نکات طلایی درمان خانگی حساسیت فصلی

نکات مربوط به درمان آلرژی فصلی

راهکارهای ویژه درمان خانگی حساسیت فصلی

حساسیت فصلی ، آلرژی فصلی ، تب یونجه 

یکی از معمول ترین و رایج ترین حساسیت های فصلی در سه فصل اول سال ، تب یونجه می باشد . حساسیت فصلی و آلرژی فصلی ، نام های دیگر تب یونجه هستند . در حقیقت ، هنگامی که گیاهان گرده افشانی می کنند ، حساسیت فصلی بیشتر دیده می شود . وقتی بوی گیاهی را استنشاق می کنید ، حساسیت فصلی در شما ایجاد می شود . یا وقتی گرده حاصل از گرده افشانی گیاهان به چشمان شما می رسد ، با آلرژی فصلی رو به رو هستید .

همانطور که بیان شد ، حساسیت فصلی ، آلرژی فصلی و تب یونجه نام هایی متفاوت و مربوط به یک بیماری می باشند . شیوع حساسیت فصلی در ماه های بهار تا شهریور بعلت وجود گرده گیاهان در هوا بیشتر است . البته عوامل تشدید کننده هم وجود دارند . و نمی توان از تاثیر آنها چشم پوشی کرد . از این عوامل تشدید کننده می توان رطوبت ، گرما و وزش باد را نام برد .

حساسیت فصلی چگونه در بدن ما اتفاق می افتد ؟

هنگامی که فرد مبتلا به آلرژی در معرض عوامل حساسیت زایی مثل گرده گیاهان و گرد و خاک قرار می گیرد ، بدن نسبت به ورود آنها پاسخ می دهد . با ورود عوامل حساسیت زا ، سلولی به نام ماستوسیت از خود هیستامین ترشح می کنند .

ماستوسیت ها نوع خاصی از گلبول های سفید هستند . سیتوپلاسم این نوع از گلبول های سفید ، حاوی بازوفیل و گرانول های درشت می باشند . ترشح شدن هیستامین سبب بروز علائمی چون آبریزش بینی ، عطسه ، سرفه و خارش ( در حالت خفیف ) می شود . بدیهی است که هرچه تماس فرد با عامل هایی که سبب بروز آلرژی می شوند ، بیشتر باشد ، علائم ناشی از آن نیز شدیدتر و جدی تر می باشند . بعضی از علائم حساسیت فصلی مثل سردرد ، تنگی نفس و خس خس کمتر دیده می شوند .

گرده افشانی و حساسیت فصلی
تصویر سلولی از چگونگی عملکرد گرده ها روی بدن انسان

درمان خانگی حساسیت فصلی

 

 امگا۳ را در عادات غذایی تان بگنجانید .

امگا۳ نوعی اسید چرب می باشد . امگا۳ سطح کلسترول بد را کاهش می دهد . ولی سطح کلسترول خوب را افزایش می دهد . جالب است بدانید که از امگا۳ می توان بعنوان کم کننده وزن استفاده کرد . همچنین امگا۳ کمک می کند تا سیستم ایمنی شما تقویت گردد . افرادی که امگا۳ را بصورت روغن ماهی یا قرص روغن ماهی استفاده می کنند ، در برابر ببیماری های شایع ، مقاومت خوبی دارند . از بیماری های شایع می توان سرماخوردگی ، آنفولانزا و سرفه را نام برد . لوپوس یک بیماری خود ایمنی است . افرادی که امگا۳ را دریافت می کنند ، می توانند به بهبود این بیماری نزدیک تر شوند .

محصولات پروبیوتیک مصرف کنید .

مصرف لبنیات به درمان خانگی حساسیت فصلی کمک می کند .
برای درمان خانگی حساسیت فصلی ، تعداد باکتری های پروبیوتیک را افزایش دهید .

در روده انسان ، باکتری های متفاوت و مفیدی زندگی می کنند . البته بیشتر این باکتری ها مفید هستند . گروهی از این باکتری ها به باکتری های پروبیوتیک معروف می باشند . آنها فواید زیادی دارند . یکی از فواید آنها این است که به گوارش کمک می کنند . یکی دیگر از فواید آنها این است که به تولید مولکول ها و ترکیباتی مانند ویتامین ها و آنتی بیوتیک ها می پردازند . منبع باکتری های پرو بیوتیک ، میوه ها و لبنیات هستند .

آیا می دانستید حضور به تنهایی حضور پروبیوتیک ها برای بدن ما سودمند است؟ حضور پروبیوتیک ها ، یاعث می شود که باکتری های مفید و مضر روده به تعادل برسند . برای همین است که توصیه می کنیم محصولاتپروبیوتیک را مصرف کنید . با چنین اثر درمانی آنها ، از حساسیت فصلی پیشگیری کنید . برای بهیود روند درمان تان نیز می توانید از محصولات پروبیوتیکی مانند میوه ها و لبنیات استفاده کنید .

میوه های آلرژی زا را مصرف نکنید .

 درمان خانگی حساسیت فصلس
برای درمان خانگی حساسیت فصلی ، از میوه های آلرژی زا استفاده نکنید .

درست است که در پاراگراف قبل گفتیم ، میوه ها خواص پروبیوتیکی دارند ، اما ممکن است آن میوه ها آلرژی زا باشند . و ضرر های آنها به دلیل آلرژی زا بودن شان ، بیشتر از سودشان خواهد بود . اگر میوه های آلرژ زا را مصرف کنید ، علائم ناشی از حساسیت فصلی بیشتر و شدیدتر خواهند شد . طوری که نمی توانید بخاطر خارش گلویتان بخوابید . عطسه و آبریزش بینی شما را خسته می کند . چون پروتئین های موجود در میوه ها به پروتئین های موجود در دانه گرده ، شباهت بسیار دارند .

نکته : افرادی که به چمن و سبزه حساسیت نشان می دهند ، از مصرف خربزه ، پرتقال ، موز ، طالبی و گوجه فرنگی خودداری نمایند .

عسل میل کنید .

لازم است بدانید عسلی برای ما بدون ضرر خواهد بود که بصورت طبیعی درست شده باشد . چون در عسل طبیعی که بوسیله ی زنبورهای عسل تهیه شده است ، مقادیر کمی دانه گرده وجود دارند . این مقادیر کم سبب می شود تا بدن شما در برابر سایر دانه های گرده و سایر محرک های آلرژی ، استقامت پیدا کند . البته این گرده ها با سایر گرده های متفاوت اند . تفاوت آنها برخاسته از خواص آنهاست . ولی ممکن است شکل هر دو نوع گرده ، بسیار به هم شباهت داشته باشند . البته شما قبل از مصرف باید بدانید که همان مقادیر کم ، برای شما حساسیت ایجاد نخواهندکرد .

عادات غذایی مناسب برای درمان خانگی حساسیت  فصلی را جدی بگیرید .

هنگامی که به دکتر برای معالجه درمان حساسیت فصلی مراجعه می کنید ، مطمئنا پزشک برای شما دارو تجویز خواهدکرد . در ادامه پزشک به شما خواهد گفت که شما به چه مواد غذایی یا به چه میوه هایی ، حساسیت دارید . همان جا یک قلم و کاغذ بردارید ، مواد غذایی را که در عادات غذایی سالانه مصرف می کنید ، بنویسید . دور آنها را خط بکشید تا دیگر آنها را مصرف نکنید . شاید هنوز هم علائم جدی آلرژی فصلی در شما ایجاد نشده باشد ، اما با کوچک ترین نشانه ای که در خودتان پس از مصرف ماده غذایی دیدید ، بفکر خودتان بیفتید . و دست به کار شوید .

مواد غذایی که ممکن است آلرژی زا باشند .

  1. بادام زمینی
  2. کرفس
  3. آجیل
  4. خوراکی های حاوی کافئین
  5. سیر
  6. ادویه ی کاری
  7. کنجد و غذاهای ترکیب شده با کنجد
  8. سویا و خوراکی های تهیه شده از آن
  9. ترشی جات
  10. فلفل سیاه و فلفل دلمه ای
پیام بگذارید