رفتن به مطلب
لطفا جهت استفاده از تمام مطالب ثبت نام کنید ×
انجمن های دانش افزایی چرخک
لطفا جهت استفاده از تمام مطالب ثبت نام کنید

تقویم ایران و جهان ( 25 بهمن ماه )


irsalam

ارسال های توصیه شده

۲۵ بهمن از آغاز سال در تقویم رسمی ایران ۳۳۱ روز گذشته و به پایان آن ۳۴ روز (در سال عادی) یا ۳۵ روز (در سال کبیسه) مانده است.

 

 

رویدادها

 

* ۱۳۶۷ ‐ صدور فتوای خمینی مبنی بر ارتداد سلمان رشدی نویسندهٔ کتاب آیات شیطانی

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

امروز دوشنبه 25 بهمن 1389 (Monday 14 February 2011)

 

امروز، سفر تاریخی" بارتولومیودیاز "یكی از برجستهترین دریانوردان پرتغالی قرن پانزدهم میلادی آغاز شد .در این سفر" بارتلمی دیاز "از پرتغال حركت كرده و قاره آفریقا را از مغرب ،در اقیانوس اطلس به طرف جنوب دور زد .پایان این سفر اكتشافی كشف جنوبیترین نقطه آفریقا بود كه خود" دیاز "آن را" دماغه امید نیك "نام گذاشت .به روز 28 اوت 1488 مراجعه شود

 

امروز، انجمنی تاریخی و مذهبی" ترانت "كه از روز 17 اوت 1560 میلادی در شهری به همین نام در ایتالیا تشكیل شده بود ،پایان یافت .این انجمن كه آخرین دوره سلسله انجمنهایی به همین اسم بود ،برای ایجاد اتحاد میان ممالك و ملل كاتولیك مذهب به همت و ابتكار پاپ" آدرین ششم "تاصسیس شده بود .یكی از علل جنگهای مذهبی كه بعداش اتفاق افتاد همین انجمن بود .به روز 17 اوت 1560 مراجعه شود

 

امروز، "شارنهورست "یكی از میهنپرستترین و شجاعترین سرداران كشور پروس) آلمان (در قرون هجدهم و نوزدهم میلادی در" بورونو "قدم به عرصه وجود گذاشت .وی كه درجه ژنرالی داشت ،جزو مشاوران دربار پروس نیز محسوب میشد و بعد از معاهده تیلسیت در 8 ژوییه 1807 وی بانی اصلی تحول در ارتش پروس گردید .به روز 11 ژوئن 1813 و 8 ژوییه 1807 مراجعه شود

 

امروز، در جریان مبارزات ناپلئون بناپارت امپراتور معروف فرانسه و پاپ پی هفتم رهبر بزرگ مذهب كاتولیك ،شهر رم كه در آن زمان مركز همه فعالیتهای سیاسی و نظامی بود به تصرف نیروهای فرانسوی درآمد و امپراتور فرانسه اعلام كرد كه رم كه درگذشته توسط شارلمانی به كلیسا اهدا شده بود دوباره از پاپ پس گرفته میشود .رم در جریان مبارزات ایتالیا برای اتحاد ،دوباره پایتخت ایتالیا شد.

 

امروز، "كریستوفر شولز "مخترع ماشین تحریر در" آرمروی "چشم به جهان باز كرد .خانوادهاش مردمی فقیر بودند و او از نوجوانی به تلاش معاش افتاد و در كارگاه صنعتگری موسوم به" جان رایز "مشغول كار شد وی از 32 سالگی در اندیشه اختراع وسیلهای برای تحریر افتاد و پس از چند سال زحمت توانست ماشین تحریر را بسازد .ماشینهای تحریر امروزی تكامل یافته ماشین" كریستوفر شولز "است.

 

امروز، "سرژاكوب اپشتین "بزرگترین مجسمهساز معاصر جهان كه او را پیشرو مجسمهسازی دنیای حاضر مینامند ،در خانوادهای متوسط و هنردوست متولد شد .زادگاهش" لندن "بود و هنرمند بزرگ جز مدت كمی ،بقیه اوقات خود را در همین شهر گذرانید به دریافت دو لقب" سر "و" تانت "از دربار انگلستان مفتخر شد .وی روز 1 سپتامبر 1959 میلادی مرد .به روز 1 سپتامبر 1959 مراجعه شود

 

امروز، ایالت" آریزونا "به اتحادیه ایالات آمریكا پیوست و به این ترتیب با الحاق" آریزونا "به ایالات متحده آمریكا تعداد ایالات این كشور به 48 ایالت رسید .آریزونا در حدود 113/956 مایل مربع مساحت دارد و پنجمین ایالات آمریكا از حیث وسعت میباشد .آریزونا در جنوب غربی ایالات متحده قرار گرفته و پایتخت آن" فونیكس "نام دارد.

 

امروز، دریاسالار" فونتیر پیتز "فرمانده معروف نیروی دریایی آلمان در جنگهای بینالملل اول ،پس از 81 سال زندگی ،چشم از جهان فرو بست .این دریانورد بزرگ ،روز 21 ماه اوت 1849 میلادی در) كوسترین (متولد شده و بعد از تحصیلات مقدماتی وارد مدرسه نیروی دریایی شده بود .به دستور هیلتر نام او به روی یكی از نبرد ناوهای بزرگ آلمان گذاشته شد .به روز 21 اوت 1849 مراجعه شود

 

امروز، جزیره بزرگ" سوماترا "در اندونزی امروزی در جنگ دوم ،به تصرف نیروهای ژاپنی درآمد و پس از تصرف" برنئو "این پیروزی ،مهمترین پیرزوی ژاپن در جنگهای اقیانوس آرام بود .با وجودی كه ژاپنیها نیروی نسبتاش زیادی برای تسخیر این جزایر بسیج نكرده بودند معهذا تصرف سوماترا آسانتر از سایر جزایر صورت گرفت .به روز 8 دسامبر 1941 و 1 مارس 1942 مراجعه شود

 

امروز، دوران زمامداری" فیدل كاسترو "انقلابی مشهور كوبا بر آن كشور آغاز شد .كوبا ،كه امروزه تنها كشور سوسیالیست نیمكره غربی محسوب میشود ،در طول تاریخ سیاسی خود بارها دچار كودتا و قیامها و انقلابهای متعدد واقع شده بود كه آخرین آن قیام فیدل كاسترو ،بود .در این قیام كه به یك انقلاب ملی مبدل شد ،فیدل كاسترو موفق به سرنگون كردن رژیم باتیستا شد .به روز 10 مارس 1952 مراجعه شود

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

وقایع تاریخی امروز 25 بهمن ماه

 

 

  1. درگيريهاي خونين ساواکي ها و عناصر ضدانقلاب با نيروهاي انقلابي در تبريز
  2. مسافرت آقاي رجبعلي خان با دوچرخه و بدون پول به دور دنيا - ش1305
  3. درخواست " حبيب يغمامي " از نخست وزير مبني بر رفع توقيف از يغما - ش1324
  4. تيراندازي به " شهيد دکتر حسين فاطمي " در مراسم پنجمين سال قتل " محمد مسعود " - ش1330
  5. پايان دادن به اعتصاب سراسري در ايران به فرمان امام خميني( ره ) - ش1334
  6. حمله هوايي صدام به شهرهاي بهبهان و مسجد سليمان - ش1362
  7. فتواي تاريخي امام خميني (ره) در مورد سلمان رشدي - ش1367
  8. ترسيم سياستهاي کلان و برنامه نوين صدا و سيما توسط رهبر - ش1372
  9. پيام رهبر انقلاب اسلامي حضرت آيت ا...خامنه اي به رهبر کليساي ارتدوکس روسيه - ش1375

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

وقایع تاریخی امروز 10 ربیع الاول مطابق با 25 بهمن ماه 1389

 

 

  1. تغيير نام روزنامه " مرآت السفر " به روزنامه " مرآت السفر و مشکوه الحضر " - ق1288
  2. تقي الدين ابوالعباس احمد بن عبدالحليم - ق661

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

روز شمار دفاع مقدس

25/11/57

 

معرفي هفت تن از اعضاي كابينه دولت موقت : داريوش فروهر، كاظم سامي، صدرحاجسيدجوادي، علياكبر معينفر، مصطفي كتيرايي، طاهريقزويني، اعلام فهرست برنامه كلي دولت : احراز و انتقال قدرت، رفراندوم، اداره مملكت، تدوين و تصويب قانون اساسي، انتخابات مجلس و استعفاء و تحويل كار به رئيس جمهور و دولت رسمي بعدي. اعتراض گروهها و سازمانهاي مذهبي و غيرمذهبي به محافظهكارانه بودن تركيب و برنامه هيات دولت.

 

گزارش روزنامه كيهان از وجود سيصد هزار اسلحه در دست مردم. درخواست كميته انقلاب از مردم مبني بر تحويل سلاحها به مراكز كميتهها و پيام امام خميني درباره تحويل سلاحها و اموال دولتي به كميتههاي مستقر در مساجد و تعيين پانزده مسجد براي اين امر.

 

 

 

اعلام مخالفت مجدد سازمان چريكهاي فدايي خلق با خلع سلاح عمومي و تجديد سازمان ارتش. بيانيهاين سازمان : «ارتش ضدانقلابي را بايد به تمام و كمال نابود ساخت. ما خلع سلاح نمودن مردم را در چنين موقعيتي تائيد نخواهيم كرد.» سخنگوي سازمان : مايليم زماني كه نيروهاي مسلح خلقي با كنار گذاشتن ارتش تشكيل شود سلاحهاي خود را تحويل دهيم. سفارت آمريكا را در تهران عناصر مسلح سازمان چريكهاي فدايي خلق اشغال كردند. تلاش نمايندگان امام و دولت موقت براي خارج كردن سفارت ازاين اشغال. ابراز هراس سرهنگ نصرالله توكلي دراين باره و بازتاب اشغال سفارت در رسانههاي خارجي.

ارزيابي مقامهاي آمريكايي دربارة لغو قراردادهاي خريد اسلحه و روابط آينده ايران و آمريكا. گراهام كليتور (وزير نيروي دريايي آمريكا) : لغو قرارداد ساخت كشتيهاي جنگي براي ايران در كارخانههاي آمريكا حدود هشتصد ميليون دلار هزينه براي ايران خواهد داشت. سخنگوي وزارت خارجه آمريكا : براي آمريكا كار شاه از نظر سياسي تمام شده است.

 

ارزيابي مقامها و رسانههاي شوروي از تحولات جديد ايران : بوريس پونوماريوف (عضو عليالبدل دفتر سياسي حزب كمونيست شوروي) : انقلاب ايران ضربه بزرگي به نفوذ آمريكا وارد كرد. شوروي در مورداينكه آيا دولت جديد روابط دوستانهاي با مسكو خواهد داشت مطمئن نيست. پراودا : حوادثايران نميتواند موجبات خوشحالي محافل امپرياليستي را فراهم سازد. وابسته نظامي شوروي در تهران : نزديكي ناوگانهاي آمريكايي به سواحل ايران باعث نگراني شوروي شده و اين كشور هر اقدامي را كه لازم باشد انجام خواهد داد.

 

 

 

كشورهاي زير شناسايي رسمي دولت موقت انقلاب را اعلام كردند : انگليس، فرانسه، دانمارك، اتريش، سوئد، بلغارستان، چكسلواكي، آلمانشرقي، مجارستان، مراكش، يمنجنوبي، هند، كرهشمالي، ژاپن، چين، قبرس، بنگلادش، لبنان، سومالي، الجزاير و مصر.

 

تفسير مطبوعات اروپا از آثار انقلاب اسلامي بر مسائل منطقهاي و بينالمللي : روزنامه لونيتا (چاپ ايتاليا : انقلاب ايران با هيچيك از ضابطههاي عادي نميخواهد. ديولت (چاپ بن) :ايران ديگر نميتواند به عنوان يك قدرت ثباتبخش در منطقه تلقي شود.

سخنان سران صهيونيسم درباره پيامدهاي انقلاب ايران : موشه دايان (وزير خارجه اسرائيل) : آمريكا و اسرائيل به منظور حفظ ثبات و امنيت منطقه خاورميانه بايد روابط اعراب و اسرائيل قابل ملاحظه خواهد بود. عزر وايزمن (وزير دفاع اسرائيل) : آمريكا و اسرائيل به منظور حفظ ثبات و امنيت منطقه خاورميانه بايد يك همكاري نظامي به وجود آورند. نامه سفارت عراق به نخستوزير و تاكيد بر حسن همجواري و احترام به حاكميت و عدم مداخله در امور داخلي ايران.

25/11/62

 

رئيس ستاد ارشت عراق بركنار شد.

25/11/63

 

حمله هوايي عراق به نفتكش انگليسي نيتونيا.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

برگی از تاریخ (۲۵ بهمن)

 

● شهادت حضرت امام زین العابدین (ع) امام چهارم شیعیان بنا به روایتی (۹۴یا ۹۵ق)

تاریخ دقیق شهادت امام سجاد(ع) مشخص نیست ولی روایت ۲۵ محرم سال ۹۴ هجری سند بهتری دارد. مدت عمر آن حضرت پنجاه و هفت سال و طول امامت آن بزرگوار سی و چهار و اندی می باشد. آن حضرت به دست هشام بن عبدالملک در زمان خلافت ولید بن عبدالملک مسموم گردیدند و در کنار مرقد مطهر عموی بزرگوارش، حضرت امام حسن مجتبی(ع) در قبرستان بقیع به خاک سپرده شدند. حضرت امام زین العابدین (ع) پس از واقعه پرشور کربلا، به همراه دیگر افراد خاندان اهل بیت(ع) به کوفه و شام برده می شوند. ایشان به همراه عمه بزرگوار خود حضرت زینب کبری(س) رسالت حسینی را با افشای ماهیت دستگاه فاسد اموی و معرفی راه پاک ثارالله به عنوان مسیر صحیح به سوی نجات، کامل می کنند. آن امام بزرگوار پس از رسوا ساختن حکام جور در مجلس عبیدالله بن زیاد و یزید بن معاویه به مدینه باز گشتند و لحظه ای از زنده نگاه داشتن واقعه عاشورا باز نایستادند.

 

● قتل محمدامین به دستور برادرش مامون در جنگ بین سپاهیان دو طرف(۱۹۸ق)

هارون در زمان حیات خود پسر خویش محمد ملقب به امین را که مادرش زبیده بود، جانشین خود قرار داد و پسر دیگرش عبدالله مامون را که بزرگتر از امین و مادرش کنیزی ایرانی بود ولیعهد امین قرار داد. پس از مرگ هارون امین به خلافت رسید و پنج سال خلافت کرد و برادرش را از ولایتعهدی خلع نمود. مامون که در خراسان امارت داشت به کمک ایرانیان علیه برادرش قیام کرد و سرانجام طاهر بن حسین ذویمینین را به بغداد فرستاد او امین را کشت و سرش را به مرو منتقل کرد از آن زمان خلافت عباسی به مامون منتقل شد.

 

● خلع امیرکبیر از مزارت نظام پس از عزل وی از صدارت عظمی (۱۲۶۸ق)

لیاقت و تدبیر و طهارت اخلاقی امیرکبیر موجب وحشت درباریان ناپاک و حسودان جاه طلب گشت. سرانجام شاه جوان ۲۰ ساله و بی تجربه بر اثر دسیسه ها و تحریکات درباریان و مادر خود مهد علیا ، در بیستم محرم ۱۲۶۸ق امیرکبیر را از صدارت برکنار کرد ولی مقام امیر نطامی را همچنان در عهده او گذاشت. اما این مقام امیر نیز پنج روز بعد، از او گرفته شد. پس از عزل امیرنظام، مهدعلیا، همچنان از ماندن او در تهران نگران بود و برای این که شاه دیگر باره با وی بر سر مهر نیاید، درکار او مکر و حیله می کرد. سرانجام شاه را بیش از پیش به امیر کبیر بدبین ساختند تا این که ناصرالدین شاه، دستور تبعید او به فین کاشان و قتل این امیر لایق را صادر کرد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۵ بهمن ـ ۱۴ فوریه ـ شکست نیروهای خاقان چین در فرغانه از لشکریان ایران

 

۱۴ فوریه سال ۱۰۲ میلادی «وادی» خاقان وقت چین با استفاده از فرصت درگیری ایران با رومیان در غرب، چهل هزارتن از نیروهای خود را روانه فرغانه (ورارود) كرد. این حمله بدون نیاز به اعزام افراد پادگانهای تپورستان (مازندران) ، آثرپاتیگان (آذربایجان) و پارس (سراسر جنوب ایران تا اصفهان) ، توسط نیروهای محلی پارت (خراسان) ، آریانا (افغانستان) و كهستان در هم شكسته شد و بسیاری از چینیان به اسارت درآمدند.

اسیران چینی هدف حمله را به دست آوردن اسبان دره فرغانه كه بزرگتر از اسبان چین ، نیرومند و پرطاقتند بیان كردند .

قضیه به مهستان (سنای ایران) در تیسفون گزارش شد و قرار شد كه اگر خاقان پوزش بخواهد، اسیران چینی آزاد و سه هزار اسب نیز به خاقان فروخته شود كه خاقان پذیرفت و به جای پول نقد، بابت بهای اسبان به ایران ابریشم تحویل داد.

 

آثرپاتیگان از نام آثرپاتی( آذربد) شهربان و موبد (روحانی زرتشتی) این خطه گرفته شده كه هنگام حمله اسكندر به ایران در راس امور ایالت بود .

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۵ بهمن ـ ۱۴ فوریه ـ قتل رئیس دوره اول مجلس شورای ملی

 

در بهمن ماه ۱۲۸۹ خورشیدی( فوریه ۱۹۱۱) مرتضی قلی خان رئیس پیشین مجلس شورای ملی در تهران هدف گلوله دو قفقازی تبعه روسیه قرار گرفت و كشته شد. وی رئیس نخستین دوره مجلس شورای ملی بود. در آن زمان انتخاب نمایندگان برحسب طبقات بود و مرتضی قلی خان از جانب اعیان به نمایندگی مجلس انتخاب شده بود كه به ریاست آن بر گزیده شد. قاتلان مرتضی قلیخان به سفارت روسیه تحویل داده شدند!.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۵ بهمن ـ ۱۴ فوریه ـ آغاز دوران اعدام مقامات نظام سلطنتی ـ نصیری ، رحیمی ، خسروداد و ناجی پشت بام مدرسه علوی تیرباران شدند

 

 

نیمه شب ۲۵ بهمن ۱۳۵۷ ، سه روز پس از پیروزی انقلاب و یك روز بعد از تشكیل كابینه دولت موقت نخستین دسته افسران و مقامهای نظام سلطنتی تیرباران شدند. ارتشبد نعمت الله نصیری رئیس پیشین ساواك ، سپهبد مهدی رحیمی رئیس شهربانی كل و فرماندار نظامی سابق تهران ، سرلشكر رضا ناجی فرماندار نظامی سابق اصفهان وسرلشكر منوچهر خسروداد فرمانده سابق هوانیروز نخستین دسته اعدامی ها بودند كه محاكمه آنان همان روز در محل دبیرستان شماره ۲ علوی در دادگاه انقلاب انجام و مفسد فی الارض شناخته شده و نیمه شب در پشت بام همان مدرسه تیرباران شده بودند و این، در حالی بود كه محاكمه ۲۲ تن دیگر در همان محل ادامه داشت. شیخ صادق خلخالی قاضی دادگاه انقلاب بود و احكام اعدام پس از تایید آیهٔالله خمینی به اجرا درآمد.

اعضای نخستین كابینه دولت موقت ( مهندس بازرگان ) به این شرح اعلام شده بودند: ابراهیم یزدی معاون نخست وزیر در امور انقلاب ، احمد صدر حاج سیدجوادی وزیر كشور، داریوش فروهر وزیر كار و امور اجتماعی ، كریم سنجابی وزیر امورخارجه ، علی اكبر معین فر وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه ، دكتر كاظم سامی وزیر بهداری ، مصطفی كتیرایی وزیر مسكن و یوسف طاهری قزوینی وزیر راه.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۵ بهمن ـ ۱۴ فوریه ـ امپراتوری که پاپ او را برگزید

 

 

۱۴ فوریه ۱۰۱۴ میلادی پاپ بندیكت هشتم در كنار پلكان سن پترز در رم هانری دوم از آلمان را پذیرفت و اورا عنوان امپراتور كاتولیكها ی اروپا ( امپراتوری مقدس ) داد. وی دومین آلمانی بود كه برای دریافت این مقام رنج سفر رم را برخود هموار كرده بود.

 

هانری دوم پسر حاكم باویر آلمان و داماد امیر لوكزامبورگ سپس پشت سر پاپ وارد كلیسا شد و تعهد سپرد كه حافظ كلیسا و كاتولیكها در قلمرو خود باشد و سپس پاپ كره زرین سلطنت كاتولیكها را كه بربالایش یك صلیب طلائی بود در دست او گذارد و عمل انتصاب انجام شد .

 

پیش از او « اوتو سوم» ــ او هم از میان آلمانی ها از سوی پاپ امپراتور كاتولیكها شده بود. نامزد این مقام باید حمایت فرانكها و ژرمن هارا از خود قبلا به اطلاع پاپ می رسانید. با وجود این ، قدرت مطلق در دست خود پاپ بود. هانری پس از این اعتصاب با دشواری طغیان امیران چند نقطه از امپراتوری رو به رو شد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۵ بهمن ـ ۱۴ فوریه ـ روزی که کاپیتان کوک در هاوایی کشته شد

 

۱۴ فوریه سال ۱۷۷۹ كاپیتان« جیمز كوك » انگلیسی در سفر خود به منطقه اقیانوس آرام، در هاوایی به دست یكی از مردان این جزیره كشته شد. هاوایی كه كوك در خاطراتش آن را جزایر « ساندویچ » نوشته است در آن زمان یك كشور مستقل و متمدن و دارای پادشاه بود.

 

كوك به هرجا كه می رسید ، روی كاغذ و یا نصب یك پرچم ، انگلستان را مالك آن اعلام می كرد كه بعدا سند بلعیدن این مناطق توسط دولت انگلستان شد.

 

كوك در سفر اول خود به جنوب اقیانوس آرام به استرالیا و نیوزیلند رسید كه قبل از او هلندی ها رسیده بودند و نامگذاری كرده بودند . وی نام های هلندی را حذف و نام انگلیسی بر آنها گذارد . برای مثال ؛ آن قسمت از استرالیا را كه به آنجا رسیده بود « نیو ساوت ویلز » نامید. در سفر دوم ، وی تا منطقه منجمده جنوبی پیش رفت . كوك قبل از این سفر ها كاپیتان كشتی های بازرگانی در آبهای اروپا از جمله بالتیك بود.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

۲۵ بهمن ـ برخی دیگر از رویدادهای ۱۴ فوریه

 

● ۱۳۴۹: در استراسبورگ فرانسه گروهی از یهودیان را سوزاندند . یك روزنگار مسیحی شمار مقتولان را دو هزار تن نوشته است.

● ۱۸۹۵: «ماكس هركایمر» فیلسوف و جامعه شناس آلمانی به دنیا آمد.

● ۱۹۴۱: آلمان برای حمایت از ایتالیائی ها در شمال آفریقا كه مورد انگلیسی ها قرار گرفته بودند در لیبی نیرو پیاده كرد.

● ۱۹۴۲: چتر بازان ژاپنی در سوماترا ( اندونزی ) فرود آمدند و ضمن جنگ با هلندیها به تصرف این منطقه پرداختند.

● ۱۹۵۶: خروشچف رهبر وقت شوروی در كنگره حزب كمونیست این كشور استالین را محكوم و تقبیح كرد.

● ۱۹۵۸: سلاطین ساخت انگلستان اردن و عراق كه موجودیت خود را در برابر گسترش ناصریسم در خطر می دیدند تصمیم به تاسیس فدراسیون اردن و عراق گرفتند كه پنج ماه بعد كودتای ژنرال قاسم به عمر سلطنت در عراق پایان داد.

● ۱۹۷۹: آدولف دابز Adolph Dubs سفیر آمریكا در كابل ربوده و كشته شد.

● ۱۹۸۹: از سوی آیهٔ الله عظمی خمینی برای سر سلمان رشدی نویسنده كتاب آیه های شیطانی جایزه تعیین شد.

● ۱۹۹۱: در حمله موشكی آمریكا به بغداد ۳۰۰ تن كشته شدند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

مهمان
این موضوع برای عدم ارسال قفل گردیده است.
×
×
  • اضافه کردن...