فهرست مطالب
آیا می دانید چرا به خوردن میوه و سبزی تاکید فراوان شده است ؟
۸۰ درصد وزن بدن انسان از آب تشکیل شده است . جالب است بدانید ۸۰ درصد حجم میوه ها نیز از آب تشکیل شده است . طبق تحقیقات انجام شده ، هیچ ماده غذایی بغیر از میوه ها در درجه اول و سبزیجات در درجه دوم ، چنین درصد قابل توجهی آب ندارند . اکثر آنهایی که از رژیم استفاده می کنند ، فیبر موجود در وعده هایشان زیاد می باشد . فیبر موجود در وعده های غذایی کمک می کند تا چاقی و فشارخون بالا برطرف گردند . همچنین تنها دسته ای از مواد غذایی که کلسترول ندارد ، میوه ها می باشند . به همین دلیل بامصرف میوه می توانید عملکرد صحیح مغزتان را ببینید .

سبزیجات اگرچه به پای میوه ها نمی رسند ، اما خواص بسیاری دارند . آنتی اکسیدان های سبزیجات ، از بروز بیماری پیش رونده سرطان جلوگیری می کند . هرچه رنگیزه های سبزیجات پررنگ تر و متفاوت تر باشد ، درجه آنتی اکسیدانی بودن آنها بالاتر می رود . برای مثال فیبر بالای موجود در سبزیجات کمک می کند تا به بیماری سرطان روده مبتلا نشوید . فیبر به تنهایی برای بدن انسان فائده ندارد . چون از دستگاه گوارش انسان دفع می شود . و چون هضم آن برای دستگاه گوارش ، کار آسانی نیست ، از خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در امان می مانید . غیر از کاهش خطر ابتلا به سرطان ، دیگر اضافه وزن نخواهید داشت . درست است که سبزیجات کالری کمی دارند . اما مصرف زیاد آنها در مقایسه با سایر مواد غذایی ، افزایش وزن کمتری خواهید داشت .
وجود فیبر ، دلیلی بر خوردن پوست میوه ها می باشد .
کیمبرلی سیندر ، متخصص تغذیه و مولف کتاب «غذاهای سم زدا» است . او می گوید که روش های جالبی برای استفاده از این پوستهای سرشار از مواد مغذی در رژیم غذایی وجود دارد . تحقیقات محققان نشان داده است که پوست میوه حدود ۳ الی ۴ برابر فیبر بیشتری از خود میوه دارند . از دلایل مصرف میوه و سبزیجات باپوست وجود فیبر قابل توجه در پوست آنها می باشد . همانطور که پیشتر گفتیم فیبر نقشی مهم در فرایند سم زدایی بدن دارد . آنها همچنین حاوی دستهای از آنتی اکسیدانها و ویتامینهای ضد پیری هم هستند . از این گذشته ، پوست میوه ها کم کالری می باشند . و حاوی مقادیر کمتری از قند و چربی هستند . جالب است بدانید که پوست برخی مرکبات مانند پرتقال ، سطوح بالاتری از ویتامین C نسبت به خود میوه دارد . پوست یک پرتقال تازه ویتامین های A ،B و مواد معدنی مانند روی ، کلسیم ، سلنیوم و منگنز دارد .

پوست سبزیجات نیز حاوی فیبر و آنتی اکسیدان های قابل توجهی می باشد . برای مثال بطور معمول تا ۳۱ درصد فیبر کلی یک سبزی در پوست آن قرار دارد . علاوه بر این سطح آنتی اکسیدانی موجود در پوست میوه ها تا ۳۲۸ برابر بیشتر از آنتی اکسیدان های گوشت آن ها می باشد .
پوست میوه و سبزیجات شما را مدت بیشتری سیر نگه میدارد .

فیبر نقش مهمی در سیر ماندن طولانی مدت انسان ها دارد . فیبر با کشیده کردن معده ، آن را از حالت چروک بودنش خارج می کند . وقتی معده از حالت چروک بودنش خارج می شود ، بر هورمون های موثر بر سیری اثر می گذارد . نتایج آزمایش ها نشان داده است که ، بعد از مصرف فیبر های غذایی تعداد اسیدهای چرب تولید شده در روده افزایش پیدا می کند . اسیدهای چرب با زنجیره ی کوتاه کمک می کنند تا شما احساس سیری بکنید . فیبرها غذای مورد علاقه ی باکتری ها مفید روده هستند . وقتی فیبر به دست آنها می رسد ، زنجیره های کوچیکی از اسیدهای چرب را تولید می کنند . فیبر ویسکوز نوع دیگری از فیبر های موجود در پوست سبزیجات و میوه ها می باشد . فیبر ویسکوز ، خاصیت این را دارد که به کاهش اشتهای شما کمک کند . پس سبزیجات و میوه ها را با پوست مصرف کنید . چون فیبر موجود در آنها می تواند با یک تیر چند نشان بزند .
اثرات سموم و آفات ممکن است روی پوست میوه ها و سبزیجات دیده شود .
باغداران و مزرعه داران برای سالم ماندن محصولات شان در برابر آفات فصلی و دائم ، از سموم و آفت کش ها استفاده می کنند . و جز این راهکار دیگری ندارند . اگرچه ممکن است پودر های شیمیایی این سموم به گوشته ی میوه ها راه یابند . اما زیاد نگران نیاشید . وقتی میوه را از بازار تهیه می کنید . خودتان بخوبی می توانید ببینید که آثار این سموم روی پوست سبزیجات و میوه ها دیده می شود . برای از بین بردن آلودگی های روی سبزیجات و میوه ها ، ابتدا آنها را خوب بشویید . چون اگر این کار را بادقت انجام ندهید ، با کندن پوست آنها آلودگی های سموم به گوشته ی انها منتقل می شود . بررسی های اخیر انجام شده توسط متخصصان تغذیه نشان داده است که حدود ۴۰ درصد سموم آفت کش های روی پوست میوه با شستن با آب از بین می رود . در حالی که با گرفتن پوست میوه این رقم دو برابر می شود . همین مسئله کافیست تا کسانی که از آفت کش ها نگران هستند از مصرف میوه و سبزیجات باپوست خودداری نمایند .
علی رغم همه ی موارد گفته شده باوجود خطر مصرف آفت کش بامقدار ناچیز احتمالا از فوائد خوردن میوه با پوست کمتر می باشد . در بیشتر کشورها ، کشاورزان مجاز به مصرف مقدار معینی آفت کش روی مواد غذایی تازه می باشند . و طبق قوانین این حد تعیین شده خیلی کمتر از مقادیری است که بتواند به سلامتی انسان آسیب بزند .
پوست هایی که قابلیت خوردن دارند .
- سیب
- گیلاس
- زردآلو
- مارچوبه
- هویج
- خیار
- انواع توت ها (توت سیاه ، توت سفید و شاتوت )
- بادمجان
- انواع انگور
- کیوی
- قارچ
- آلو
- فلفل
- زردک وحشی
- هلو
- گلابی
- کدو سبز
- کدو ( اگر به خوبی پخته شود.)
- نخود فرنگی
کیوی

احتمالا شما هم تا به حال ، پوسن کیوی را می گرفته اید و سپس آن را میل می کردید . اما بعد از خواندن این پست ، سعی کنید که کیوی را با پوست بخورید . خاصیت های زیادی زیر پوست کیوی هست که به آنها بی توجه بوده اید . لازم است بدانید پوست کیوی در مقایسه با گوشت آن فلاونوئید ، آنتیاکسیدان ، ویتامین ث بیشتری دارد . بعلاوه فیبر موجود در پوست کیوی دو برابر گوشت آن است . وقتی تصمیم می گیرید که یک کیوی کامل را بهمراه پوست آن میل کنید ، دستگاه گوارش شما سه برابر فیبر دریافت خواهد کرد . به خانم هایی که به دنبال زیبایی پوست شان هستند ، خوردن کیوی همراه با پوست آن توصیه می شود . پوست کیوی حاوی مقادیر زیادی از ویتامین C می باشد . مقادیر زیاد ویتامین C خاصیت آنتی اکسیدانی زیادی را دارند که روند پیری پوست می کاهد . پس از این به بعد کیوی را مانند هلو گاز بزنید ! اما قبل از آن حتما با دقت کیوی را بشویید . همیشه پای یک آفت کش در میان است .