رفتن به مطلب
لطفا جهت استفاده از تمام مطالب ثبت نام کنید ×
انجمن های دانش افزایی چرخک
لطفا جهت استفاده از تمام مطالب ثبت نام کنید

تقویم ایران و جهان ( 19 بهمن ماه )


irsalam

ارسال های توصیه شده

۱۹ بهمن - از آغاز سال در تقویم رسمی ایران ۳۲۵ روز گذشته و به پایان آن ۴۰ روز (در سال عادی) یا ۴۱ روز (در سال کبیسه) مانده است.

 

رویدادها

 

 

  1. * ۱۳۴۹_حمله به پاسگاه سیاهکل در شهر سیاهکل توسط چریکهای فدایی خلق
  2. * ۱۳۵۷_جمعی از پرسنل نیروی هوایی با انجام رژه و خواندن سرود در مقابل روحالله خمینی، با انقلاب و رهبر آن اعلام همبستگی کردند. در نخستین سالروز رژه همافران نیروی هوایی در برابر روحالله خمینی، روز ۱۹ بهمن به عنوان «روز نیروی هوایی» اعلام شد.
  3. * ۱۳۶۰-کشته شدن اشرف ربیعی و موسی خیابانی در یک خانهٔ تیمی سازمان مجاهدین خلق در تهران به دست پاسداران.

زادروزها

 

 

  1. افشين قطبي

مرگها

 

 

  1. * ۱۳۷۴_سیاوش کسرایی، شاعر ایرانی

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

امروز سه شنبه 19 بهمن 1389 (Tuesday 8 February 2011)

 

امروز، "دولوین "سیاستمدار فرانسه و صدر اعظم دوران سلطنت لویی سیزدهم پادشاه معروف قرن هفدهم فرانسه در" پاریس "متولد شد .وی كه از خانوادهای متوسط برخاسته بود ،ابتدا معلم طیور شكاری لویی سیزدهم بود و بعد از مرگ كونسینی در 24 اوت 1617 میلادی به مقام دوكی و درجه مارشالی رسید و سرانجام روز 6 دسامبر 1621 میلادی بعد از 51 سال زندگی مرد به روز 6 دسامبر 1621 مراجعه شود

 

امروز، "لوئیجی - لامبرتی "یكی از شعرای برجسته و محبوب ایتالیا در قرون هجدهم و نوزدهم میلادی ،در" پیزا "قدم به عرصه وجود گذاشت .پدرش كتابفروش بود و خود او نیز مدتها كتابفروشی میكرد و از همین راه به دنیای ادبیات راه یافت .در جریان انقلاب فرانسه وی در پاریس بود و تا آخر عمر نیز در همین كشور باقی ماند .وی روز 25 فوریه 1812 میلادی بدرود حیات گفت .به روز 25 فوریه 1812 مراجعه شود

 

امروز، "ژول ورن "نویسنده مشهور و پیشگوی معروف فرانسوی در" نانت "قدم به عرصه وجود گذاشت .پدرش وكیل دعاوی بود ولی خود او همیشه در دنیای اختراعات میزیست .در دوران تحصیل در پاریس با" آلكساندر دوما "آشنا شد و از او تعالیم زیاد گرفت .اولین اثر او" مارتن پاز "نام داشت .این ادیب بزرگ كه بسیاری از وسایل و اختراعات امروزی را پیشگویی كرد ،روز 24 مارس 1905 مرد .به روز 24 مارس 1905 مراجعه شود

 

امروز، حمله بزرگ نیروهای سلطنتطلب اسپانیا برای تصرف" مادرید "پایتخت آن كشور آغاز گردید .این دومین حمله برای بدست آوردن مركز حكومت جمهوریخواهان اسپانیا بود و رهبری سلطنتطلبان را ژنزال" فرانسیسكو فرانكو "عهدهدار بود .به سبب كمك موئثری كه به نیروی جمهوریخواهان رسیده بود ،نتیجه این حمله ،شكست فرانكو و سلطنتطلبان بود ولی نتیجه كلی جنگهای اسپانیا به سود سلطنتطلبان تمام شد.

 

امروز، جنگ خونین و پر تلفات" سنگاپور "برای تصرف این جزیره معروف كه در انتهای شبه جزیره معروف كه در انتهای شبه جزیره مالاكا در اقیانوس هند واقع شده است ،آغاز شد .این جنگ بین نیروهای امپراتوری ژاپن و امپراتوری انگلیس بود و فرماندهی ارتش ژاپن را ژنرال معروف ژاپنی یاماشیتا به عهده داشت و سرانجام 80 هزار انگلیسی و هندی از 30 هزار ژاپنی شكست خوردند و سنگاپور تسلیم نیروهای ژاپن شد.

 

امروز، كودتای دوم عراق به رهبری" عبدالسلام عارف "اتفاق افتاد و در این ماجرا ،ژنرال عبدالكریم قاسم رییس جمهوری عراق كه قبلاش به اتفاق" عارف "علیه ملك فیصل پادشاه عراق كودتا كرده بودند .به قتل رسید و خود عبدالسلام عارف با عنوان مارشال عارف ،ریاست جمهوری را به عهده گرفت .عبدالكریم قاسم قبل از قتل خود ،دفاع شجاعانهای كرد ولی سرانجام مغلوب شد و به قتل رسید.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

وقایع تاریخی امروز 19 بهمن ماه

 

 

  1. روز نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران
  2. انتشار روزنامه نصيحت در قزوين - ش1302
  3. دومين کودتاي عبدالسلام عارف در عراق - ش1343
  4. رژه باشکوه همافران در مقابل امام خميني - ش1357
  5. فرار شريف امامي( نخست وزير اواخر دوره پهلوي )از کشور - ش1357
  6. اعلام همبستگي همافران با انقلاب اسلامي در ديدار با امام خميني ( ره ) - ش1357
  7. شهادت " غلامحسين اسفندياري "، موزع روزنامه خبر جنوب - ش1360
  8. توقيف روزنامه جهان اسلام ( صدور ابلاغ به دفتر چاپخانه چاپ گستر مبني بر خودداري از چاپ و نشر روزنامه ) - ش1373

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

وقایع تاریخی امروز 4 ربیع الاول مطابق با 19 بهمن ماه 1389

 

  1. يرون آمدن حضرت رسول اکرم ( ص ) از غار ثور پس از سه شبانه روز و حرکت به سوي مدينه
  2. وفات علامه " يوسف بحراني " - ق1186

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

وقایع تاریخی امروز 8 فوریه مطابق با 19 بهمن ماه 1389

 

  1. زندگينامه ژول ورن - م1828
  2. ديمتري ايوانويچ مندليف - م1831
  3. حمله غافلگيرانه و شبانه نيروهاي ژاپن به ناوگان روسي مستقر در بندر " آرتور " چين - م1904
  4. افتتاح استوديوهاي فيلم در مسکو ، روسيه - م1930
  5. روز ملي نپال - م1945

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

برگی از تاریخ (۱۹ بهمن)

 

● حرکت کاروان اسیران کربلا از کوفه به طرف شام(۶۱ق)

● آغاز جنگ و محاصره بغداد توسط هلاکوخان مغول(۶۵۶ق)

هلاکوخان مغول در اوایل ذیحجه سال ۶۵۵ق از راه کرمانشاه عازم بغداد شد و پس از شکست طلایه داران لشکر خلیفه عباسی از دجله گذشت و بغداد را به محاصره خود درآورد. لشکریان خلیفه در ابتدا از ظاهر بی اهمیت مغولان که هیچ سلاح سنگینی بر تن نداشتند و سوار اسب های کوچک بودند خوشحال شدند. اما همین که جنگ درگرفت، دریافتند که حریفان آنان بیش از آن چه تصور می رفت نیرومند می باشند با یک حمله سپاه مغول قوای خلیفه از هم پاشید و شهر به تسخیر مغولان درآمد.

 

● وفات بانو ست الاهل از زنان محدثه و عالمه(۷۰۳ق)

بانو ام احمد ست الاهل دختر علوان بن سعد بن علوان بعلبکی حنفی، زنی صالح، عفیفه و دین دار و از بانوان محدثه و اندیشمند مسلمان می باشد. ام احمد در کثرت مسموعات حدیثی در زمان خود منحصر به فرد بود. ام احمد به هنگام فوت هشتادو پنج سال داشت.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۱۹ بهمن ـ ۸ فوریه ـ در واقع حکمران هند همسر ایرانی امپراتور بود

 

bcbd13582f81169729483b5ed332f38a.jpg

 

 

هشتم فوریه سال ۱۶۲۷ بانو «نورجهان» همسر ایرانی جهانگیر شاه امپراتور گوركانی هند كودتای ژنرال محبت خان فرمانده پادگان دهلی را برضد شوهرش سركوب و توطئه گران را به بند كشید. هنگام كودتا، جهانگیر شاه در بستر بیماری بود و ژنرال محبت خان در نظر داشت كه پس از پیروزی كودتا، « خرّم » پسر نابینای شاه را بر تخت بنشاند و خود، صاحب اختیار هند شود ؛ حال آن كه «اورنگ زیب» پس دیگر جهانگیر شایستگی بیشتری داشت و با فساد و خودسری دولتمردان مخالف بود.

 

جهانگیر شاه بسال ۱۶۰۵ پس از درگذشت پدرش اكبر شاه بر جای او نشسته بود و چهار پسر به نام های خرّم ، خسرو ، دارا شكوه ، و اورنگ زیب داشت. نورجهان كه نام او قبلا « نورالنساء » بود همسر دوم جهانگیر شاه بود. از علاقه جهانگیر شاه نسبت به همسر ایرانی اش با وجود دو شكست نظامی از ایران در دهه ۱۶۲۰ در منطقه قندهار كاسته نشده بود و پدر او را هم به وزارت منصوب و از كمك به گسترش فرهنگ، هنر و ادب ایرانی در هند فرو گزار نكرده بود .

 

جهانگیر شاه كه از اواخر سال ۱۶۲۶ میلادی بیمار و بستری شده بود ۲۸ اكتبر ۱۶۲۷ در گذشت. پیش از بیماری او هم، امور كشور عملا در دست نورجهان بود، زیرا جهانگیر شاه به علم و هنر و ادب بیش از سیاست علاقه داشت.

 

« توماس رو Thomas Roe» نماینده سیاسی وقت انگلستان در هند در خاطرات خود از اقامت در این شبه قاره نوشته است كه به سبب بی علاقگی جهانگیر شاه به امور سیاست ، در بیشتر سالهای سلطنت او ، زمام امور هند عملا در دست همسرش بانو « نورجهان » دختر اعتماد الدوله ایرانی بود كه زنی باهوش و جسور بود و اطلاعات منطقه ای و تاریخی فراوان داشت. به نوشته توماس رو ، جهانگیر شاه پژوهشهای علمی و بحث و همنشینی با دانشمندان و ادیبان را بر كار سیاست ترجیح می داد. یك نمایشگاه بزرگ مینیاتور و یك هزار و ۴۰۰ نقاشی ترسیم شده بر پرده داشت. زبان دربار او« فارسی» بود و شاعر فارسی گو بیش از شاعر هندی به آنجا رفت و آمد داشت. نورجهان از داخل حرمسرا حكومت می كرد ؛ بنابر این كمتر مقامی به او دسترسی داشت تا چاپلوسی کند. او حتی احكام اعدام را از جانب شوهرش امضاء می كرد. نور جهان از همان نخستین روز ازدواج با جهانگیر شاه ، کار اندرز دادن به او را آغاز كرده بود.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۱۹ بهمن ـ ۸ فوریه ـ ایران، یا منطقه تحت نفوذ اعلیحضرت تزار همه روسیه!

 

هشتم فوریه سال ۱۹۰۸ دولت مسكو در پی دادن اخطار به دولت عثمانی ( تركیه ) كه نیروهایش را از مرز ایران باز گرداند به اعزام واحدهای تازه نفس به مرزهای عثمانی دست زد. این وضعیت یك سال و چند ماه پس از امضای معاهده مورخ ۳۱ اوت ۱۹۰۷ انگلستان و روسیه معروف به موافقتنامه سن پترز بورگ مبنی بر تقسیم ایران میان این دو قدرت اروپایی صورت گرفت . دولت مسكو در اخطاریه خود به دولت استانبول به جای بردن نام ایران نوشته بود : « منطقه تحت نفوذ اعلیحضرت تزار همه روسیه ».

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۱۹ بهمن ـ ۸ فوریه ـ ایران متهم به شرکت در توطئه بر ضد دولت عراق شد

 

 

دولت عراق در بهمن ۱۳۴۸( فوریه ۱۹۷۰ ) ضمن صدور اعلامیه ای شدیداللحن دولت وقت ایران را متهم كرد كه در توطئه كودتای عراق كه سركوب شده بود به امریكا كمك كرده و در تحریك كردها برضد دولت بغداد ابزار سیاست آمریكا شده و آمریكا از طریق ایران پول و اسلحه به كردهای عراق می رساند. دولت ایران پاسخی صریح به این اعتراض دولت عراق نداد.

 

سالها بعد ، طبق كتاب خاطرات هنری كیسینجر مقام وقت دولت آمریكا ، معلوم شد که اعتراض دولت عراق بی مورد نبود . طبق خاطرات کیسینجر، دولت ایران كمكهای آمریكا را به كردهای عراقی كه با دولت این كشور در حال جنگ بودند می رساند و به مصطفی بارزانی اجازه داده بود كه در ایران سكونت و از اینجا جنگ بر ضد حكومت بغداد را رهبری كند.

 

این رویداد شباهت معکوسی به مبادله اعتراضیه های شوروی و ایران نسبت به یکدیگر در سال ۱۳۲۶ داشت. دولت مسكو اعتراض كرده بود كه چرا ایران بر خلاف قراداد ۱۹۲۱ رفتار كرده و با مساعی آمریكا بر ضد شوروی همكاری می كند و دولت ایران در پاسخ ۱۴ بهمن ماه سال ۱۳۲۶ خود به اعتراض دولت مسكو متقابلا به این دولت اعتراض كرده بود كه چرا مصطفی بارزانی را كه هم ـ پیمان تجزیه طلبان ایران بوده پناه داده است .

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۱۹ بهمن ـ ۸ فوریه ـ بررسی ریشه اختلاف آمریکا و ایران از زمان انقلاب ـ در تئاتر جهانی، جمهوری اسلامی در نقش مخالف درجه یک آمریکا

 

روزنامه نگاران و تاریخدانان در پی خط و نشان كشیدن های تازه آمریكا در هفت روز اول فوریه ۲۰۰۵ و واكنش هایی كه ایران نسبت به آنها نشان داده و در رسانه ها منعكس شده است، به طور جداگانه نظراتی در باره سیاست های این دو كشور نسبت به یكدیگر ابراز داشته اند و پیش بینی هایی كرده اند كه از جمع بندی آنها این استنباط به دست آمده است:

به باور دولت آمریكا كه تلاش خود را از دیر زمان روی نفوذ در آسیای مركزی و منطقه قفقاز، و نیز بسط نفوذ در خاورمیانه نفتخیز متمركز كرده است به این مقصود نخواهد رسید مگر این كه به وجود یك دولت كاملا دوست در ایران اطمینان داشته باشد و تردید دارد كه اگر هم مناسبات آن با دولت جمهوری اسلامی بهبود یابد این دولت كمكی به تامین هدفهای واشنگتن كند. بنا براین، بهانه تراشی و اختلاف ادامه خواهد داشت. جمهوری اسلامی دست كم تا آینده ای دور از اصول اعلام شده خود دستبردار نخواهد بود و به علاوه نمی خواهد كه به مناسبات دوستانه اش با روسیه ـ همسایه شمالی ـ كه برایش حیاتی است آسیب برسد كه روسیه آسیای میانه و قفقاز را مناطق نفوذ بی چون و چرای خود می داند. ادامه حیات بن لادن و كج دار و مریز اوضاع عراق به این دلیل است كه آمریكا می خواهد در منطقه تا آن زمان كه از ناحیه تهران مطمئن نشود حضور داشته باشد. اگر بن لادن از میان برود، روسیه با ماندن آمریكا در افغانستان در سطح فعلی و استقرار در آسیای میانه بنای مخالفت را خواهد گذاشت و شاهد ماجراهایی نظیر آن چه كه آمریكا در دهه ۱۹۸۰ با نیروهای شوروی در افغانستان كرد خواهیم بود. به علاوه، آمریكا نخواهد توانست هر برنامه ای را به بهانه مبارزه با تروریسم و به نام آن اجرا كند. آمریكا همانند خلفای عباسی ۱۲۵۰ سال پیش از این، بغداد را قلب و مركز كنترل قسمت شرقی جهان عرب می پندارد كه فعلا آن را در دست دارد و با این مخالفتها از دست نخواهد داد. بنا براین، به همان اندازه كه ایران قرن ۱۹ برای انگلستان اهمیت داشت تا هند را از نفوذ دیگران محفوظ دارد و بر مناطق جنوبی و غربی خلیج فارس (مناطق نفتدار امروز) مسلط باشد، ایران قرن ۲۱ هم برای آمریكا مهم است. اهمیت ایران برای آمریكا از آغاز جنگ سرد شروع شد و در آن زمان هم محاصره شوروی و نفت دو عامل اصلی بودند.

یكی از تاریخدانان، محتوای كتاب «حیات من» تالیف بیل كلینتون رئیس جمهوری پیشین آمریكا را كه در سال ۲۰۰۴ در ۹۵۴ صفحه و ۱۸ نوار ۹۰ دقیقه ای انتشار یافت و ده میلیون دلار حق التالیف آن بود سند قرار داده و گفته است: آمریكا در جریان انقلاب ایران دل به باقیمانده سیاستمداران ملی گرای زمان حكومت دكتر مصدق كه در زیر نام او فعالیت می كردند بسته بود ولی این سیاستمداران به علت نداشتن حزب دیری نپاییدند. در دو ماه اول سال ۱۹۷۹ شاه به یك دسته از این سیاستمداران متوسل شده بود و نخست وزیری را به یكی از آنان (شاپور بختیار) سپرده بود و آیهٔ الله خمینی رهبر ارشد انقلاب یكی دیگر از آنان را (مهدی بازرگان) به نخست وزیری منصوب كرده بود.

این سیاستمداران ملی گرا عموما سالخورده بودند و جز داریوش فروهر، هیچیك حزب و تشكل سیاسی نداشتند كه بر شانه های آنها استوار بایستند. نخستین اشتباه آنان این بود كه پلیس ایران را ، بلافاصله پس از پیروزی انقلاب بكار دعوت نكردند و باعث شدند كه كمیته ها تشكیل شوند و جای پلیس را بگیرند و به دستگیری مخالفان بپردازند و .... اشتباه دیگر این سیاستمداران ملی گرا (مصدقی) این بود كه با سپرده شدن امر محاكمات انقلابی به طور مطلق به روحانیون مخالفت نكردند زیرا كه خودشان مایل به اعدام ژنرال نصیری و برخی دیگر بودند ولی نمی خواستند كه این كار به نام آنان تمام شود.

ایجاد كمیته ها توسط هركس كه چند فرد مسلح داشت و مورد حمایت یك روحانی بود، و انجام اعدامها توسط دادگاههای انقلاب سبب شد كه شركت كنندگان در انقلاب (انقلابیون) به سمت روحانیون گرایش یابند و اختیار از دست مهدی بازرگان و وزیران ملی گرای او خارج شود، برغم نظر او چند مقام نظام سابق از جمله امیر عباس هویدا اعدام شوند، سفارت آمریكا تصرف شود و ... كه سرانجام به كناره گیری بازرگان منجر شد. چپگرایان كه در رسانه ها و كمیته ها نفوذ یافته بودند شدیدا بر ضد آمریكا تبلیغ می كردند و دولتهای بعد از مسئله گروگانگیری نوامبر سال ۱۹۷۹ نیز روش ضد آمریكایی در پیش گرفتند كه در ۲۶ سال اخیر ادامه یافته است.

وی گفت: مطالب صفحه ۴۴۰ كتاب كلینتون ثابت می كند كه دولت ریگان به همان دلایل (بیم از ایران) به دولت صدام حسین كمك می كرد تا ارتشی داشته باشد كه بتواند در برابر ایران بایستد و با همین هدف، یك شعبه بانك دولتی ایتالیا در اتلانتا را مجبور كرده بود كه میلیارد ها دلار اعتبار به صدام بدهد تا اسلحه خریداری كند و دو میلیارد دلار از این اعتبار روی دست مالیات دهندگان آمریكایی ماند.

این تاریخدان همچنین به مطالب صفحات ۶۵۴ و ۶۵۵ این كتاب استناد كرد كه نوشته است: من (كلینتون) به یلتسین گفتم كه ما كمك كردیم تا شما سلاحهای اتمی را از اوكراین، قزاقستان و بلاروس به روسیه منتقل كنید. باید به من اطمینان دهید كه تكنولوژی هسته ای شما و مواد لازم برای ساختن موشك و اسلحه اتمی به دست ایران نیافتد. اگر ایرانیان به چنین سلاحهایی دست یابند برای هر دوی ما ( آمریكا و روسیه ) خطرناك خواهد بود.

این تاریخدان گفت كه كلینتون می دانست هر وقت شكم ایرانیان سیر شود به یاد امپراتوری خود در دوران هخامنشی و ساسانی می افتند و دیگر كسی جلوگیرشان نمی تواند بشود به همان گونه كه در عهد بوئیان، صفویان و افشاریان آن را لمس كردیم، ولی یلتسین كه «تاریخ» نخوانده بود متوجه عمق حرفهای كلینتون نشد. كلینتون نگران همكاری دانشمندان ایرانی نژاد روسیه از جمله تاجیكها و نیز اتم شناسان و اسلحه سازان كمونیست با ایران بود و متوجه كینه جویی كمونیستهای روسیه با آمریكا بود كه هنوز هم زیادند و آمریكا را عامل از دست دادن حكومت می دانند.

تاریخدان مورد بحث سپس به صفحه ۷۵۱ كتاب كلینتون استناد كرد كه نوشته است: ما از ترس این كه روزگاری ایران دارای موشك دوربرد شود از خیر برنامه موشك های ضد موشك قاره پیما (در مقابله با روسیه و قدرتهای بزرگ نظیر چین) گذشتیم و به برنامه تولید موشك ضد موشك كوچكتر( تی. ام . دی) روی آوردیم تا نظامیان و اتباع آمریكایی را كه در خلیج فارس و مناطق نفتخیز عربی شرق سوئز ( كویت، قطر، بحرین، دوبی، ابوظبی، عمان و عربستان سعودی) مستقر و یا مشغول بكارند از خطر احتمالی موشكهای ایران محافظت كنیم.

به اظهار این تاریخدان، مقامهای واشنگتن مطمئن نیستند كه بتوانند در آینده ای قابل پیش بینی یك دولت دوست (درحد دولت شاه) را در تهران مشاهده كنند و این نگرانی را كلینتون در صفحه ۸۷۷ كتاب خود منعكس كرده و نوشته است: ... و ما تلاش كردیم كه لوله های نفت و گاز تركمستان و ... به جای ایران از طریق جمهوری آذربایجان و گرجستان به تركیه كشیده شود و كمك كردیم كه این كار «بدون ایران» كه برای ما نامطمئن است انجام شود.

این تاریخدان سپس به سیاست سخت تر ولی علنی دولت بوش (پسر) نسبت به ایران اشاره كرد و نتیجه گرفت كه در ربع قرن اخیر، در سیاست خارجی آمریكا، ایران همان جایی را كه شوروی در جریان جنك سرد ۴۵ ساله قرن ۲۰ داشت گرفته است و به صورت دشمن شماره یك آمریكا جلوه گر شده و ظاهرا آمریكا لازم دارد كه در صحنه تئاتر جهان یك بازیگر مخالف هم وجود داشته باشد و فعلا، ایران نقش مخالف سرسخت و قسم خورده آمریكا را ایفاء می كند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۱۹ بهمن ـ ۸ فوریه ـ داستان نویسی به نام «آن رادکلیف»

 

در این روز در سال ۱۷۶۴ بانو « آن رادكلیف (وارد Ann Radcliffe Ward) » داستان نویس معروف چشم به جهان گشود و ۵۹ سال عمر كرد و بیش از ده داستان روماتیك نوشت كه كار او سرخط برای زنانی شده است كه در دو قرن اخیر داستان نوشته اند.

 

نگارش او روان و محاوره ای است . داستان را بدون توجه به روش علمی كتاب نویسی، از جایی شروع و به جای دیگر ختم می كند . توجه او معطوف به امور روزمره شخصیت های دادستان است تا نتیجه گیری از آن .

 

داستانهای معروف او عبارتند از : رمانس جنگل ، قصرهای اتلین ، كار مرموز آدولفو ، روزهای زندگی(سفرنامه) ، و " ایتالیایی" كه داستان آخیر را یك شاهكار ادبی خوانده اند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۱۹ بهمن ـ ۸ فوریه ـ تیغ جلاد برگردن ملکه اسکاتلند

 

10785800a91213c93e83bbd8806189ba.jpg

 

هشتم فوریه سال ۱۵۸۷ ، هشت روز پس از امضای حكم اعدام ماری استیوارت ملكه اسكاتلند از سوی الیزابت اول ملكه انگلستان ، وی گردن زده شد . انگلیسی های ملكه زیبای اسكاتلند را متهم كرده بودند كه مخفیانه از پادشاه كاتولیك مذهب اسپانیا خواسته بود كه به انگستان لشكر بكشد و این سرزمین را تصرف كند . در آن زمان اسكاتلند استقلال داشت . ملكه ماری بیوه پادشاه سابق فرانسه بود.( مشروح رویداد در سایت اول فوریه آمده است)

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۱۹ بهمن ـ ۸ فوریه ـ روزی که نخستین زره دار دریایی جهان وارد نبرد شد

 

 

764e64a2921585eb7511701df9f3318f.jpg

 

هشتم فوریه سال ۱۸۶۲در جریان جنگهای داخلی آمریكا ، نخستین كشتی نظامی زره دار جهان كه در آمریكا ساخته شده بود و در اختیار كنفدراسیون ( ایالات جنوبی) بود نخستین ماموریت نظامی خود را آغاز كرد و در دهانه خلیج « چساپیك » در محلی كه اینك بزرگترین پایگاه دریایی جهان قرار گرفته است ، نورفك ویرجینیا ، كشتی های جنگی فدراسیون ( ایالات شمالی ) را زیر آتش توب قرار داد و انها را به آتش كشید ، بدون این كه آسیب ببیند. ملوانان فدراسیون در این روز برای نخستین بار با ناوی رو به رو شده بودند كه شبیه لاك پشت بود و گلوله توپ بر آن كارگر نمی افتاد .

 

این كشتی كه مریماك Merrimac نام داشت و بعدا به « ویرجینیا » تغییر نام داد مدتها یكه تاز میدان بود تا این كه شمالی ها زره داری مشابه آن به نام «مانیتور» ساختند و این دو زره دار آن قدر یكدیگر را كوبیدند كه هر دو آسیب دیدند و از میان رفتند. بعدا گفته شده است كه مانیتور براثر توفان به زیر دریا فرو رفته است. مریماك ظاهری شبیه زیر دریایی های امروز داشت كه در سطح آب عمل می كرد. ساخت مانیتور این اصل را به دست داده است كه « جنگ و یا حالت خصومت و آمادگی سبب تكمیل جنگ افزارها و پیدایش سلاحهای تازه و تاكتیك های جدید می شود» . در پی موفق بودن مریماك و مانیتور سایر كشور ها دست به ساختن ناو رزهدار زدند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۱۹ بهمن ـ ۸ فوریه ـ زاد روز خطوط هواپیمایی مسافری در جهان

 

b39c3bd63fdb8fcadba56955c6626234.jpg

 

هشتم فوریه زاد روز خطوط هواپیمایی مسافری در جهان است . در این روز در سال ۱۹۱۹نخستین هواپیمای شركت ای .ا.سی.تی « برلن ــ پاریس ــ لندن » به نام « گلیاتGoliath » از لندن به پاریس به صورت بازرگانی ( فروش بلیت ) مسا فر حمل كرد و فاصله دو شهر را در ۳ ساعت و ۳۰ دقیقه با سرعت ۱۵۵ كیلو متر در ساعت طی كرد و روز بعد با همین تعداد مسافر به لندن بازگشت و این پرواز رفت و برگشت ، دیگر قطع نشده است .

 

خلبان هواپیما به روزنامه نگاران گفت كه در طول سفر، باد شمال چند بار هواپیما را دچار تلاطم ساخت و مسافران ، بدون وقفه سیگار دود می كردند و به بازی « بریج » پرداخته بودند تا ترس را فراموش كنند.

 

وی گفت كه قرار است به زودی ترتیب دادن قهوه ، ساندویچ و روزنامه به مسافران داده شود . فعلا استفاده از گرامافون هندلی و پخش موسیقی در هواپیما دشوار است ، زیرا كه با هر تكان هواپیما سوزن گرامافون از روی صفحه خارج می شود.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۱۹ بهمن ـ ۸ فوریه ـ اعدام فرمانده سپیدها

 

9dcb556905514bdd705fbd8dee517dad.jpg

 

نیروهای انقلاب شوروی موسوم به ارتش سرخ(سرخها) در سیبری بر نیروهای ضد انقلاب معروف به سپیدها ( مقابل واژه سرخها ) پیروز شدند و فرمانده آنها دریاسالار الكساندر كولیچاك را كه در سیبری با حمایت دولتهای اروپای غربی، ژاپن و آمریكا تشكیل حكومت ضد بلشویكی داده بود دستگیر و در این روز در فوریه سال ۱۹۲۰ اعدام كردند.

 

كولیچاك كه تجربه جنگهای باژاپن در ۱۹۰۴ و ۱۹۰۵ را داشت در جنگ دریایی سال ۱۹۱۶ ناوگان عثمانی در دریای سیاه را نابود و شهرت زیاد كسب كرده بود . در سال ۱۹۱۷ فرمانده ناوگان روسیه در دریای بالتیك بود كه انقلاب بلشویكی قدرت را به دست گرفت و از همان زمان كولیچاك با كمونیستها وارد جنگ شده بود.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۱۹ بهمن ـ ۸ فوریه ـ کودتایی که منجر به روی کار آمدن حزب بعث در عراق شد

 

هشتم فوریه سال ۱۹۶۳ ژنرال عبدالكریم قاسم كه در سال ۱۹۵۸ به نظام سی و چند ساله سلطنتی عراق پایان داده ، این کشور را از اتحادیه نظامی غرب موسوم به پیمان بغداد خارج ساخته ،و متحد شوروی کرده بود دركودتای مشترك افسران ناصری - بعثی كشته شد. دولت كودتا نیز بعدا با كودتای حزب بعث بركنار شد و از آن پس تا آوریل ۲۰۰۴ ،حكومت عراق در دست این حزب سوسیالیستی بود.

 

پادشاهان عراق و اردن منصوب انگلستان و از یك خانواده منتقله از حجاز بودند. قاسم كه افكار ماركسیستی داشت نخستین رهبر عراق بود كه مدعی مالكیت كویت به عنوان بخش جداشده ایالت بصره شده بود.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۱۹ بهمن ـ برخی دیگر از رویدادهای ۸ فوریه

 

● ۱۸۸۱: بوئر ها در جنگ «ایگوگو» در افریقای جنوبی بر نیروهای برتر انگلیسی پیروز شدند.

● ۱۹۱۷: ارتش آمریكا برای سومین بار از زمان جنگ امریكا با اسپانیا در كوبا نیرو پیاده كرد.

● ۱۹۳۳: سوسیال دمكراتهای آلمان در برلن شكست كمونیستها از هواداران هیتلر را جشن گرفتند و این سركوبی را مرگ كمونیسم در آلمان خواندند.

● ۱۹۴۷: اعراب و یهودیان ، هردو ، یك بار دیگر با طرح تقسیم فلسطین مخالفت كردند.

● ۱۹۵۳: (۱۳۳۱ ) : مجلس شورای ملی میگساری را در ایران محدود و عربده كشی مستانه و رانندگی در حال مستی را جرم اعلام كرد.

● ۱۹۵۳: (۱۳۳۱ ) : مجلس شورای ملی میگساری را در ایران محدود و عربده كشی مستانه و رانندگی در حال مستی را جرم اعلام كرد.

● ۱۹۵۶: ( ۱۳۳۴) سلوین لوید وزیر خارجه انگلستان به منظور مذاكره درباره مشاركت هرچه بیشتر ایران در مساعی غرب برای محاصره شوروی و نیز مسائل نفت منطقه وارد تهران شد.

● ۱۹۶۵: لیندن جانسون رئیس جمهوری آمریكا دستور داد كه از ۱۱ فوریه این سال بمباران ویتنام شمالی آغاز شود كه هشت سال طول كشید.

● ۱۹۷۱: بالاخره زنان سویس اجازه شركت در انتخابات به دست آوردند!.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

مهمان
این موضوع برای عدم ارسال قفل گردیده است.
×
×
  • اضافه کردن...