوریها فتح شد؛ قبل از تبدیل شدن به یک دولت-شهر معروف به لدرا.
در دوران قرون وسطی نیکوزیا توسط صلیبیون، فرانک ها، جنوایان، ونیزیها و عثمانیها فتح شد؛ پیش از تبدیل شدن به پایتخت قبرس امروزی. همانطور که ممکن است بدانید یا ندانید، قبرس به دو بخش تقسیم میشود، جمهوری قبرس (عمدتاً یونانی ها ساکن هستند) و جمهوری ترک قبرس شمالی (عمدتاً ترکها). نیکوزیا نیز به دو بخش تقسیم شده است (یکی ساکنان ترکها و دیگری ساکنان یونانی) و هر دو قسمت نیکوزیا به عنوان پایتخت هر دو جمهوری عمل میکند و نیکوزیا را به تنها شهر در جهان که به این شکل است تبدیل میکند (پایتخت دو جمهوری آن هم همزمان).
زادار، کرواسی- ۱۰۰۰ سال پیش از میلاد

زادار که در شمال غربی منطقه راونی کوتاری در امتداد ساحل آدریاتیک قرار دارد، قدیمیترین شهر کرواسی است. این شهر حدود ۳۰۰۰ سال پیش توسط لیبورنیها، قبیلهای باستانی که در منطقه شمال شرقی آدریاتیک بین رودخانههای آرسیا (راشا) و تیتوس (کرکا) ساکن بودند، تأسیس شد. شهر زادار اولین بقایای زندگی بشری خود را به دوره نوسنگی بازمیگرداند، اگرچه نظریههایی در مورد اولین سکونتگاهها در این منطقه وجود دارد که قدمت آن به اواخر عصر حجر بازمیگردد.
در زمان رومیان، این شهر به یک شهر برجسته رومی تبدیل شد (و به Iadera تغییر نام داد). پس از سقوط امپراتوری روم، این شهر توسط آوارها و کرواتها غارت شد و سرانجام به بخشی از امپراتوری بیزانس و بعداً پادشاهی ونیزی تبدیل شد. پس از سقوط ونیز، زادار تحت حاکمیت اتریش قرار گرفت و با معاهده راپالو (۱۹۲۰)، این شهر به پادشاهی ایتالیا داده شد، اما پس از جنگ جهانی دوم، این شهر دوباره به کشور کرواسی ملحق شد (که در آن زمان، یک بخشی از یوگسلاوی بود).
امروزه، زادار یک شهر تاریخی زیبا با بسیاری از نقاط دیدنی تاریخی جذاب و پنجمین شهر بزرگ کرواسی است و در گروه قدیمی ترین شهرهای قاره اروپا قرار میگیرد.
متسختا، گرجستان – ۱۰۰۰ سال پیش از میلاد

بدون شک متسختا مهمترین شهر تاریخی گرجستان است. آثاری از زندگی انسان وجود دارد که قدمت آن به ۴۰۰۰ سال پیش بازمیگردد، اما اولین بقایای یک زندگی شهری سازمان یافته به ۱۰۰۰ سال قبل از میلاد برمیگردد. شهری که امروزه آن را میشناسیم توسط متسختوس، پسر کارتلوس، جد همنام گرجیها تأسیس شد. برای سالها، متسختا پایتخت پادشاهی اولیه گرجستان ایبری بود. این شهر جزو قدیمی ترین شهرهای قاره اروپا محسوب میشود.
در طول سالها، این شهر توسط اسکندر مقدونی و توسط ایرانیان فتح شد و بعدها یکی از مهمترین مراکز مسیحیت در گرجستان بود که نقش اساسی در مسیحیت گرجستان داشت. این شهر همچنین تا قرن نوزدهم به عنوان محل دفن همه پادشاهان گرجستان مورد استفاده قرار میگرفت. امروزه کل شهر به عنوان یک شهر حفاظت شده میراث یونسکو است و در سال ۲۰۱۴ توسط دولت گرجستان به عنوان شهر مقدس معرفی شد.