فهرست مطالب
گیاه سانسوریا چیست؟
سانسوریا همان گیاه شمشیری است که جز گروه بسیار متنوعی از گل و گیاه به حساب می آید. شمشیری جز گیاهان بومی کشور آفریقا و جنوب آسیا می باشد. این گروه از گیاهان دارای رنگ ها و اندازه های متفاوتی و شامل ۷۰ نوع مختلف هستند.
این گیاه از نظر مقاوم بودن رتبه درجه عالی را ازآن خود کرده و در آپارتمان ها بعلت سرسختی و طولانی عمر از آن ها استفاده و نگهداری میشود. لازم بذکر است اگر تجربه خوب و کافی در زمینه نگهداری گیاهان را ندارید گیاه شمشیری یکی از گیاهانی است که در زمینه آب و نور کم توقع است پس بهتر است بااین گیاه کار خود را آغاز کنید.
قیمت گیاه سانسوریا یا شمشیری بستگی به نوع و گونه آن دارد که رنج قیمتی آن از ۱۸۰۰۰ تا ۳۴۰۰۰ تومان بالا و پایین میشود.
مشخصات ظاهری گیاه شمشیری
برگ های گیاه شمشیری مستقیما از داخل خاک بصورت صاف خارج میشوند. که این برگ ها بصورت شمشیری و مستقیم است .این گیاه باتوجه به نوع گونه آن دارای رنگ برگ سبز تیره، طلایی و سبز کمرنگ هستند. رشد آرامی دارد و برای مدت طولاتی سبز و درخشان باقی می ماند به همین علت نگهداری آن مقرون به صرفه و متعادل است.
شرایط نگهداری گیاه شمشیری یا همان سانسوریا
مهمترین نکته و حتی اولین نکته برای نگهداری گیاه شمشیری میزان آبیاری به آن است. شمشیری گیاه کم توقعی از نظر آبیاری است و یگ گیاه کم آب به شمار می آید. پس اگر زمانی خواستید به این گیاه آب دهید ابتدا خشک بودن سطح خاک گلدان را بررسی کنید. گیاه سانسوریا با آبیاری زیاد ممکن است فناپذیر شده و ریشه آن پوسیده شود.
پس بهتر است در فصل زمستان هفته ای یکبار آبیاری شود و در فصل تابستان ۲ الی ۳ مرتبه آبیاری شود لازم به ذکر است این میزان بستگی به میزان نور خورشید و بسته به محیط نگهداری آن دارد.
- دما: مورد بعدی در بجث نگهداری گیاه شمشیری دما است. به دلیل مقاوم بودن این گیاه دماهایی با بازه های مختلف و وسیعی را تحمل میکند. تنها باید مراقب باشیم که در زیر برف و باران قرارداده نشود. مخصوصا در تماس با شیشه هایی که داغ هستند و گرمای بالایی دارند قرارندهید چون موجب میشود کناره و اطراف برگ های گیاه سانسوریا بسوزد.
- نور: گیاه سانسوریا تحمل بالایی در محیط های کم نور و پر نور را دارد اما شرایط مناسب نور متوسط است که تقریبا یک و نیم الی دو متر از پنجره میشود. گیاه ابلق که یکی از نمونه های گیاه شمشیری است به نور بیشتری نیاز دارد.اگر میزان و شدت نور برای این گونه پایین باشد این گیاه دچار آسیب شده و رده های زرد گیاه آفت پیدا میکند ودچار نقص میشود.
- کود: زمانی که برگ های گیاه زرد رنگ و کوچک شدند برای تغذیه این گیاه از کود استفاده کنید که کودهای گیاهان زینتی بهترین گزینه برای تقویت گیاه سانسوریا هستند. بهترین زمان برای کوددهی فصل تابستان و بهار است و بهتر است هفته ای یکبار از این کودها برای تقویت و تغذیه گیاه سانسوریا یا همان گیاه شمشیری استفاده کنید تا گیاه درخشان و سرزنده ای داشته باشید.
- خاک: بهترین خاک برای گیاه سانسوریا خاک سنگین است که از ترکیب ماسه، رس، شن و موادآلی تشکیل شده است. چرا که شمشیری در خاک های سنگین و همچنین کودهای برگ جنگلی و کودهای دامی که پوسیده هستند بهتر رشد میکنند اگر خواهان این هستید که در اطراف گیاه در گلدان پاجوش داشته باشید پس بهتر است آب کم بدهید و از خاک سنگین استفاده کنید.
- رطوبت: آخرین عامل برای رشد خوب و نگهداری گیاه که لازم است بدانید بحث رطوبت است. مقاومت خوب و بالای این گیاه این امکان را فراهم آورده که در حمام با رطوبت بالا هم سالم بماند پس خشکی یا رطوبت هوا برای گیاه سانسوریا اهمیت چندانی ندارد.

خواص گیاه سانسوریا
همانطور که میدانید گباه سانسوریا یک گیاه آپارتمانی میباشد. توانایی خوب و شگفت انگیز این گیاه در پاک سازی هوا است که همانند یک فیلتر آلودگی هارا جذب میکند و هوای صافی را تولید میکند. به همین دلیل توصیه میشود از این گیاه در اتاق خواب ها حتما استفاده شود تا با پاک سازی هوا خواب راحتی را داشته باشید.
در قسمت میانی گیاه سانسوریا یا همان شمشیری گلی سبز و سفید رنگ رشد میکند که عطر و بوی خوبی را دارد.
مشکلات گیاه سانسوریا
لوله شدن برگ های گیاه سانسوریا: علت اصلی لوله و جمع شدن برگ های گیاه شمشیری تغییرات ناگهانی دمایی است. عواملی مانند آبیاری غیرعادی و نور زیاد هم عواملی هستند که نتیجه لوله شدن برگها را به همراه دارد.
- خشک شدن قسمت ابتدایی برگ سانسوریا: خشک یا چروک شدن نوک برگ گیاه شمشیری به دلیل تشنگی گیاه و یا بعلت نور بیش از حد و غیر عادی است.
- سیاه رنگ شدن لبه برگ های سانسوریا: مشکی شدن برگ های گیاه سانسوریا یا شمشیری بعلت سرما و کاهش دمای زیاد است بهتر است از گذاشتن گلدان در کنار پنچره و دریچه هایی که عایق سرما نیستند جلوگیری کنید و به محل گرم تر منتقل کنید.
- قهوه ای شدن لبه برگ سانسوریا: اگر برگ ها رفته رفته قهوه ای رنگ شدند و دچار خشکی، علت آن نور و گرمای بیش از اندازه است.
گونه ای از سانسوریا که به سانسوریا رنگی معروف است به سرعت پوسیده میشوند پس باید در آبیاری آن دقت بالایی به خرج داده شود. کف گلدان ها را برای خروج آب سوراخ هایی با اندازه مناسب تعبیه کنید تا آب های اضافی به راحتی خارج شود تا از پوسیدگی ریشه جلوگیری شود.
متاسفانه بیماری های قارچی این گیاهان را تهدید میکند که برای مقابله با حمله آنها از قارچ کش هایی مانند مانکوزوب استفاده میشود. زرد شدن ساقه ها، پوسیدگی ریشه و تغییر رنگ برگ و ساقه ها نشانه های پیدایش این بیماری قارچی میباشد.