۹ حقیقت جالب درباره لاکپشت دریایی
۹ حقیقت جالب درباره لاکپشت دریایی که تا به امروز نشنیدهاید
فهرست مطالب
۹ حقیقت جالب درباره لاکپشت دریایی
لاکپشتهای دریایی به مدت میلیونها سال است که وجود دارند و برای اکوسیستمهایی خاص، وجودشان ضروری است.
آنها را میتوان در مکانهای مختلف در سراسر جهان یافت، اما بیشتر در آب و هوای گرمسیری مشابه یافت میشوند. متأسفانه به دلیل تغییرات محیطی که سیاره ما با آن مواجه است، آنها به گونهای در حال انقراض تبدیل خواهند شد.
در این مقاله سایت چرخک، به ۹حقیقت حیرتانگیز درباره لاکپشت دریایی اشاره میشود.
حقایقی جالب و حیرتانگیز در مورد لاکپشت دریایی
۱. هفت گونه مختلف لاکپشت دریایی وجود دارد

هفت گونه لاکپشت دریایی عبارتند از: لاکپشت دریایی سبز (Chelonia mydas)، لاگرهد (Caretta caretta)، کمپس ریدلی (Lepidochelys kempii)، اولیو ریدلی (Lepidochelys olivacea)، پوزه هاکس (Eretmochelys imbricata)، فلت بک (Lepidochelys depressus) و لاکپشت چرمی Dermochelys coriacea ).
لاکپشت چرمی را میتوان در هر دو سواحل شرقی و غربی ایالات متحده آمریکا و همچنین در هاوایی، پورتوریکو و جزایر ویرجین یافت. با این حال، فلتبکها تنها در سواحل استرالیا و پاپوآ گینه نو یافت میشوند.
لاکپشتهای ریدلی اولیو، پوزه هاکس، لاگرهد و لاکپشت دریایی سبز در اقیانوس اطلس، اقیانوس آرام و اقیانوس هند یافت میشوند. لاکپشتهای ریدلی کمپس عمدتاً در خلیج مکزیک یافت میشوند. با این حال، آنها میتوانند در اقیانوس اطلس زندگی کنند و تا شمال نوا اسکوشیا در کانادا دیده شدهاند.
۲. لاکپشت چرمی بزرگترین لاکپشت دریایی است

طول یک لاکپشت چرمی بالغ میتواند به حدود ۵.۹-۷.۲ فوت (۱.۸-۲.۲ متر) برسد.
این گونه بزرگترین گونه لاکپشتهای دریایی هستند و یک لاکپشت بالغ میتواند تا ۲۰۰۰ پوند (۹۰۰ کیلوگرم) وزن داشته باشد. آنها چهارمین خزنده سنگین در حال حاضر که از سه گونه تمساح سنگینتر هستند. همچنین لاکپشتهای چرمی تنها لاکپشت دریایی هستند که دارای پوسته نرم هستند. پشت آنها از کاراپاس ساخته شده است که مانند یک پوست سخت و لاستیکی است.
۳. لاکپشت دریایی به اکوسیستمها کمک میکند

بخش اساسی برخی از اکوسیستمها رژیم غذایی لاک پشت های دریایی است.
آنها عمدتاً علف دریایی میخورند که باعث تقویت و تحریک رشد گیاه میشود. موجودات دریایی بسیار کمی وجود دارند که علف دریایی را میخورند، گاو دریایی یکی از موجوداتی است که با از آنها تغذیه میکند.
بسترهای علف دریایی، مناطق مهمی برای پرورش و نمو بسیاری از موجودات دریایی هستند، بنابراین رشد این مناطق بسیار مهم است. لاکپشت دریایی که به طور منظم تغذیه میکند، تضمین میکند که یک بستر سالم انبوه به عنوان زیستگاهی برای دیگر موجودات برای تولید مثل حفظ گردد.
علاوه بر علفهای دریایی، لاکپشتهای مختلف چیزهای مختلف دیگری نیز میخورند. به عنوان مثال، لاکپشت چرمی چتر دریایی را میخورد و لاکپشتهای پوزه هاکس اسفنج های دریایی را میخورند.
۴. جنسیت لاکپشت دریایی با درجه حرارت تعیین میشود

هنگامی که یک لاکپشت دریایی در لانه خود تخم گذاری میشود، نه نر است و نه ماده.
بر خلاف بسیاری از موجودات که جنسیت آنها در طول لقاح تعیین میشود، دمای محیط لانه تعیینکننده جنسیت لاکپشتهای دریایی است. اگر دمای هوا گرمتر از ۸۲-۸۴ درجه فارنهایت (۲۸-۲۹ درجه سانتیگراد) باشد، لاکپشت ماده به دنیا میآید. اگر درجه حرارت پایینتر باشد، لاکپشت دریایی نر به دنیا میآید.
دانشمندان متوجه شدهاند که هر چه شنها گرمتر باشند، تعداد جوجههای ماده بیشتر میشود. با تغییرات دمای فعلی که با گرم شدن کره زمین مواجه هستیم، نگران کننده است که چگونه این امر ممکن است بر نسبت جوجههای ماده به نر در آینده تأثیر بگذارد.
۵. در دورانی لاکپشت دریایی پرستش میشد

مردم موچه در پرو لاکپشتهای دریایی را میپرستیدند.
تمدن موچه از حدود سال ۱۰۰ تا ۷۰۰ پس از میلاد در سواحل شمال شرقی پرو زندگی میکرد. از آنجایی که آنها یک تمدن کشاورزی هستند و به دلیل ماهیگیری معروف هستند، جای تعجب نیست که آنها لاکپشت دریایی را میپرستیدند.
بسیاری از آثار هنری و مصنوعات، لاکپشتهای دریایی را به تصویر میکشند که نشان میدهد آنها در جامعه موچه موجوداتی بسیار حیاتی بودند.
تصور میشود که آنها به دلیل توانایی آنها در خوردن عروس دریایی جعبهای پرستش میشدند. نیش عروس دریایی جعبهای میتواند برای انسان کشنده باشد، بنابراین هرچه بیشتر توسط لاکپشتهای دریایی خورده شوند، خطر نیش زدن آنها بهدست لاکپشتها کمتر میشود.
۶. لاکپشت دریایی با سرخابها رابطه همسانی دارد

رابطه مشترک بین حیوانات اغلب زمانی اتفاق میافتد که یکی از وابستگی به حیوان دیگر سود میبرد.
در این شرایط، برخی از سرخابها از رشد و چسبیدن خود به لاکپشتهای دریایی سود میبرند. آنها معمولاً به گردن یا پوسته لاکپشت دریایی میچسبند.
سه دلیل اصلی وجود دارد که چرا لاکپشتهای دریایی میزبانهای خوبی برای سرخابها هستند. اولین مورد این است که آنها مدت طولانی زندگی میکنند. بنابراین، سرخابها نباید نگران مرگ میزبان خود و یافتن خانه جدید باشد. با این حال، گاهی اوقات این امنیت ممکن است با شکست مواجه شود، زیرا ممکن است یک سرخاب خود را به قسمتی از پوست یا پوسته متصل کند که لاکپشت در نهایت میریزد.
دومین مزیت سرخاب جریان مداوم غذا است. قرار گرفتن روی گردن به آنها امکان دسترسی به ذرات غذایی که از منبع غذایی لاکپشت سرازیر میشود را میدهد.
در نهایت، لاکپشتهای دریایی مسافتهای زیادی را در آبهای مختلف طی میکنند، بنابراین در مناطقی که سرخاب میتواند نوزادان خود را پخش کند، تنوع زیادی را ارائه میدهد. در این رابطه قطعاً سرخابها بیشتر از لاکپشت دریایی سود میبرد.
۷. گردشگری لاکپشت دریایی در کاستاریکا

برخی از کشورها مانند کاستاریکا گردشگری خود را روی لاکپشتهای دریایی متمرکز کردهاند.
این مسئله که به عنوان اکوتوریسم شناخته میشود، بازدید از پروژههای حفاظت از لاکپشتهای دریایی برای تعطیلات مردم امری رایج شده است. کاستاریکا، به عنوان محل پایهگذاری این مفهوم در نظر گرفته میشود. آنها گوشت لاکپشت دریایی و گردشگری صدفی خود را برای حفاظت از طبیعت و اکوتوریسم کنار گذاشتند.
شرکت حفاظت از کارائیب به مردم محلی کمک کرد تا یک منطقه محافظت شده از لاکپشتهای دریایی راهاندازی کنند، جایی که گردشگران میتوانند با راهنمای محلی لاکپشتها را ببینند که لانه میکنند و از تخم بیرون میآیند. این شرکت نه تنها یک پناهگاه امن ۲۲ مایلی (۳۵ کیلومتری) برای لاکپشتها ایجاد کرده است، بلکه یک صنعت پایدار برای مردم محلی نیز بوجود آورده است.
۸. پیرترین لاکپشت دریایی ۱۲۰ میلیون سال سن دارد

فسیلها و اسکلتهای لاکپشتهای دریایی نشان میدهد که آنها زمانی در کنار دایناسورها زندگی میکردند.
لاکپشتهای دریایی یکی از معدود خزندگانی هستند که از دایناسورهایی که تا به امروز زنده هستند، بیشتر زندگی کردهاند. با این حال، گونه خاص لاکپشت دریایی که در ویلا د لیوا، کلمبیا یافت شد، اکنون منقرض شده است.
اسکلت لاکپشت Desmatochelys padillai در سال ۲۰۰۷ توسط دیرینهشناس مری لوز پارا و برادرانش حفر شد. قدمت آن به دوره کرتاسه بین ۱۴۵.۵ تا ۶۵.۵ میلیون سال پیش میرسد.
۹. یک لاکپشت دریایی میتواند حدود ۵۰ تا ۱۰۰ سال عمر کند

پوزه هاکس کوتاهترین طول عمر را در بین تمام گونههای لاکپشتهای دریایی دارد و میانگین آن بین ۳۰ تا ۵۰ سال است.
لاکپشت سبز با میانگین سنی حدود ۸۰ سال، طولانیترین طول عمر را دارد، اما گاهی اوقات میتواند تا ۱۰۰ سال نیز عمر کند! بالغ شدن و رشد تولید مثل اکثر لاکپشتهای دریایی بین ۱۵ تا ۵۰ سال طول میکشد.
از سال ۲۰۱۹، یکی از قدیمیترین لاک پشتهای دریایی زنده، Myrtle نام دارد. او یک لاکپشت دریایی سبز است که در آکواریوم کیپ کاد زندگی میکند و بیش از ۴۵ سال است که در آنجا زندگی میکند. با قضاوت بر اساس پوسته او، تخمین زده میشود که او در سال ۲۰۱۹ حدود ۹۰ ساله بوده است.
لاکپشتهای دریایی یکی از قدیمیترین خزندگان جهان هستند که هنوز زنده هستند. متأسفانه آنها به دلیل تغییرات آب و هوایی، آلودگی و شکار غیرقانونی در حال تبدیل شدن به یک گونه در حال انقراض هستند. اما بسیاری از پروژههای حفاظتی در سطح جهانی برای کمک به بقای این موجودات زیبای دریا در حال انجام است.