irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ بسته شدن فرودگاه مهرآباد به دستور بختيار براي جلوگيري از ورود امام وقتي که خبر بازگشت حضرت امام خميني(ره) به کشور قوت گرفت، دولت بختيار، براي جلوگيري از ورود امام، به کليه شرکتهاي هواپيمايي بين المللي اعلام کرد که به تهران پرواز نکنند. علاوه بر اين به دستور بختيار، تعداد زيادي تانک و زرهپوش در فرودگاه مهرآباد تهران مستقر شدند تا از ورود امام به ميهن اسلامي جلوگيري نمايند. همچنين کليه فرودگاههاي کشور براي سه روز بسته اعلام شد و در نتيجه، نزديکان امام اعلام کردند، به مناسبت بسته بودن فرودگاهها، سفر امام به تهران، دو روز به تعويق افتاد. عکسالعمل مردم در برابر اين عمل بختيار به حدي شديد بود که دستور بختيار در ظرف چند روز لغو شد.. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ تحصن روحانيون در مسجد دانشگاه تهران در اعتراض به بستن فرودگاههاي کشور در اعتراض به جلوگيري دولت بختيار از ورود امام خميني(ره) به کشور، حدود چهل نفر از روحانيون مبارز و انقلابي، در مسجد دانشگاه تهران تحصن کردند و شرط پايان اين تحصن را بازگشت حضرت امام عنوان نمودند. حضرات آيات سيد محمد حسيني بهشتي، مرتضي مطهري، عطاءاللَّه اشرفي اصفهاني، سيد محمود طالقاني، محمدجواد باهنر، سيد علي خامنهاي، اکبر هاشمي رفسنجاني، محمد امامي کاشاني، محمد يزدي، علي مشکيني، محمد صدوقي و... از جمله متحصنين بودند. اين تحصّن مورد حمايت و استقبال شديد مردم و مراجع تقليد واقع شد و در نهايت شرايطي را به وجود آورد که بالاخره دولت بختيار را مجبور ساخت به بستن فرودگاهها پايان بخشد و اجباراً قدمي ديگر به عقب رود. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ انقلاب در کیهان دوشنبه اعلامیه علمای متحصن: آیت الله طالقانی به جمع روحانیون پیوست سخنرانی حجه الاسلام خامنه ای و استاد مطهری در جمع متحصنین دانشگاه تهران امام خمینی: به کودتای نظامی عادت کرده ایم و ترسی نداریم 10 کشته و 25 مجروح در درگیرهای تبریز نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ انقلاب در اطلاعات دوشنبه راهپیمایی کارکنان و کارگران مسلسل سازی و صنایع نظامی امام خمینی: دولت مانع ورود من نمی شود روحانیون متحصن در مسجد دانشگاه 500 نفر شدند رشت 5 شهید و 46 مجروح بانکها یک هفته تعطیل شد نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ انقلاب در کیهان سه شنبه امام خمینی: مخالفت ارتش به محض بازگشت من پایان می یابد دانشگاه امروز کانون تظاهرات گسترده مردم بود خواست استعمار تکرار 28 مرداد است 2 میلیون شهرستانی برای استقبال از امام خمینی در تهران بست نشسته اند سه هزار زندانیدر زندان قزل حصار دست به شورش زدند نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ انقلاب در اطلاعات سه شنبه وضع فرودگاه هنوز عادی نیست آخرین خبر 24 ساعت تعویق آیت الله محمدرضا گلپایگانی: هر کس مردم را به گلوله ببندد قرآن را به گلوله بسته است امام خمینی: می خواهم نزد ملت باشم غرب و جنوب تهران دیروز غرق خون بود نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ انقلاب در اطلاعات چهارشنبه گروهی از خبرنگاران داخلی و خارجی از پاریس وارد تهران شدند کودتای آمریکایی در شرف انجام است تدابیر فنی برای فرود سالم هواپیمای امام خمینی رقم نمایندگان مستعفی بالا می رود خشم شدید در محفل اطرافیان شاه نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ انقلاب در کیهان چهار شنبه امام خمینی در مقابل دانشگاه و بهشت زهرا سخنرانی خواهد کرد برنامه دراز مدت دولت بختیار اعلام شد گزارش از وقایع خونین اهواز، دزفول و اندیمشک مهدی بازرگان: انتقاد از مقامات دولت از واجبات است دستور خروج آمریکاییها از ایران صادر شد نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ انقلاب در اطلاعات پنج شنبه چگونه پس از 15 سال پیش بینی ها به حقیقت پیوست زندگی نامه امام خمینی پیام نخست وزیر در آستانه ورود امام خمینی تهران و شهرستانها یکپارچه غرق در هیجان ورود امام بود عامل استبداد با دست خود گور استبداد را کند نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ انقلاب در کیهان پنج شنبه امام خمینی در مقابل دانشگاه و بهشت زهرا سخنرانی خواهد کرد برنامه دراز مدت دولت بختیار اعلام شد گزارش از وقایع خونین اهواز، دزفول و اندیمشک مهدی بازرگان: انتقاد از مقامات دولت از واجبات است دستور خروج آمریکاییها از ایران صادر شد امام: پیروزی ما وقتی است که دست اجانب کوتاه و تمام ریشه های رژیم سلطنتی از این مرز و بوم برود نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ رویدادهای 12 بهمن * امام خميني پس از سالها دوري و تبعيد به کشور بازگشت. ايران اسلامي شاهد بزرگترين و تاريخيترين استقبال بود. حضور ميليوني مردم که صف مستقبلين را از فرودگاه تهران تا بهشت زهرا امتداد داده بود، حاکي از عشق و علاقه بينظير آنها به رهبر خويش بود. * حضرت امام به هنگام خروج از فرانسه با ارسال پيامي خطاب به مردم فرانسه، ضمن اظهار تشکر از آنها خداحافظي کردند. * امام خميني پس از اقامه نماز در کف هواپيما، روي دو پتو با آرامش خوابيدند. اين در حالي بود که همه علاقمندان، دوستداران و نزديکان ايشان، نگران انجام اين پرواز بودند. خطر انهدام هواپيما و يا ربودن آن در آسمان چيزي بود که همه را تا لحظه فرود آن در فوردگاه تهران، نگران ساخته بود. * با ورود حضرت امام به سالن فرودگاه، فرياد «الله اکبر» سالن فرودگاه را به لرزه در آورد. مستقبلين با خواندن سرود «خميني اي امام»، اشکهاي مشتاقان را بر گونههايشان جاري کردند. * حضرت امام طي بياناتي در فرودگاه تهران گفتند: من از عواطف طبقات مختلف ملت تشکر ميکنم. عواطف ملت ايران به دوش من بارگراني است که نميتوانم جبران کنم. ايشان ضمن اشاره به اينکه طرد شاه از کشور قدم اول پيروزي بود، همگان را به وحدت کلمه و ادامه مبارزه تا قطع کامل ريشههاي فساد ترغيب کردند. ايشان سپس از آنجا عازم بهشت زهرا شدند. * حضرت امام در اولين سخنراني خود در ميان انبوه مستقبلين مشتاق در بهشت زهرا، گفتند: من وقتي چشمم به بعضي از اينها که اولاد خودشان را از دست دادهاند ميافتد، سنگينياي در دوشم پيدا ميشود که نميتوانم تاب بياورم. محمدرضا پهلوي فرار کرد و همه چيز ما را به باد داد. مملکت ما را خراب کرد و قبرستانهاي ما را آباد. ايشان اضافه کردند: من دولت تعيين ميکنم، من توي دهن دولت ميزنم ... من به پشتيباني اين ملت دولت تعيين ميکنم. من به ارتش يک نصيحت ميکنم و يک تشکر ..... [ما] ميخواهيم ارتش مستقل باشد. آقاي ارتشبد شما نميخواهيد؟ آقاي سرلشکر شما نميخواهيد مستقل باشيد؟ و اما تشکر ميکنم از قشرهايي که متصل شدند به ملت. * با وجود سرماي زمستان، ديشب هزاران مشتاق زيارت حضرت امام، در مسير حرکت ايشان خوابيدند. * شهرهاي کشور در شادي ورود امام، غرق نور و گل و فرياد بود. * از هنگام هجرت حضرت امام از نجف اشرف به پاريس، تراکم سخنرانيها، مصاحبهها و پيامهاي ايشان در اين مدت کوتاه يعني (118 روز اقامت در نوفل لوشاتو) ، قابل توجيه و تأمل است. به طور يکه ايشان در برخي از روزها به سؤالات چندين رسانه خبري و تبليغاتي پاسخ دادهاند. مثلا در تاريخ نوزدهم دي سال جاري، ايشان در ده مصاحبه جداگانه شرکت کردند و کثرت مصاحبهها، حکايت از علاقه خبرنگاران و اشتياق امام براي رساندن پيام خود به دنياست. آمار اين مجموعه عظيم از اين قرار است: سخنرانيها 59 عدد مصاحبهها 108 عدد پيامها 36 عدد نامهها و تلگرافها و فرمانها 6 عدد جمع 209 عدد * در حالي که مراسم ورود حضرت امام به طور مستقيم از تلويزيون پخش ميشد، نظاميان با يورش به اين سازمان از ادامه پخش آن ممانعت کردند. * عدهاي از مردم با قطع جريان پخش مستقيم ورود حضرت امام از تلويزيون به علت هجوم مأمورين نظامي، از عصبانيت تلويزيونهاي خود را به خيابان پرت کردند. * امام خميني در شب اول اقامت خود در مدرسه رفاه، طي سخناني با اعضاي کميته استقبال، بر لزوم حفظ وحدت تأکيد نمودند. * روحانيون متحصن در دانشگاه، با انتشار آخرين اعلاميه خود، به تحصن پايان دادند. * آيتالله شريعتمداري طي تلگرافي ورود حضرت امام خميني را تبريک گفت. * در پي درخواست مجدد بختيار براي ملاقات با حضرت امام خميني، ايشان گفتند: ملاقات با بختيار را در صورت استعفاي وي ميپذيرم. * شاپور بختيار در آستانه ورود امام خميني پيامي انتشار داد. وي در پيام خود مردم را نسبت به ادامه اعتراضات و تظاهرات، خصوصا در روز ورود حضرت امام، تهديد کرد. * دکتر علي آبادي ، عضو شوراي سلطنت، از عضويت اين شورا کنارهگيري کرد. * دانشجويان ايراني در مقابل سفارت ايران در آمريکا تظاهرات کردند. * خبرگزاري فرانسه: سخنگوي کاخ سفيد اعلام کرد سخنان ضد آمريکايي آيتالله خميني، تغييري در موضع ايالات متحده در قبال ايران به وجود نياورده است. * آمريکا مقداري از دستگاههاي الکترونيکي محرمانه خود را از ايران خارج کرد. نيروي هوايي سيستمهاي محرمانه جنگندههاي اف چهارده را مخفي کرد. گفتني است که يکي از وظايف هايزر در ايران، انجام همين مأموريت بوده است. * بانکهاي سوئيس گفتند که پولهاي ايران را پس نميدهند. * مطبوعات و يونايتد پرس: قراردادهاي خريد اسلحه ايران از انگليس لغو شد. مقامات لندن گفتند به علت لغو اين خريدها، انگليس معادل چهار ميليارد دلار بابت عدم فروش و بيکار شدن بيست هزار نفر، زيان خواهد ديد. * در ليبي به حمايت از انقلاب اسلامي مردم مسلمان ايران، يک راهپيمايي ترتيب يافت. * يک سخنگوي جنبش پوليساريو در الجزيره اعلام کرد که امام خميني قبل از عزيمت به ايران در فرانسه، هيأت نمايندگي پوليساريو را به حضور پذيرفتهاند. * رايدو کويت: وزير انرژي آمريکا اعلام کرد در صورت ادامه عدم صدور نفت ايران، کشورش مجبور به جيرهبندي نفت خواهد بود. اوضاع ايران باعث شديدترين بحران نفتي از زمان تحريم نفت توسط کشورهاي عربي از سال 1352 تاکنون شده است. * سازمان چريکهاي فدايي خلق ورود حضرت امام را تبريک گفت. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ بازگشت امام خميني به میهن و آغاز دهه فجر با گسترش قيام مردم و خروج شاه از ايران، شاپور بختيار به عنوان آخرين و تنها اميد رژيم پهلوي و سردمداران غربي پشتيبان این رژیم، به عنوان نخست وزير باقي مانده بود. در طرف مقابل تظاهرات مردم هر روز پر شورتر و مصممتر ميشد و شعار استقلال، آزادي، جمهوري اسلامي بعنوان اصلي ترين خواسته مردم در نهضت انقلابي به رهبري امام خميني مطرح ميشد. امام خميني که شرط ورود خود را به کشور، خروج شاه، اعلام کرده بودند، با فرار شاه در 26 دي 1357، تصميم به بازگشت گرفتند. قرار بود اين رجعت تاريخي در روز پنجشنبه پنجم بهمن 1357 انجام گيرد اما بختيار، با بستن فرودگاه ها مانع از انجام اين امر شد. با انتشار خبر بسته شدن فرودگاهها، مردم خشمگين به خيابان ها ريخته و با تحصن و شعارهاي کوبنده، دولت بختيار را تحت فشار شديدي قرار دادند. در همين زمان رييس شوراي سلطنت، سيد جلال تهراني، در پاريس ضمن استعفا خدمت امام، اعلام کرد که شوراي سلطنت غير قانوني است. سرانجام، تحصنها و تظاهرات عظيم مردم بختيار را مجبور کرد، فرودگاه ها را باز کند. کارکنان اعتصابي تلويزيون اعلام کردند براي ضبط و پخش مستقيم مراسم آمادهاند. فرودگاه مهرآباد آماده استقبال از پرواز انقلاب بود. روز 12 بهمن 1357، پرشکوه ترين استقبال تاريخي رقم خورد و هواپيماي ايرفرانس در حوالي ساعت 9 صبح در فرودگاه مهرآباد نشست و حضرت امام، با قلبي آرام و مطمئن پس از 15 سال هجرت، پا به خاک ميهن اسلامي گذاشتند. صدها خبرنگار و عکاس و فيلمبردار به ثبت اين رويداد تاريخي پرداختند. جمعيت استقبال کننده در طول 33 کيلومتر از فرودگاه امام تا بهشت زهرا که مقصد بعدي امام بود. بين 4 تا 8 ميليون نفر تخمين زده ميشد. امام از فرودگاه مستقيما به بهشت زهرا رفتند و ضمن اداي احترام به شهداي انقلاب اسلامي، سخنراني تاريخي خود را در آنجا ايراد کردند. در اين سخنراني امام نخست وزیری شاپور بختیار را غیر قانونی اعلام کرده و فرمودند: «من به پشتيباني اين ملت دولت تعيين ميکنم.» بدين ترتيب از ورود امام ده روز تاريخي که بعدها دهه فجر انقلاب اسلامی نام گرفت، سپري شد تا طومار رژيم پهلوي و 2500 سال استبداد شاهنشاهي براي هميشه در هم تنيده شود. گزارش تصویری: گزارش تصویری بازگشت امام خميني به میهن مطالب مرتبط: متن کامل بیانات امام خمینی در بهشت زهرا خاطرات ناطق نوری از ورود امام به میهن نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ رویدادهای 13 بهمن * امام خميني در جمع روحانيون بيانات مبسوطي را ايراد کردند. ايشان در قسمتي از اين بيانات فرمودند: رژيم سلطنتي از اول خلاف عقل بود ... هر ملتي بايد خودش سرنوشت خودش را تعيين کند. * آسوشيتد پرس: بختيار گفت: طرفداران آيتالله خميني ميتوانند فرياد بزنند، غوغا کنند، توهين کنند، اين کار چيزي را ثابت نميکند، اما اينکه چندين ميليون نفر براي استقبال از آيتالله به تهران آمدند، مبالغهآميز است. وي افزود: همچنان مشتاق ملاقات با ايشان است. * آسوشيتد پرس گزارش داد: امراي ارتش گفتهاند که اگر آيتالله خميني بر خلاف قانون اساسي اقدامي کند، آنها دست به اقدام خواهند زد. * راديو مسکو: دانشجويان ايراني مقيم آمريکا عليه مداخله آمريکائيها در امور داخلي ايران، در برابر کاخ سفيد تظاهرات کردند. * در چند شهر کشور، ازجمله سمنان و تربت جام، در پي تظاهرات مردم چند نفر به شهادت رسيدند. * يک ساواکي در تهران ترور شد. وي سرهنگ معتمدي نام داشت و يکي از اعضاي بلند پايه ساواک بود. *راديو بي.بي.سي . گفت: آيتالله شريعتمداري گفته است در تبديل رژيم سلطنتي به جمهوري بايد جانب احتياط رعايت شود و تهيه مقدمات فراواني لازم است. تذکر: نامبرده از قانون اساسي که اساس آن موجب بقاي رژيم سلطنتي است، حمايت ميکند. *دکتر سنجابی خواستار استعفای بختيار شد. وي همچنين گفت: جبهه ملي به امام خميني وفادار است. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ رویدادهای 14 بهمن * حضرت امام طي يک مصاحبه مطبوعاتي در مدرسه رفاه اعلام کردند: شوراي انقلاب حکومت موقت تعيين خواهد شد و حکومت موقت، موظف خواهد بود که مقدمات رفراندم را تهيه کند. همچنين قانون اساسي که تدوين شد، به آراء عمومي گذاشته ميشود. ايشان دولت بختيار را غيرقانوني اعلام کردند و گفتند: کاري نکنيد که مردم را به جهاد دعوت کنم. * در پي جلسه اعضاي شوراي انقلاب با حضور امام خميني، به پيشنهاد اعضا و موافقت امام، مهندس مهدي بازرگان براي نخست وزيري دولت موقت انتخاب شد. * مهندس بازرگان درباره انتخابش به نخست وزيري دولت موقت اظهار داشت در پي تشکيل جلسه شوراي انقلاب در روز 14/11/57، آقاي (امام) خميني ما را مخاطب قرار داده پرسيدند براي نخست وزيري چه کسي را تعيين کنيم؟ ... نميدانم آقاي مطهري بود يا يکي ديگر از روحانيون شوراي انقلاب که مرا پيشنهاد کرد. در هر حال نظر عموم روي من رفت و اگر کسي موافقت نداشت، حرفي نزد. آيتالله خميني تبسم و اظهار خوشوقتي کرده، گفتند به اين ترتيب خيالم از دو طرف راحت شد. ظاهرا منظور ايشان از دو طرف، مليون و روحانيون بود. تذکر: حضرت امام مدتها پس از استعفاي بازرگان چندين بار در سخنرانيهاي خود گفتند: که انتخاب بازرگان اشتباه بود و من قلبا به اين امر راضي نبودم. * مشتاقان زيارت امام خميني در مقابل محل اقامت ايشان تجمع کردند. يونايتد پرس جمعيت مشتاق را بالغ بر چهار و نيم ميليون برآورد کرد. * خبرگزاري فرانسه: بختيار در مصاحبه با لوماتن گفت: بعضي اوقات صبر بهترين تاکتيک است و اگر آيتالله خميني بخواهد در شهر مقدس قم دولت پيشنهادي خود را به وجود آورد، به او اجازه خواهم داد تا دولتي شبيه به واتيکان تأسيس کند. * دستور آزادي سيصد و پنجاه زنداني محاکم نظامي صادر شد. * تظاهرات مردم در برخي از شهرستانها بدون درگيري با مأموران انجام شد. * دانشجويان ايراني با حمله به سفارتخانههاي ايران در آمريکا، لبنان و استراليا، نسبت به رژيم سلطنتي ايران ابراز انزجار کردند. * چهل تن ديگر از نمايندگان مجلس از مقام خود استعفا دادند. * روزنامه الوطن العربي نوشت: يک ژنرال ارتش به ملاقات شاه در خارج از کشور رفت. * از سوي ياسر عرفات، پيام تبريکي خطاب به حضرت امام ارسال شد. * آسوشيتد پرس گزارش داد: واکنش کشورهاي اسلامي در مقابل بازگشت آيتالله خميني متفاوت بوده است. سادات در مصر گفت: او هيچ آيتاللهي در مصر نخواهد داشت. مطبوعات سعودي در اين مورد سکوت اختيار کردهاند و رژيم بغداد نيز تاکنون موضعي اتخاذ نکرده است تنها قذافي گفت:به محض درخواست کمک از بذل آنچه در امکان دارد، دريغ نخواهد کرد. * به مناسبت ورود حضرت امام به ايران، مراسم جشني در کشور ليبي بر پا شد. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ رویدادهای 15 بهمن * حضرت امام خميني طي يک سخنراني جوانان را به ادامه تظاهرات و اعتصابات فرا خواندند. * به دنبال جلسه روز گذشته شوراي انقلاب ـ که نخست وزيري دولت موقت به مهندس بازرگان پيشنهاد شده بود ـ اين شورا براي گرفتن جواب از وي تشکيل جلسه داد. بازرگان درباره اين جلسه ميگويد: ابتدا پس از تشکراز حسن ظن آقايان، گفتم «اگر بنده را نامزد نخست وزيري نماييد با علم و اطلاع از افکار و اخلاق و سوابقم خواهد بود... همه ميدانيد که من معتقد به دمکراسي و مشورت و اعتقاد به ديگران هستم و از تندي و تعجيل احتراز دارم و علاقمند به مطالعه و علم تدريجي هستم. حال اگر با اين سوابق و شرايط قبولم داريد، پيشنهاد فرماييد.» عکسالعمل مثبت يا منفي در مجلس نديدم. سکوت و قبولي و اصرار مجدد آقايان روحاني عضو شورا و امام در برابر شرايط و اتمام حجت من باعث تعجبم شد و انتظار آن را نداشتم. * شاپور بختيار گفت: درهاي مذاکره با آيتالله خميني همچنان باز است ... جمهوري اسلامي براي من مجهول است. وي افزود که من نه با شاه و نه با (امام) خميني سازش نميکنم و اجازه تشکيل دولت موقت را به او (امام خميني) نميدهم. * راديو عدن: عده زيادي از افسران پايگاه هوايي همدان، در پايگاه بازداشت و زنداني شدند. * وزراي خارجه آمريکا و انگليس طي ديدار ديويد اوئن از آمريکا، در مورد اوضاع ايران به گفتگو نشستند. بغداد نيز با اعزام هيأتي به عربستان، به بررسي اوضاع ايران و منطقه پرداخت. * ژنرال هايزر، فرستاده ويژه آمريکا به ايران، با اتمام مأموريت حساس خود و مذاکرات مکرر با مقامات ايراني، عازم آمريکا شد. سخنگوي وزرات خارجه آمريکا گفت: هايزر سعي کرد تا نظاميان ايران از بختيار حمايت کنند. وي به اين علت ايران را ترک کرد که اقامت وي به احساسات ضد آمريکايي در ايران دامن ميزد. * بنا به گزارش دولت آمريکا، ايران به علت کمبود مالي در اثر از دست دادن فروش نفت، قرارداد ده ميليارد دلاري خريد اسلحه از آمريکا را لغو کرد. گفتني است چون امريکا نظام سلطنتي ايران را در خطر ميديد، فروش اين سلاحها، از جمله چندين فروند آواکس را به مصلحت خويش نميديد. لذا يکي از مأموريتهاي هايزر، بر هم زدن اين قرارداد به نحوي بود که آمريکا متضرر نشود. * خانوادههاي همافران و درجهداران بازداشتي و نيروي هوايي، با تجمع در دادگستري به عنوان اعتراض به دستگيري آنها، خواهان آزادي اين همافران شدند. * همافران نيروي هوايي در بهبهان به عنوان طرفداري از امام خميني، دست به راهپيمايي زدند. * از سوي آيتالله گلپايگاني ، اعلاميهاي خطاب به نمايندگان مجلس، هيأت دولت و امراء ارتش، منتشر شد. * آيتالله سيدمحمدباقر صدر با ارسال نامهاي از عراق براي حضرت امام، از مبارزات ملت ايران حمايت کرد. * به مناسبت ورود حضرت امام به ايران، از سوي آيتالله مرعشي نجفي تلگرامي براي ايشان ارسال شد. * خبرگزاري فرانسه: آيتالله شريعتمداري اظهار داشت: اختلاف جزئي بين آيات عظام با مذاکره مرتفع خواهد شد. * دولت بختيار برداشت از پسانداز و سپردههاي بانکي مردم را محدود کرد. * يک خبرگزاري ژاپني گزارش داد: يک نماينده از سوي امام خميني، با برژنف در بلغارستان، ملاقات و گفتگو کرده است. تذکر: برژنف از سيزدهم تا هفدهم ژانويه 1979، مطابق با بيست و سوم دي ماه 1357، در بلغارستان بسر ميبرده است. * شهردار تهران در حضور حضرت امام استعفا کرد. امام سپس وي را مجددا به عنوان شهردار منصوب کردند. جواد شهرستاني از سوي دولت بختيار ممنوعالخروج شد. * گروهي از نمايندگان مستعفي مجلس شورا با حضرت امام ديدار کردند. * راديو لندن: از تظاهرات ديشب تهران هيچ گزارشي که حاکي از برخورد مردم با نظاميان باشد، نرسيده است. * دو تن از وزراي سابق به نامهاي عبدالمجيد مجيدي و هوشنگ نهاوندي، توسط فرمانداري نظامي بازداشت شدند. * خسرو قشقايي پس از بيست و پنج سال تبعيد در آمريکا، به ايران بازگشت. وي يکي از رهبران ايل قشقايي است. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ انتصاب مهندس بازرگان به نخست وزیری دولت موقت روز يکشنبه 15 بهمن سال 1357امام خميني طي حکمي مهندس مهدي بازرگان را به عنوان نخست وزير دولت تعيين کرد. پس از خروج شاه در 26 دي 1357 و کسب راي اعتماد کابينه بختيار از مجلسين، امام خمینی نخستين ضربه را بر کابينه بختيار وارد کردند و به تمامي کارکنان اعتصابي دولت دستور دادند وزراي غيرقانوني را به وزارتخانه ها راه ندهند، اين اقدام بختيار را به شدت مستاصل و تضعيف کرد. دومين ضربه نيز ورود امام به ايران بود که با وجود مخالفت هاي بختيار بالاخره در روز 12 بهمن انجام شد. سومين ضربه بر جسد نيمه جان کابينه غيرقانوني، سخنراني امام در بهشت زهرا بود که در فرازي پرشور از سخنان خود وعده دادند که: «من دولت تعيين مي کنم، من توي دهن اين دولت مي زنم». 2روز بعد (شامگاه 14 بهمن) جلسه مهمي با حضور اعضاي شوراي انقلاب اسلامي در اقامتگاه امام در دبستان علوي شماره 2 در خيابان عين الدوله ايران برگزار شد و تا ساعت 11 شب ادامه داشت. در اين جلسه مهندس بازرگان به عنوان نخست وزير تعيين شد و حکم وي که تاريخ 6 ربيع الاول 1399 [15 بهمن 57] را بر پيشاني داشت صادر شد. روز 16بهمن مراسمي در آمفي تئاتر مدرسه علوي برگزار شد و حکم نخست وزيري به او اعطا شد. اين مراسم ساعت 5:30 بعد از ظهر با حضور جمع زيادي از خبرنگاران داخلي و خارجي با سخنان امام آغاز شد. امام در بخشي از سخنان خود تاکيد کردند که انتخاب مهندس بازرگان به پيشنهاد و نظر شوراي انقلاب بوده است: ايشان وزراي خود را تعيين مي کنند و به ما معرفي مي کنند تا شوراي انقلاب ما که پيشنهادش و نظرش اين بود که ايشان رئيس دولت باشد وزراي شان را بررسي مي کنند و ان شاءالله مسائل به طور سهل و خوبي انجام بگيرد. امام سپس تلويحا بختيار را از مخالفت با دولت موقت بر حذر داشتند. پس از پايان سخنان امام، حجت الاسلام هاشمي رفسنجاني متن فرمان نخست وزيري بازرگان را قرائت کرد. در اين پيام آمده بود: «بنا به پيشنهاد شوراي انقلاب، جناب عالي را بدون در نظر گرفتن روابط حزبي و بستگي به گروهي خاص مامور تشکيل دولت موقت مي نمايم». در آن حکم وظايف دولت موقت نيز مشخص شده بود: اداره مملکت، برگزاري رفراندوم تغيير نظام کشور، تشکيل مجلس خبرگان براي تصويب قانون اساسي و برگزاري انتخابات مجلس شوراي اسلامي. سپس مهندس بازرگان پس از حمد الهي از امام و مردم سپاسگزاري کرد و مسووليت خويش را عظيم ترين وظيفه اي دانست که در طول 72 سال عمر مشروطه به کسي داده شده است. پس از سخنان بازرگان، بار ديگر امام رشته سخن را به دست گرفتند و از مردم خواستند با انجام تظاهرات، نظر خود را پيرامون دولت بازرگان اعلام کنند. سپس امام به 3سوال خبرنگاران پيرامون موضعگيري ارتش و بختيار و قانون اساسي مشروطه پاسخ دادند. از صبح سه شنبه 17 بهمن ماه بازرگان به محل کميته استقبال از امام خميني (نقل مکان کرد و تا شب با انتقال وسايل ضروري زندگي از منزل خود به مدرسه علوي عملا در آن 2مکان استقرار يافت. به دنبال درخواست امام، از صبح سه شنبه 17 بهمن ماه موجب تظاهرات مردمي در حمايت از مهندس بازرگان تهران و شهرستان ها را در بر گرفت و جامعه روحانيت روز پنجشنبه 19 بهمن را براي راهپيمايي بزرگ تعيين کرد و در آن روز ميليون ها ايران با حضوري بي سابقه، به دولت منصوب امام راي اعتماد دادند. با سقوط رژيم شاهنشاهي در 22 بهمن به تدريج کابينه بازرگان تکميل و مستقر شد وليکن با گذشت زمان، فاصله ميان آن دولت و آرمان هاي مردم رخ نمود تا پس از 9 ماه سرانجام در 15 آبان 1358 با تسخير لانه جاسوسي مهندس بازرگان استعفا داد و کنار رفت و کساني همچون دکتر مصطفي چمران با بيان اين که امام را تنها نمي گذاريم از استعفا خودداري کردند و در خدمت انقلاب باقي ماندند. متن حکم نخست وزيري دولت موقت که توسط حجت الاسلام رفسنجاني قرائت گرديد بسم الله الرحمن الرحيم جناب آقاي مهندس مهدي بازرگان بنا به پيشنهاد شوراي انقلاب، بر حسب حق شرعي و حق قانوني ناشي از آراي اکثريت قاطع قريب به اتفاق ملت ايران که طي اجتماعات عظيم و تظاهرات وسيع و متعدد در سراسر ايران نسبت به رهبري جنبش ابراز شده است و به موجب اعتمادي که به ايمان راسخ شما به مکتب مقدس اسلام و اطلاعي که از سوابقتان در مبارزات اسلامي و ملي دارم، جنابعالي را بدون در نظر گرفتن روابط و حزبي بستگي به گروهي خاص، مامور تشکيل دولت موقت مي نمايم تا ترتيب اداره امور مملکت و خصوصا انجام رفراندوم و رجوع به آراي عمومي ملت درباره تغيير نظام سياسي کشور به جمهوري اسلامي و تشکيل مجلس موسسان از منتخبين مردم جهت تصويب قانون اساسي نظام جديد و انتخاب مجلس نمايندگان ملت بر طبق قانون اساسي جديد را بدهيد. مقتضي است که اعضاي دولت موقت را هر چه زودتر با توجه به شرايطي که مشخص نموده ام تعيين و معرفي نمائيد. کارمندان دولت و ارتش و افراد ملت با دولت موقت شما همکاري کامل نموده و رعايت انضباط را براي وصول به اهداف مقدس انقلاب و سامان يافتن امور کشور خواهند نمود. موفقيت شما و دولت موقت را در اين مرحله حساس تاريخي از خداوند متعال مسئلت مي نمايم. روح الله الموسوي الخميني سپس امام امت سخنان کوتاهي ايراد فرمودند بدين مضمون: بسم الله الرحمن الرحيم من بعد از تشکر از ملت ايران که در اين مدت هاي طولاني رنج و زحمت برده اند و با دادن خون خودشان، براي اسلام خدمت کردند، مطلبي را که مي خواهم به عرض ملت برسانم اين است که نظر خودشان را راجع به دولت آقاي مهندس بازرگان که الان يک دولت شرعي اسلامي است اعلام کنند، هم بوسيله مطبوعات و هم به تظاهرات آرام در شهرها و در دهات و در هر جايي که مسلمان هست، نظر خودشان را راجع به دولت اسلامي آقاي مهندس مهدي بازرگان اظهار کنند. پس از فرمايشات فوق، امام خميني در پاسخ به سوال هاي خبرنگاران داخلي و خارجي حاضر در جلسه، چنين فرمودند: سوال: حضرت آيت الله فرموده ايد که کساني که اين دولت را نپذيرند، اطاعت نکنند، تنبه مي دهم که آنها مجازات سخت خواهند شد. اگر ارتش نپذيرند، چه پيش بيني مي کنيد و چه خواهيد کرد جواب: ارتش چنين عملي را نخواهد کرد و اگر چنانچه بکند، اولا از طرف خدا مجازات خواهد شد و ثانيا در مواقع مقتضي، جزائي را که قانون اسلام تعيين کرده است اجرا مي کنيم و از حالا هم اگر خداي نخواسته چنين کردند اعلام مي کنيم. سوال: حضرت آيت الله.. با توجه به تماس نزديک که با آقاي مهندس بازرگان و.. داشتند و همچنين با آقاي بختيار، آيا بختيار چه موضعي در برابر اعلام اين جمهوري اسلامي خواهد داشت يا دارد و همچنين چه عکس العملي يا موضعي در برابر اين امر خواهد داشت يا دارد جواب: اگر هر دو عاقل باشند و علاقه به مملکت داشته باشند، بايد مصلح باشند و اگر خائن باشند و بخواهند به مملکت خيانت بکنند، اين امرش با خودشان نيست. سوال: آيا به نظر حضرتعالي، قانون اساسي 1906 غيرقانوني است يا اينکه، اين قانون اساسي 1906 مي تواند چهار چوبي باشد براي دوره انتقالي جواب: اين قانون غير از بسياري از موادش که به زور در او وارد شده است، تا ملت راي بر خلاف نداده است، به قوت خودش باقي است. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ رویدادهای 16 بهمن * انتخاب بازرگان به عنوان نخست وزير دولت موقت، رسما اعلام شد. حکم و فرمان نخست وزيري که با اتفاق آراء شوراي انقلاب و تصويب امام خميني صادر شده بود، توسط حجتالاسلام والمسلمين رفسنجاني در حضور حضرت امام و آقاي بازرگان قرائت شد. * حضرت امام در حکم نخست وزيري بازرگان، وي را موظف به انجام رفراندوم تغيير نظام به جمهوري اسلامي، تشکيل مجلس مؤسسان (خبرگان) براي تصويب قانون اساسي، برگزاري انتخابات مجلس شورا طبق قانون اساسي جديد و انتخاب هيأت وزيران بدون در نظر گرفتن روابط حزبي کردند. در متن حکم آمده است: بنا به پيشنهاد شوراي انقلاب، بر حسب حق شرعي و قانوني ناشي از آراء اکثريت قاطع قريب به اتفاق ملت ايران که طي اجتماعات عظيم نسبت به رهبري جنبش ابراز شده است، جنابعالي را مأمور تشکيل دولت موقت مينمايم. * مهندس بازرگان پس از قرائت حکم نخست وزيري گفت: خداي برگ را شکر ميکنم که چنين اعتبار و حسن شهرتي را که به هيچوجه اهليت و لياقت آن را نداشتم، به من ارزاني داشته و همين موهبت الهي باعث شده که آيتالله، ابراز اعتماد و ارجاع چنين مأموريتي را به بنده عنايت بفرمايند و همچنين تشکر از ملت ايران ميکنم. * حضرت امام در فرمايشات خود بعد از سخنان مهندس بازرگان به عنوان نخست وزير، از مردم خواستند تا با تظاهرات آرام و از طريق مطبوعات، نظر خود را درباره دولت بازرگان ابراز نمايند. ايشان در يک مصاحبه قبل از قرائت حکم گفتند: مخالفت با اين حکومت، مخالفت با شرع است. * بازرگان پس از خروج امام از محل جلسه، در رابطه با تهديد بختيار در مورد نخست وزيري دولت موقت، گفت: از اين اخطار نميترسيم، اگر تهديد ميخواهند بکنند، به چيز ديگري ما را تهديد کنند. اين چيز خيلي کوچکي است و اگر عملي شود، بنده شخصا خيلي ممنون ميشوم؛ چون راحت ميشوم. * راديو مسکو براي اعلام نخست وزيري بازرگان برنامه خود را قطع کرد. * بختيار گفت: هر کس اکثريت داشت، حکومت ميکند. * آسوشيتد پرس: با توجه به اينکه شانس موفقيت بختيار روز به روز کمتر ميشود، سخنگوي وزارت خارجه آمريکا به ابراز حمايت ملایم از بختيار بسنده کرد. * بنا به نوشته مجله تايم: ساليوان، سفير آمريکا در ايران، از همکاران خود خواسته است که با مخالفان رژيم گفتگو کرده، سياست آمريکا را براي آنان تشريح کند. * رييس سازمان سيا اعراف کرد که در رابطه با پيش بيني مسائل ايران، اين سازمان ناکام بوده است. وي گفت: چيزي که ما پيش بيني نميکرديم، اين بود که يک مرد هفتاد و هشت ساله که مدت چهارده سال در تبعيد بود، اين نيروها را به هم پيوند زند. * کيسينجر گفت: بيم آن ميرود که انقلاب اسلامي به ساير کشورها سرايت کند و گناه اين حرکت، متوجه هدف توخالي حقوق بشر است. * آيتالله گلپايگاني بازگشت حضرت امام به ميهن را به ايشان تبريک گفت. * آيتالله گلپايگاني با صدور پيامي خطاب به ارتش، از فرماندهان نظامي خواست تا از رويارويي و مقابله با انقلاب اسلامي بپرهيزند. * چند وزارتخانه، از جمله وزارت آموزش و پرورش، امور اقتصاد و دارائي، بهداري و دادگستري، توسط نيروهاي ارتش اشغال شد. * حزب توده از شوراي انقلاب اسلامي اعلام پشتيباني کرد. * سازمان چريکهاي فدايي خلق، در مخالفت با شوراي انقلاب گفت: شوراي انقلاب بايد توسط ميليونها اعتصاب کننده تشکيل شود. گفتني است که اين گونه سازمانها که تنها خود را قيام خلق ميدانند، اعتماد و حمايت ميليوني مردم از حضرت امام را نديده گرفته و به دنبال جايگاهي در آينده نظام براي خود هستند. * بيست و دو نماينده ديگر مجلس شورا، استعفا دادند. * در تظاهرت مردم آغاجاري، عدهاي به شهادت رسيدند. * غلامرضا کيانپور، وزير اسبق اطلاعات و دادگستري و استاندار آذربايجان غربي و اصفهان، بازداشت شد. * هشت هزار يهودي از ايران به اسرائيل رفتند. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ رویدادهای 17 بهمن * امام خميني در سخنان خود گفتند: کار عاقلانه و مفيد به حال کشور اين است که بختيار و ارتش در مقابل انقلاب اسلامي، عکسالعملي مثبت داشته باشند. * در پاسخ به پيامهاي تشکر از سوي مردم و يا شخصيتها و گروههاي مختلف به مناسبت ورود حضرت امام به کشور، از سوي ايشان پيام تشکري خطاب به عموم انتشار يافت. * با فراخوانی مردم به راهپيمايي عمومي در تأييد دولت بازرگان از سوي جامعه روحانيت تهران، مردم ايران حکومت مهندس بازرگان را تأييد کردند و موج راهپيمايي، شهرها را فرا گرفت. * خبرگزاري فرانسه: جبهه ملي از مقامات و سازمانهاي حاکمه و تمام مردم خواست تا از دولت بازرگان حمايت کنند. * بازرگان در اولين مصاحبه خود به عنوان نخست وزير دولت موقت، برنامه و وظايف دولت خود را تشريح کرد. * بازرگان موقتا از رهبري نهضت آزادي کنارهگيري نمود و به مدرسه علوي نقل مکان کرد. تذکر: در حکم نخست وزيري حضرت امام از وي خواسته شده بود تا بدون واسبتگي حزبي و گروهي به پست نخست وزيري اشتغال يابد. * صبح امروز در پي تشکيل جلسه مجسل و حضور بختيار، فانتومها و هليکوپترهاي نيروي هوايي بر فراز تهران مانور دادند. * بختيار به هنگام سخنراني در مجلس شورا گفت: دولت موقت تا شوخي و حرف است، تحمل ميکنم ... من در مقام نخست وزيري قانوني مملکت مي مانم تا انتخابات آزاد آينده را انجام دهم. * بختيار ضمن اظهاراتش به يکي از فرماندهان ارشد ارتش، اظهار داشت: اين محلهاي خالي را که در هيأت دولت ميبينيد، من مخصوصا خالي نگاه داشتهام تا با تعدادي از افراد که آقاي مهندس بازرگان معرفي ميکند، پر نمايم و من با آقايان مشغول مذاکره هستم. * دکتر سعيد، رييس مجلس شورا، در جلسه امروز مجلس اظهار داشت: بازگشت حضرت آيتالله العظمي خميني، مرجع عاليقدر تشيع را به خاک وطن از طرف خود و عموم نمايندگان خوش آمد ميگويم. * لوايح محاکمه وزراي سابق و انحلال ساواک، در جلسه مجلس شورا به تصويب رسيد. * حجتالاسلام والمسلمين صادق خلخالي از سوي امام اعلام کرد که اجازه نميدهيم حتي يک نفر از همافران آسيب ببينند. اين در حالي است که عدهاي از همافران پادگان شاهرخي در همدان، در بازداشت به سر ميبرند. * از سوي آيتالله مرعشي نجفي، به مناسبت انتصاب مهندس بازرگان به نخست وزيري، پيام تبريکي ارسال شد. * مردم زاهدان، اعم از شيعه و سني، که به پشتيباني دولت مهندس بازرگان دست به راهپيمايي زده بودند، از سوي چماق به دستان مورد هجوم قرار گرفتند. در اين حادثه، شصت و دو نفر کشته يا زخمي شدند. * در مراسم فارغ التحصيلي دانشجويان دانشکده افسري، افسران جوان از سوگند وفاداري به شاه معاف شدند. * ميرفندرسکي، وزير امورخارجه، گفت: حضور ايران در پيمان سنتو در چهارچوب سياست خارجي ايران قابل توجيه نيست. * حجتالاسلام فلسفي پس از هشت سال ممنوعيت از سخنراني، در حضور امام و مردم ديدار کننده از ايشان، سخنراني کرد. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ رویدادهای 18 بهمن * حضرت امام در ديدار با روحانيون شهر اهواز گفتند: ادامه نهضت يک تکليف است. * در ملاقات وکلاي دادگستري با حضور امام، ايشان گفتند که شاه بايد محاکمه شود. * رييس جمهور و وزراي خارجه و دفاع آمريکا، پس از پايان مأموريت ژنرالها هايزر در ايران، جلسهاي با حضور وي تشکيل دادند. * سخنگوي وزارت خارجه آمريکا گفت: ما از اجراي قانون اساسي پشتيباني ميکنيم. ما از راه ديپلماتيک با همه گروهها، از جمله مهدي بازرگان، در تماس بودهايم؛ اما پس از انتخاب وي به نخست وزيري، هيچگونه تماسي با وي برقرار نشده است. * وزارت خارجه آمريکا اعلام کرد هنوز دولت بختيار را به رسميت ميشناسد. از طرفي سخنگوي کاخ سفيد گفت: بختيار بايد نظر اکثريت مردم را بپذيرد. * پس از اعلام نخست وزيري مهندس بازرگان، بين آقايان يدالله سحابي، اميرعباس انتظام، بختيار، قرهباغي رييس ستاد ارتش و رييس اداره دوم ارتش، ملاقاتي انجام شد. در اين ملاقات، آقاي سحابي و اميرانتظام در صدد بر ميآيند که بختيار را راضي به استعفا نمايند. از طرفي بختيار براي قدرت نمايي، از قرهباغي و مقدم خواست در حضور آنان حمايت مجدد خود را از بختيار اعلام کنند. * دکتر سنجابي اعلام کرد مذاکره و تبادل نظر بين بختيار و بازرگان براي حل مسالمتآميز مسائل ادامه دارد. راديو لندن گفت: گفتگو ميان جنبش آيتالله خميني و ارتش آغاز شده است. * گروهها و اقشار مختلف مردم، از جمله دانشگاهيان، از دولت موقت مهندس بازرگان پشتيباني و حمايت کردند. * روحانيون و مردم زنجان و بخشهاي تابعه در يک راهپيمايي بيسابقه پنجاه هزار نفري، حمايت قاطع خود ار از امام خميني و نخست وزير منصوب او اعلام داشتند. در اين اجتماع، حجتالاسلام ابوالفضل شکوري به نمايندگي از مردم و روحانيت، قطعنامه سي مادهاي را مبني بر: 1ـ انحلال رژيم شاهنشاهي . 2ـ انحلال مجلسين و دولت بختيار . 3ـ مشروعيت دولت مهندس بازرگان، قرائت کرد و مورد تأييد قرار گرفت. * آسوشيتدپرس: ديپلماتهاي غربي نزديک به ارتش معتقدند که ژنرالها به اين نتيجه رسيدهاند که براي کودتا قوي نيستند. * راديو لندن و راديو مسکو: صدها تن از افسران سابق، از جمله چند تن از امراي ارتش که به علت مخالفت شاه از ارتش اخراج شدهاند، پشتيباني خود را از آيتالله خميني اعلام کردند. * فرماندار نظامي تهران به اين دليل که مردم به مقررات حکومت نظامي اهميت نميدهند، ساعات منع عبور و مرور را کاهش داد. * سيزده نفر ديگر از نمايندگان مجلس استعفا دادند. * جمعي از هواداران رژيم به طرفداري از قانون اساسي، در يکي از سالنهاي ورزشگاه امجديه اجتماع کردند. * سادات، رييس جمهور مصر، با شاه در مراکش تماس گرفت. * سرهنگ شکوري، رييس آجوداني ستاد لشکر شصت و چهار رضائيه، به هنگام رفتن به پادگان، ترور شد. * شرکتهاي مهم حمل و نقل هوايي به علت نا امن بودن قلمرو هوايي ايران، پروازهاي خود را به ايران قطع کردند. * مجمع عمومي سازمان ملل متحد از اوضاع ايران اظهار نگراني کرد. * يک تبعه آمريکا که در اصفهان رانندهاي را مضروب کرده بود، توسط محکمه شرعي مردم، پس از پرداخت ديه، آزاد شد. لازم به تذکر است که طبق قانون کاپيتولاسيون، محاکم ايران حق محاکمه هيچيک از افراد تبعه آمريکا را ندارند. تشکيل اين دادگاه مردمي نشانه قوت يافتن روز افزون مردم مسلمان است. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ رویدادهای 19 بهمن * جمعي از پرسنل نيروي هوايي با انجام رژه و خواندن سرود در مقابل حضرت امام، با حرکت اسلامي مردم ايران و رهبري نهضت اعلام همبستگي کردند. ايشان همچنين از راهپيمايي مردم در حمايت از دولت مهندس بازرگان تشکر کردند. * مطبوعات و راديو رياض: مهندس بازرگان اعلام کرد نتوانسته است رضايت ارتش را جلب کند و ارتشيان از قانون اساسي حمايت ميکنند. وي طي اولين سخنراني عمومي پس از اعلام نخست وزيري دولت موقت گفت: بنده ماشين سواري نازک نارنجي هستم که بايد روي جادههاي آسفالت و راه هموار حرکت کنم. * ستاد ارتش، عکس روزنامه کيهان مبني بر رژه افسران نيروي هوايي در مقابل حضرت امام را تکذيب کرد. * طرفداران قانون اساسي، شهر خوي را به آتش کشيدند و در شهر گنبد به يک حمام زنانه يورش بردند. * عدهاي از هواداران رژيم که به طرفداري قانون اساسي در تهران تجمع کرده بودند، با مخالفين خود به زد و خورد پرداختند. * خبرنگار لوسآنجلس تايمز، در تيراندازيهاي خيابان فرحآباد ژاله تير خورد و کشته شد. * طي روزهاي گذشته و امروز، شهر تهران شاهد تظاهرات مردم و فرياد و خشم کليه اقشار در مقابل رژيم بود. بانکها و ديگر مؤسسات دولتي مورد هجوم مردم به ستوه آمده از جنايتهاي شاه قرار گرفتند و شعلههاي آتش از همه سو زبانه ميکشيد. * امام خميني طي نطق کوتاهي که از شکبه تلويزيوني کارکنان اعتصابي راديو و تلويزيون بطور مستقيم پخش ميشد ضمن آرزوي موفقيت براي کارکنان رسانههاي گروهي گفتند: دستگاههايي در اين قسمت بوده و هست که بايستي در خدمت مردم ميبودند. ولي رژيم غاصب از آنها در راه هدفهاي نامشروع استفاده کرده است. * سرهنگ قذافي حمايت خويش را از انقلاب مردم ايران اعلام داشت. * در درگيريهاي گرگان، پنج نفر کشته و يازده نفر مجروح شدند. * خانواده افسران بازداشتي نيروي هوايي، همچنان با ادامه تحصن، تهديد به اعتصاب غذا کردند. * مهندس شريف امامي که از طرف دادستاني ممنوعالخروج شده بود، از کشور گريخت. * گروه منصورون، ترور رييس گارد دانشگاه جندي شاپور اهواز را به عهده گرفت. * افراد مسلح به يک شعبه بانک ملي در کرمان دستبرد زدند. همچنين موجودي يکي از شعب اين بانک در تهران نيز سرقت شد. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ روز نيروي هوايي ارتش از شکنندهترين ضربات بر پيکر رژيم شاهنشاهي، حرکت شجاعانه پرسنل نيروي هوايي ارتش در 19 بهمن 1357 بود که بحق ميتوان آن را از ايام الله ناميد. در اين روز، نظاميان متعهد نيروي هوايي، با حضور در اقامتگاه رهبر بزرگ انقلاب اسلامي در مدرسه رفاه و بيعت با حضرت امام، سندي از افتخار، حماسه، رشادت و ايمان را در برگهاي زرين انقلاب اسلامي به ثبت رسانيدند. اين حماسه حضور و بيعت قاطعانه ارتش، طليعه خجسته پيوند ارتش با ملت مسلمان و انقلابي بود. اينگونه بود که ارتشي که مهمترين پشتوانه رژيم استبدادي پهلوي مينمود و با اتکاي به اين ارتش، سردمداران غربي و استکبار جهاني، ايران را جزيره ثبات ميدانستند، بعلت تحولي که انقلاب در روح انسان ها پديد آورده بود، در خدمت آرمان انقلاب اسلامي درآمد و در طول انقلاب نيز خصوصا در 8 سال دفاع مقدس حماسههاي پر شوري در دفاع از کيان اسلام و انقلاب آفريد. امام خميني در روز 19 بهمن 57 در جمع پرسنل نيروهاي هوايي فرمودند: «در درود بر شما سربازان امام عصر سلام الله عليه، همانطور که فرياد زديد، تاکنون در خدمت طاغوت بوديد، طاغوتي که همه هستي ما را ساقط کرد، طاغوتي که ما را برده خارجيها کرد و از امروز در خدمت امام عصر سلام الله عليه و در خدمت قرآن کريم هستيد.» تصوير بيعت پرسنل نيروي هوايي ارتش به هنگام بيعت و سلام نظامي در مقابل امام خميني که در روزنامههاي فرداي آن روز چاپ شد، دژخيمان رژيم را بيش از پيش نا اميد و امواج خروشان انقلابي مردم را فزونتر کرد. اکنون تنها سه روز تا پيروزي انقلاب اسلامي باقي است. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ رویدادهای 20 بهمن * با حمله مأموران گارد به پادگان نيروي هوايي تهران، جنگ خياباني آغاز شد. به گفته همافران، وقتي که راديو اعلام کرد فيلم ورود امام خميني بعد از اخبار تلويزيون نمايش داده خواهد شد، آنها در سالن پادگان اجتماع کردند. با ظاهر شدن تصوير حضرت امام بر صفحه تلويزيون، طنين صلوات سالن را پر کرد و در اين هنگام، افراد گارد به سوي آنها تيراندازي کردند و درگيري آغاز شد. * مردم ساکن در اطراف خوابگاه همافران، هنگامي که از حمله نيروي گارد به همافران آگاه شدند، اهالي خيابانهاي اطراف را نيز با خبر کردند و طولي نکشيد که جمعيت انبوهي در کنار ديوار خوابگاه گرد آمدند که با فرياد اللهاکبر از همافران حمايت ميکردند. * اجتماع مردم در کنار خوابگاه همافران نيروي هواي يکه از ساعت ده شب آغاز شده بود همچنان ادامه يافت. ترس مردم اين بود که در صورت پراکنده شدن، نيروهاي گارد، مجددا به همافران حمله کنند، لذا از دفتر حضرت امام کسب تکليف کردند و دفتر امام توصيه کردند که پراکنده نشويد. * مردم در کنار خوابگاه نيروي هوايي همچنان شعار ميدادند و خود را با آتش لاستيکهاي فرسوده گرم مي کردند که در ساعت 5/3 بعد از نيمه شب مأموران حکومت نظامي با خودروهاي نظامي و در حاليکه از دور با شليک رگبار مسلسلها به طرف هوا در صدد ترساندن مردم بودند، به اجتماع مردم حمله کردند. در اين هنگام مردم به کوچههاي اطراف پناه بردند اما مأمورين توانستند يکصد و پنجاه و دو نفر را دستگير و به محل استقرار حکومت نظامي در کلانتري تهران و منتقل کنند. در بين دستگير شدگان دو روحاني نيز حضور داشتند. تذکر: ظاهرا اولين کلانتري ساقط شده در جريان هجوم مردم همين کلانتري بود. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ رویدادهای 21 بهمن * با آغاز درگيري مسلحانه، پرسنل انقلابي نيروي هوايي براي تسليح مردم در ازاء کارت پايان خدمت سربازي، يک قبضه سلاح و هفت فشنگ در اختيار آنان قرار ميدادند. * درساعت 5/4 بعدازظهر کلانتري تهران نو ـ پس از پنج ساعت زد و خورد شديد بين مأمورين گارد و مردم ـ سقوط کرد و مردم و گارديها در اين زدو خورد چندين کشته و مجروح داشتند . از اين پس، کلانتريها يکي پس از ديگري به دست مردم ساقط شدند. * فرماندار نظامي تهران در اعلاميه شماره چهل خود، ساعات حکومت نظامي را از ساعت چهار و نيم بعدازظهر تا ساعت پنج صبح افزايش داد. پس از شدت گرفتن حملات مردم به کلانتريها و پادگانها، فرماندار نظامي تهران در همين روز ساعت منع عبور و مرور را تا ساعت دوازده ظهر افزايش داد. يعني مردم تنها از ساعت دوازده شهر تا چهار و نيم بعدازظهر اجازه خروج از منازل خود را دارند. * رژيم در تدارک يک کودتاي نظامي است. سپهبد رحيمي، فرماندار نظامي تهران و حومه، طي دستورالعملي به يگانهاي تابعه خود، از آنها خواست تا بيدرنگ کليه رهبران نهضت را دستگير و با هواپيما به يکي از جزاير منتقل نمايند. همراه اين دستورالعمل، ليستي از اسامي صدها نفر که بايد بازداشت شوند، الصاق شده است که در رأس آنها نام حضرت امام، آْيتالله طالقاني مهندس مهدي بازرگان، به چشم ميخورد. در اين دستورالعمل، پيشبيني شده است که کليه رهبران درجه دوم که اقدام به تحريک در مقابل اين دستگيريها بکنند، بازداشت شوند. * حضرت امام خميني در رابطه با حکومت نظامي اعلام شده از طرف فرماندار نظامي تهران، آن را ملغي اعلام کردند و گفتند: اعلاميه امروز حکومت نظامي خدعه و خلاف شرع است و مردم به هيچوجه به آن اعتنا نکنند ... اخطار ميکنم که اگر دست از اين برادر کشي بر ندارند و لشگر گارد به محل خودش برنگردد ... تصميم آخر خود را به اميد خدا ميگيريم. همچنين دولت موقت، اعلاميه حکومت نظامي را یک توطئه توصيف کرد. * مينيبوسها و ماشينهاي وابسته به ستاد کميته امام خميني، با بلندگو، لغو اعلاميه فمراندار نظامي را در سطح تهران اعلام کردند. گفتني است که بنا به گفته رحيمي، يکي از سران ارتش، حکومت نظامي تصميم داشت که با افزايش ساعات حکومت نظامي، به انجام کودتا و سرکوب مردم و خصوصا ترور و دستگيري رهبران نهضت، بپردازد. اين تصميم حضرت امام، توطئه بزرگي را در آستانه پيروزي نهضت در نطفه خفه کرد. * امام خميني در جواب به استعفاي افراد نيروي مسلح نوشتند: قسم براي حفظ قدرت طاغوتي صحيح نيست و مخالفت با آن واجب است و کساني که قسم خوردهاند بايد بر خلاف آن عمل کنند. * مردم مسلح به ياري افراد نيروي هوايي رفتند. جنگ خياباني در تهران اوج بيشتري پيدا کرد. * دهها هزار تن از مردم در خيابان فرحآباد، پشت کيسههاي شن و خاک سنگر گرفتند. * کلانتريهاي تهران نو، (چهارده و شانزده و بيست و يک و نه) و نارمک ده و يازده و شهر ري، سقوط کردند و همچنين يک هليکوپتر گارد در تهران در هوا ساقط شد. * حجتالاسلام دکتر مفتح از جانب حضرت امام، عکس مندرج در روزنامه کيهان مبني بر رژه افسران نيروي هوايي در مقابل ايشان را کاملا صحيح و واقعي دانست. * بازرگان گزارش مطبوعات را در زمينه تماس با بختيار و سران ارتش، قويا تکذيب کرد. * از سوي دفتر تبليغات امام خميني، هر گونه تماس با بختيار و سران ارتش تکذيب شد. * امام خميني اعلام کردند که من خودم اهل قلم و بيان هستم و هيچ سخنگويي ندارم. * ستاد امداد و سازمان ملي پزشکان، تعداد شهدا را تا ساعت يازده امشب، صد و بيست و شش تن ، و مجروين را ششصد و سي و چهار نفر ذکر کرد. * شما کشته شدگان که به بيمارستان جرجاني منتقل شدهاند، به چهل و شش نفر رسيد و تعداد زخميها به علت کثرت آنها قابل شمارش نيست. * آيتالله شريعتمداري ضمن آرزوي موفقيت براي دولت بازرگان، انتخاب وي را تبريک گفت. * مهندس بازرگان در شرکت نفت اعلام کرد: با استقرار دولت موقت، اعتصاب شرکت نفت پايان خواهد يافت. * حزب کمونيست قبرس اعلام کرد که تجهيزات جاسوسي آمريکا از ايران به قبرس منتقل شده است. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ رویدادهای 22 بهمن * با تلاش برخي از دوستان بختيار و نيز نزديکان مهندس بازرگان، بنا شد جلسهاي با حضور بازرگان، بختيار و قرهباغي تشکيل گردد. عباس اميرانتظام درباره اين جلسه ميگويد: قبل از جلسه، بختيار به من تلفن زد و گفت استعفاي خود را در جلسه تسليم خواهد کرد. ليکن بختيار در جلسه حاضر نشد و تنها استعفا نامه خود را براي جلسه فرستاد. * واحدهاي نظامي چند شهر، از جمله لشگر زرهي قزوين، به سوي تهران روانه شدند. مردم، جاده تهران ـ کرج را به منظور جلوگيري از ورود واحدهاي نظامي، مسدود کردند. * نبرد شديد مردم با نيروي گارد در خيابانهاي تهران شدت بيشتري پيدا کرد. * در پي درگيريهاي اخير، پزشکی قانوني مملو از شهدايي است که در چند روز اخير کشته و شناسايي نشدهاند. * تسليحات ارتش، زندان اوين، ساواک سلطنت آباد، مجلسين سنا و شورا، راديو و تلويزيون، نخست وزيري، ژاندارمري و شهرباني، به دست مردم تصرف شد. * نصيري، رييس ساواک، سالار جاف، قاتل مردم کردستان و سپهبد رحيمي، توسط مردم بازداشت شدند. همچنين سپهبد بدرهاي، فرمانده نيروي زميني، محمد امين و بيگلري، جانشين فرماندگان گارد، به هلاکت رسيدند. * فرماندهان نيروهاي سه گانه ارتش با حضور در خدمت امام خميني، استعفاي خود را تقدم کردند. * با مراجعه به منزل حضرت امام، گروههاي مسلح پشتيباني خود را از امام اعلام کردند. * حضرت امام به دنبال سقوط نهادهاي اصلي رژيم و عقبنشيني ارتش از مردم خواستند که آرامش و نظم را مجددا برقرار کنند. * رييس ستاد کل ارتش از جمله مواردي که موجب شد ارتش اعلام بيطرفي کند، اينها بود: رييس ستاد شهرباني به کلانتريها گفته بود مقاومت نکنند؛ در حاليکه اين خلاف دستور بود. اعزام نيروهاي زبده کمکي براي افسران محاصره شده در مسلسلسازي به جهت تمرد آنها بينتيجه ماند. سربازان به طور دسته جمعي فرار ميکردند و بدون اجازه به پادگانها برمي گشتند. نيروهاي زرهي به علت سد شدن راه آنها توسط مردم و تير خوردن سرلشکر رياحي، موفق به کار نشدند. نيروي هوایی به علت پیوستن افسران و همافران به مردم، قدرت انجام پرواز نداشت. بينظمي عمومي، نافرماني و اعلام همبستگي افسران عالي رتبه با کميته امام خميني همه گير شده بود. * انقلاب اسلامي مردم ايران به رهبري امام خميني، نظام دو هزار و پانصد ساله شاهنشاهي را سرنگون کرد. * امام خميني طي پيام ديگري خطاب به مردم گفتند: توجه داشته باشيد که انقلاب ما از نظر پيروزي بر دشمن هنوز به پايان نرسيده است. دشمن از انواع وسايل و دسايس بهرهمند است و توطئهها در کمين است. تنها هوشياري و انضباط انقلابي و اطاعت از فرمانهاي رهبري و دولت موقت اسلامي است که توطئهها را نقش بر آب ميسازد ... با دولت موقت اسلامي همکاري نماييد تا با حول و قوه الهي هر چه زودتر با همکاري يکديگر ايران اسلامي آباد و آزاد را مورد غبطه جهانيان بسازيم. * مهندس بازرگان طي يک نطق تلويزيوني، ضمن تشکر از آحاد مختلف مردم و خصوصا از اعلام بيطرفي ارتش در مسائل سياسي گفت: تيمسار قرهباغي در ملاقات حضوري، همکاري خود را با دولت موقت اينجانب اظهار نموده است. * از سوي حضرات آيات مرعشي نجفي و شيرازي، اعلاميههاي جداگانهاي خطاب به ملت ايران منتشر گرديد و پيروزي انقلاب اسلامي تبريک گفته شد. * پس از سقوط رژيم سلطنتي، همافران نيروي هوايي که در حرکت نظام يمردم نقش مهمي داشتند، از همکاري و مدد رساني به موقع مردم تشکر کردند. * به مناسبت سقوط رژيم شاه، از سوي ياسر عرفات پيام تبريکي خطاب به حضرت امام فرستاده شد. * خسرو قشقايي ضمن ملاقات با حضرت امام، از دولت بازرگان پشتيباني کرد. * آيتالله خويي با ارسال تلگرافي براي حضرت امام، ورود ايشان را به ايران تبريک گفت. * حمايت گسترده از دولت بازرگان در شهرهاي مختلف کشور ادامه دارد و در همه شهرها و بخشهاي کشور، مردم با رهبري روحانيان مبارز محلي، مراکز اداري و دولتي مانند شهرباني، ساواک، استانداري، فرمانداري و غيره را به تصرف خود در ميآورند و کميتههاي مسلح انقلابي تشکيل ميدهند. * وقايع انقلاب آن قدر سريع بود که حتي مقامات آمريکايي در آخرين روزها نميدانستند انقلاب پيروز شده است. اتاق عمليات کاخ سفيد از طرف برژينسکي، تلفني از ساليوان ميپرسيد: آيا هنوز اماکن کودتا وجود دارد؟ نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، ۱۳۸۹ پيروزي انقلاب اسلامي ايران در روز 22 بهمن 1357، تاريخ نهضت اسلامي مردم ايران به رهبري امام خميني (ره) به نقطه عطف خود رسيد. در اين روز سرانجام مبارزات مردم مسلمان به بار نشست و پادشاهي 2500 ساله و ظلم و استبداد بيش از 50 ساله رژيم پهلوي در ايران، ريشه کن شد و به خواست الهي حکومت جمهوري اسلامي تأسيس شد. نهضت اسلامي ايران در سال 1341 با اعتراض شديد حضرت امام خميني و روحانيت پيشرو به لايحه انجمن هاي ايالتي و ولايتي و آنچه که محمدرضا شاه آن را انقلاب سفيد شاه و ملت ميخواند شروع شد. در اين لايحه، قيد اسلام از شرايط انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان حذف و به جاي سوگند به قرآن، سوگند به کتاب آسماني آورده شد و به زنان نیز حق رأي داده شد. پس از آن محمدرضا پهلوي، لوايح ششگانهاي را طرح و در يک رفراندوم نمايشي به تصويب رساند. امام خميني و مراجع قم نوروز سال 1342 را عزاي عمومي اعلام کردند. در دوم فروردين 1342 مجلسي که به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع) تشکيل شده بود با حمله مزدوران ساواک رژيم پهلوي به مدرسه فيضيه قم به خاک و خون کشيده شد و عدهاي از طلاب شهيد و مجروح شدند. حادثه مدرسه فيضيه قم، روحانيت و مردم را مصممتر نمود و حضرت امام در سخنراني تاريخي خود در عاشورای همان سال به شاه و آمريکا و اسرائيل حمله شديدي کردند. به دنبال اين سخنراني مهم و تاريخي، عوامل رژيم، حضرت امام را در شب 15 خرداد 1342 دستگير و به تهران منتقل کردند. با اعلام اين خبر در شهرهاي مختلف، تظاهرات عظيمي بر پا شد و رژيم پهلوي دستور سرکوب اين قيام را داد. در قيام تاريخي پانزده خرداد 1342 که نقطه عطفي در ابتداي نهضت اسلامي بود، هزاران نفر از مردم شهرهاي مختلف به شهادت رسيده و يا مجروح شدند. حضرت امام در 18 فروردين 1343 آزاد شدند و از همان ابتداي آزادي به سخنراني و مبارزه عليه رژيم ادامه دادند. ایشان که از ابتداي جواني شعار قرآن " قل انما اعظکم بواحده ان تقوموا لله مثني و فرادي " را سرلوحه کار خويش قرار داده و تنها راه اصلاح در جهان را قيام لله ميدانستند، در تاريخ 4 آبان 1343 در واکنش به تصويب لايحه مصونيت مستشاران آمريکايي در ايران (کاپيتولاسيون) طي يک سخنراني سرنوشت ساز در مسجد اعظم قم به افشاگري شديد اللحني عليه رژيم پرداخته و کاپيتولاسيون را عامل بردگي ايرانيان و ناقص استقلال کشور و مايه ننگ رژيم پهلوي دانستند. رژيم سفاک پهلوي که از روشنگري هاي رهبري نهضت به تنگ آمده بود چاره را در تبعيد ايشان دانست و بدينگونه حضرت امام را در 13 آبان 1343 به ترکيه تبعيد کردند. در 13 مهر 1344 امام، به همراه فرزندشان آيتالله سيدمصطفي خميني به نجف منتقل شدند. حضرت امام از بهمن ماه 1348، درس ولايت فقيه خود را که در حقيقت پايههاي تئوريک حکومت اسلامي بود، آغاز کردند. سلسله مباحث ولایت فقیه به شکل کتابي مدون در ايران و کشورهاي عربي انتشار يافت. همچنين حضرت امام به مناسبت هاي مختلف از جمله در جريان جشنهاي 2500 ساله شاهنشاهي، به روشنگري خود عليه رژيم پهلوي ادامه ميدادند. در سالهاي اوليه دهه 1350، درآمد حاصل از نفت بيکباره افزايش يافت و شاه که در غرور و نخوت، غرق شده بود، برنامه خود با عنوان رسيدن به تمدن بزرگ را اعلام کرد. همچنين او در تاريخ 11 اسفند 1353 حزب رستاخيز را به عنوان تنها حزب فراگير اعلام کرد و خودکامگي و استبداد خويش را بيش از پيش نمايان ساخت. از آغاز سال 1355 شمسي تاريخ رسمي کشور از حزب دموکرات به رياست جمهوري آمريکا رسيد و با اعلام سياست حقوق بشر خود، محمدرضاشاه، ناگزير براي جلب رضايت بيش از پيش او فضاي باز سياسي را اعلام کرد. انقلاب اسلامي با شهادت مشکوک آيتالله سيدمصطفي خميني در نجف اشرف توسط عوامل رژيم، وارد مرحله تازهاي شد و امواج خروشاني در بين مردم به پا کرد. امام خمینی اين حادثه را از الطاف خفيه الهي دانستند. روز 17 دي 1356، در روزنامه اطلاعات مقاله اهانت آميزي تحت عنوان "ايران و استعمار سرخ و سياه" با امضاي مستعار "احمد رشيدي مطلق" و در حقيقت با دستور شاه و دربار عليه امام خميني به چاپ رسيد. مراجع، مردم و طلاب قم در اعتراض به اين مقاله اهانت آميز، قيامي تاريخي را در 19 دي 1356 به ثبت رساندند که اين قيام توسط عوامل رژيم پهلوي به خاک و خون کشيده شد. مراجع تقليد خواستار برگزاري مراسم چهلم شهداي قم، در سراسر کشور شدند و در اکثر نقاط ايران مراسمي برگزار شد؛ اما اينبار نوبت مردم رشيد تبريز بود تا در 29 بهمن 1356 قيام آنها به خاک و خون کشيده و حماسه ای دیگر در تاریخ انقلاب اسلامی ثبت شود. نوروز سال 1357 عزاي عمومي اعلام شد و مردم، مراسم چهلم شهداي تبريز را در شهرهاي مختلف برگزار کردند که قيام مردم يزد با سرکوب شديد رژيم پهلوي، برگ ننگين ديگري در تاريخ رژيم پهلوي ثبت نمود. در 28 مرداد 1357 سينما رکس آبادان توسط عوامل ساواک به آتش کشيده شد و مردم بيگناه جان سپردند. جمشيد آموزگار که در سال 1356 به جاي اميرعباس هويدا بر مصدر نخست وزير تکيه زده بود با گسترش امواج انقلاب اسلامي مجبور به استعفا شد و جعفر شريف امامي، که با شعار دولت آشتي ملي سعي در فريب افکار عمومي داشت به نخست وزيري رسيد. او تاريخ شاهنشاهي را لغو و قمارخانهها را تعطيل و مطبوعات را آزاد و حزب رستاخيز را منحل کرد؛ اما هشياري رهبري انقلاب و مردم مسلمان نقشه رژيم را نقش بر آب کرد. روز 13 شهريور 1357 نماز عيد فطر در قيطريه تهران به امامت آيت الله مفتح به نحو بي نظيري برگزار شد و با تظاهرات مردم در روز 16 شهريور، اعلام حکومت نظامي شد. روز جمعه 17 شهريور، مردم، بيخبر از حکومت نظامي به خيابانها ريخته و ارتش شاه در ميدان ژاله (شهدا) به روي مردم بي دفاع آتش گشود و خيابانهاي اطراف را غرق در خون مردم بيگناه نمود. هفده شهریور 1357 بدین شکل در تاريخ انقلاب به جمعه سياه معروف گرديد. با آغاز سال تحصيلي، دانشجويان و دانشآموزان حضور مؤثرتري يافتند. امام در 13 مهر 1357 عازم فرانسه شدند و از آنجا سکان کشتي مردم را در امواج خروشان انقلاب اسلامي هدايت نمودند. دهکده نوفل لوشاتو در حوالي پاريس مبدل به کانون خبرساز جهان گرديد و مردم و خبرنگاران از همه نقاط دنيا براي مصاحبه با حضرت امام به آنجا سرازير شدند. در آبان ماه اعتصابات کارکنان شرکت نفت، مخابرات، بانک ملي، سازمان آب، راديو و تلويزيون و ... بر دامنه مبارزات افزود. در 13 آبان 1357 تظاهرات دانشآموزان و دانشجويان مقابل دانشگاه تهران به خاک و خون کشيده شد. 14 آبان ارتشبد غلامرضا ازهاري مأمور تشکيل کابينه شد. تظاهرات تاسوعا و عاشورا، عملا به صورت همه پرسي بر ضد رژیم شاهنشاهی درآمد و مردم در شعارهايشان خواستار استقلال، آزادي و جمهوري اسلامي شدند. رژيم شاه آخرين نقسها را ميکشيد و آخرين تير ترکش شاه و اربابان غربيش نخست وزيري شاپور بختيار از اعضاي قديمي جبهه ملي بود که با شعار سوسيال دموکراسي آمده و خود را مرغ توفان ميدانست. تمهيد ديگر شاه براي حفظ تخت و تاج خود تشکيل شوراي سلطنت بود و در 26 دي 1357، محمدرضا شاه پهلوي ناچار به خروج از ايران شد. امام که دولت بختيار را غير قانوني اعلام کردند و شوراي انقلاب را تشکيل داده بودند با فرار محمدرضا شاه از ایران، آماده عزيمت به میهن اسلامی شدند. بختيار فرودگاه ها را بست و پرواز امام يک هفته به تأخير افتاد اما سرانجام روز 12 بهمن 1357 حضرت امام پس از 15 سال تبعيد به ايران بازگشتند. ورود امام به میهن را میلیون ها نفر از تهران و سایر نقاط کشور استقبال کردند. امام خمینی پس از ورود به تهران، ضمن حضور بر مزار هزاران شهید انقلاب اسلامی، در سخنراني خود در بهشت زهرا، دولت بختيار را غيرقانوني اعلام نموده و فرمودند که بزودي به پشتوانه رأي ملت و حق شرعي خود، دولت تعيين ميکنند. امام سپس در مدرسه علوي و رفاه مستقر شدند و در 16 بهمن، مهندس بازرگان را به نخست وزير دولت موقت منصوب نمودند. در رور 19 بهمن پرسنل نيروي هوايي ارتش به محضر امام رسيدند و با ايشان بيعت نمودند. شب 21 بهمن، در نيروي هوايي تهران، درگيري مسلحانه بين عدهاي از افراد اين نيرو و گارد شاهنشاهي پيش آمد که با دخالت مردم، درب پادگان ها به روز مردم باز شد و سلاح هايي به دست مردم افتاد. سران ارتش دست اندر کار کودتا شدند و در روز 21 بهمن از ساعت چهار بعدازظهر اعلام حکومت نظامي شد. امام اعلام کردند که مردم به حکومت نظامي اعتنا نکنند. مردم در روز22 بهمن به مراکز دولتي، نظامي، انتظامي و راديو و تلويزيون يورش برده و آنها را فتح کردند. با فرار بختيار از ايران و اعلام بيطرفي ارتش در روز 22 بهمن 1357، انقلاب اسلامي ايران پس از سالها مجاهدت، ايثار، فداکاري و مقاومت در راه رضاي الهي با رهبري بي نظير حضرت امام خميني و به همت مردم سرافراز ايران به پيروزي نهايي رسيد. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
ارسال های توصیه شده
به گفتگو بپیوندید
هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .