رفتن به مطلب
لطفا جهت استفاده از تمام مطالب ثبت نام کنید ×
انجمن های دانش افزایی چرخک
لطفا جهت استفاده از تمام مطالب ثبت نام کنید

ارسال های توصیه شده

۲۹ آذر - از آغاز سال در تقویم رسمی ایران ۲۷۵ روز گذشته و به پایان آن ۹۰ روز (در سال عادی) یا ۹۱ روز (در سال کبیسه) مانده است.

 

مرگها

 

* ۱۳۲۳ - حسن رشدیه، بنیانگذار آموزش نوین در ایران.

* ۱۳۳۶ - ابوالحسن صبا، موسیقیدان ایرانی.

* ۱۳۸۸ - حسینعلی منتظری، فقیه و مجاهد ایرانی.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

امروز دوشنبه 29 آذر 1389 (Monday 20 December 2010)

 

امروز، ماجرای کلیسای" وی تمبرگ "در شهر به همین نام اتفاق افتاد و این ماجرا ،آغاز جنگ پاپ رهبر کلیسای کاتولیک و" مارتین لوتر "بود .لوتر که از روز 18 اوت 1517 میلادی علیه پاپ قیام کرده بود در این روز تکفیرنامه پاپ لئون دهم را جلوی کلیسای" ویتمبرگ "با آتش سوزانید و به این ترتیب به پاپ اعلان جنگ داد .به روز 18 اوت 1517 و 13 مه 1483 و 3 دسامبر 1546 مراجعه شود

 

امروز، کاردینال" گیوم دوبوا "سیاستمدار و روحانی معروف قرون هفدهم و هجدهم میلادی فرانسه پس از 67 سال زندی بدرود حیات گفت .وی روز 27 ژوییه 1656 میلادی در" بریو "قدم به عرصه وجود گذاشته بود .ابتدا معلم دوک دورلئان نایبالسلطنه لویی 15 بود و بعد به درجات بالاتر رسید و سپس صدر اعظم فرانسه شد و سرانجام در این روز وفات یافت .به روز 27 ژوییه 1656 مراجعه شود

 

امروز، "کلارا بارتون "یکی از بزرگترین زنان آمریکا در قرن نوزدهم میلادی در شهر" اکسفورد "در ایالت ماساچوست متولد شد .این زن که زندگی خود را وقف آسایش دیگران کرد ،بنیانگذار صلیب سرخ در آمریکا بود .در خلال جنگهای انفصال آمریکا ،وجود او برای هر دو طرف مغتنم بود .بعدها وی نماینده دائمی آمریکا در مجامع صلیب سرخ بینالمللی بود .مرگ او روز 12 آوریل 1912 اتفاق افتاد.

 

امروز، کشور" پرو "یکی از مراکز تمدن قدیمی آمریکای جنوبی بعد از 292 سال که تحت اختیار و سلطه اسپانیاییها بود ،استقلال خود را بازیافت .این کشور آمریکایی ،که در مغرب آمریکای جنوبی قرار دارد ،فرانسیسکو پیزارو در سال 1532 میلادی در جریان حملات سردار خشن و خونریز اسپانیایی ،به صورت جمهوری مستقل اداره میشود.

 

امروز، اولین دوره حکومت" پرنس میشل "در صربستان به علت انقلاب مردم پاپان یافت و به این ترتیب پس از سه سال ،پرنس میشل دومین حاکم مستقل صربستان از کار برکنار شد .پسر" میلوخ اوبرنوویچ "در 17 نوامبر 1839 میلادی به جای پدر خویش" میلوخ اوبرنوویچ ."نشست و پس از سه سال جای خود را به" آلسکاندر "داد .به روز 17 نوامبر 1839 و 29 سپتامبر 1860 مراجعه شود

 

امروز، جنگ تاریخی" وردن "که از روز 21 فوریه همان سال با حمله نیروهای آلمانی به فرماندهی ولیعهد آلمان برای تصرف" وردن "آغاز شده بود ،با شکست آلمانیها از ژنرال شجاع فرانسوی" پتن "پایان یافت .در این جنگ ده ماهه ،بیش از 500 هزار آلمانی و 450 هزار فرانسوی کشته شدند .ناکامی آلمان در وردن مقدمه ناکامیهای بعدی آلمان در جنگ اول جهانی بود .به روز 21 فوریه 1916 مراجعه شود

 

امروز، "اگوست رنوار "نقاش بزرگ فرانسوی پس از 78 سال زندگی که 9 سال آخر آن به گوشهنشینی بر اثر بیماری رماتیسم سپری شد ،بدرود حیات گفت" .رنوار "روز 7 مارس 1841 میلادی در" لیموژ "متولد شده بود .از مهمترین آثار این هنرمند بزرگ امپرسیونیسم ،تابلوهای" لوژ - پایان شام - آواز خوان - ساماری - مادام شارپانتیه - و آسیاب کالت "را میتوان نام برد .به روز 7 مارس 1841 مراجعه شود

 

امروز، دو هفته بعد از آغاز حمله نیروی هوایی امپراتوری ژاپن به بندر" پرل هاربور "پایگاه دریایی ایالات متحده آمریکا در اقیانوس کبیر ،دولت بریتانیای کبیر که در جنگ دوم بینالمللی متحده سیاسی و نظامی آمریکا بود ،به دولت ژاپن اعلان جنگ داد .در جریان جنگهای انگلیس و ژاپن در آسیای جنوب شرقی ،بیشتر متصرفات انگلیس توسط ژاپنیها اشغال شد .به روز 7 دسامبر 1941 مراجعه شود

 

امروز، حکومت خودمختار کمونیستی در تبت که به صورت یکی از ایالات چین درآمده بود روی کار آمد .تبت که در قلب آسیا قرار دارد به موجب موافقتنامه معروف به" قرارداد پکن "در 23 مه 1951 میلادی به تصرف چین کمونیست درآمده بود و هندوستان نیز که بر" تبت "ادعایی داشت ،به موجب معاهده همزیستی مسالمتآمیز با دولت چین در 29 آوریل 1954 از آن سرزمین دست برداشت.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

وقایع تاریخی امروز 29 آذر

 

  1. درگذشت حاج سيد ابوالقاسم امامي امام جمعه سابق تهران - ش1306
  2. اعدام محمدولي اسدي نايب التوليه آستان قدس رضوي - ش1314
  3. شهادت عزالدين قسام بنيان گذار نهضت جهاديه در فلسطين - ش1314
  4. تصويب آيين نامه مجله حقوقي وزارت دادگستري - ش1341
  5. انتشار دومين نشريه مخفي حوزه علميه قم با عنوان انتقام - ش1343
  6. تاسيس اولين سينما در قم - ش1348
  7. تحصن استادان دانشگاه تهران - ش1357
  8. ورود ضميمه اطلاعات به شبکه اطلاع رساني موسسه اطلاعات - ش1374

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

وقایع تاریخی امروز 20 دسامبر مطابق با 29 آذر 1389

 

  1. کنفرانس صلح برست ليتوفسک - م1917
  2. شهادت " عز الدين قسام "، بنيانگذار اولين سازمان جهاد مسلحانه در فلسطين - م1935
  3. تاسيس حکومت کمونيستي خودمختار در تبت - م1953

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۹ آذر ـ ۲۰ دسامبر ـ هون ها: خطر دوگانه برای ایران و روم

 

دو امپراتوری بزرگ جهان باستان – ایران و روم – در سال ۲۳۰ میلادی از جانب هونها Hun كه دو قرن پیش از آن از شمالغربی چین به حركت درآمده بودند تهدید جدی می شدند. یك دسته از هونها در همین سال در آسیای میانه مستقر شدند و بعدا تعرض به ایران را آغاز كردند, و دسته یی دیگر از آنها تا فرانسه پیش رفتند و در اینجا از رومیان و فرانسویان تحت فرماندهی آنها شكست خوردند و سرزمین امروزی مجارستان را وطن خود نامیدند و همانجا ماندند. آنها Pannonia را Hungary ( سرزمین هونها - مجارستان فعلی) خواندند و دولت روم برای این كه ساكت باشند با استقرار آنها در پانونیا موافقت كرد.

رنگ پوست و قیافه هون ها بر حسب دوری و نزدیكی شان از سرزمین مغولها با هم تفاوت داشت و آن دسته كه به خزر نزدیكتر بودند پوستی سفیدتر داشتند و ایرانیان ایشان را هون سفید خطاب می كردند. ایرانیان همه هونها را بدقیافه ها می خواندند و این, برای هون ها عقده شده بود. به گونه ای كه پس از رسیدن به اروپا و فتوحات متعدد , بر هر نقطه اروپا - از جنوب روسیه و سواحل دانوب تا آلمان و فرانسه كه استیلا می یافتند زنان زیبا را به ازدواج خود در می آوردند تا فرزندانشان تغییر قیافه بدهند و زیبا شوند و زیبایی نسبی مردم مجارستان به همین دلیل است. هون ها پس از همسایه شدن با ایرانیان شیفته قانون و نظام قضایی شدند و به همین دلیل در مناطق متصرفی خود, كمتر به كشتار مغلوبین و تسلیم شدگان و تجاوزر به عنف به زنان دست زدند.

پریسكوس نوشته است: هون ها به هر تدبیر و نقشه جنگی كه دست زدند تا وارد قلمرو اصلی ایران شوند موفق نشدند. یك بار به مدت ۱۵ روز از كوهها عبور كردند تا از حاشیه خزر وارد ایران شوند كه به محض سرازیر شدن از كوه با سواره نظام ساسانی كه در دنیای آن زمان نظیر نداشت رو به رو شدند و همین وضعیت باعث شد كه روانه اروپا شوند و آنجا را مورد تاخت و تاز قرار دهند.

از سده های سوم و چهارم میلادی كه هونها در ساحل دانوب استقرار یافتند, امپراتوری روم, دیگر روی آرامش ندید.

امپراتوران رومی پس از شكست هایی كه در دوران اردشیر و پسرش شاپور و نیز شاپور دوم از ایران خوردند به سیاست تعرضی شان پایان دادن. اوگوستوس دكترین تازه ای ارایه داد و آن پایان یافتن سیاست جهانگیری رومیان و قناعت كردن به آن چه كه تا آن زمان داشتند بود و این دكترین از زمان تیبریوس به صورت قانون نانوشته درآمد و از این تاریخ, این ایران بود كه روحیه تعرضی خود را حفظ كرده بود به گونه ای كه رومی ها از ترس مجبور شدند, نخست یك پایتخت شرقی (قسطنطنیه) برای خود به وجود آورند و سپس به تجزیه امپراتوری تن در دهند و آن گاه در غرب تسلیم مهاجران مهاجم شوند و از میان بروند.

برتری ایرانیان در عهد ساسانیان عمدتا این بود كه از دست یافتن به سلاحهای تازه و تاكتیك جنگی جدید باز نمی ایستادند. نظام اداری و قضایی پیشرفته و خوبی داشتند. تلاش برای بهسازی تسلیحات و تقویت روحیه سربازان امری روزانه بود كه متوقف نمی شد. ساسانیان به سواره نظام توجه كامل داشتند. دست سرباز در مصرف تیر باز بود و مانند رومی ها و هون ها به ۳۰ تیر محدود نبود. هر سوار دو اسب ذخیره و یك یدك داشت و ارتش ایران دارای یك نیروی ضربتی همیشه آماده بود و رومیان پس از استقرار در قسطنطنیه ابتكار نظامی ایران را تقلید كردند.

رومی ها درقرن پنجم میلادی پس از این كه خود را زیر فشار آتیلا رهبر هونها دیدند او را هنگامی كه در سواحل دریای سیاه سرگرم تاخت و تاز بود فریب دادند كه به قلمرو ایران وارد شود, ولی ایرانیان در مرز شمالی ارمنستان چنان گوشمالی به او دادند كه برای همیشه نام ایران را هم نبرد.

تاخت و تاز هون ها در قلمرو روم با مرگ آتیلا در سال ۴۵۳ میلادی به تدریج پایان یافت و سلطه ایشان تا مدتی محدود به قسمتی از مجارستان شد. آتیلا آن چنان محبوب مردم خود بود كه در عزای او به جای اشك ریختن رگها خود را می زدند و خون خود را می ریختند. پیش از مرگ, آتیلا از خواهر امپراتور وقت روم خواستگاری كرده بود و نیمی از قلمرو امپراتوری را هم به عنوان جهیزیه عروس خواسته بود!.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۹ آذر ـ برخی دیگر از رویدادهای ۲۰ دسامبر

 

● ۱۹۵۸: شارل دوگل ناسیونالیست معروف فرانسوی رئیس جمهوری این کشور شد که به جمهوری پنجم معروف است . وی قبلا هم رئیس دولت فرانسه بود.

 

● ۱۹۶۸: جان شتاین بک داستان نویس آمریکایی و برنده جایزه ادبی نوبل سال ۱۹۶۲ در این روز در ۶۶ سالگی درگذشت. زمینه داستان های شتاین بک که از یک پدر مهاجر سویسی در کالیفرنیا به دنیا آمده بود عمدتا زندگی مردم و تلاش آنان برای تامین معاش بود. " حوشه های خشم" ، آمریکا و آمریکائیان، و ماه پایین است از داستانهای معروف او هستند.

 

● ۱۹۷۱: کورت والدهایم وزیر امورخارجه اتریش با رای شورای امنیت، دبیرکل سازمان ملل شد. وی بعدا به ریاست جمهوری اتریش نیز انتخاب گردید.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

مهمان
این موضوع برای عدم ارسال قفل گردیده است.
×
×
  • اضافه کردن...