رفتن به مطلب
لطفا جهت استفاده از تمام مطالب ثبت نام کنید ×
انجمن های دانش افزایی چرخک
لطفا جهت استفاده از تمام مطالب ثبت نام کنید

تقویم ایران و جهان ( 24 بهمن ماه )


irsalam

ارسال های توصیه شده

۲۴ بهمن - از آغاز سال در تقویم رسمی ایران ۳۳۰ روز گذشته و به پایان آن ۳۵ روز (در سال عادی) یا ۳۶ روز (در سال کبیسه) مانده است.

 

مرگها

 

* ۱۳۴۵ - فروغ فرخزاد شاعر ایرانی.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

امروز یکشنبه 24 بهمن 1389 (Sunday 13 February 2011)

 

امروز، بغداد ،پایتخت تاریخی و بزرگ خلفای عباسی به تصرف هلاگوخان مغول درآمد و در این ماجرا علاوه بر كسانی كه در جریان مدافعه از شهر خویش بدست مغولان از پای درآمدند نیمی از سكنه شهر نیز پس از سقوط توسط آن قوم شریر قتل عام شدند .در این روز بسیاری از بناهای بغداد طعمه آتش شد و مقایر خلفای عباسی ویران گردید و از كتب كتابخانه بزرگ بغداد بعضی به دجله ریخته شد و بعضی طعمه آتش شد.

 

امروز، هفتمین جنگ مذهبی میان كاتولیكها و پروتستانهای فرانسه كه از روز 4 اكتبر سال 1577 میلادی آغاز شده بود با پیروزی كاتولیكها پایان یافت .این ،آخرین جنگ میان پیروان پروتستان و كاتولیك در فرانسه در زمان سلطنت هانری سوم بود .نتیجهای كه از این پیروزی گرفته شد محدود شدن آزادی مذهبی بود كه به موجب فرمان" یولییو "در 6 آوریل 1576 میلادی به پروتستانها داده شده بود.

 

امروز، سلطنت" ماری دوم "ملكه انگلستان بعد از خلع پدرش" ژاك دوم "از سلطنت آن كشور آغاز شد و در این سلطنت همسر هلندی او" گیوم دورانژ "نیز با عنوان" گیوم سوم "شركت داشت .ماری دوم روز 28 مارس 1662 میلادی در لندن متولد شده بود و هنگامی كه به تخت مینشست 27 ساله بود .وی روز 30 آوریل 1695 مرد .به روز 28 مارس 1662 و 30 آوریل 1695 مراجعه شود

 

امروز، سلطنت" گیوم سوم "یا ویلیام سوم اولین پادشاه از سلسله" استوارت"ها در انگلستان آغاز شد و در این سلطنت همسر او" ماری دوم "نیز كه دختر ژاك دوم پادشاه مخلوع دومین دوره سلسله استوارتها بود شركت داشت .گیوم سوم یا" گیوم دورانژ "شاهزادهای هلندی بود كه روز 5 مه 1688 بری كمك به پروتستانهای انگلیسی علیه ژاك دوم قیام كرده بود .به روز 19 مارس 1702 مراجعه شود

 

امروز، كشور" نیكاراگوا "به جمهوری مكزیك محلق شد و به این ترتیب چند ماه پس از آن كه میهنپرستان نیكاراگوا ،اسپانیاییها را از كشور خود بیرون كردند و مستقل شدند ،بنا به ملاحظاتی سیاسی مجبور به الحاق به مكزیك شدند .پس از 16 سال كه از یگانگی جغرافیای نیكاراگوا و مكزیك میگذشت روز 3 ژانویه 1838 میلادی نیكاراگوا كاملاش آزاد و مستقل شد .به روز 20 اكتبر 1821 مراجعه شود

 

امروز، آخرین جنگ میان فرانسوای دوم پادشاه جزیره سیسیل كه با راول در 3 اوت 1860 میلادی از یوسف گاریبالدی شكست خورده بود ،با گاریبالدی و ویكتور امانوئل دوم پادشاه جزیره ساردنی اتفاق افتاد .در 3 اوت گاریبالدی به كمك مردم سیسیل آن جزیره را به نام ویكتور امانوئل دو تصرف كرده بود ولی در این روز فرانسوای دوم به كلی شكست خورد و سیسیل رسماش ضمیمه ایتالیا شد.

 

امروز، دستگاه فیلمبرداری توسط لویی لومیر ،دانشمند و هنرمند بزرگ فرانسوی اختراع شد و به این ترتیب ،هنر هفتم جهان بوجود آمد .تا آن زمان برداشتن فلیمهای متعدد با سرعت امكان نداشت زیرا ماشین عكاسی قادر به ثبت سریع تصاویر نبود ،ولی لوئی لومیر كه دنیا او را پدر سینما میشناسد ،با اختراع دوربین فیلمبرداری در این روز پایههای تاصسیس سینماهای امروزی را گذاشت.

 

امروز، "ژرژ سیمنون "نویسنده و رماننویس بزرگ فرانسوی در شهر" لیژ "بلژیك قدم به عرصه وجود گذاشت .پدرش كارمند اداره بیمه بود ولی خود او بعد از تحصیلات ،نویسندگی را از یك روزنامه در لیژ شروع كرد و بعدها یكی از نویسندگان بزرگ كتب جنایی و پلیسی شد .از بهترین آثار این نویسنده معروف" كارد و طناب - شبی در چهار راه - امضای مرموز و كارآگاه در كاباره "را باید نام برد.

 

امروز، جنگ" بوداپست "كه از روز 16 ژانویه همان سال برای شكستن حلقه محاصره ارتش سرخ شوروی آغاز شده بود با شكست آلمانیها و اشغال بوداپست پایتخت مجارستان پایان یافت .مجارستان در جنگ دوم جهانی به رهبری دریاسالار" هورتی "از رجال بزرگ آن كشور جزص متحدین آلمان نازی درآمد و به این ترتیب در این روز مجارستان نیز از صحنه عملیات جنگی خارج شد .به روز 16 ژانویه 1945 مراجعه شود

 

امروز، اولین بمب اتمی كشور فرانسه در ناحیهای در صحرای آفریقا منفجر شد .این ناحیه كه در قلب صحرای آفریقا واقع شده" ركان "نام دارد و كلیه آزمایشهای اتمی فرانسه در آن ناحیه انجام میشود .این بمب كه نسبت به بمبهای منفجر شده روسیه شوروی - آمریكا و انگلستان قدرت تخریبی و نیروی انفجاری كمتری داشت با موفقیت روبرو شد و فرانسه جزو ممالك اتمی دنیا درآمد.

 

امروز، "لویی پولهان "خلبان برجسته و یكی از پیشقراولان فن هوانوردی بعد از 80 سال زندگی در آرامش و رفاه دیده از جهان بربست .وی كه از بزرگترین خلبانهای آكروبات محسوب میشود ،روز 19 ژوییه 1883 میلادی متولد شده و در زمان جنگ اول و دوم فرماندهی یك اسكادران از خلبانان فداكار را به عهده داشت .زادگاه پولهان شهر" سنت - ژان - دونور "بود .به روز 19 ژوییه 1883 مراجعه شود

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

وقایع تاریخی امروز 24 بهمن ماه

 

  1. شهادت علي خادمي خنداني فرمانده لشگر علي بن ابيطالب( ع )
  2. درگذشت " عباس اقبال آشتياني "، مدير مجله يادگار ، پژوهشگر و نويسنده نامي، استاد دانشگاه در رم - ش1334
  3. حريق و انفجار مرکز انستيتور پاستور تهران - ش1343
  4. درگذشت فروغ فرخزاد - ش1345
  5. شهادت " قنبر طاهري برتيني "، نماينده کيهان در قم در عمليات والفجر 8 - ش1364
  6. درگذشت شاعره توانان سپيده کاشاني - ش1371
  7. کشف صدها گور دسته جمعي از مسلمانان در بوسني و هرزگوين - ش1371
  8. قتل پاتريس لومومبا رهبر مبارز آفريقا به دست موسي چومبه - ش1961

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

وقایع تاریخی امروز 9 ربیع الاول مطابق با 24 بهمن ماه 1389

 

  1. وفات عبدالمطلب جد پيامبر ( ص )
  2. ازدواج حضرت رسول( ص ) با حضرت خديجه( س )در سال 25 عام الفيل - ق25
  3. انتشار روزنامه آسياي وسطي به مديريت " رحيم زاده صفوي " - ق1341
  4. وفات سيد محمدباقر شفتي ( رشتي ) - ق1260

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

وقایع تاریخی امروز 13 فوریه مطابق با 24 بهمن ماه 1389

 

  1. اختراع دوربين فيلم برداري توسط لويي لومير - م1895
  2. ايلات متحده ، بريتانيا و آلمان جزاير مختلف پوليننري را بين خود تقسيم کردن - م1900
  3. برگزاري صدمين سالگرد گشايش بانک فرانسه - م1900
  4. تولد " ژرژ سيمانون "، رمان نويس بلژيکي - م1903
  5. تاسيس استوديو " لندن فيلم " توسط الکساندر کوردا ، انگلستان - م1932
  6. انجام اولين آزمايش اتمي فرانسه - م1960

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

روز شمار دفاع مقدس

24/11/57

 

 

آغاز به كار سرلشكر قرهني در محل ستاد ارتش و تشريح وضعيت نيروهاي مسلح : ما اينك وارث يك ارتش از همپاشيده هستيم. اكنون ارتش دچار وضع نابسامان و از همپاشيدهاي است. وضع ما در مورد ارتش بحراني است. در ارتش فعلي تصفيه اساسي و كلي صورت خواهد گرفت. اعتراض پرسنل نيروي هوايي به انتصاب سپهبد مهديون به كفالت اين نيرو و واكنش سرلشكر قرهني ؛ اجتماع پرسنل نيروي هوايي در محوطه ستاداين نيرو در اعتراض به انتصاب سپهبد مهديون به سرپرستي نيروي هوايي ؛ اعتراض و تحصن پرسنل پايگاه هوايي بابلسر بهاين انتصاب ؛ بركناري سپهبد مهديون و انتصاب سپهبد آذربرزين به جاي وي به دستور سرلشكر قرهني.

اعلام حمايت مجدد پرسنل نيروي هوايي از انقلاب اسلامي و امامخميني ؛ اطلاعات : نزديك به هزار نفر از افسران نيروي هوايي به نشانه همبستگي با انقلاب خلق ايران در ميدان بهارستان رژه رفتند. اطلاعيههاي كميته انقلاب اسلامي و سازمان چريكهاي فدايي خلق درباره سلاحهاي موجود در نزد مردم ؛ كميته انقلاب اسلامي: اشخاص با مراجعه به مساجد و گرفتن رسيد، اسلحه خود را تحويل بدهند. مردم سلاح خود را به افراد غيرمجاز تحويل ندهند. سازمان چريكهاي فدايي :اين سازمان با تشكيل كميتههاي مركب از مسؤولان سازمان و نمايندگان كميته انقلاب اسلامي جهت هماهنگي و نظارت در استفاده از تجهيزات مصادره شده و رفع اشكالات احتمالي موافقت كامل دارد.

اخبار امروز كردستان : پادگان مهاباد در محاصره نيروهاي مسلح حزب دمكرات كردستان. تشكيل شوراي انقلاب در مهاباد به دستور عزالدين حسيني. انتصاب محمدمهدي كتيره به سرپرستي لشكر 28 سنندج به دستور دولت موقت. اعلاميه لشكر 28 سنندج مبني بر اعلام آمادگي براي حفظ سرحدات كشور و وفاداري به انقلاب و امام خميني. اعلام مواضع سازمانهاي سياسي درباره ارتش و انتصابهاي جديد و نيز خلع سلاح عمومي ؛ جاما : مردم ميخواهند به جاي ارتش استعماري يك ارتش مردمي در خدمت خلق قرار گيرد. نهضت راديكال ايران : خلع سلاح مردم و جوانان انقلابي در شرايط فعلي مصلحت نيست. سازمان چريكهاي فدايي خلق : انحلال ارتش، اخراج مستشاران خارجي و تشكيل ارتش خلقي خواست ماست.

اعلام موجوديت و برنامه از سوي سازمانهاي مختلف سياسي ؛ حزب جمهوريخواه ايران به رهبري دكتر عبدالحسين بقايي كرماني : وجود تشكيلاتي قوي و مومن و متشكل را در برابر كساني كه ايده آنان بر محور خفقان و چپاول دور ميزند، لازم ميدانيم. حزبتوده : از رهبران تازة كشور ميخواهيم ممنوعيتي را كه توسط شاه به حزب ما تحميل شده است، لغو كنند. دانشجويان پيشگام (وابسته به سازمان چريكهاي فدايي خلق) : انقلاب خلق ما انقلابي دمكراتيك و ملي بود. سازمان چريكهاي فدايي خلق : رؤوس برنامه و مواضع ما انحلال ارتش و تمامي ارگانهاي حاكميت رژيم سابق، لغو كليه قراردادها و پيمانها، لغو كليه قوانين كارگري، تامين آزادي اجتماعات، به رسميت شناختن آزاديهاي فرهنگي و قومي خلقهاي ايران ميباشد. ابراز حساسيت مطبوعات داخلي و خارجي درباره چگونگي روابط ايران و آمريكا ؛ مطبوعات داخلي و گزارش تحركهاي مشكوك ناوگانهاي خارجي در آبهاي خليجفارس و درياي عمان ؛ از سوي ديگر، ورود ناوهاي آمريكايي را به آبهاي ايران، سخنگوي وزارت خارجه آمريكا (هادينگ كارتر) تكذيب كرد. مطبوعات خارجي و تفسير و تحليل از آينده روابط ايران و آمريكا و اقدامهاي واشنگتن در منطقه ؛ نيويورك تايمز : روابط ايران و آمريكا تيره خواهد بود زيرا رهبران انقلاب ايران ضدآمريكايي هستند. ديلي نيوز : سقوط دولت بختيار ضربه فاجعهآميزي براي نفوذ آمريكا در خاورميانه بود. القبس : آمريكا از كشورهاي خليجفارس خواسته است يك فرماندهي متحد ايجاد كنند.

اظهار نظر شخصيتها و مطبوعات خارجي درباره آثار پيروزي انقلاب اسلامي: انورسادات : حوادث ايران نياز به صلح بين اعراب و اسرائيل را در حال حاضر زيادتر كرده است. اسحاق رابين (نخستوزير پيشين اسرائيل) : از دست دادن ايران براي غرب بزرگترين ضربه پس از جنگ جهاني دوم به شمار ميرود. الوطن (چاپكويت) : پيروزي كامل خلق ايران حمايتي واقعي براي آرمان عرب خواهد بود. البعث (چاپ دمشق) : جهان عرب و تمامي جهان تحت تاثير رويدادهاي ايران قرار گرفتهاند. الرياض (چاپ سعودي) :ايران در آستانه ابهام پاي ميگذارد. البلاد (چاپ سعودي) : خطرها و مشكلات زيادي ايران را تهديد ميكند. روزنامه داوار (چاپ اسرائيل) : هيچ دليلي ندارد كه اسرائيل از پيروزي خميني خوشحال باشد. 24/11/63

 

بيانيه مشترك الجزاير و فرانسه پيرامون پايان دادن به تشنج در منطقه خليج فارس

24/11/64

 

درخواست خاويرپرزدكوئيار دبيركل سازمان ملل از آمريكا و شوروي مبني بر استفاده از نفوذ خود در پايان دادن به جنگ عراق و ايران.

24/11/65

 

مذاكره ولايتي با مقامات شوروي درمسكو – مذاكره پيرامون پايان جنگ شهرها

24/11/66

 

ديدار ولايتي با وزير خارجه المان پيرامون قطعنامه 598 و طرح اجرايي دبير كل.

ديدار ولايتي با وزير خارجه ايتاليا پيرامون قطعنامه 598

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۴بهمن ـ برخی دیگر از رویدادهای ۲۴ ژانویه

 

● ۱۹۲۴:

برغم وصیتنامه لنین ، سه روز پس از فوت او ، شهر سن پترز بورگ را به لنینگراد تغییر نام دادند .

● ۱۹۳۹:

یك زلزله شدید در كشور شیلی باعث مرگ بیش از ۳۰ هزار تن شد.

● ۱۹۴۳:

هیتلر به افسران آلمانی كه در استالینگراد با روسها خانه به خانه می جنگیدند دستور داد كه تسلیم نشوند و تا جان دارند به جنگ ادامه دهند كه این دستور او رعایت نشد و صدها هزار سرباز المانی زنده ماندن را انتخاب كردند و تسلیم شدند.

● ۱۹۶۵:

وینستون چرچیل نخست انگلستان در زمان جنگ جهانی دوم و نیز در زمان ملی شدن نفت ایران كه اصرار به بركناری دكتر مصدق داشت در گذشت . وی بیش از ۹۰ سال عمر كرد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۴ بهمن ـ ۱۳ فوریه ـ یپرم خان در گیلان گروه مسلح تشکیل داد

 

 

614aae310fb94b70dc7ad4eeeffe7066.jpg

 

بهمن سال ۱۲۸۷ خورشیدی (فوریه ۱۹۰۹ ) در سراسر ایران تب قیام برضد استبداد هردم بالامی رفت و گروههای مجاهد راه مشروطیت در نقاط مختلف کشور تشكیل می شد.

 

۲۴ بهمن ماه ۱۲۸۷ گروههای مجاهد گیلان در رشت به هم پیوستند و روز بعد گروهی از قفقازی ها نیز به آنان اضافه شدند . این گروهها در همین روز تصمیم گرفتند كه یپرم خان رئیس قفقازی ها مجاهدان مسلح را سر و سامان دهد و یك گروه مسلح آماده از آنان به وجود آورد. این كار سریعا انجام گرفت .

 

یك هفته بعد حكومت رشت به دست این گروه مسلح افتاد و« آقا بالاخان » حاكم رشت و تنی چند از مقامات دولتی توسط این گروه كشته شدند.

 

مجاهدان گیلان از محمد ولی خان تنكابنی دعوت كردند كه ریاست جنبش را به دست گیرد . وی پذیرفت و وارد رشت شد .

مجاهدین سپس به سوی قزوین به حركت در آمدند و در پی یك زد و خورد شدید شهر را تصرف و قاسم خان فرمانده پادگان شهر كه دستور مقاومت داده بود اعدام شد .

 

مجاهدان گیلان سپس رهسپار تهران شدند و با كمك مجاهدان دیگر و مخصوصا سواران بختیاری كه از اصفهان آمده بودند پایتخت را متصرف و محمد علیشاه را به ساختمان تابستانی سفارت روسیه فراری دادند.

پس از این پیروزی پیرم خان كه از ارمنیان بود رئیس پلیس تهران شد و مدتها در این سمت بود.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۴ بهمن ـ ۱۳ فوریه ـ آیا همه رویدادهای روز به دست مردم می رسد تا برای آیندگان تجربه شود؟

 

از فواید خواندن تاریخ مرور كردن روزنگارها (محل ثبت روزانه رویدادها) است از هر قبیل؛ بیان و عمل، تا به مرور زمان از یاد نروند بررسی و حقیقت یابی شوند مورد قضاوت قرار گیرند و از آنها پندگیری شود و این، روزنامه نگار است كه باید در همان روز وقوع، این رویدادها را با نهایت دقت و امانتداری جمع آوری كند و به دست «ثبت» دهد كه اگر او كامل و دقیق نباشد (كه در دهه های اخیر نبوده است) نسلهای بعدی محكومند كه بی خبر بمانند و اشتباهات گذشته را تكرار بكنند.

 

رویدادی كه امروز می توان آن را به آسانی نوشیدن آب به دست ثبت داد، فردا و فرداهای دور تنها با مشقت و صرف وقت و هزینه می شود آن را از لابلای یادداشت های اداری، خصوصی و ... به دست آورد، نوسازی كرد (به صورت متاع رسانه ای درآورد) و این بار به عنوان یادآوری و هشدار ارائه كرد. چرا در دهه های اخیر ثبت همه رویدادها به همان صورتی كه اتفاق می افتند دشوار است؟

زیرا كه هر مقام دارای مشاور تبلیغاتی (روابط عمومی كه گاهی یك خبرگزاری بین المللی است) شده است، كه رویدادها را برحسب منافع و مصالح «مقام» تحریف و مطرح می سازد و یا این كه در دهان او می گذارد تا بیان دارد، یعنی نطق مقامات را هم همین ها (نطق نگاران) تهیه می كنند كه اصطلاحا «مصنوعی» است. چرا با این همه ابزار ارتباطی و اطلاع رسانی، مردم امروز از حقایق بی اطلاع می مانند و به همین صورت آیندگان؟ زیرا كه واقعیت ها و همه رویداد ها به آنان داده نمی شود.

 

رسانه ها پر از خبر و مطلب است ولی همه اش تشریفات، اطلاعیه و اعلامیه، آمار نادقیق مصلحتی و شرح دید و بازدید های رسمی و .... در سابق در وطن خودمان، هر ماه میزان پول در گردش و متوسط بهای كالا با تحلیل و تفسیر انتشار می یافت؛ در پایان هر سال جزئیات درآمد حاصل از نفت اعلام می شد، هر هفته شمار پرونده های وارده و مختومه شده دادگستری و نوع آنها به نظر مردم می رسید، جزئیات بودجه و دخل و خرجها با تفسی و تحلیل منتشر می شد و در كتابخانه ها در دسترس بود، همه انتصابات و نقل و انتقالهای اداری و تغییرات شركتهای غیر دولتی و مسافرت های خارجی مقامات به طور روزانه به چاپ می رسید و .... با وجود این، همین فیلترها هم نمی توانند مانع رویدادهای مشهود شوند كه یادآوری آنها به مناسبت روز وقوع، جالب ؛ تامل برانگیز و پند آموز است از جمله دو رویدادی كه در زیر می آید:

 

امروز درست یك سال از روزی می گذرد كه ولادیمیر پوتین رئیس كشور روسیه كار جلب «رای» برای تجدید انتخاب خود را با بیان این حقیقت آغاز كرد كه مردم عادی از انحلال شوروی طرفی نبستند و سودی نبردند و برنده این تراژدی، در هر جمهوری ، گروهی كم و نخبگان بودند و .... وی انحلال شوروی را یك اشتباه تاریخی بزرگ خواند. در طول یك سال گذشته (پس از تجدید انتخاب) دیدیم كه نتوانست و یا نخواست كاری برای رفع آن اشتباه صورت دهد و آن انحلال با اختراع «انقلابهای نارنجی» عمیقتر شد كه می رود غیر قابل برگشت شود.

 

امروز همچنین درست ۵۰ سال از دو روزی می گذرد كه شهر«درسدن» آلمان با ۱۱۸۳ بمب افكن انگلیسی و امریكایی ویران و جمعا ۴۵ هزار تن كشته و۹۰ هزار نفر دیگر مجروح شدند. در این بمباران در آخرین روزهای جنگ جهانی دوم، بر این شهر بی دفاع، بمب های آتشزا فرو ریخته شد كه گرمایی معادل ششصد درجه ایجاد و تیر های آهن ساختمانها را ذوب می كنند. ۴ سال پیش از این بمباران (در همین روز)، هیتلر سرمست از پیروزی تصرف لهستان، فرانسه و ... به كمك ایتالیا به شمال آفریقا نیرو فرستاده بود و چندی بعد هم شوروی را مورد حمله قرار داده بود و با این زیاده طلبی ها، آلمان را به صورتی درآورده بود كه چند توپ ضد هوایی برای دفاع از «درسدن» نداشت. با مداخلات آلمان نوین در لشكركشی های ناتو، به نظر می رسد كه سران فعلی آلمان وقت مروری بر رویدادهای تاریخی و مشاهده روزنگارها را در ستون ویژه مطبوعات ندارند تا بدانند كه همه انسانها بمانند درسدنی ها قابل نابود شدن و سوختن هستند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۴ بهمن ـ ۱۳ فوریه ـ طلا در غنا

 

رئیس كشور افریقایی غنا ( گانا ) در فوریه سال ۹۹۰ میلادی ( طبق محاسبه مورخان اروپایی ۱۳ فوریه ) در پایتخت خود كه آن هم شهر «غنا» نام داشت در برابر گروهی از سران قبایل افریقای غربی قلمرو خود را از صحرای افریقا تا انتهای سنگال اعلام داشت كه پس از قلمرو حكومت اسلامی شمال آفریقا ( افریقیه ) به صورت بزرگترین كشور افریقایی در آمده بود.

 

وی یك محله از شهر غنا را اختصاص به بازرگانان خارجی طلا داده بود كه عمدتا اتباع كشورهای اسلامی خاور میانه و شمال افریقا بودند . واژه غنا نیز از عربی است كه توسط همان ها رایج شده است .

 

احمد بن حسین همدانی كه در سال ۹۹۸ میلادی در شهر هرات فوت شد در باره غنا نوشته است : در غنا ، طلا مانند هویج از زیر شنها بیرون می آید. وی اضافه كرده است كه بیشتر طلای تازه كشور های اسلامی و رومیه ( روم شرقی ) از غنا می آید.

اروپائیان پس از استعمار غنا ، نام ساحل طلا بر آن گذاردند كه بعد از كسب استقلال بار دیگر به نام غنا ( گانا ) باز گشته است.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۴ بهمن ـ ۱۳ فوریه ـ هنری هشتم پنجمین زنش را به تیغ جلاد سپرد!

 

6570b252af156aa1e6b4969d8643043e.jpg

 

۱۳ فوریه سال ۱۵۴۲ كاترین هوارد پنجمین زن هنری هشتم پادشاه وقت انگلستان در برج لندن (ارگ شهر) با شمشیر گردن زده شد. كاترین ۲۱ ساله بود و تنها دو سال پیش از آن با هنری ازدواج كرده بود. شهرت هنری هشتم كه عمدتا به خاطر طلاقها و ازدواجهای پی در پی او و از این رهگذر درگیری با واتیكان (پاپ) بود نخست به زنانش اتهام عدم وفاداری می زد و سپس به دست جلاد می سپرد. مجازات زنا اعدام نبود، ولی چون متهم زن پادشاه بود، نوعی خیانت به كشور به حساب آورده می شد و مستوجب مردن قرار می گرفت. اعدام كاترین در حالی بود كه پدرش یك لرد انگلیسی و عمویش دوك نورفوك بود كه جرات مخالفت نداشتند. كاترین را پك روز پیش از اعدام به برج لندن برده بودند تا تمرین كند كه چگونه سرش را روی تخته قرار دهد كه گردنش با یك ضربه شمشیر قطع شود و او این تمرین را چند بار انجام داده بود كه امروزه اعدام ظالمانه خوانده می شود.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۴ بهمن ـ ۱۳ فوریه ـ استعمار مشرق زمین توسط انگلیسی ها و بدبختی آن چنین آغاز شد

 

۱۳ فوریه۱۶۰۱ جیمز لانكاستر James Lancaster به عنوان نماینده كل كمپانی هند شرقی با عوامل مربوط انگلستان را به سوی مشرق زمین ترك كرد كه روزی بد برای همه شرق بوده است.

 

فرمان تاسیس كمپانی هند شرقی انگلستان اول ژانویه سال ۱۶۰۰ میلادی به امضای الیزابت اول ملكه این كشور رسیده بود .

گردانندگان این كمپانی ۲۱۶ تن از امیران ، اشراف و بازرگانان انگلستان بودند و سرمایه اولیه اش ۷۲ هزار پاوند طلا بود. الیزابت اول مدت اعتبار این كمپانی را ۱۵ سال تعیین كرده بود. در آن زمان شاه عباس اول در ایران سلطنت داشت .

 

لانكاستر با منطقه آشنا بود و راههای دریایی آن را می دانست . وی شش سال پیش از این یك سفر دریایی تحقیقاتی به سیلان ، مالاكا و سوماترا كرده بود.

 

بسیاری از مورخان شرق آغاز ماموریت لانكاستر را شروع استعمار مشرق زمین توسط انگلستان با همه بدبختی های ناشی از آن می دانند . كمپانی هند شرقی بعدا به تملك دولت انگلستان در آمد .

 

باید دانست كه انگلیسی ها عمدتا از مقر حكومتی خود در هند در امور ایران مداخله می كردند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۴ بهمن ـ ۱۳ فوریه ـ خودرو ۸۵۰ دلاری فورد وارد بازار شد

 

092dd189a11d5f18db50d15f36b9d14b.jpg

 

در چنین روزی در سال ۱۹۰۳ نخستین خودرو ۸۵۰ دلاری فورد در كارخانه اش در خیابان ماك واقع در شهر دیترویت میشیگان ساخته شد كه بعدا به یك پزشك فروخته شد . نام این خودرو « مدل ــ آ » بود. موتور این خودرو بنزین سوز دارای دو سیلندر و توان آن هشت اسب بخار بود و می توانست تا ۴۸ كیلومتر در ساعت حركت كند. تا آن زمان ، اتومبیل یك كالای لوكس بود . هنری فورد با ساختن فورد« مدل ـ آ» آن را به صورت یك وسیله ضروری زندگانی در آورد كه هركس استطاعت خرید آن را داشته باشد و در وقت صرفه جویی كند و زودتر به كارش برسد. به این ترتیب داشتن اتومبیل از انحصار ثروتمندان خارج شد.

 

این خودرو با كمك مهندس ویلیز طراحی شده بود و مزد كارگران سازنده آن یك دلار و نیم در هر روز بود. با ورود همین اتومبیل كوچك و ارزان به بازار ، آمریكا به صورت كشور اتومبیل در آمد كه زندگی كردن بدون آن در این كشور دشوار است . بسیاری هستند كه می گویند آمریكائیان عاشق اتومبیل هستند و بدون آن احساس كمبود می كنند. اتومبیل فورد« مدل ــ آ» عمدتا برای مصرف داخل آمریكا بود و مدلهای گرانتر صادر می شد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۴ بهمن ـ ۱۳ فوریه ـ ناتو در مرزهای شرقی ایران!

 

تصمیم۱۱ فوریه ۲۰۰۵ وزیران ۲۶ گانه كشورهای عضو «ناتو» دایر بر این كه نیرو به غرب افغانستان بفرستند و این نیروها در هرات و سه شهر دیگر نزدیك به مرز ایران مستقر شوند جلب توجه اصحاب نظر را كرده بود زیرا كه برخی از روسها را به خشم آورده و پاره ای از هندیان و چینیان را نگران ساخته است. این تصمیم در نشست دو روزه وزیران ناتو در «نیس» فرانسه گرفته شد. دولتهای عضو ناتو كه تا چند سال قبل بیش از ۱۴ كشور نبودند این تصمیم را «اقدامی برای حفظ صلح در افغانستان» اعلام كرده اند، ولی ناظران بی طرف آن را گامی در جهت توسعه ناتو دانسته اند كه شاید بخواهد تا آن سوی مرزهای شرقی ایران گسترش یابد و شش هزار كیلومتر فراتر از اقیانوس اطلس شمالی برود.

 

به گزارش منابع خبر، روسهایی كه تلفات ۱۵ هزارنفری دهه ۱۹۸۰ خود را در افغانستان و عمدتا با پول و تحریك و كمك نظامی غرب می دانند به خشم آمده اند و می گویند كه قرار بود پس از انحلال پیمان ورشو، ناتو هم منحل شود كه می بینیم در غیاب شوروی دست به گسترش خود زده و دارد روسیه را محاصره می كند. این روسها كه نرمش «پوتین» در برابر غرب را عامل تشویق ناتو به گسترش می دانند سئوال می كنند: چه فرقی است میان ورود نیروهای ما به افغانستان در دهه ۱۹۸۰ كه به دعوت دولت وقت كابل صورت گرفت و استقرار فعلی ناتو؟. در آن زمان، اعضای ناتو حتی بازیهای المپیك را هم برضد ما تحریم كردند. باقی ماندن چند ساله ما در افغانستان به خاطر تحریكات و مقابله غیر مستقیم آنها بود. آنها اینك از برگزاری انتخابات، استقرار دمكراسی و حكومت قانون در افغانستان سخن می گویند؛ اگر چنین است، پس چرا نیروهای خود را در آن سرزمین افزایش می دهند و می خواهند شكل استقرار كامل به آن بدهند. اگر افغانستان دارای دولت قانونی شده است كه دیگر نیاز به نیروی خارجی نباید داشته باشد. وقتی مردم دولتی را انتخاب كنند خودشان باید آن دولت را محافظت كنند. در دهه ۱۹۸۰ سربازان لیتوانیایی به نام ارتش شوروی به افغانستان رفتند و اینك همان سربازان می خواهند با پرچم ناتو به آنجا باز گردند!. در میان این روسهای خشمگین، شماری از نظامیان این كشور كه در دهه ۱۹۸۰ در افغانستان بودند دیده می شوند. همین عده سكوت بیش از حد پوتین در برابر ناتو را كاری نابجا می دانند. آنان اتحادیه اروپا را عملا بال سیاسی ـ بازرگانی ناتو می پندارند كه از هم جدایی ندارند و بیشتر اعضایشان مشترك است.

 

در این زمینه، هندیان نگران هستند كه استقرار ناتو در افغانستان كه دنباله سیاست و برنامه های قرن ۱۹ انگلستان است سبب پشتگرمی هر چه بیشتر پاكستان به آن اتحادیه شود و حتی ناتو بهانه برای استقرار در پاكستان به دست آورد.

 

نگرانی چینیان عمیق تر به نظر می رسد زیرا كه آمریكا (عضو بزرگتر ناتو) هم اكنون در آسیای میانه كه دروازه ضعیف تر چین است نیروی نظامی دارد. چین از دیر زمان در ایالتهای غربی خود دشواری هایی داشته است.

 

اصحاب نظر با توجه به این وضعیات گفته اند كه افغانستان با این كه به دریا راه ندارد با قرار گرفتن میان روسیه، چین ، هند و ایران اهمیت استراتژیك خود را همچنان حفظ كرده است ولی ناتو پیش از استقرار در هرات لازم است كه قرارداد ایران و انگلستان بر سر هرات را كه در پاریس نوشته شد و رئیس دولت وقت فرانسه به عنوان شاهد امضای خود را پای آن گذارد ملاحظه و مرور كنند.

معدودی از مفسران كه افسانه بن لادن و تروریسم القاعده را بهانه انجام برخی برنامه های بین المللی می پندارند پیشنهاد می كنند كه مبارزه با این دو عامل به سازمان ملل و در نتیجه همه دولتها واگذار شود تا بهانه بسط نفوذ و مداخله نظامی بعضی دولتهای معین قرار نگیرد. اگر تروریسم القاعده یك مسئله جهانی است قاعدتا باید حل آن به سازمان ملل و مساعی جهانی سپرده شود.

 

تصمیم۱۱ فوریه ۲۰۰۵ وزیران ۲۶ گانه كشورهای عضو «ناتو» دایر بر این كه نیرو به غرب افغانستان بفرستند و این نیروها در هرات و سه شهر دیگر نزدیك به مرز ایران مستقر شوند جلب توجه اصحاب نظر را كرده بود زیرا كه برخی از روسها را به خشم آورده و پاره ای از هندیان و چینیان را نگران ساخته است. این تصمیم در نشست دو روزه وزیران ناتو در «نیس» فرانسه گرفته شد. دولتهای عضو ناتو كه تا چند سال قبل بیش از ۱۴ كشور نبودند این تصمیم را «اقدامی برای حفظ صلح در افغانستان» اعلام كرده اند، ولی ناظران بی طرف آن را گامی در جهت توسعه ناتو دانسته اند كه شاید بخواهد تا آن سوی مرزهای شرقی ایران گسترش یابد و شش هزار كیلومتر فراتر از اقیانوس اطلس شمالی برود.

 

به گزارش منابع خبر، روسهایی كه تلفات ۱۵ هزارنفری دهه ۱۹۸۰ خود را در افغانستان و عمدتا با پول و تحریك و كمك نظامی غرب می دانند به خشم آمده اند و می گویند كه قرار بود پس از انحلال پیمان ورشو، ناتو هم منحل شود كه می بینیم در غیاب شوروی دست به گسترش خود زده و دارد روسیه را محاصره می كند. این روسها كه نرمش «پوتین» در برابر غرب را عامل تشویق ناتو به گسترش می دانند سئوال می كنند: چه فرقی است میان ورود نیروهای ما به افغانستان در دهه ۱۹۸۰ كه به دعوت دولت وقت كابل صورت گرفت و استقرار فعلی ناتو؟. در آن زمان، اعضای ناتو حتی بازیهای المپیك را هم برضد ما تحریم كردند. باقی ماندن چند ساله ما در افغانستان به خاطر تحریكات و مقابله غیر مستقیم آنها بود. آنها اینك از برگزاری انتخابات، استقرار دمكراسی و حكومت قانون در افغانستان سخن می گویند؛ اگر چنین است، پس چرا نیروهای خود را در آن سرزمین افزایش می دهند و می خواهند شكل استقرار كامل به آن بدهند. اگر افغانستان دارای دولت قانونی شده است كه دیگر نیاز به نیروی خارجی نباید داشته باشد. وقتی مردم دولتی را انتخاب كنند خودشان باید آن دولت را محافظت كنند. در دهه ۱۹۸۰ سربازان لیتوانیایی به نام ارتش شوروی به افغانستان رفتند و اینك همان سربازان می خواهند با پرچم ناتو به آنجا باز گردند!. در میان این روسهای خشمگین، شماری از نظامیان این كشور كه در دهه ۱۹۸۰ در افغانستان بودند دیده می شوند. همین عده سكوت بیش از حد پوتین در برابر ناتو را كاری نابجا می دانند. آنان اتحادیه اروپا را عملا بال سیاسی ـ بازرگانی ناتو می پندارند كه از هم جدایی ندارند و بیشتر اعضایشان مشترك است.

در این زمینه، هندیان نگران هستند كه استقرار ناتو در افغانستان كه دنباله سیاست و برنامه های قرن ۱۹ انگلستان است سبب پشتگرمی هر چه بیشتر پاكستان به آن اتحادیه شود و حتی ناتو بهانه برای استقرار در پاكستان به دست آورد.

 

نگرانی چینیان عمیق تر به نظر می رسد زیرا كه آمریكا (عضو بزرگتر ناتو) هم اكنون در آسیای میانه كه دروازه ضعیف تر چین است نیروی نظامی دارد. چین از دیر زمان در ایالتهای غربی خود دشواری هایی داشته است.

 

اصحاب نظر با توجه به این وضعیات گفته اند كه افغانستان با این كه به دریا راه ندارد با قرار گرفتن میان روسیه، چین ، هند و ایران اهمیت استراتژیك خود را همچنان حفظ كرده است ولی ناتو پیش از استقرار در هرات لازم است كه قرارداد ایران و انگلستان بر سر هرات را كه در پاریس نوشته شد و رئیس دولت وقت فرانسه به عنوان شاهد امضای خود را پای آن گذارد ملاحظه و مرور كنند.

معدودی از مفسران كه افسانه بن لادن و تروریسم القاعده را بهانه انجام برخی برنامه های بین المللی می پندارند پیشنهاد می كنند كه مبارزه با این دو عامل به سازمان ملل و در نتیجه همه دولتها واگذار شود تا بهانه بسط نفوذ و مداخله نظامی بعضی دولتهای معین قرار نگیرد. اگر تروریسم القاعده یك مسئله جهانی است قاعدتا باید حل آن به سازمان ملل و مساعی جهانی سپرده شود.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۴ بهمن ـ برخی دیگر از رویدادهای ۱۳ فوریه

 

● ۱۹۸۶: پارلمان انگلستان قوانین مربوط به آزادیها و حقوق تضمین شده مردم این كشور را كه « بیل آو رایتز » عنوان گرفت تصویب كرد . دوقرن بعد همین نام را بر ده اصلاحیه اول قانون اساسی آمریكا كه متضمن همین حقوق و آزادی ها است گذاردند.

● ۱۷۴۱: یك روزنامه نگار آمریكایی به نام «اندرو بدفورد » نخستین مجله مشابه آن چه را كه امروز دیده می شود منتشر ساخت و نام آن را « مگازین » گذارد كه در لغتنامه ها به مجله یعنی نشریه ویژه مطالب مهم اطلاق می شود و یك واژه عمومی شده است.

● ۱۸۵۹: «فرانك وان در گوس» تئوریسین كمونیست در هلند به دنیا آمد.

● ۱۹۴۵: ارتش شوروی پس از ۲۹ روز جنگ شدید شهر بوداپست را از دست ارتش هیتلر خارج ساخت . در این نبرد ۲۹ روزه ۱۵۹ هزار تن كشته شدند. بی جهت نیست كه روسها می گویند اگر دولتهای اروپای شرقی روزی دشمن روسیه شوند باید بهای سنگین آزاد شدن از دست هیتلر را به روسیه كه به خاطر انها متحمل تلفات سنگین شد بپردازند.

● ۱۹۷۵: رئوف دنكتاش رهبر اقلیت ترك قبرس تشكیل فدراسیون ترك و یونانی قبرس را اعلام داشت.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

مهمان
این موضوع برای عدم ارسال قفل گردیده است.
×
×
  • اضافه کردن...