تاریخچه پارک کوهسنگی مشهد + ویدیو قدم زدن

معرفی پارک کوهسنگی مشهد همراه با نگاهی اجمالی بر تاریخچه آن

تجربه قدم زدن در پارک کوهسنگی مشهد و تاریخچه و ساعات کار پارک

پارک کوهسنگی مشهد

پارک کوهسنگی مشهد همواره جزو مقاصد تفریحی مشهدی‌ها و مسافرین از ایام گذشته بوده است. این پارک که پس از پارک ملت مشهد، دومین پارک بزرگ این شهر محسوب می‌شود، دارای دو قله از قله‌های رشته‌کوه بینالود است. این پارک پس از حرم امام رضا (ع) و آرامگاه فردوسی، سومین مقصد پر بازدید شهر مشهد قلمداد می‌شود. کم‌تر کسی را می‌توان پیدا کرد که تا به حال نام این پارک را نشنیده باشد و یا حتی از آن بازدید کرده باشد. به همین دلیل در ادامه می‌توانید مقاله‌ای که در سایت چرخک به‌منظور معرفی پارک کوهسنگی مشهد و تاریخچه آن تهیه شده را مطالعه نمایید.

معرفی پارک کوهسنگی مشهد همراه با نگاهی اجمالی بر تاریخچه آن

پارک کوهسنگی مشهد
پارک کوهسنگی مشهد

 

تاریخچه پارک کوهسنگی مشهد

پارک کوهسنگی مشهد قدمتی بسیار دارد و یکی از جاذبه‌های تاریخی گردشگری شهر مشهد محسوب می‌شود. شاه عباس صفوی زمانی که در آن زمان ۱۶ ساله بود، به‌دست مرشد قلی استاجلو در منطقه کوهسنگی (۹۹۵ هجری قمری) تاج‌گذاری شد. کوهسنگی تا سال ۱۳۱۰ هجری خورشیدی به شکل طبیعی اولیه‌ خود، دست نخورده باقی ماند و سال‌ها به عنوان منطقه‌ای ییلاقی و تفریحی با بهره‌مندی از جاذبه‌های بکر طبیعی ازقبیل کوه‌های سهل‌الصعود، چشم‌اندازهای طبیعی، رودخانه‌ها، باغ‌های سرسبز و آب‌وهوای معتدل مکانی گردشگری به شمار می‌رفت.

اما به تدریج و با گذشت زمان، اهمیت این منطقه با احداث برخی از امکانات تفریحی مانند استخر و جاری شدن قنات‌ زیبایی دوچندان شد. در سال ۱۳۱۸ هجری شمسی یک ساختمان دو طبقه با معماری بی‌نظیر توسط مهندسان آلمانی ساخته شد؛ همچنین برای توسعه این پارک خدماتی نظیر جدول‌کشی خیابان‌ها، نرده کشی و گل ‌کاری صورت گرفت. در سال ۱۳۴۰ شمسی و با گسترش شهر مشهد، کوهسنگی از طریق خیابانی وسیع و عریض، موسوم به خیابان کوهسنگی، به بدنه اصلی شهر مشهد متصل گشت.

پارک کوهسنگی در میان مکان‌های تفریحی شهر مشهد از قدمت و شهرت بیشتری برخوردار است و از زیباترین پارک‌های ساخته شده در ایران به حساب می‌آید. در این پارک، استخری بزرگ وجود دارد و تلفیق آب و منظره کوهسنگی، در میان پارک و فضای سبز آن منظره‌ای بسیار زیبا و چشم‌گیر را برای بازدیدکنندگان به ارمغان آورده است.

شهردار وقت شهر میلان، تعدادی مجسمه به شهردار شهر مشهد هدیه کرد. دو عدد شیر سنگی در درب ورودی پارک نصب شد و به نمایش عموم قرار گرفت.

 

علت نام‌گذاری پارک کوهسنگی مشهد

پارک کوهسنگی مشهد به شکل مثلثی است که بیشتر آن ارتفاعات سنگی هستند. دو کوه کم ارتفاع سنگی در این منطقه قرار دارند که علت نام‌گذاری این پارک نیز همان دو کوه سنگی می‌باشند. از بالای این ارتفاعات سنگی، چشم‌انداز زیبایی از شهر، باغ‌ها و پارک‌های مشهد و حرم مطهر دیده می‌شود. بهترین و زیباترین مناظر از شهر و پیرامون آن از فراز ارتفاعات کوهسنگی در ساعات بعدازظهر و عصر قابل رویت هستند. دسترسی به قله کوه‌ها از طریق مسیر پلکانی کوه شرقی امکان‌پذیر است؛ این مسیر شامل سه پلکان بوده و ۱۳۰۰ متر طول دارد.

مجموعه تفریحی گردشگری پارک کوهسنگی مشهد

طرح‌های توسعه‌ی در نظر گرفته شده، پارک کوهسنگی مشهد را تبدیل به مجموعه‌ای تفریحی گردشگری کرده است. مجموعه‌هایی چون باغ پذیرایی، باغ فرهنگی، باغ سنگی، باغ طبیعی، باغ آرامگاه، باغ ورزشی و باغ تفریحی، و در آینده ایجاد دریاچهٔ مصنوعی و جزیرهٔ پرندگان در میان آن، احداث باغ موزه طبیعی، ایجاد رستوران‌های مختلف بر فراز کوه و کنار دریاچه، ساخت دو مجموعهٔ شهر بازی تابستانی و سرپوشیده و ایجاد مسیر منوریل تفریحی در رینگ اطراف کوه ها. اولین نورافشانی‌های شهر مشهد، در کوهسنگی انجام می‌گشت.

پارک کوهسنگی مشهد
پارک کوهسنگی مشهد

 

آرامگاه‌های پارک کوهسنگی مشهد

جبل‌النور، آرامگاه شهیدان گمنام

در سال ۱۳۸۳ پیکر چند تن از شهدای گمنام جنگ تحمیلی در فراز بوستان کوه سنگی مشهد آرام گرفتند. پس از به خاک سپردن این شهدای عزیز و گمنام، اسم این کوه‌ها به جبل‌النور لقب گرفت.

آرامگاه میرزا ابراهیم رضوی و بزرگان دوره صفویه

میرزا ابراهیم رضوی یکی از نوادگان امام جواد (ع) بود. آرامگاه میرزا ابراهیم در سلسله صفوی ساخته شد و مقبره تعدادی از بزرگان آن زمان قرار دارند.

هنگامی که به انتهای رودکی یک می‌رسید، پلی در مقابل خود مشاهده خواهید کرد که به دامنه کوهسنگی ختم می‌شود. اولین آرامگاه که احتمالا توجه شما را به خود جلب خواهد کرد، متعلق به شیخ اسدلله یزدی مشهور به هراتی است. این عارف بزرگ و برجسته یکی از حکما و وارستگان ارض اقدس رضوی بوده که در سال ۱۳۴۵ در این مکان به خاک سپرده شد.

در کنار آرامگاه هراتی، یک آرامگاه هشت ضلعی بزرگ خواهید دید که هفت قبر در آن وجود دارد. درون این هشت ضلعی افرادی چون آقا میرزا عسکری رضوی مشهور به آقا بزرگ حکیم و پسر وی، فقیه ربانی شیخ سیف اللهی ایسی و تعدادی از مریدان این حکما و بزرگواران مشهد در این محل آرام گرفته‌اند.

زمان مناسب بازدید از پارک کوهسنگی مشهد

امکان بازدید از این مجموعه در هر ساعت از شبانه روز وجود دارد (مراکز تفریحی محدودیت ساعت کاری دارند). طبیعت زیبا و معماری خاص کوهسنگی مشهد باعث شده آخر هفته‌ها افراد بسیاری به ورزش، پیاده روی و دویدن مشغول باشند، به‌خصوص مسیر کوهستانی پارک که به وسیله یک مسیر پلکانی برای رفت‌وآمد بازدیدکنندگان هموار شده است. این کوه را نمی‌توان چندان جای مناسبی به عنوان یکی از جاهای دیدنی مشهد برای کودکان دانست.

مناسب‌ترین زمان برای بازدید از پارک کوه سنگی مشهد در صبح یا بعد از غروب آفتاب است، زیرا از شدت تابش نور خورشید کم شده و با چشم‌اندازی خارق‌العاده و خاص از شهر مشهد روبرو خواهید شد.

 

تجربه پیاده‌روی در پارک کوهسنگی مشهد

شما عزیزان می‌توانید از طریق ویدیوی زیر، شاهد تجربه پیاده‌روی در پارک زیبای کوهسنگی مشهد باشید که توسط مجموعه گردش‌یار ساخته و تهیه شده‌است. توجه داشته باشید که برای مشاهده ویدیو می‌بایست حتما از ف.ی.ل.تر**ش**کن استفاده کنید. برای مشاهده ویدیوهای بیشتری از شهر مشهد می‌تواند با مراجعه به کانال یوتوب گردش‌یار، آن را سابسکرایب کرده و با فعال‌سازی اعلانات آن، از ویدیوهای جدید تهیه‌شده باخبر شوید.

لطفا برای مشاهده ویدیو ف.ی.لتر. ش.کن خود را روشن کنید و ویدیو را بخش کنید

مشاهده ویدیو پیاده روی در پارک کوهسنگی مشهد

نمایش نظرات (1)