رفتن به مطلب
لطفا جهت استفاده از تمام مطالب ثبت نام کنید ×
انجمن های دانش افزایی چرخک
لطفا جهت استفاده از تمام مطالب ثبت نام کنید

کوتاه و مفید در مورد ویتامین ها و نقش آنها در بدن


ارسال های توصیه شده

ویتامین c در پیش گیری از سرطان موثر است

 

[align=justify]

ویتامین c در خنثی کردن رادیکال های آزاد موثر است و احتمال تشکیل سلول های سرطانی را کاهش می دهد. مطالعات آماری مختلف نشان می دهد که درصد ابتلا به سرطان در افرادی که روزانه مقادیر زیادی مواد حاوی ویتامین c مصرف می کنند، نسبت به کسانی که در رژیم غذایی آن ها میوه و سبزی تازه وجود ندارد یا میزان آن اندک است، به طور قابل ملاحظه ای پایین است.

 

روند طبیعی درمان سرطان عبارت است از برطرف کردن تومورهای بدخیم به طور فیزیکی تاحد ممکن و در پی آن انجام یک سری شیمی درمانی یا پرتودرمانی که ویتامین c باعث می شود عملکرد دستگاه ایمنی بدن در این افراد بالا برود و در نتیجه مقاومتشان در برابردامنه وسیعی از بیماری های عفونی افزایش یابد.

[/align]

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

ویتامینd

 

ویتامین d یکی از منابعی است که برای حفظ سلامتی اهمیت بسیاری دارد.

 

منابع حاوی ویتامین dسه راه برای دریافت ویتامین d روزانه وجود دارد: غذا، نور خورشید و مکمل های غذایی. اگر از طریق غذای روزانه نمی توانید ویتامین موردنیاز خود را به بدنتان برسانید و یا این که زمان زیادی را در بیرون خانه یا محل کار به سر نمی برید روزانه ۱۰ تا ۲۰ دقیقه از مکمل های غذایی استفاده کنید. زیرا آفتاب به بدن شما کمک می کند که ویتامینd تولید کند.

 

● منابع

▪ ۸۵ گرم ماهی آزاد یا قزل آلا، کنسروی ۵۳۰ iu

▪ ۱۰۰ گرم ماهی آزاد یا قزل آلای پخته، ۲۴۰-۳۶۰ iu

▪ ۸۵ گرم تن ماهی، ۲۰۰ iu

▪ ۲۲۶ گرم شیر سویای غنی شده، ۱۰۰ iu

▪ ۲۲۶ گرم آب پرتقال غنی شده، ۱۰۰ iu

▪ ۲۲۶ گرم شیر کم چرب غنی شده، ۹۸ iu

▪ یک عدد تخم مرغ بزرگ، ۲۰-۲۶ iu

▪ ۲۸ گرم پنیر سوئیسی، ۱۲ iu

 

معصومه پیروزبخت

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

نیاز ما به ویتامین ث

 

مصرف ویتامین ث به خاطر نقشی كه در رشد و سلامت بافت های بدن به خصوص در استخوان، دندان، لثه، رباط ها و رگ های خونی دارد و نیز نقشی كه در افزایش توانایی بدن در مقابله با عفونت ها و تنش ها و كمك به جذب راحت تر آهن غذا و پیشگیری از كم خونی فقر آهن دارد و نیز نقش احتمالی آن در پیشگیری از پیری زودرس و سرطان، امروزه بیش از پیش مورد توجه پزشكان و عموم مردم قرار` گرفته است، بطوری كه برخی از متخصصین توصیه می كنند مقدار توصیه شده مصرف آن باید بیشتر از گذشته باشد.

 

این ویتامین در سبزیجات و میوه ها به خصوص مركبات یافت میشود. لیمو، پرتقال، توت فرنگی، كیوی، دارابی، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای و كلم بروكلی از جمله مواد سرشار از ویتامین ث هستند. آخرین توصیه متخصصین مصرف روزانه حداقل ۵ مورد از میوه ها و سبزیجات است. البته مادران باردار یا شیرده و سیگاری ها به مقادیر بیشتری از این ویتامین نسبت به افراد عادی نیاز دارند. ویتامین ها تركیباتی شیمیایی هستند كه برای كاركرد درست بدن ضروری اند. بعضی از آنها مانند ویتامین ث چون در بدن ذخیره نمی شوند لازم است كه بطور روزانه مصرف شوند. بعضی افراد مقادیر زیادی از قرص ها یا اشكال دیگر دارویی ویتامین ث را مصرف می كنند چون فكر می كنند كه برای سلامتی شان مفید است و آنها را از برخی بیماری ها مانند سرماخوردگی حفظ می كند. اما هنوز هیچ مدرك معتبر علمی در این مورد بدست نیامده است و مصرف زیاد ویتامین ث ممكن است باعث تهوع، دل درد، اسهال و شاید سنگ های كلیه بشود. بنابراین از مصرف خودسرانه و بدون تجویز پزشك این قرص ها خودداری كنید.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

ویتامین b۳

 

بسیاری از افرادی که از بی خوابی رنج میبرند، مصرف ویتامین b۳ (نیاسین) را برای خواب، مفید میدانند. ویتامین های b۳ و b۶ در تبدیل اسیدآمینوتریپتوفان یک، به هورمون سروتونین نقش دارد. این هورمون در ایجاد خواب راحت مؤثر است. این دو ویتامین در موز، ذرت، برنج قهوه ای، دانه های سویا، سبوس گندم، مخمر آبجو، بادام زمینی و انواع گوشت یافت می شوند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

زمان مناسب برای خوردن ویتامین

 

به دلیل اینکه ویتامین ها ابتدا در بدن تمرکز می یابند، اگر با معدهٔ خالی آنها را مصرف کنیم، ممکن است باعث معده درد شویم. بهتر است، ویتامین های انرژی زا مثل ویتامین های e,c,b پس از صبحانه مصرف شوند، و ویتامین های آرام بخش نظیر کلسیم بعد از شام.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

فواید ویتامین ”ای“ برای پوست

 

ویتامین ای، برای ترمیم پوست های خشک، معجزه میکند و چین و چروک پوست را کاهش می دهد. بهترین راه، استفاده از کپسول ویتامین ”ای“ محلول در آب است. از دکتر خود بخواهید که روزی یک قرص برای شما تجویز کند. برای سلامتی شما مفید است.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

ویتامین d ضد سرطان

 

مردانی كه در اثر ابتلا به سرطان پروستات ممكن است جان خود را از دست بدهند، با مصرف یك نوع ویتامین d قوی، می توانند طول عمر خود را افزایش دهند.

 

پزشكان مطالعاتی را برروی مردانی كه علی رغم عمل جراحی، پرتو درمانی و درمان های خاص بازهم دچار تومورهای سرطانی می شوند، انجام دادند، حتی یك نوع شیمی درمانی ویژه نیز برای آنها تجویز كردند تا بتوانند بطور متوسط طول عمر آنها را تا ۱۶ ماه افزایش دهند و به این نتیجه رسیدند چنانچه بیماران در طول درمان از قرص ویتامین۱۰۱ -dn نیز استفاده كنند، بطور متوسط می توانند ۲سال افزایش طول عمر داشته باشند و محققین دریافتند این قرص حداقل ۷ ماه به طول عمر افراد سرطانی اضافه می كند. بنابر آمار رسیده از جامعه سرطانی آمریكا سالانه حدود ۳۰هزار مرد آمریكایی در اثر ابتلا به سرطان پروستات جان خودرا از دست می دهند.

در میان ۱۲۵ مردی كه تنها از داروهای شیمیایی استفاده می كنند، تنها احتمال افزایش طول عمر آنها ۱۶ماه است ولی افرادی كه همراه با درمان از قرص ۱۰۱ -dn نیز استفاده كرده اند ۷ماه دیگر بیشتر زنده می مانند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

آیا میدانید تمامی مرکبات دارای ویتامین «پ» هستند.

 

تمامی مرکبات دارای ویتامین «پ» هستند که این ویتامین به کمک اشعه رادیو اکتیو که در مرکبات وجود دارد ، موی رگها را باز و لاروبی می نماید و رسوباتی را که در جدار رگ ها نشسته و عامل اصلی پیری و فرتوتی است از بین می رود پس پرتقال و لیمو ترش و لیمو شیرین و نارنگی و... فراموش نشه

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

آیا میدانید اسید فولیک در کدام گروه ویتامینهای است؟

 

آیا میدانید كه : اسید فولیك از ویتامین های گروه ب است كه برای تولید گلبول قرمز مفید است و خانم های باردار ، باید در سه ماهه اول بارداری شان به اندازه كافی از آن استفاده كنند. اسفناج ، كلم بروكلی ، فندق ،لوبیا چشم بلبلی و كلم برگ از غذاهای غنی از اسید فولیك هستند .

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

ویتامین دی و آهن

 

مصرف ویتامین d بعلت اینكه ذخیره ویتامین شیر مادر پائین است در طول ۶ ماه اول برای رشد استخوان های كودك ضروری است .مصرف آهن با نظر پزشك و با دوز مناسب برای كودك نارس و كودكان معمولی باید شروع شود. مصرف آهن در صورت كمبود آهن و كم خونی شیرخوار باید با دوره درمانی مناسب استفاده شود.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

ویتامین «ث» برای کودک

 

از دكتر روزنفلد درباره نیاز كودك (طفل شیرخوار) به ویتامین «ث» سئوال شده و وی گفته است از آنجا كه شیر مادر به میزان كافی ویتامین «ث» ندارد پس از مشورت با دكتر، دادن ویتامین «ث» به كودك را از جمله خوراندن آب پرتغال تازه هر روز با پنجاه میلی گرم آغاز كنید و برحسب بالا رفتن سن، بر آن بیافزایید. كودكانی كه كمبود این ویتامین را نداشته باشند كمتر بیمار می شوند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

ویتامین e

 

از دكتر روزنفلد درباره ویتامین e سئوال شده و او گفته است: این ویتامین حل شدنی در چربی كه برای مدت كوتاهی در بدن باقی می ماند توزیع اكسیژن در بدن را تسهیل و قیافه جوانتر به فرد می دهد. یك آنتی اكسیدانت است. از ریه ها در برابر هوای آلوده حفاظت می كند. تا حدی ضدخستگی است. اندكی به جلوگیری از لخته خون كمك می كند. تا حدی كم فشار خون را پایین می آورد. در سبوس آرد، لوبیا روغنی، اسفناج و سبزی های دارای برگ های بزرگ وجود دارد. قبلا برای این ویتامین خواص دیگری ذكر شده بود كه پژوهش های اخیر آنها را رد كرده اند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

ویتامین ب - ۱۳

 

دكتر روزنفلد در پاسخ به سئوالی كه ویتامین «ب-۱۳» چیست گفته است: این نوع ویتامین در همه كشورها در دسترس نیست. «ب-۱۳» تركیبی از دو نوع ویتامین «ب-۱۲» و«فولیك اسید» است. پژوهشگران كشورهایی كه روی آن كار كرده اند و در آنجا مصرف می شود گفته اند كه از برخی از عوارض كبدی جلوگیری می كند و مانع پیری زودرس در انسان می شود. استفاده از آن در ایالات متحده مجاز شناخته شده است. نخستین نوع آن از ریشه گیاهان و شیر ترشیده گرفته شده است. این ویتامین اصطلاحاً «اوراتیك اسید» خوانده می شود.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

فریب ویتامین

 

بر خلاف ایده رایج در میان جوامع گوناگون، مصرف ویتامین در سنین پیری نمی تواند از ایجاد و توسعه عفونت ها در بدن افراد مسن جلوگیری كند.

 

گزارش انتشار یافته در »بریتیش مدیكال ژورنال» حاكی است بسیاری از افراد مسن در واقع فریب قرص های ویتامین و شربت های مولتی ویتامین را می خورند، زیرا مصرف این قبیل داروها نمی تواند آنها را در برابر ابتلا به انواع عفونت ها محافظت و بیمه كند.

بر اساس این گزارش، این نتایج در پی بررسی های انجام شده توسط كارشناسان دانشگاه ابردین اسكاتلند بر روی ۹۰۰ فرد بالاتر از ۶۵ سال به دست آمده است.

 

در این آزمایشات، دانشمندان از داروهای ویتامینه و نیز داروهای تلقینی به ظاهر مشابه با داروهای دسته نخست استفاده كردند و نتایج این تحقیقات، به روشنی بی اثر بودن داروهای ویتامینه را بر نرخ عفونت افراد سالخورده نمایان ساخت.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

ویتامین d ضد سرطان

 

مردانی كه در اثر ابتلا به سرطان پروستات ممكن است جان خود را از دست بدهند، با مصرف یك نوع ویتامین d قوی، می توانند طول عمر خود را افزایش دهند.

 

پزشكان مطالعاتی را برروی مردانی كه علیرغم عمل جراحی، پرتو درمانی و درمان های خاص بازهم دچار تومورهای سرطانی می شوند، انجام دادند، حتی یك نوع شیمی درمانی ویژه نیز برای آنها تجویز كردند تا بتوانند بطور متوسط طول عمر آنها را تا ۱۶ ماه افزایش دهند و به این نتیجه رسیدند چنانچه بیماران در طول درمان از قرص ویتامین۱۰۱ -dn نیز استفاده كنند، بطور متوسط می توانند ۲سال افزایش طول عمر داشته باشند و محققین دریافتند این قرص حداقل ۷ ماه به طول عمر افراد سرطانی اضافه می كند. بنابر آمار رسیده از جامعه سرطانی آمریكا سالانه حدود ۳۰هزار مرد آمریكایی در اثر ابتلا به سرطان پروستات جان خودرا از دست می دهند.

 

در میان ۱۲۵ مردی كه تنها از داروهای شیمیایی استفاده می كنند، تنها احتمال افزایش طول عمر آنها ۱۶ماه است ولی افرادی كه همراه با درمان از قرص ۱۰۱ -dn نیز استفاده كرده اند ۷ماه دیگر بیشتر زنده می مانند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

بهبود سلامت لثه با ویتامین دی

 

كسانی كه دارای سطوح خونی ویتامین دی بالا هستند، كمتر دچار بیماری های لثه میشوند. بر اساس نتایج مطالعات دانشمندان دانشگاه بوستون سطح خونی ویتامین دی بالا، خطر ابتلا به بیماری های لثه را ۲۰درصد كم میكند. پیش ازاین اثر ویتامین دی در جذب كلسیم و سلامت استخوان ها به خوبی مشخص شده بود

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

کاربرد ویتامینها

 

ویتامین b۱ که منابع تأمین غذائی آن عبارتند از: گوشت، گیاهک گندم، آجیل، سبزیجات و جو دو سر کاربرد این ویتامین در بدن عبارتند از: ساخت و ساز هیدرات کربن، تولید انرژی و حفظ سلامتی دستگاه اعصاب و قلب است. میزان مورد نیاز این ویتامین در مردان یک میلیگرم و زنان ۸ صدم میلیگرم در روز است.

 

ویتامین b۲ که در شیر، کره، تخممرغ، سبزیجات و موز موجود است و کاربرد آن شامل ساخت و ساز پروتئین و تولید انرژی و رشد و نمو و تنظیم دید سالم است. این ویتامین در مردان ۳/۱ میلیگرم و در زنان ۱/۱ میلیگرم روزانه مورد نیاز است.

 

ویتامین b۶ در موادی که دارای پروتئین زیاد است و غلات کامل، بادامزمینی، تخممرغ، موز موجود است. کاربرد آن شامل ساخت و ساز گلوکز و تولید پروتئین و انرژی است.

 

ویتامین b۱۲ در جگر، گوشت، تخممرغ، لوبیا، سویا به مقدار زیاد یافت می شود و کاربرد آن در ارتباط با تشکیل عوامل وراثت، ارتقاء و رشد سالم سلول های خونی، از بین بردن خستگی و افزایش انرژی است.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

ویتامین c

 

با توجه به مؤثربودن ویتامین c در جذب آهن گیاهی، بهتر است به همراه سبزیجات و حبوبات مصرف شوند.

آنچه در خصوص میوه ها حائز اهمیت است، مصرف آنها در فصل مناسب است به این معنا كه میوه های زمستانی در فصل زمستان و میوه های تابستانی در فصل تابستان به مصرف برسند، چرا كه هم كیفیت بافتی آن، هم رنگ، بو و ویتامین های آن در این حالت حفظ می شوند.

 

باید توجه داشت در عین اینكه مصرف میوه ها در فصل خود مناسبترند، اما میوه های نوبرانه نیز مواد مغذی شان كامل نشده و فایده اصلی خود را ندارند.

 

از جمله میوه هایی كه در فصل زمستان فواید ویتامینی زیادی دارند پرتقال، لیموشیرین، لیموترش، نارنگی و گریپ فروت است كه حاوی ویتامین e و c هستند این ویتامینها می توانند از انواع سرطان ها و بیماریهای قلبی-عروقی پیشگیری كنند.

آنتی اكسیدان موجود در ویتامین e در برابر میكروبها و عفونت ها از بدن محافظت می كند و در طراوت پوست و استحكام استخوانها و دندانها مؤثرست.

 

پوست نازك سفید رنگ روی نارنگی و پرتقال نیز مفید است و از عفونت های تنفسی پیشگیری می كند و توصیه به خوردن آنها می شود.

 

این متخصص با اشاره به فواید انار، خرمالو و كیوی از میوه های این فصل می گوید: انار میوه مفیدی است كه از یبوست جلوگیری می كند؛ همچنین خرمالو حاوی مقدار زیادی ویتامین a و كیوی نیز حاوی ویتامین c است.

ویتامین cبه علت حساسیت بالا زود ارزش غذایی خود را از دست می دهد لذا نباید آن را با غذا مصرف كرد یا آب پرتقال و نارنگی را در یخچال به مدت زیادی نگه داشت.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

  • 2 سال بعد...

ویتامین b۱۲

 

ویتامین ب-۱۲ (كوبالامین)

 

ویتامین ب-۱۲ كوبالامین نیز نامیده میشود. برای كمك به رشد و عملكرد طبیعی سلولهای بدن نیاز روزانه به مصرف این ویتامین داریم. مخصوصاً این ویتامین برای سلامت مغز استخوان (جایی كه سلولهای خونی تشكیل میشود) و سیستم عصبی مهم و ضروری است. مصرف ناكافی این ویتامین منجر به یك بیماری به نام «كم خونی پرنیشیوز» میشود كه منجر به دریافت ناكافی اكسیژن توسط سلولها و ایجاد اختلالات سیستم عصبی میشود. افراد پا به سن گذاشته بیشتر در معرض خطر كم خونی پرنیشیوز هستند زیرا افزایش سن باعث كاهش میزان ویتامین ب-۱۲ دریافتی از طریق غذا میشود.

 

موارد استفاده

مهمترین استفاده ویتامین ب-۱۲ در درمان علایم و نشانه های «كم خونی پرنیشوز» است. این علایم شامل: ضعیفی، رنگ پریدگی، نشانه های عصبی نظیر سوزن سوزن شدن و سوزش دست ها و پاها، عدم تعادل، گیجی از دست دادن حافظه و كج خلقی است.

 

تحقیقات اخیر مشخص كرده است كه ویتامین ب-۱۲ در جلوگیری از بیماریهای قلبی دخالت دارد. افرادی كه تركیبی از اسید فولیك، ویتامین ب-۱۲ و ویتامین ب-۶ استفاده می كنند سطح خونی پایینی از هوموسیستئین (كه به نظر می رسد مرتبط با خطر بیشتر برای بیماری قلبی باشد) دارند.

 

منابع غذایی

ویتامین ب-۱۲ در غذاهای حاوی پروتئین حیوانی وجود دارد. غنی ترین منبع این ویتامین كبد و كلیه است. دیگر منابع خوب برای این ویتامین شامل شیر، تخم مرغ، ماهی و پنیر است.

 

اشكال دیگر

ویتامین ب-۱۲ در فرم ویتامینی سیانوكوبالامین نیز یافت میشود. ویتامین ب-۱۲ به صورت قرص، ژل یا در مولتی ویتامین (قابل جویدن و به صورت قطره مایع)، فرم ب-كمپلكس یا به تنهایی وجود دارد.

 

نحوة مصرف

برای جلوگیری از اختلالات ناشی از كمبود ویتامین ب-۱۲، بزرگسالان باید روزانه ۲ میكروگرم از این ویتامین استفاده كنند. افرادی كه رژیم غذایی شان شامل گوشت، شیر و دیگر فرآورده های لبنی است، میزان نیاز روزانه آنها برطرف شده نیازی به مصرف مكمل ویتامینی ندارند. گیاهخوارانی كه فرآورده های پروتئین حیوانی مصرف نمی كنند باید مكمل های ویتامینی را ترجیحاً بعد از غذا باید مصرف كنند. خانم های حامله ۲/۲ میكروگرم از ویتامین ب-۱۲ و خانم های شیرده ۲/۶ میكروگرم از این ویتامین روزانه باید مصرف كنند. قبل از دادن هرگونه مكمی ویتامین ب-۱۲ به بچه ها با پزشك مشورت كنید. افراد پا به سن گذاشته روزانه بیش از ۲ میكروگرم ویتامین ب-۱۲ نیاز دارند زیرا توانایی جذب وتیامین ب-۱۲ با افزایش سن كاهش می یابد. افراد مسن باید در مورد میزان مصرف روزانه این ویتامین با پزشك مشورت كنند.

 

موارد احتیاط

ویتامین ب-۱۲ غیرسمی است، اما در مصرف بیش از ۲ میكروگرم آن در روز، اثرام مفید شناخته شده ای وجود ندارد

 

تداخل های احتمالی

جذب ویتامین ب-۱۲ به وسیله مصرف مت فورمین كه برای درمان افزایش قند خون استفاده میشود، كاهش می یابد. همچنین مصرف زیاد ویتامین سی (۵۰۰ میلی گرم یا بیشتر) باعث تخریب این ویتامین میشود.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

ویتامین ب-۹

 

ویتامین ب-۹

(اسید فولیك)

اسید فولیك كه به نام های فولات یا ویتامین ب-۹ نیز خوانده میشود برای بسیاری از اعمال بدن از جمله سلامتی سیستم عصبی، خون و سلول ها حیاتی و اساسی است.

 

این ویتامین بدن را در مقابل بیماریهای قلبی، نقص های مادرزادی، پوكی استخوان و سرطان های مشخصی حفظ می كند.

 

موارد استفاده

اسید فولیك در درمان و مقابله با بسیاری از بیماریها، شامل موارد زیر، كمك كننده است:

* نقایص مادرزادی، میزان پایین اسید فولیك با نقایص موقع تولد همراه است. نیمی از نقایص لوله عصبی (نظیر اسپینا بیفیدا) قابل پیشگیری است اگر زنان در سن باروری از اسید فولیك در رژیم غذایی شان استفاده كنند. مطالعات نشان می دهد كه میزان اسید فولیك مورد نیاز برای جلوگیری از نقایص لوله عصبی از طریق مكمل های ویتامینی بسیار راحت تر قابل دسترسی است تا منابع غذایی به تنهایی.

* حمله و سكته قلبی. اسید فولیك برای پاك كردن خون از ماده ای به نام هوموسیستین ضروری است. میزان بالای هوموسیستین خطر بیماریهای قلبی و سكتة قلبی را افزایش می دهد.

 

* سرطانها. سطح پایین اسید فولیك، در ایجاد سرطان مخصوصاً سرطان كردن رحم، ریه و روده بزرگ نقش دارد.

 

* پوكی استخوان. فقدان اسید فولیك و در نتیجه افزایش هوموسیستین باعث ضعف استخوانها شده آنها را مستعد شكستگی می كند.

 

* افسردگی و دیگر مشكلات ذهنی. اسید فولیك برای عملكرد مغز مهم است. این ویتامین خلق، خواب و اشتها را تنظیم می كند. افزایش سطح اسید فولیك و در بعضی افراد، مخصوصاً اشخاص مسن باعث علایم روانی یا ذهنی منفی بر عكس میشود. اسید فولیك یك اثر ضد افسردگی خفیف دارد و مصرف مكمل های اسید فولیك در بهبود اثر داروی پروزاك مؤثر است.

 

اسید فولیك همچنین در موارد زیر مفید است:

جلوگیری از كم خونی كه می تواند باعث كاهش تعداد سلولهای قرمز خون شود، كمك به درمان سردرد، بهبود روماتیسم مفصلی، كمك به درمان ناباروری، كمك به درمان آكنه و مفید برای افراد مبتلا به ایدز

 

منابع غذایی

غذاهایی كه شامل میزان چشمگیری از اسید فولیك هستند شامل كبد، عدسی، سبوس برنج، مخمر آبجو، آرد سویا، نخود چشم سیاه، لوبیای مرمری، لوبیا قرمز، بادام زمینی، اسفناج، برگ شلغم، لوبیا، گندم و مارچوبه.

در فرآورده های غذایی (برای مثال جوشیده یا حرارت داده شده) اسید فولیك از بین می رود. نگه داشتن غذا در حرارت اتاق به مدت طولانی نیز می تواند محتوای اسید فولیك آن را از بین ببرد.

 

شكال دیگر

مكمل های ویتامین ب-۹ به صورت اسید فولیك و اسید فولینیك قابل دسترسی هستند. در حالی كه فولات پایدارتر است، اسید فولینیك مفیدترین شكل ذخیرة غذایی در بدن است.

 

نحوة مصرف

اسید فولیك به صورت قرص و در صورت صلاحدید پزشك به صورت تزریقی قابل استفاده است. قرص ها در مقدارهای ۴۰ تا ۱۰۰۰ میكروگرم در دسترس هستند. میزان مجاز توصیه شده (rda) برای اسید فولیك بستگی به سن و جنس دارد (پایین را نگاه كندی). در صورت حامله بودن، میزان كافی اسید فولیك باید استفاده شود. قبل از شروع مصرف مكمل های اسید فولیك یا دادن آن به بچه ها، با پزشك مشورت كنید.

میزان مجاز توصیه شده در رژیم غذایی (rda)

* شیرخواران زیر ۶ ماه: ۲۵ میكروگرم

* ۶ تا ۱۲ ماه: ۳۵ میكروگرم

* بچه های ۱ تا ۳ سال: ۵۰ میكروگرم

* بچه های ۴ تا ۶ سال: ۷۵ میكروگرم

* پسران و دختران ۱۱ تا ۱۴ سال: ۱۵۰

میكروگرم

* مردان ۱۵ سال و بالاتر: ۴۰۰ میكروگرم

* زنان ۱۵ سال و بالاتر: ۴۰۰ میكروگرم

* خانم های حامله: ۴۰۰ میكروگرم

* زنان شیرده: ۲۸۰ میكروگرم

موارد احتیاط

اسید فولیك ندرتاًسمی است. مصرف زیاد آن (بیشتر از ۱۵ میلی گرم) می تواند باعث مشكلات معده، مشكلات خواب، واكنش های پوستی و تشنج شود. مكمل های اسید فولیك كمبود ویتامین ب-۱۲ را كه می تواند باعث آسیب دائمی به سیستم عصبی شود، مخفی نگه دارد. مكمل های اسید فولیك باید همیشه ویتامین ب-۱۲ نیز به همراه داشته باشند.

 

تداخل های احتمالی

* باعث كاهش جذب روی میشود.

* كاهش جذب و عملكرد در صورت همراهی با استروژن، الكل، داروهای مختلف شیمی درمانی (مخصوصاً متوتروكسات)، سولفاسلازین، باربیتورات، و داروهای ضد تشنج.

 

اگر آسپیرین، ایبوپروفن یا استامینوفن برای مدت طولانی استفاده می كنید به اسید فولیك بیشتری نیاز دارید.

 

در صورتی كه اسید فولیك با ویتامین ب-۱۲، نیاسین، كولین و ویتامین "سی" استفاده شود بهترین اثر را دارد.

 

برای اطلعات بیشتر در مورد اسید فولیك با پزشكتان صحبت كنید.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

ویتامین ب-۵

(اسید پانتوتنیك)

همه سلولهای بدن نیاز به ویتامین "ب-۵" یا اسید پانتوتنیك دارند. این ویتامین "ب" محلول در آب است و در بدن تبدیل به تركیبی به نام «كوآنزیم-آ» می شود كه وجود این ماده در بدن برای تبدیل غذا به انرژی لازم است. ویتامین «ب-۵» به عنوان ویتامین « ضد استرس» نیز شناخته شده است. زیرا عملكرد غذة آدرنال را تقویت كرده و بهبود می بخشد. (غده آدرنال عضوی است كه بدن را در مقابل انواع استرس ها حمایت می كند).

 

ویتامین ب-۵ برای عمل عضلات و اعصاب ضروری است و برای حفظ سلامتی سیستم ایمنی بدن، حیاتی است. این ویتامین همچنین در كاهش علایم دردناك روماتیسم مفصلی مؤثر است.

 

موارد استفاده

* بعضی از پزشكان برای خستگی، آلرژی، آسم، پسوریازیس یا دیگر بیماری های مزمن یا برای زندگی های بسیار فعال و پراسترس، ویتامین "ب-۵" را توصیه می كنند. ثابت نشده است كه ویتامین "ب-۵" برای این بیماریها مفید بوده باشد.

* رف ویتامین "ب-۵" به كاهش درد، تورم و خشكی صبگاهی بیماری روماتیسم مفصلی كمك می كند و بهبودی زخم را مخصوصاً بعد از جراحی، تسریع می كند.

 

* ید پانتوتنیك به كاهش لیپید خون (چربی، كلسترول، تری گلیسریدها) كمك كرده و پدیدة سمیت زدایی را تسریع می كند.

 

منابع غذایی

اسید پانتوتنیك از ریشة یونانی پانتوز (Pantos) به معنی «هركجا» گرفته شده است و این نام به خاطر این است كه این ماده در انواع مختلف مواد غذایی یافت میشود. مقدار زیادی از ویتامین "ب-۵" در طی تهیه فرآورده های غذایی از بین می رود. بنابراین گوشت تازه، سبزیجات و تمام غلات تازه دارای ویتامین "ب-۵" بیشتری نسبت به غذاهای فریز شده یا كنسرو شده هستند.

بهترین منابع ویتامین "ب-۵" عبارتند از: مخمر آبجو، نان غلات و حبوبات، قارچ، كبد، لوبیای خشك و نخود، آووكادو، ماهی، مرغ، آجیل (فندق،گردو)، بادام زمینی، گل كلم، شیر و پنیر، سیب زمینی، پرتقال، موز و تخم مرغ.

 

اشكال دیگر

ویتامین "ب-۵" در بیشتر ویتامین های ب- كمپلكس وجود دارد.این ویتامین همچنین به صورت منفرد در "كلسیم پانتوتنات" نیز قابل دسترس است. این ماده ۹۲ درصد اسید پانتوتنیك و ۸ درصد كلسیم دارد. این ویتامین همچنین به صورت كپسولهای ۱۰۰، ۲۵۰ و ۵۰۰ میلی گرمی در دسترس است.

 

موارد احتیاط

تداخل یا عوارض جانبی در مورد مصرف مكمل های ویتامین "ب-۵" شناخته نشده است. توصیه شده است كه ویتامین ب-۵ را همراه با سایر ویتامینهای "ب" مصرف كنید تا تعادل سیستم بدن شما در مورد ویتامین ب حفظ شود.

 

تداخل های احتمالی

هیچ تداخل شدیدی در مورد این ویتامین با ویتامین های دیگر، گیاهان و داروها شناخته نشده است.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

ویتامین ب-۳ (نیاسین)

ویتامین "‘-۳" یا نیاسین عضوی از خانوادة ویتامین های "ب" است. این ویتامین محلول در آب است و این بدان معنی است كه در بدن ذخیره نمیشود و برای برطرف كردن نیازهای بدن به طور مرتب و روزانه باید مصرف شود. دو شكل از ویتامین "ب-۳" وجود دارد:

نیاسین (به عنوان اسید نیكوتینیك نیز شناخته میشود) و نیاسین آمید (نیكوتین آمید نیز گفته میشود). هر ۲ فرم این ویتامین به عنوان یك مادة مغذی در بدن به یك طریق مؤثرند اما موارد استفاده آن در درمان بیماریها متفاوت است.

بدن شما برای تبدیل كربوهیدرات به انرژی نیاز به ویتامین ب-۳ دارد. بدون ویتامین ب-۳ سیستمهای بدن شما متوقف خواهند شد. ویتامین "ب-۳" همچنین باعث شكستن چربی و كلسترول میشود بنابراین نیاسین (اسید نیكوتنیك) یك عامل ایجاد كننده كلسترول خوب برای بدن است.

بدن شما از ویتامین ب-۳ برای ساختن تركیبات مختلف از جمله هورمون های جنسی و هورمون های آدرنال، استفاده می كند. این ویتامین همچنین به خارج كردن مواد شیمیایی سمی و مضر از بدن و تنظیم قند خون كمك می كند.

بیشتر افراد مقدار كافی از این ویتامین را از طریق غذایی كه می خورند، به دست می آوردند. پزشك در موارد بالابودن كلسترول و دیگر بیماریها این ویتامین را برای شما تجویز می كند. مسئله مهم این است كه در موارد مصرف زیاد این ویتامین تحت نظر پزشك باشید، زیرا مصرف زیاد این ویتامین دارای عوارض جانبی جدی همچون آسیب كبدی می باشد.

موارد استفاده

نیاسین كلسترول بد (ldl) را كاهش و كلسترول خوب (hdl) را افزایش می دهد. این ویتامین اثر داروهای كاهندة كلسترول را افزایش می دهد. برای این منظور، باید مصرف این ویتامین تنها زیر نظر پزشك باشد. نیاسین آمید به درمان آرتروز، روماتیسم مفصلی، دیابت وابسته به انسولین، بیخوابی و سردرد میگرنی كمك می كند.

هر شكلی از این ویتامین می تواند در درمان یا پیشگیری از كمبود ویتامین "ب-۳" (پلاگر) استفاده شود. افرادی كه دچار سل یا سرطان هستند، خانم هایی كه از قرص های ضد حاملگی استفاده می كنند و اضخاصی كه از كمبود پروتئین رنج می برند، به احتمال بیشتر دچار كمبود ویتامین "ب-۳" میشوند.

منابع غذای

بدن شما ویتامین ب-۳ را از پروتئین به دست می آورد بنابراین اگر در رژیم غذایی پروتئین كافی وجود داشته باشد، ویتامین "ب-۳" كافی به بدن شما می رسد. بهترین منابع ویتامین ب-۳ غذاهایی است كه غنی از پروتئین باشد مانند: گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، تخم مرغ، لوبیای خشك پخته شده و نخود، كبد، شیر كم چربی یا بدون چربی و پنیر، سویا و آجیل.

منابع دیگر خوب برای ویتامین "ب-۳" شامل مخمر آبجو، سبوس گندم، نام پرقوت و حبوبات. غلات (به جز ذرت)، قارچ و سبزیجات تازه. ویتامین "ب-۳" در اثر پختن در آب از بین

می رود. بنابراین تا حد امكان از جوشاندن، پختن و فریزكردن سبزیجات خودداری كنید.

اشكال دیگر

اگز پزشك به شما توصیه كند كه مقدار بیشتری ویتامین "‘-۳" مصرف كنید، می توانید از مكمل های نیاسین یا نیاسین آمید كه به اشكال مختلف در دسترس است استفاده نمایی. قرص های ۲۵، ۵۰، ۱۰۰، ۲۵۰ و ۵۰۰ میلی گرمی موجود است. اگر چه قرص ها و كپسولهایی كه به مرور زمان در بدن آزاد میشود در دسترس است، اما مطالعات نشان داده این تركیبات باعث آسیب به كبد میشود. نیاسین همچنین به صورت اینوزیتول هگزانیاسینات كه فرآورده تولید شده در اروپاست، در دسترس است. این تركیب به تدریج آزاد میشود و منجر به آسیب كبد نمی شود.

نحوة مصرف

برای كاهش خطر ایجاد زخم معده و جلوگیری از بهم خوردگی و آشفتگی معده، بهتر است مكمل های نیاسین را همراه با غذا مصرف كنید.

موارد احتیاط

مصرف میزان زیاد نیاسین (۷۵ میلی گرم یا بیشتر) باعث ایجاد عوارض جانبی میشود. شایعترین عارضة آن «نیاسین فلاش» (niacin flush) است، بدین صورت كه در صورت وسینه احساس سوزش كرده و پوست شما قرمز و برافروخته میشود. این نشانه ها بی ضرر هستند مگر شما مبتلا به آسم باشید بنابراین افراد مبتلا به آسم از مصرف زیاد نیاسین باید اجتناب كنند. مصرف مقادیر خیلی زیاد نیاسین كه برای كاهش كلسترول بكار می رود، باعث آسیب كبد و زخم معده میشود. اگر شما دچار بیماریهای كبدی یا زخم معده هستید از مكمل های نیاسین نباید استفاده كنید. اگر شما دیابت، بیماری كیسة صفرا یا نقرس دارید باید زیر نظر پزشك از مكملهای نیاسین استفاده كنید.

تداخل های احتمالی

نكات زیر را در مورد نیاسین به خاطر بسپارید.

* با دیگر ویتامین های گروه "‘" باعث به حركت درآوردن موتور بدن میشود.

* با دیگر داروهای كاهنده كلسترول بدن قابل استفاده است.

* در صورت همراهی با داروهای فشارخون، با احتیاط مصرف كنید (زیرنظر دقیق پزشك).

* الكل می تواند مانع از جذب ویتامین "ب-۳" شود، همینطور كه بر جذب سایر ویتامین ها و مواد معدنی تأثیر می گذارد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

ویتامین ب-۱ (تیامین)

 

ویتامین "ب-۱" تیامین نیز خوانده میشود. شما برای شكستن كربوهیدرات های بدنتان نیاز روزانه به این ویتامین دارید. انرژی آزاد شده از این سوخت و ساز صرف فعالیتهای تنفسی و حركتی بدن میشود. ناكافی بودن ویتامین "ب-۱" در رژیم غذایی منجر به بیماری «بربری» میشود. در این بیماری سیستم عصبی و قلب گرفتار هستند. الكلی ها در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری هستند زیرا مصرف زیاد الكل ذخائر ویتامین "ب-۱" بدن را كاهش می دهد.

موارد استفاده

استفاده مهم ویتامین "ب-۱" در بهبود علایم بیماری "بربری" است. این علایم شامل درد، ورم، قرمزی دست ها و پاها و احساس سوزن سوزن شدن و مورمور شدن در دستها و پاهاست. گیجی و از دست دادن حافظه نیز از علایم بالقوه این بیماری هستند.

علایم دیگر "بربری" شامل اشكال در نفس كشیدن، ورم پاها و افزایش ضربان قلب است. بعضی از دیورتیك ها (ادرارآور) باعث از دست دادن این ویتامین از طریق ادرار شده باعث كمبود آن میشوند.

تحقیقات اخیر نشان می دهد كه ویتامین "ب-۱" در درمان نارسایی احتقانی قلب مؤثر است. ویتامین "ب-۱" همچنین در شیمی درمانی سرطان نقش منفی بازی می كند. تحقیقات نشان می دهد كه مصرف زیاد این ویتامین در طی شیمی درمانی باعث رشد سریع تومور میشود.

منابع غذایی

حبوبات و گوشت خوك منابع غنی از ویتامین "ب-۱" هستند. دیگر منابع خوب برای این ویتامین شامل برنج پرقوت سفید، دانه های گل آفتابگردان، بادام زمینی، سبوس گندم، مخمر آبجو، شیر سویا، لوبیا و ....

شیر، میوه جات و سبزیجات اگر به میزان كافی مصرف شوند منابع خوبی برای ویتامین "ب-۱" هستند.

اشكال دیگر

ویتامین "ب-۱" به نام های "تیامین هیدروكلرید" و "تیامین مونونیترات" وجود دارد. این ماده به صورت قرص یا كپسول در فرم مولتی ویتامین شامل قابل جویدنی برای بچه ها و شكل مایع، به صورت تركیب ب- كمپلكس و یا به تنهایی قابل دسترس است.

نحوة مصرف

برای جلوگیری از بیماری كمبود ویتامین "ب-۱" بزرگسالان بین ۱/۱ تا ۱/۵ میلی گرم از این ویتامین را همراه با آب ترجیحاً بعد از غذا، روزانه مصرف كنند.

خانم های حامله روزانه ۱/۵ میلی گرم و زنان شیرده ۱/۶ میلی گرم از این ویتامین در روز استفاده كنند. قبل از دادن مكمل ویتامین "ب-۱" به بچه ها با پزشك مشورت كنید. در صورتی كه خانم حامله بخواهد از این ویتامین استفاده كند نیز باید قبل از مصرف با پزشك مشورت كند.

تداخل های احتمالی

میزان جذب ویتامین ب-۱ در افرادی كه الكل زیاد مصرف می كنند، كاهش می یابد. برای اطلاعات بیشتر در مورد ویتامین "ب-۱" با پزشك مشورت كنید.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

ویتامین ب-۶ (پیریدوكسین)

 

ویتامین ب-۶ یك ویتامین محلول در آب است. بدن شما از ۳ شكل ویتامین ب-۶ استفاده می كند. پیریدوكسین (pn)، پیرویدوكسال (pl) و پیریدوكسامین (pm). بیشتر مواقع منظور از ویتامین ب-۶ پیریدوكسین است.

ویتامین ب-۶ عملكرد های متفاوتی در بدن دارد كه عبارت است از: شكستن كربوهیدراتها برای ایجاد انرژی، تشكیل هموگلوبین و دیگر موادی كه بدن به آن نیاز دارد.

موارد استفاده

موارد استفاده ویتامین ب-۶ شامل موارد زیر است:

* بهبود علایم ناشی از كمبود ویتامین ب-۶، این علایم شامل التهاب (قرمزی، ورم، درد)، دهان، ترك و خشك شدن لبها، تحریك پذیری، افسردگی و گیجی است.

* درمان كم خونی و اختلالات سیستم عصبی ناشی از داروهای ضد سل.

* درمان بیمارانی كه میزان زیادی ایزونیازید (داروی ضد سل) مصرف كرده اند.

* كاهش علایم سندرم پیش از قاعدگی (pms).

* كاهش تهوع و استفراغ در طی حاملگی.

* جلوگیری از بیماریهای قلبی. مطالعات اخیر نشان می دهد كه ویتامین ب-۶، ویتامین ب-۱۲ و فولات می تواند باعث كاهش سطح هوموسیستین خون (ماده ای كه خطر بیماریهای قلبی را افزایش

می دهد) شود.

منابع غذایی

مرغ، ماهی، كلیه، كبد، تخم مرغ و گوشت خوك غنی ترین منابع غذایی ویتامین ب-۶ هستند. موارد زیر نیز منابع خوبی برای این ویتامین هستند:

مخمر، سبوس گندم، غلات، سیب زمینی، موز و جو دوسر. ویتامین ب-۶ در غذاهای فریزشده یا فرآورده های غذایی (مانند گوشت) از بین

می رود.

آشكال دیگر

ویتامین ب-۶ به صورت پیریدوكسین هیدروكلرید قابل دسترسی است. این تركیب به صورت قرص در شكل مولتی ویتامین (قابل جویدن برای بچه ها) در دسترس است. شكل ب-كمپكس یا به تنهایی به مقدارهای ۱ تا ۱۵۰ میلی گرمی وجود دارد. ویتامین ب-۶ همچنین در مولتی ویتامین هایی كه به صورت قطره و مایع هستند و بچه ها استفاده می كنند نیز وجود دارد.

نحوة مصرف

برای جلوگیری از كمبود ویتامین ب-۶ مردان باید روزانه ۲ میلی گرم و زنان ۱/۵ میلی گرم از این ویتامین استفاده كنند. زنان حامله نیاز به ۲/۲ میلی گرم ویتامین ب-۶ روزانه و زنان شیرده ۲/۱ میلی گرم نیاز دارند. افرادی كه رژیم غذایی متعادل شامل منابع ویتامین ب-۶ مصرف می كنند نیاز روزانه شان به این ویتامین مرتفع شده و نیازی به مكمل های اضافی این ویتامین ندارند. اگر در مورد نیاز روزانه به ویتامین ب-۶ سؤالی دارید می توانید با پزشكتان مشورت كنید. مكمل های ویتامینی را همیشه همراه با آب، ترجیحاً بعد از غذا مصرف كنید.

موارد احتیاط

ویتامین ب-۶ وقتی به مقدار زیاد (۲۰۰ میلی گرم یا بیشتر در روز) و به مدت طولانی مصرف شود می تواند باعث مشكلات عصبی شود. قطع مصرف آن باعث بهبودی مشكلات میشود.

تداخل های احتمالی

وتامین ب-۶ اثر لوودوپا داروی بیماری پاركینسون را مهار می كند برای اطلاعات بیشتر در مورد ویتامین ب-۶ با پزشك صحبت كنید.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

ویتامین ب-۲ (ریبوفلاوین)

 

ریبوفلاوین كه به نام ویتامین "ب-۲" نیز شناخته میشود باعث آزاد سازی انرژی از كربوهیدراتها، پروتئین و چربی می شود. ریبوفلاوین برای تكثیر، رشد و ترمیم پوست، مو، ناخن و مفاصل ضروری است. همچنین برای سیستم ایمنی كه بدن را در مقابل بیماریها حفاظت می كند، لازم و مهم است.

موارد استفاده

ریبوفلاوین در پیشگیری و درمان بیماریهای زیر مؤثر و مفید است:

* سردرد میگرنی، ریبوفلاوین در پیشگیری از سردرد میگرنی مؤثر اس. مطالعات نشان می دهد كه مكمل هایی كه حاوی ریبوفلاوین هستند بیشتر از آسپیرین در پیشگیری از سردردهای شدید مؤثرند.

* آب مروارید. كمبود ریبوفلاوین می تواند باعث آب مروارید شود. ریبوفلاوین برای فعالیت آنزیم هایی كه باعث تقویت بینایی شما میشود ضروری و حیاتی است. كمبود ریبوفلاوین در افراد مسن نسبتاً شایع است. قبل از مصرف بیش از حد مجاز توصیه شده (rda) برای پیشگیری از آب مروارید، با پزشك مشورت كنید.

* مكمل های ریبوفلاوین در درمان «كم خونی داسی شكل» مؤثرند. این ماده همچنین اثر مكمل های آهن را در درمان كم خونی، افزایش می دهد.

* روماتیسم مفصلی. مقدار خیلی كم ریبوفلاوین در رژیم غذایی می تواند فرد را در معرض خطر ابتلا به روماتیسم مفصلی قرار دهد. مكمل های حاوی ریبوفلاوین می تواند از پیشرفت علایم جلوگیری كند.

ریبوفلاوین در موارد زیر نیز مفید و مؤثر است:

* نشانه های "سندرم تونل كارپال" را بهبود می بخشد.

* كاهندة اثرات استرس.

* مشكلات پوستی از قبیل آكنه (مخصوصاً آكنه روزاسه)، ورم پوست، اگزما، و زخم ها با مصرف مكمل های ریبوفلاوین بهبود می یابد.

* گرفتگی عضلانی را بهبود می بخشد.

* بدن را در مقابل انواع مشخصی از آسیب سلولی در طی حمله یا سكته قلبی ایجاد میشود، حمایت می كند.

* عملكرد سیستم ایمنی را افزایش می دهد.

منابع غذایی

بهترین منابع ریبوفلاوین شامل مخمر آبجو، بادام، گوشت اندام، غلات، سبوس گندم، چمن برنجی، قارچ، سویا، شیر و اسفناج.

ریبوفلاوین به آرد و حبوبات اضافه میشود. ریبوفلاوین در اثر نور و قلیا نظیر جوش شیرین از بین می رود. این ماده توسط حرارت از بین نمی رود. اگرچه در داخل آبی كه در حال پختن است، نفوذ می كند. برای حفظ محتوی ریبوفلاوین غذاها آنها را باید دور از نور قرار داد.

اشكال دیگر

مكمل های ریبوفلاوین به ۲ صورت قابل دسترسی سهتند: ساده و فعال شده. این ماده همچنین در مولتی ویتامین ها و ویتامین های ب - كمپلكس نیز به صورت قرص های ۲۵، ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرمی یافت میشود.

نحوة مصرف

میزان مجاز توصیه شده در رژیم غذایی شامل موارد زیر است:

* بچه های ۱ تا ۳ سال: ۰/۵ میلی گرم در روز.

* بچه های ۴ تا ۸ سال: ۰.۶ میلی گرم در روز.

* بچه های ۹ تا ۱۳ سال: ۰/۹ میلی گرم در روز.

* پسران ۱۴ سال: ۱/۳ میلی گرم در روز.

* دختران ۱۴ تا ۱۹ سال: ۱/۰ میلی گرم در روز.

* زنان حامله: ۱/۴ میلی گرم در روز.

* زنان شیرده: ۱/۶ میلی گرم در روز.

قبل از دادن ریبوفلاوین به بچه ها با پزشك مشورت كنید.

موارد احتیاط

مسمویت با ریبوفلاوین بندرت اتفاق می افتد. واكنش های ایجاد شده ناشی از مصرف میزان زیاد این ماده شامل خارش، بی حسی و كرختی، احساس سوزن سوزن شدن و حساسیت به نور است. مصرف میزان زیاد ریبوفلاوین می تواند بر روی نتایج آزمایشات تجزیه ادرار اثر بگذارد.

تداخل های احتمالی

* داروهای سولفا، داروهای ضد مالاریا، مسهل ها و الكل می تواند مانع از تأثیر مفید ریبوفلاوین شود.

* مصرف زیاد ریبوفلاوین از باربیتورات ها باعث كاهش اثر ریبوفلاوین میشود.

* بیماریهای مشخص كبدی می تواند برروی عمی ریبوفلاوین اثر بگذارد.

* ریبوفلاوین برای فعال شدن ویتامین "ب-۶" ضروری است.

برای اطلاعات بیشتر در مورد ریبوفلاوین با پزشك مشورت كنید.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...