رفتن به مطلب
لطفا جهت استفاده از تمام مطالب ثبت نام کنید ×
انجمن های دانش افزایی چرخک
لطفا جهت استفاده از تمام مطالب ثبت نام کنید

تقویم ایران و جهان ( 22 بهمن ماه )


irsalam

ارسال های توصیه شده

وقایع تاریخی 11 فوریه مطابق با 22 بهمن ماه 1389

 

11 فوریه سال 660 قبل از میلاد

 

اولین پادشاه ژاپن به تخت سلطنت نشست و به این ترتیب طولانیترین سلطنتهای جهان آغاز شد این پادشاه كه در 2627 سال قبل به سلطنت رسید" یی - مو "نام داشت .بعدها در سال 1889 میلادی ژاپنیها به عنوان یادبود از موئسس پادشاهی در آن كشور ،مقبره مجللی به عنوان مقبره" یی - مو "بنا كردند و هر ساله نیز روز 11 فوریه را به نام عید ملی جشن میگیرد.

11 فوریه سال 1575

 

جنگهای مذهبی بین هانری چهارم و پاپ گرگوار هفتم آغاز شد .این جنگ كه در آن دو رهبر بزرگ و مقتدر سیاست و مذهب با یكدیگر روبرو بودند به سبب طرفداری بعضی از ملل از یكی از آن دو ،توسعه فراوان یافت و در این ماجرا عده زیادی از كشیشهای كاتولیك كشته شدند و بسیاری از كلیساهای معروف ویران شد .این جنگ و اختلاف روز 24 اوت 1577 میلادی با تسلیم شدن هانری چهارم به پاپ ،به پایان رسید.

11 فوریه سال 1660

 

"شارل گوستاو "پادشاه سوئد ،ملقب به" شارل دهم "بعد از 38 سال زندگی و شش سال سلطنت ،چشم از جهان فرو بست .این پادشاه جنگجو كه اوایل سلطنتش به جنگ با" ژان كازیمیر "مدعی دیگر سلطنت سوئد سپری شد ،روز 16 آوریل 1622 میلادی در استكهلم متولد شده بود و روز 5 مارس 1654 به جای" كریستین "ملكه سوئد زمامدار شد .به روز 5 مارس 1654 و 16 آوریل 1622 مراجعه شود

11 فوریه سال 1668

 

ناحیه معتبر" فرانتس كونته "در فرانسه به تصرف سپاهیان پرنس" كنده "سردار نامآور فرانسوی درآمد .جنگ برای تسخیر فرانتس كونته كه در آن زمان متعلق به اسپانیا بود ،از 14 روز قبل یعنی از 29 ژانویه همان سال آغاز شد بود و علت آن خودداری ملكه اسپانیا و نایبالسلطنه شارل دوم از به رسمیت شناختن تسخیر فلاندر توسط دولت فرانسه بود.

11 فوریه سال 1755

 

"لویی استانسیلاس كزاویه "یا لویی هجدهم فرزند كوچك لویی پانزدهم در" ورسای "متولد شد و تا قبل از این كه روز 4 آوریل 1814 میلادی به سلطنت فرانسه برسد ،با عنوان كنت" پروونس "میزیست وی بعد از شكست و تبعید ناپلئون به جزیره الب در 59 سالگی به سلطنت فرانسه رسید و پس از ده سال سلطنت روز 16 سپتامبر 1824 میلادی در 69 سالگی مرد .به روز 16 سپتامبر 1824 مراجعه شود

11 فوریه سال 1811

 

"گوتفرید كلر "نویسنده نازك طبع و ادیب ناتورالیست آلمانی در" زوریخ"متولد شد و چون زوریخ امروزه جزص سویس است او را سویسی نیز میدانند .وی به سبب تاصثیر محیط زیبای خویش ،در آثار خود بیشتر به توصیف از زیباییهای طبیعت پرداخت و مخصوصاش هنرش در تجسم زندگی روستاییان بود .از كتب مهم وی" هانری لوور و مردم سلدوید "را باید نام برد .او به سال 1898 مرد .به روز 30 اوت 1898 مراجعه شود

11 فوریه سال 1847

 

"توماس آلوا ادیسون "مخترع نابغه آمریكایی در دهكدهای به نام" میلان "در ایالت اوهایو در آمریكا متولد شد .پدرش نجار بود و خانوادهای فقیر داشت .تحقیقات علمی او از دهسالگی شروع شد و این تحقیقات تا آخر عمرش ادامه داشت و در این مدت اختراعات و اكتشافات بسیاری كرد كه لامپ برق و گرامافون و ضبط صورت از آن جمله است .وی روز 18 اكتبر 1931 میلادی مرد .به روز 18 اكتبر 1931 مراجعه شود

11 فوریه سال 1882

 

"ادموند دو والرا "آزادیخواه و سیاستمدار معروف ایرلندی در نیویورك قدم به عرصه وجود گذاشت .پدرش اسپانیایی و مادرش ایرلندی بود .در كودكی به ایرلند مهاجرت كرد و بعد از اتمام تحصیلات به تدریس پرداخت .در قیام ایرلند جهت تحصیل آزادی ،وی از سران قیام محسوب میشد و بعد از كسب استقلال ،اولین رییس جمهوری ایرلند جنوبی گردید.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

وقایع تاریخی 22بهمن

 

  1. روز حاکميت ملي ژاپن
  2. ساخت دستگاه تلفن گنگ توسط جبار باغچه بان - ش1312
  3. توقيف روزنامه " آرزو " به جاي " هور " - ش1323
  4. انتشار روزنامه رسمي کشور - ش1323
  5. صدور دستور تشکيل کميسيون به رسيدگي مندرجات مطبوعات در وزارت کشور و وزارت فرهنگ - ش1326
  6. ترور " محمد مسعود "، مدير روزنامه مرد امروز توسط رژيم پهلوي - ش1326
  7. راهپيمايي سراسري و بزرگ 22 بهمن - ش1345
  8. تصرف راديو و تلويزيون ايران بوسيله مردم - ش1357
  9. پخش صداي انقلاب از تلويزيون - ش1357
  10. پيروزي انقلاب اسلامي ايران و سقوط نظام شاهنشاهي - ش1357
  11. شهادت " حبيب قاسمي "، خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي در جبهه فاو - ش1364
  12. عمليات مرحله اول فتح ( 4 ) در منطقه عمومي رواندوز و ديانا - ش1365
  13. برگزاري راهپيمايي انقلاب در زير بمباران هاي عراق - ش1365
  14. سخنراني لوئيس فراخان در ايران - ش1374

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

وقایع تاریخی 7 ربیع الاول مطابق با 22 بهمن 1389

 

  1. انتشار روزنامه طهران به مديريت " حاج ميرزا حسن رشديه تبريزي " - ق1326
  2. انتشار صبح نامه دعوه الاسلام - ق1327

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

وقایع تاریخی 11 فوریه مطابق با 22 بهمن ماه 1389

 

  1. تولدتوماس اديسون - م1847
  2. درگذشت " ميلان اول " پادشاه سابق صربستان - م1901
  3. بسيج نظامي ايتاليا براي حمله به اتيوپي به منظور استعمار اين سرزمين - م1935
  4. آزادي " نلسون ماندلا "، رهبر کنگره ملي آفريقا پس از 27 سال زندان - م1990

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

war2.gif

روز شمار دفاع مقدس

22/11/57

 

 

ادامه جنگ شديد خياباني بين مردم و نيروهاي گارد در خيابانهاي تهران. اعزام ارابههاي جنگي به دوشانتپه و نيروي هوايي براي مقابله با مردم. هجوم مردم به ستون اعزامي در تهرانپارس و به آتش كشيدن ارابههاي جنگي و مجروح شدن سرلشكر رياحي (فرماندهي گارديها) و گرفتارشدن وي به دست مردم در ساعت 3 بعد از نيمهشب.

 

هجوم مردم به كارخانه تسليحات ارتش واقع در خيابان فرحآباد. ابراز ناتواني و امتناع فرمانداري نظامي، نيروي زميني، گارد و هوانيروز از اعزام نيرو براي مقابله با حمله مردم به مسلسلسازي. رخنه كردن مردم به داخل كارخانه تسليحات از طريق ايجاد پنج شكاف در درب جنوبغربي و ديوار شرقي آن. فرمان غيرقابل اجراي بختيار مبني بر بمباران مركز آموزش هوايي دوشانتپه و مسلسلسازي.

 

 

 

بروز تزلزل در لشكر گارد و فرار انبوه سربازان از سربازخانه قصر و اظهار نگراني فرمانده قرارگاه ستاد بزرگ ارتشتاران از مشاهده اين عمل سربازان آن قرارگاه.

 

تشكيل جلسه شوراي فرماندهان ارتش با حضور 27 نفر از فرماندهان، معاونان و مسؤولان سازمانهاي مسلح شاهنشاهي و صدور اعلاميه موسوم به "اعلام بي طرفي ارتش" برايجلوگيري ازمتلاشيشدن آن.

 

 

 

بيطرفي ارتش و اهداف آن از ديدگاه ارتشبد قرهباغي و مهندس بازرگان ؛ قرهباغي : هدف از اعلام بيطرفي ارتش جلوگيري از ادامه تجاوز مردم به سربازخانهها و اماكن نظاميبود. مهندس بازرگان : آمريكاييها ميخواستند ارتش از جريان انقلاب بركنار باشد. تداوم جريان مردمي انقلاب و هجوم مردم به پادگانها و مراكز نظاميدر تهران و شهرستانها - سقوط پادگان عشرتآباد، دبير ستان نظام، پادگان باغشاه، مجلس، كاخ انگلستان، فرستنده راديو در ميدان ارگ، ساختمانهاي كميته مركزي، شهرباني كل، پادگانهاي حشمتيه، عباسآباد، جي، مهرآباد و ژاندارمري شاهپور. دستگيري بسياري از مقامهاي نظامي و غيرنظامي رژيم پيشين ؛ از جمله از ارتشبد نعمتالله نصيري (رئيس ساواك)، مجيدي (رئيس سازمان برنامه)، نهاوندي (رئيس دفتر فرح)، مهدوي (وزير بازرگاني)، همايون (وزير اطلاعات) و هويدا (نخستوزير رژيم شاه در مدت سيزده سال).

 

 

 

تلاش مهندس بازرگان و دولت موقت براي انتقال مسالمتآميز قدرت و جلب همكاري سران ارتش از زبان ارتشبد قرهباغي (آخرين رئيس ستاد ارتش سپاه) و شرح ملاقات مهندس بازرگان، دكتر يدالله سحابي و اميرانتظام با ارتشبد قرهباغي.

 

پيام راديو - تلويزيوني مهندس بازرگان مبني بر اعلام همبستگي ارتش با انقلاب و درخواست از مردم براي خودداري از هرگونه حمله به مراكز نظامي.

 

 

 

پيام و اعلاميه امامخميني به ملت جهت حفظ آمادگي و هوشياري براي مقابله با توطئههاي احتمالي عناصر ارتش شاهنشاهي، توصيه به برقراري رابطه برادرانه با ارتشياني كه به ملت و دولت قانوني ملي - اسلاميپيوستهاند. همچنين صدور فتواي امام درباره نادرستي قسم ارتشيان براي حفظ قدرت

 

اظهار نظر دو تن از كارشناسان آمريكايي (مايكل لدين و ويليام لوئيس) درباره علت وضعيتي كه از واپسين ساعت امروز در ارتش پديد آمده و تسليم ژنرالها. به نظراين دو تن اين وضعيت، هم علامت كارآيي شگردهاي جنبش آيتالله خميني است و هم ضعف سياست تسلط مطلق شاه بر نيروهاي مسلح و وفاداري سران نظامي به شخص او را نشان ميدهد.

 

 

 

تشريح وضعيت ارتش ايران در آخرين ساعت امروز از زبان دو تن از مقامهاي بلند پايه آمريكا : سايروس ونس (وزير خارجه آمريكا) : «نيروهاي ارتش دچار تجزيه و پراكندگي شدند. فرماندهان نظامي براي جلوگيري از فروپاشي كامل ارتش نيروهاي نظامي را به پادگانها فراخواندند. » ژنرالهايزر : «ارتش فرماندهان خود را از دست داده، تجزيه آن نيز شروع شده است. »

 

جلسه اضطراري كاخ سفيد با شركت برژينسكي، وارنكريستوفر، دويدنيوسام، چارلزدوتكان، ژنرال جونز، ترنر (رئيس سيا)، فرانك كارلوچي، گري سيك و بعضي ديگر از مقامهاي سازمان سيا، وزارت خارجه، وزارت دفاع و شوراي امنيت ملّي آمريكا درباره ايران و بررسي راهحلهايي براي حفظ ارتش و جلوگيري از فروپاشي آن، حتي اگر توسل به اقدام نظامي باشد و سرانجام اعتراف برژيسنكي به اينكه آمريكا از حوادث عقبافتاده و ابتكار عمل از دست تصميمگيرندگان آمريكايي خارج شده است.

 

 

 

خاطرات ويليام سوليوان (آخرين سفير آمريكا در تهران) درباره گرفتار شدن افراد هيأت مستشاري آمريكا در پناهگاه ستاد مشترك و تلاش وي براي نجات آنان و در همين حال تلفن غيرمنتظره و طرح تصورات كاخ سفيد در مورد امكان انجام دادن كودتاي نظامي در ايران و برخورد تند تلفني سوليوان با نيوسام و تلفن رئيس هيأت مستشاري به سوليوان و اعلام اينكه در اوضاع فعلي ايران شانس موفقيت يك كودتاي نظامي فقط پنج درصد است.

 

خاطرات سايروس ونس (وزير خارجه آمريكا) درباره اوضاع نابسامان نظاميان آمريكايي درايران و نداشتن توانايي براي اقدامنظامي - كه در مذاكره تلفني واشنگتن با سفارتآمريكا درتهران گفتهشدهبود.

 

 

 

خبر حمايت عراق از ادامه سلطنت شاه در ايران را سفارت آن كشور در تهران تكذيب كرد: نامه سفارت عراق به كيهان : هيچ مقام عراقي چنين سخني را نگفته و عراق به اراده ميهنپرستانه ملت ايران كمال احترام را ميگذارد و در امور داخلي ايران هيچگاه دخالت نمينمايد.

 

گزارش الوطن (چاپ كويت) درباره اقدام مشترك عراق و عربستان سعودي براي گزينش تدابير امنيتي جهت مقابله با انقلاب اسلامي: برگزيدن تدابير مشترك براي رويارويي با كليه عواقب احتمالي انقلاب ايران در دستور جلسه يك كنفرانس عالي كشورهاي خليج(فارس) قرار خواهد گرفت.

 

 

 

22/11/59

 

عمليات آزادسازي پاسگاه مرزي ... محور مريوان.

22/11/65

 

راهپيمايي باشكوه 22 بهمن (اين راهپيمايي به عنوان نظرخواهي عمومي براي حاكميت جمهوري اسلامي تلقي شده است.)

عمليات فتح 4 (مرحله اول).

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

برگی از تاریخ (۲۲ بهمن)

 

● به امارت رسیدن یعقوب بن لیث صفاری در سیستان(۲۴۷ق)

● تولد حسن بن حسن معروف به ابن هیثم ریاضی دان شهیر اسلام و جهان(۳۵۴ق)

ابوعلی حسن بن حسن بن هیثم معروف به ابن هیثم در سال ۳۵۴ ق به دنیا آمد. وی فیزیکدان بود و توصیفات او درباره چشم انسان، مخاط خارجی، قرنیه، شبکیه و عنبیه قابل توجه است. ابن هیثم تالیفاتی درباره هیات، هندسه کائنات جو، منطق، حساب، طب و تشریح دارد. اختراع ذره بین نیز از اوست. وی در دوره خلیفه فاطمی مصر به نام الحاکم بالله زندگی می کرد که از ترس این خلیفه خود را به دیوانگی زد و پس از مرگ حاکم، اظهار عقل نمود. ابن هیثم در دوران شکوفایی علوم در تمدن اسلامی می زیست و از میراث علمی عظیمی که به دست دانشمندان برجسته مسلمان شرح و بسط داده شده بود، بهره های بسیاری برد. مهمترین کتاب ابن هیثم المناظر نام دارد که این اثر مورد استفاده کپلر ستاره شناس آلمانی نیز قرار گرفته است. ابن هیثم در سال ۴۳۰ق در ۷۶ سالگی در قاهره درگذشت.

 

● رحلت شیخ طوسی عالم شهیر شیعه و موسس حوزه علمیه نجف اشرف(۴۶۰ق)

شیخ ابو جعفر محمد بن الحسن طوسی معروف به شیخ الطائفه از ستارگان درخشان جهان اسلام در سال ۳۸۵ ق در خراسان به دنیا آمد. در سال ۴۰۸ ق یعنی ۲۳ سالگی به بغداد که مرکز بزرگ علوم و فرهنگ اسلامی آن زمان بود مهاجرت نمود و تا پایان عمر در عراق ماند. وی مدت پنج سال از محضر درس شیخ مفید مستفیض شد و ۲۳ سال هم از خدمت سید مرتضی شاگرد ارزشمند شیخ مفید بهره مند گشت. شیخ طوسی پس از استادش سید مرتضی ریاست علمی و فتوایی شیعه را بر عهده گرفت و به علت یک سلسله آشوب های به وجود آمده از سوی مخالفان، خانه و کتابخانه اش به تاراج رفت. شیخ که خانه، کتاب ها و دست نویس های خود را در بغداد از دست داده بود به نجف اشرف مهاجرت کرد. او حوزه علمیه جدیدی را در آنجا به وجود آورد و پایه های استوار این مرکز بزرگ را بنا گذاشت به طوری که پس از گذشت هزار سال از آن تاریخ، هنوز اصالت علمی خود را حفظ کرده و دیگر مراکز اسلامی را تغذیه فرهنگی می کند. شیخ طوسی فقه را با نگارش کتاب المبسوط وارد مرحله ای جدید نمود، ولی دو اثر مهم ایشان با نام تهذیب و استبصار در کنار کتاب کافی از کلینی، و من لایحضره الفقیه از شیخ صدوق کتب چهارگانه حدیث شیعه را تشکیل می دهند. شمار آثار شیخ طوسی به بیش از ۵۰ جلد می رسد که التبیان فی تفسیر القرآن در ۱۰ جلد، تلخیص الشافی، کتاب الابواب و ... از آن جمله اند. گذشته از آثار گرانبها و ارزشمند علمی، دانشوران بزرگی در حوزه درسی شیخ طوسی پرورش یافتند که شمار آنان را افزون از سیصد دانشمند مجتهد نوشته اند. شیخ طوسی سرانجام در محرم سال ۴۶۰ ق در ۷۶ سالگی رخ در نقاب خاک کشید و در نجف اشرف به خاک سپرده شد.

 

● وفات ملاسعد تفتازانی فقیه و دانشمند نامی مسلمان (۷۹۲ق)

مسعودبن عمر بن عبدالله خراسانی هروی ملقب به سعدالدبن و معروف به ملاسعد تفتازانی در دهه دوم قرن هشتم هجری در خراسان به دنیا آمد. وی در فقه، اصول، تفسیر، کلام، منطق و تمامی فنون ادبی و اکثر علوم متداول استاد بود و بر علوم زمان احاطه داشت. ارشاد الخادی، اربعین، تهذیب، المنطق و الکلام و شرح نهج البلاغه و نیز مختصر و مطول از آثار اوست. برخی از کتب تفتازانی هنوز هم در حوزه های علمی تدریس می شوند و مورد استفاده قرار می گیرند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۲بهمن ،سالروز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و سقوط رژیم ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی

 

از هفدهم تا ۲۲ بهمن ۵۷، ایران یکی از دوره های استثنایی تاریخ سیاسی جهان را گذرانید. در این ایام، دو دولت در یک مرکز و بدون هیچ گونه مرزبندی مواجه بودند. دولتی که پشتوانه و عامل مشروعیت خود را از دست داده و از قدرت نظامی محروم گشته و با انقلابی عظیم روبرو بود. و دولتی دیگر متکی به رهبری انقلاب توده های میلیونی مردم که به جای قدرت نظامی، تنها به ارتش مردم وابستگی داشت. با وسعت یافتن دامنه های انقلاب، قرار بر این شد که سران ارتش پهلوی، دست به کودتا زده و با به دست گرفتن قدرت، انقلاب مردمی را سرکوب سازند. از این رو از ساعت چهار بعداز ظهر روز ۲۱ بهمن ۵۷، حکومت نظامی اعلام شد.

پس از اعلان حکومت نظامی، حضرت امام خمینی (ره) اعلام کرد که مردم به حکومت نظامی اعتنایی نکنند. مردم نیز همچنان به یورش خود به مراکز دولتی و نظامی و انتظامی ادامه دادند و تقریباً تمام این مراکز با اندک درگیری و مقاومت، تسخیر شد و به دست مردم افتاد. این درگیری ها در روز بعد نیز به شدت ادامه یافت و در این روز هزاران زن و مرد و پیر و جوان، هر یک به اندازه توان خود برای سرنگونی نهایی رژیم ظلم و جور، کوشش کردند. آنها با سنگربندی در خیابان ها، سینه سپر کردن در برابر تانک ها و با فداکاری و جانفشانی، انقلاب را به پیروزی رساندند. نه فقط در تهران، بلکه در تمامی شهرهای ایران، درگیری مردم با بقایای رژیم شاه جریان داشت. هنگامی که خبر حرکت نیروهای نظامی از شهرهای مختلف ایران به سمت تهران برای سرکوب قیام مردم پخش شد، مردم شهرهای مسیر به درگیری با نیروهای نظامی پرداختند و با بستن راه، مانع حرمت آنها به سمت تهران شدند. برخی از فرماندهان رده بالای ارتش در این درگیری ها به دست مردم کشته شدند تا سرانجام، ارتش، بی طرفی خود را اعلام کرد.

 

روز سرنوشت فرا رسید و در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، نظام پوسیده ستمشاهی فرو ریخت و ریشه های فاسد دودمان سیاه پهلوی از این کشور اسلامی کنده شد. مبارزه پانزده ساله ملت مسلمان ایران به رهبری امام خمینی (ره) به ثمر رسید و با سرنگونی نظام ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی، انقلاب شکوهمند اسلامی ایران پیروز گردید.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۲ بهمن ـ ۱۱ فوریه ـ ۴۰ سال پس از شکست نهاوند، ایرانیان به دعوت مختار شمشیر برگرفتند

 

مورخان اروپایی ماه فوریه سال ۶۸۳ میلادی را آغاز بپاخیزی مختار ابوعبیده ثقفی در عراق به خونخواهی حسین ابن علی ( ع ) و یارانش نوشته اند و اضافه كرده اند كه در اندك مدتی بیش از ۲۰ هزار ایرانی با اسب و اسلحه به وی پیوستند و ظرف چهار سال بسیاری از لشكریان بنی امیه و سردارن اعزامی از شام ( سوریه ، لبنان ، اردن و فلسطین) را از پای در آوردند .

به نوشته این مورخان ، قیام مختار فرصت مناسبی به ایرانیان داده بود تا با عربان كه بر وطن آنان مسلط شده و نوه پیامبر اسلام را با شقاوت تمام مقتول ساخته و خانواده او را اسیر كرده بودند در آویزند .

 

قیام مختار ۴۰ سال و چند ماه پس از شكست نهاوند آغاز شده بود. مختار در سال ۶۸۷ در جنگ با سپاه امویان شام كشته شد. « مختارنامه» كه شرح جنگهای مختار به زبان فارسی بود از پرخواننده ترین كتابها در ایران بشمار رفته است و پس از پیدایش چاپ سنگی در ایران به چاپ رسید . در سپاه مختار به فارسی تكلم می شد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۲ بهمن ـ ۱۱ فوریه ـ تمجید پی در پی مقامات دولت حزب دمکرات آمریکا از کارهای دکتر امینی نخست وزیر وقت

 

چستر باولز مشاور ویژه و دستیار نزدیك جان اف كندی رئیس جمهوری وقت آمریكا ازحزب دمكرات در دیدار ازایران در این روز در بهمن ماه ۱۳۴۰ ( فوریه ۱۹۶۲ ) از كارهای اصلاحی دكتر علی امینی نخست وزیر وقت كه اواخر دهه ۱۹۹۰ در پاریس فوت شد به ویژه برنامه اصلاحات ارضی او تمجید كرد . پیش از وی ، تالبوت معاون وزیر خارجه امریكا كه به تهران آمده بود از مبارزه دولت دكتر امینی با فساد اداری و تعقیب قضایی بیش از چهارصد مقام و كارمند دولت قدرشناسی كرده بود . قبل ازاو نیز اورل هریمن عضو كابینه آمریكا ضمن دیدار از ایران از برنامه اصلاحات دولت امینی تقدیر بعمل آورده بود. مقامات آمریكائی صندوق بین المللی پول هم برنامه های صرفه جویی دكتر امینی را مورد تقدیر قرار داده بودند.

 

دكتر امینی كه در جریان اعتصاب و تظاهرات وسیع معلمان مدارس ابتدایی و موسطه تهران در اردیبهشت سال ۱۳۴۰ نخست وزیر شده و برجای شریف امامی نشسته بود و شهرت داشت كه مورد حمایت رئیس جمهوری وقت آمریكاست اصلاحات خود را انقلاب سفید نام نهاده بود .

 

نور الدین الموتی وزیر دادگستری او بسیاری از مقامات سابق از جمله ابتهاج ، مهام ، فرود و ...رابه اتهام سوءاستفاده های ادارای تحت تعقیب قرار داده بود. برنامه صرفه جویی او صدای شاه را هم در آورده بود. وی فروش ارز به مسافران را محدود ، ورود اشیاء لوكس را تنها با ارز آزاد مجاز كرده بود و....

 

دكتر امینی در دوران نخست وزیری خود كه تا تیرماه ۱۳۴۱ ادامه داشت بیش از هر نخست وزیر دیگر ایران نطق ایراد كرد و رادیو دولتی مجبور بود كه نطقهای او را به طور كامل پخش كند . تشكیل اجتماعات را در میدان جلالیه ( پارك لاله امروز) آزاد كرده بود ، ولی هنگامی كه جبهه ملی میتینگهای خود را در آنجا برگزار كرد دستگیری ها آغاز شد كه امینی آن را به به حساب شاه و عوامل او گذاشت. در زمان دكتر امینی از سانسور مطبوعات تا حدی محسوس كاسته شده بود . در همین زمان بود كه مهندس مهدی بازرگان با اطلاع دكتر مصدق كه در تبعید بود نهضت آزادی ایران را تاسیس كرد.

 

دكتر امینی با وجود حمایت های آمریكا از او، بعدا گله كرد كه دولت آمریكا در طول حكومت او تنها ۶۰ ــ ۷۰ میلیون دلار به ایران كمك كرده بود . وی در ماههای بهمن و اسفند ۱۳۴۰یك سفر طولانی به اروپا انجام داد ، ولی موفق به دریافت كمكهای مالی قابل توجه از اروپائیان نشد.

 

بر سر بودجه ارتش با شاه اختلاف شدید پیدا كرد كه گفته شد شاه شكایت او را به حامیانش در واشنگتن كرده بود و بالاخره بر اثر همین موضوع هم كناره گیری كرد و علم جای اورا گرفت.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۲ بهمن ـ ۱۱ فوریه ـ سالروز پیروزی انقلاب

 

در این روز در سال ۱۳۵۷ ( ۱۹۷۹ میلادی ) انقلاب ایران ، دوازده روز پس از بازگشت آیهٔ الله عظما خمینی از تبعید ۱۵ ساله به تهران به پیروزی رسید . ارتش در پی بی اعتنایی مردم به حكومت نظامی و ریختن به خیابانها اعلام بی طرفی كرد ، آخرین نخست وزیر نظام سلطنتی پنهان شد و نخست وزیر دولت موقت انقلاب زمام امور را به دست گرفت و۲۲ بهمن سالروز پیروزی انقلاب اعلام شده است.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۲ بهمن ـ ۱۱ فوریه ـ دوستویفسکی در زاد روز او

 

فئودور دوستویفسكی Feodor Dostoevsky نویسنده روس در این روز در فوریه ۱۸۲۱ در مسكو به دنیا آمد و ۵۹ سال وچند ماه عمر كرد . پدرش یك پزشك بود كه كشته شد. فئودور قلم و مهارت خود را در شرح و توصیف رنج انسانها بكار برد.

 

وی كه دارای افكار سوسیالیستی بود به همین دلیل در سال ۱۸۴۸ دستگیر و زندانی شد . در پی ۴ سال زندان ، او را به چهار سال تبعید هم محكوم كردند. محصول این دوران كتاب « یادداشتهایی از خانه مردگان » بود. دیدار دوستوفسكی از آلمان، انگلستان ، فرا نسه و ایتالیا جهان بینی اورا گسترش داد. او لندن آن زمان را پایتخت كاپیتالیسم جهان نامید.

 

مهمترین داستانهای او ؛ جنایت و مجازات ، شبهای سفید ، مضاعف ، و برادران كارامازوف هستند.

 

بررسی زندگی دوستویفسكی توسط پژوهشگران قرن ۲۰ باعث شده است كه اصحاب اندیشه مخالف را به جای فرستادن به زندان و تبعید با اعمال شاقه ؛ تنها منزوی كنند و رفت و آمد آنان را محدود سازند ، زیرا ثابت شد كه محبس، تفكرات اندیشمندان را تیز تر می كند . به علاوه ، هدف از زندان متنبه ساختن و اصلاح فرد است كه در مورد اصحاب فكر مصداق ندارد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۲ بهمن ـ ۱۱ فوریه ـ پرواز به دور زمین در ۳۶۳ ساعت

 

نخستین هواپیمای دوباله « تی . دبلیو ــ ۳ » با تكنو لوژی تازه و با استفاده از تجربه های جنگ جهانی اول در فوریه سال ۱۹۲۴ ساخته شد و پرواز های آزمایشی خود را انجام داد . در سپتامبر ( شهریور ) همین سال سه خلبان آمریكایی با یك هواپیما « تی. دبلیو ــ ۳ » پرواز دور كره زمین را انجام دادند و دور زمین را در ۳۶۳ ساعت طی كردند و ۲۸ سپتامبر به آمریكا باز گشتند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۲ بهمن ـ ۱۱ فوریه ـ بمباران هانوی و هایفونگ با بمب افکن بی ــ ۵۲

 

یك سال پس از آغاز بمباران ویتنام شمالی آن زمان از سوی هواپیماهای نیروی هوایی و نیروی دریایی آمریكا ، از اوایل سال ۱۹۶۶ در این حملات از بمب افكن های سنگین هشت موتوره بی ـ ۵۲ نیز استفاده شد . این هواپیما ها كه عمدتا برای حمل سلاحهای هسته ای ساخته شده اند برای بمباران هانوی و هایفونگ از پایگاه جزیره گوام به پرواز در می آمدند. هدف از این بمبارانهای سنگین و شدید كه تا اوایل ۱۹۷۳ ادامه داشت به زانو در آوردن دولت هانوی بود كه دیدیم چنین نشد.

 

هر هواپیمای « بی ـ ۵۲ » قادر است ۲۰ تن بمب متعارفی حمل و در ارتفاع ۵۰ هزار پایی پرواز كند. هنوز این هواپیما ها از رده خارج نشده اند و نیروی هوایی آمریكا درجنگ ۱۹۹۱ با عراق از آنها استفاده كرد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۲

بهمن ـ ۱۱ فوریه ـ برخی دیگر از رویدادهای ۱۱ فوریه

 

● ۱۸۰۰: ویلیام اج.اف.تالبوت مخترع كاغذ عكس به دنیا آمد . وی با استفاده از ملح نقره كه در برابر نور سیاه می شود و كاغذ معمولی موفق به ساختن كاغذ عكاسی شد كه پیشرفت بزرگی در فن عكاسی بود كه فرانسویان قبلا موفق به اختراع دوربین عكاسی و چاپ عكس روی فلز شده بودند. تالبوت یك سیاستمدار و عضو پارلمان انگلستان بود كه در اوقات فراغت به عنوان سرگرمی به تكمیل فن عكاسی می پرداخت.

● ۱۸۴۷: توماس ادیسون كه ۱۲۰۰ اختراع الكتریك به نام خود از جمله لامپ برق را به ثبت رساند در اهایو آمریكا به دنیا آمد. وی در سال ۱۸۷۹ لامپ برق را اختراع كرد.

● ۱۸۶۱: نشست ایالات جنوبی آمریكا كه از اتحادیه جدا شده بودند « جفرسون دیویس » را به ریاست كنفدراسیون آمریكا انتخاب كردند و اعلام داشتند كه قانون اساسی كنفدراسیون همان قانون اساسی فدراسیون آمریكا خواهد بود و به این ترتیب آمریكا از این روز دارای دو رئیس جمهوری شد . دیویس كه قبلا وزیر جنگ آمریكا و سناتور« می سی سی پی» در سنای آمریكا بود تا سال ۱۸۶۵ كه ایالات جنوبی در جنگ داخلی شكست خوردند ریاست این ایالات را برعهده داشت و پایتخت او ریچموند ویرجینیا بود . پس از جنگ نیز محاكمه و محكوم نشد. وی الكساندر استیونس را به معاونت خود برگزیده بود.

● ۱۸۲۶: دانشگاه لندن آغاز بكار كرد.

● ۱۹۵۳: شوروی مناسبات خود را با اسرائیل قطع كرد.

● ۱۹۶۴: زد و خورد یونانی زبانهای قبرس با تركهای این جزیره در بندر لیماسول آغاز گردید.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۲ بهمن ۱۳۳۲ ـ پس از ۳ سال جنجال، فاطمه پهلوی با شوهر آمریکایی اش به تهران بازگشت

 

 

ee7e78c5908334590438714287535879.jpg

 

فاطمه پهلوی بهمن ۱۳۳۲ به همراه شوهر آمریکایی اش علی هیلر به تهران بازگشت و برغم پیش بینی قبلی مورد استقبال اعضای خانواده سلطنتی وقت قرار گرفت. وی سه سال پیش از آن بدون کسب اجازه از وزارت امور خارجه ایران به هیلر که یک روزنامه نگار آمریکایی بود ازدواج کرده بود. طبق قانون، وی به عنوان یک زن ایرانی قبلا باید از وزارت امور خارجه ایران کسب اجازه می کرد. این قانون ازدواج زن ایرانی را با اتباع کشورهای دیگر منوط به کسب اجازه از دولت (وزارت امورخارجه ایران) کرده بود. به علاوه، ازدواج مسلمه (زن مسلمان) با مرد غیر مسلمان ممنوع بود که بعدا هیلر مسلمان شده بود. این ازدواج که در جریان مبارزه برای ملی شدن نفت ایران صورت گرفته بود، موقع شاه را شدیدا تضعیف کرده بود. بعدا این ازدواج که با عشق! آغاز شده بود به طلاق ختم شد و فاطمه با خاتمی دوست شاه و فرمانده نیروی هوایی ازدواج کرد که خاتمی هم چند سال بعد هنگام تمرین با کایت کشته شد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۲ بهمن۱۳۲۶ ـ قتل محمد مسعود ناشر روزنامه «مرد امروز»

 

محمد مسعود ناشر روزنامه «مرد امروز» ۲۲ بهمن۱۳۲۶ در تهران به قتل رسید.

مسعود هنگام خروج از چاپخانه محل چاپ روزنامه اش در خیابان اکباتان هدف گلوله قرار گرفته بود. محمد مسعود در مقاله هایی که در روزنامه اش می نوشت از مقامات، احزاب و افراد متعدد انتقاد کرده بود و در نتیجه پس از قتل او، هرکس برای رفع سوء ظن از خود دیگری را متهم می کرد. محمد مسعود در انتقاد از مقامات و افراد به جای گرامر ژورنالیسم (که همانا نقل قول، اشاره به آمار و بکار بردن افعال به صورت ویژه و اشاره های غیر مستقیم است) واژه های تند و افعال معلوم بکار می برد که لحن کلام حکایت از درگیری فردی می کرد تا «روزنامه نگاری» که لحن روزنامه نگار حرفه ای (نه حزبی) باید «بیطرفانه» باشد. مسعود گاهی هم علیه مقامات در روزنامه اش اعلان و احطار چاپ می کرد که ژورنالیسم حرفه ای آن را تایید نمی کند. با قتل محمد مسعود عمر روزنامه نگاری در خانواده او پایان نیافت؛ ابوالحسن کمالی خواهر زاده مسعود سالها مدیر عامل خبرگزاری پارس (ایرنا) بود و بعدا ناشر مجله فضا شد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

مهمان
این موضوع برای عدم ارسال قفل گردیده است.
×
×
  • اضافه کردن...