رفتن به مطلب
لطفا جهت استفاده از تمام مطالب ثبت نام کنید ×
انجمن های دانش افزایی چرخک
لطفا جهت استفاده از تمام مطالب ثبت نام کنید

تقویم تاریخ ایران و جهان ( 6 دی )


irsalam

ارسال های توصیه شده

۶ دی‐ از آغاز سال در تقویم رسمی ایران ۲۸۲ روز گذشته و به پایان آن ۸۳ روز (در سال عادی) یا ۸۴ روز (در سال کبیسه) مانده است.

 

رویدادها

 

* ۱۳۵۲ - تصویب قانون ترجمه و تکثیر کتب و نشریات و آثار صوتی در مجلس شورای ملی ایران

* ۱۳۶۰ - اشغال کشور افغانستان توسط ارتش شوروی[نیازمند منبع].

* ۱۳۷۹ - تصویب لایحه ادغام وزارت جهاد سازندگی و وزارت کشاورزی و تشکیل وزارت جهاد کشاورزی توسط مجلس شورای اسلامی

* ۱۳۸۸ - تظاهرات هوادارن ج* ن-ب-ش س*ب*ز در عاشورا

زادروزها

 

* ۱۳۲۵ - رضا رویگری، بازیگر تآتر، سینما، تلویزیون ایرانی.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

امروز دوشنبه 6 دی 1389 (Monday 27 December 2010)

 

امروز، شهر" زاگرب "دومین شهر امروزی جمهوری یوگسلاوی به تصرف نیروهای مغول درآمد و" بیلای چهارم "پادشاه هنگری که در آن زمان بر یوگسلاوی) که صربستان نامیده میشد (نیز فرمانروایی داشت ،به" دالماسی "گریخت و به جزیرهای ،در دریای آدریاتیک پناهنده شد مغولان که در این زمان سرگرم فتح نواحی شرقی اروپا بودند بعد از عبور از راه یخ بسته دانوب و کرواسی ،زاگرب را تصرف کردند.

 

امروز، "سر والتر رالی "سیاستمدار و سردار معروف استعماری انگلستان در قرون شانزدهم و هفدهم میلادی ،پس از 66 سال زندگی ،بدرود حیات گفت .این مرد که تسلط بعدی انگلستان بر آمریکا ،مرهون اقدامات و تلاشهای اوست ،روز 12 اوت 1552 میلادی در" های "متولد شده بود .از مهمترین اقدامات سر والتر رالی تصرف ویرجینیا در 25 اکتبر 1584 بود .به روز 12 اوت 1552 مراجعه شود

 

امروز، "پومبال "صدر اعظم نامدار و سیاستمدار مقتدر و مستبد ژوزف اول پادشاه پرتغال پس از 82 سال زندگی چشم از جهان فرو بست .پومبال که از او به نام" کاروالو "نیز یاد شده است ،روز 22 آوریل 1699 میلادی در" کوامبر "متولد شد .در کشورداری و سیاست خارجی مردی نیرومند محسوب میشد و دسایس زیادی را سرکوبی کرد .قوام دولت ژوزف اول بوجود او بستگی داشت .به روز 22 آوریل 1699 مراجعه شود

 

امروز، فرمان تاریخی معروف به" فرمان مبعوثان "توسط لویی شازدهم پادشاه فرانسه صادر شد و صدور این فرمان ،در حقیقت صدور فرمان انقلاب بزرگ کبیر فرانسه بود .به موجب این فرمان مردم عادی فرانسه اجازه یافتند که دو برابر تعداد وکلای روحانیون و شاهزادگان و نجبا وکیل انتخاب کنند" .نکر "وزیر معروف لویی شانزدهم در صدور این فرمان نفوذ فراوان داشت .به روز 4 مه 1789 مراجعه شود

 

امروز، "لویی پاستور "طبیعیدان ،پزشک و کاشف معروف فرانسوی در دهکده" دول "در کوهستان" ژورا "متولد شد .پدرش دباغ فقیری بود و خود او در دوران تحصیل پیشرفت زیادی نداشت با این وصف ،از دانشگاه سوربون دکترای خود را گرفت و سپس در دانشگاه معروف استراسبورگ استاد شیمی شد .وی که کاشف میکروب است روز 19 آوریل 1895 میلادی مرد .به روز 19 آوریل 1895 مراجعه شود

 

امروز، به دستور" ژوزف استالین "رهبر و فرمانروای مقتدر روسیه شوروی ،همه اراضی خرده مالک و اراضی بزرگ مزروعی در روسیه از بین رفت و به جای آن رژیم کشاورزی اشتراکی روی کارآمد .به موجب این دستور همه کسانی که مالک زمین بودند مجبور بودند مانند یک کارگر ساده کشاورزی ،در کشتزارها و مزارع و زمینهایی که قبلاش متعلق به خود آنان بود ،کار کنند و حقوق دریافت دارند.

 

امروز، بزرگترین کنفرانس علمی تاریخ بشر در نیویورک بندر بزرگ ایالات متحده آمریکا آغاز به کار کرد .در این کنفرانس بزرگ که به ابتکار دولت آمریکا تشکیل شده بود 12 هزار نفر از علماص و دانشمندان 59 کشور جهان برای بررسی درباره پیدایش و زندگی بشر و بررسی درباره جانوران و گیاهان و فضا به دور هم جمع شده بودند .کار این کنفرانس 31 روز به طول انجامید.

 

امروز، آخرین دسته از سربازان هلندی که متجاوز از 300 سال بر جزایر اندونزی تسلط داشتند از آن جزایر خارج شدند و به موجب موافقتنامه 2 نوامبر 1949 اداره آن جزایر را به نیروهای اندونزی سپردند .اندونزی تا 1942 مستعمره هلندیها بود .سپس ژاپنیها در جنگ دوم آن را گرفتند و بعد از پایان جنگ میهنپرستان اندونزی در 17 اوت 1945 میلادی استقلال خود را به همه دنیا اعلام کردند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

وقایع تاریخی امروز 6 دی

 

  1. تصويب قانون متحد الشکل کردن لباس - ش1306
  2. صدور دستور " احمد قوام "، نخست وزير وقت مبني بر جلوگيري از نشر جرايد در استان اصفهان - ش1321
  3. توقيف روزنامه اتحاد ملي و بازداشت " هاشمي "، مدير آن به علت انتشار مقالات مضره - ش1328
  4. اعلام انزجار مديران مطبوعات يزد ، از لايحه قانوني مطبوعات - ش1331
  5. انتشار کيهان بچه ها - ش1335
  6. درگذشت آيت ا ...سيد مصطفي کاشاني - ش1337
  7. درگذشت آيت ا ...کفايي در مشهد - ش1350
  8. تصويب " قانون ترجمه و تکثير کتب و نشريات و آثار صوتي " - ش1352
  9. شهادت " حسين محموديان "، خبرنگار عکاس روزنامه اطلاعات در قزوين - ش1357
  10. صدور پيام تشکر امام خميني از اعتصاب کنندگان شرکت نفت - ش1357
  11. شهادت سيد علي اندرزگو - ش1357
  12. اشغال کشور افغانستان ازسوي ارتش شوروي سابق - ش1358
  13. اشغال کشور افغانستان توسط شورو ي - ش1358
  14. برگزاري نخستين " سمينار زن در رسانه ها " - ش1373

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

وقایع تاریخی امروز 27 دسامبر مطابق با 6 دی ماه 1389

 

  1. ولد " يوهان کپلر " منجم و رياضيدان - م1571
  2. لويي پاستور - م1822
  3. تولد " فردريش ويلهلم مورنا "، فيلمساز آلماني - م1888
  4. نخستين نمايش چند فيلم کوتاه از برادران لومي يرکه به عنوان مبداء سينما به رسمي شناخته شده است - م1895
  5. درگذشت " اشتفان جرج "، شاعر آلماني - م1933
  6. تغيير نام کشور پارس به " ايران " با انتشار يک بيانيه دولتي - م1934
  7. درگذشت " آندري تارکوفسکي " - م1986
  8. پيروزي جبهه نجات اسلامي در انتخابات پارلماني الجزاير - م1991
  9. صدمين سالگرد سينما - م1995

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۶ دی ـ ۲۷ دسامبر ـ زادروز رازی دانشمند بزرگ ایران - نگاهی به دستاوردهای او

 

 

73.jpg

 

دسامبر ماهی است كه ابوبكر محمد ابن زكریای رازی دانشمند بزرگ ایران در آن در سال ۸۶۴ میلادی در «ری» به دنیا آمد و بسیاری از واژگانی كه او در علم شیمی بكار برده است جهانی شده اند از جمله واژه شیمی كه از «كیمیا» و الكل كه از «الكحل» گرفته شده اند كه رازی در كتابهای خود بكار گرفته است.

 

رازی (منسوب به ری) در پزشكی، شیمی، ریاضی، نجوم و فلسفه تحصیل و مطالعه كرده بود و از پایان دوران جوانی نیمی از سال را در بغداد و نیم دیگر را در زادگاه خود، ری، كه به آن دلبستگی فراوان داشت می گذرانید و كتاب مهم و معروف خود در دانش پزشكی را به نام منصور سامانی حاكم وقت ری كرد و عنوان «طب منصوری» بر آن گذارد كه نخست در ده جلد به لاتین و سپس سایر زبانهای اروپایی ترجمه شده است. كتاب مهم دیگر او در پزشكی «حاوی» عنوان دارد كه به صورت دائرهٔ المعارف نوشته شده و همه اطلاعات پزشكی آن زمان در آن گرد آوری شده است. رازی در بغداد ریاست بیمارستان «مقتدری» را برعهده داشت.

در طول توقف او در ری و بغداد، بیماران و پژوهشگران و دانشجویان پزشكی از سراسر جهان برای درمان و كسب فیض و دریافت پاسخ پرسشهایشان به دیدار ش می شتافتند. كشف آبله و آبله مرغان و مشخص كردن تفاوت آنها از هم از كارهایی است كه در دانش پزشكی به نام رازی ثبت شده است.

 

در دانش شیمی، رازی نخستین دانشمندی بود كه شیمی آلی (ارگانیك) را از شیمی معدنی (غیر ارگانیك) جدا ساخت و در باره شیمی و واكنش های شیمیایی چند اثر به زبانی بسیار ساده نوشت كه مهمترین آنها «اسرار» است. رازی كاشف چند اسید از جمله اسید سولفوریك است كه آنها را جهت مخالف بازها قرار داده و واكنشن های شیمیایی را كه به تهیه الكل كه یك باز است منجر می شود به دقت شرح داده است. دویست كار علمی به نام رازی ثبت است و درمقایسه با سایر دانشمندان ایرانی، رازی را می توان همتراز ابن سینا خواند.

 

بسیاری از پژوهشگران تاریخ علوم زادروز رازی را ۲۷ دسامبر (روزی چون امروز) اعلام داشته اند. دراین روز (ششم دی ماه) در سال ۱۳۴۳ به مناسبت یازدهمین سده تولد رازی مراسم باشكوه در ایران برگزار شد و با این كه قبلا بسیاری از مدارس، بیمارستانها و خیابانها در ایران به نام رازی نامگذاری شده بود شمار این اماكن به نام او دوبرابر شد. رازی در سال ۹۳۰ میلادی درگذشت.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۶ دی ـ ۲۷ دسامبر ـ ایران قرار داد مرزی ۱۹۲۷ باعراق را غیر قابل قبول اعلام کرد

 

۲۷دسامبر سال ۱۹۶۵ (ششم دی ماه ۱۳۴۴) در پی چند زد و خورد هوایی و زمینی مرزی میان ایران و عراق ازجمله تیراندازی ۲۲ دسامبر همین سال عراقی ها به آبادان و حمله هوایی ۲۴ دسامبر به چند روستای ایران، وزیر خارجه دولت وقت در سنای ایران حاضر شد و اعلام داشت كه قرارداد مرزی سال ۱۹۲۷(كه از سوی انگلستان تحمیل شده بود) مخصوصا با ابهاماتی كه در مورد آبراه شط العرب دارد قابل قبول نیست.

باید دانست كه انگلیسی ها طراح اصلی این قرار داد بودند كه مانند سایر قرار دادها همه جا استخوان لای زخم باقی گذارده اند تا سازش و آرامش وجود نداشته باشد كه همان سیاست« تفرقه انداز و حكومت كن» آن دولت استعماری است كه به قول «لا روش» سیاستمدار آمریكایی اینك گهگاه آن را به آمریكا تلقین می كند و به دست این دولت به اجرا می گذارند و ....

در پی اظهارات وزیر خارجه در سنا، ارتش كنترل مرز با عراق را كه از وظایف ژاندارمری بود برعهده گرفت و ارتش یكم ایران (كرمانشاه) و یكانهای نیروی دریایی به حالت آماده باش در آمدند . عراق نیز چند روز بعد دست به انتقال نیرو به مرزها زد و ایران را متهم به حمایت از نافرمانی كردهای عراقی به خواست یك دولت دیگر كرد و.... در این میان اوریل هریمن سفیر سیار آمریكا نیز از ایران دیدن كرد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۶ دی ـ ۲۷ دسامبر ـ بازسازی صحنه جنگ تاریخساز «استرلیتز»

 

دكتر «هانسنHansen» تاریخدان دانماركی صحنه سازی جنگ معروف «استرلیتز» را دوم دسامبر ۲۰۰۵ تكمیل كرد و محل صحنه را برای بازدید عموم گشود.

 

هانسن ۶۳ ساله كه بیشتر مطالعاتش در زمینه تاریخ قرون جدید است دو سال تلاش كرد تا صحنه جنگ «استرلیتز» را بسازد تا مردم با دیدن آن متوجه این تجربه، و علاقه مند به تعقیب علل و نتایج آن شوند.

 

این استاد تاریخ برای مجسم كردن این نبرد شش ساعته كه دوم دسامبر سال ۱۸۰۵ در ۲۰ كیلومتری شهر «برنو» درخاك امروز جمهوری چك روی داد مجسمه های كوچك شش هزار سرباز فرانسوی، روس و اتریشی با همان لباس و تجهیزات، یك هزار اسب و ۳۴ توپ را با سرب ساخته و در صحنه قرار داده است. وی به مناسبت افتتاح این صحنه در بروشوری نوشته است: نبرد استرلیتز را «روحیه سرباز» برد، نه اسلحه و شمار نفرات. در این نبرد، ناپلئون كه خود را وارث انقلاب فرانسه می دانست تنها ۶۸ هزار نظامی داشت كه تا رسیدن به میدان نبرد مسافتی طولانی را طی كرده بودند و جمع نیروهای روسیه و اتریش (طرف مقابل او) ۸۹ هزار تن بود و جنگ در زمین امپراتوری اتریش روی داد.

 

جنگ را قدرت های اروپایی با تشكیل اتحادیه سوم با هدف جلوگیری از انتشار افكار انقلاب فرانسه به سایر نقاط اروپا به راه انداخته بودند كه در نبرد استرلیتز شكست خوردند و بزرگترین نتیجه این جنگ، انحلال امپراتوری دیرپای مقدس (كاتولیك) در اروپا بود. انقلاب فرانسه را اتحادیه های نظامی اروپاییان بر ضد فرانسه كمرنگ نكردند، بلكه از درون خود با رخنه عوامل آزمند و جاه طلب كه انقلاب را دستاویز و پلكان قدرت خود قرار داده بودند رو به افول گذارد.

 

دكتر هانسن این صحنه جالب را در منطقه «زیلند» دانمارك در یك مزرعه در ساختمان متعلق به خودش ترتیب داده است.

باید بدانید كه در این دنیای مادی، شمار كسانی كه مهارت، معلومات و هنر خود را برای روشن ساختن بشریت از فعالیت های حال و تجربه گذشته بكار می گیرند كم نیستند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۶ دی ـ ۲۷ دسامبر ـ روزی که کار ساختن «ایا صوفیه» تکمیل شد

 

كار ساختن كلیسای ایا صوفیا (استانبول) ۲۷ دسامبر سال ۵۳۷ میلادی تكمیل شد. این ساختمان به دستور و زیر نظر ژوستی نیان یكم امپراتور مقتدر روم شرقی در جای ویرانه های دو كلیسای قبلی مربوط به قرن چهارم میلادی بناشده است كه پس از افتادن قسطنطنیه به دست عثمانی ها در سال ۱۴۵۳، با ساختن مناره به صورت مسجد درآمد ولی نام قدیمی خود را حفظ كرده است. آتاتورك در دوران حكومت خود در این بنای تاریخی یك موزه به وجود آورد كه باقی مانده است.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۶ دی ـ برخی دیگر از رویدادهای ۲۷ دسامبر

 

● ۵۳۷: كار ساختن كلیسای سن صوفیا (ایا صوفیه) در قسطنطنیه (استانبول) اغاز شد.

● ۱۵۲۲: جزیره تاریخی رودسRhodes به تصرف عثمانی درآمد.

● ۱۸۳۷: سرخپوستان سمینول Seminole از ارتش آمریكا شكست خوردند و اراضی خود را از دست دادند.

● ۱۹۲۷: برخلاف وصیت لنین ، تروتسكی به خواست استالین از حزب كمونیست شوروی هم اخراج شد.

● ۱۹۳۴: دولت وقت ایران به همه كشورهای خارجی تاكید كرد كه درمكاتبات رسمی خود از واژه پرشیا ، پرس و پرسه به جای واژه ایران كه نام رسمی این كشور است استفاده نكنند.

● ۱۹۳۹: یك زمین لرزه شدید در ارزنجان تركیه بیش از پنجاه هزارتن را كشت.

● ۱۹۴۳: دولت فرانسه از بیم بلعیده شدن لبنان توسط انگلستان ، اختیارات كامل به دولت لبنان ، تحت الحمایه ، خود داد.

● ۱۹۵۳: تیمور بختیار که چند روز پیش فرماندار نظامی تهران شده بود کار خود را آغاز کرد. وی قبلا با درجه سرتیپی فرمانده واحدهای زرهی تهران بود.

● ۲۰۰۴: در این روز یك زلزله زیر آبی باعث ایجاد امواج سهمگین در منطقه اقیانوس هند شد كه به ۱۲ كشور در اطراف این اقیانوس آسیب شدید وارد ساخت و بیش از ۲۲۰ هزار تن كشته شدند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

مهمان
این موضوع برای عدم ارسال قفل گردیده است.
×
×
  • اضافه کردن...