irsalam ارسال شده در 22 شهریور، ۱۳۹۰ اشتراک گذاری ارسال شده در 22 شهریور، ۱۳۹۰ گفتوگو با نادر سلیمانی، بازیگر مجموعه «ستایش» نقش قاسم را زندگی كردم سالهاست در زمینه بازیگری فعالیت میكند. او تاكنون نقشهای زیادی ایفا كرده، اما مخاطبان تلویزیون بیشتر او را به واسطه نقشهای طنزش به خاطر دارند. از مجموعه خاطرهانگیز ساعت خوش گرفته تا قهوه تلخ و باغ مظفر. نادر سلیمانی اهل آبادان است و با نقش قاسم در سریال «ستایش» بار دیگر یك جنوبی بامعرفت را به نمایش گذاشته است. او با نقش قاسم ارتباط خوبی برقرار كرده است. نادر سلیمانی به بهانه بازی در سریال ستایش با ما گفتوگو كرد. چه شد كه با سعید سلطانی همكاری كردید؟ از طرف دستیار آقای سلطانی دعوت به همكاری شدم. برای همین تقاضا كردم متن سریال را در اختیارم بگذارند، اما متاسفانه قسمتهای مربوط به بازی من آماده نبود و تنها آقای سلطانی توضیحاتی در ارتباط با نقش به من داد و بالاخره پس از یك هفته قسمتهای مربوط به نقشم آماده شد. فیلمنامه را مطالعه كردم و از نقش قاسم خوشم آمد. جالب است بدانید از ابتدا قرار نبود شخصیت قاسم طنز باشد و به پیشنهاد خودم این شخصیت رگههایی از طنز پیدا كرد. از لهجهای كه داشتید، برایمان بگویید. این لهجه در فیلمنامه وجود داشت یا باز هم به پیشنهاد خودتان با این لهجه صحبت كردید؟ لهجه جنوبی باز هم به پیشنهاد خودم بود و آقای سلطانی هم از این موضوع استقبال كردند. چرا از این لهجه استفاده كردید؟ اساسا جنوبیها آرام و در عین حال شكننده و البته زودجوش و خونگرم هم هستند و در مقابل مشكلات به آسانی شانه خالی نمیكنند و زود از پا درنمیآیند. به هر حال با خصوصیات مردم جنوب آشنا بودم و خواستم قاسم را همان گونه كه دیدید، به نمایش بگذارم. فكر میكنم خدا را شكر مخاطب هم توانست با او ارتباط برقرار كند. خودتان شخصیت قاسم را چطور تحلیل میكنید؟ قاسم آدم فقیری است كه پس از مدتها شانس به او رو میكند و میتواند رونقی به كسب و كارش بدهد؛ اما بعد از فهمیدن موضوع اصلی و صداقت ستایش، حاضر نمیشود حق او را پایمال كند و با این كه میداند اگر حقیقت را بگوید در نهایت به ضررش تمام خواهد شد، اما این كار را میكند. به نظرم نقش قاسم جای كار بیشتری داشت، اما به هر حال مصلحت كارگردان در همین اندازه بوده است. خودتان چقدر به شخصیت قاسم نزدیك هستید؟ اخلاق واقعی خودم هم همین گونه است. گاهی پیش آمده كه میدانستم اگر فلان كار را انجام دهم ضرر خواهم كرد، اما چون در جهت حق بوده است، آن كار را انجام دادهام. خیلی هم حسی با این نقش روبهرو شدید. در این مورد توضیح دهید. چون نقش این موضوع را میطلبید. اصلا احساس در تار و پود این نقش نهفته بود و آقای سلطانی در این مورد خاص خیلی با من صحبت كردند و میخواستند قاسم یك انسان صادق و مهربان باشد. برای همین وقتی پسرش خوندماغ شد، آن طور رفتار كرد. از گریم و لباستان بگویید. راستش را بخواهید وقتی پیشنهاد بازی در این كار به من شد، همزمان در چند كار دیگر مشغول به بازی بودم و به خاطر حضور در یكی از كارهایم مجبور شده بودم موهایم را از ته بزنم. برای همین بهترین كار گذاشتن كلاه و آن نوع گریم بود و برحسب اتفاق آن كلاه با شخصیت قاسم هماهنگ شد. قاسم چقدر روی شخصیت واقعی خودتان اثر گذاشت؟ من شخصیت قاسم را دوست داشتم. برای من فقط ایفای یك نقش نبود، بلكه با آن زندگی كردم. سالها بود كه دوست داشتم چنین نقشی را بازی كنم و به یقین میتوانم بگویم در طول زندگی هنریام تنها با چند نقش كه یكی از آنها قاسم بود، احساس رضایت كردم. قصه ستایش، فضای دهه 60 را برای مخاطب تداعی میكند. بازی در آن فضا چطور تجربهای بود؟ این فضا زمینهساز موفقیت در نقش من بود، چراكه اگر فضای دهه 60 نبود، صمیمیت بین افراد جامعه اینگونه نبود و طبیعتا فضا برای نقش من وجود نداشت. تصور كنید اگر این نقش در شرایط امروز قرار میگرفت، به طور یقین موفق نبود. در دهه 60 همه همسایهها باهم مهربان و صمیمی بودند، نمونهاش این است كه وقتی خانه ستایش بر اثر آتشسوزی خسارت دید، همسایهها در تعمیر آن مشاركت كردند و با غم خانوادهاش همراه شدند. به هر حال لازمه اجرای شخصیت قاسم، وجود فضایی گرم و صمیمی بود. با توجه به این كه نقش قاسم خاكستری بود، چطور این شخصیت را برای مخاطب ملموس كردید؟ چون زمانی جنگ را حس كرده بودم، میدانستم باید چگونه به این شخصیت نزدیك شوم تا مخاطب هم بتواند او را بپذیرد. به هر حال از تجربیات گذشتهام استفاده كردم. آیا باز هم قاسم را در زندگی و آینده ستایش خواهیم دید؟ به طور كامل در جریان قصه نیستم، چون فیلمنامه هنوز باز است و دوستان دارند روی آن كار میكنند. برای همین شاید باشد و شاید هم خیر. فكر میكنید چرا ستایش توانسته مخاطبانش را راضی كند؟ حضور حشمت فردوس به عنوان یك پدرسالار به نوعی فضای قدیمی گذشته را تجربه كرده و این مساله نوعی كشش را در مخاطب به وجود آورده است و از طرفی مقاومت ستایش در برابر این همه مشكلات برای مخاطب جذاب است. فكر میكنید قاسم مابهازای بیرونی هم دارد؟ در جامعه ما افرادی كه پشتیبان حقاند، زیاد هستند، اما متاسفانه این مساله پایدار نیست. معمولا افراد وقتی میبینند منفعتشان در خطر است، كنار میكشند. به هر حال خداوند حامی افرادی است كه جانب حق را میگیرند. به هر حال هستند افرادی مانند قاسم كه گفتن حق برایشان از هر چیز دیگری مهمتر است، اما خب تعداد آنها متاسفانه بسیار كم است. معیار شما برای انتخاب یك نقش؟ من به پررنگبودن نقش اهمیت زیادی نمیدهم. آنچه برایم مهم است، تاثیرگذاری خود نقش است و در كنار آن، كارگردان برایم اهمیت دارد. حتی اگر نقش كوتاه باشد، ولی احساس كنم انقلابی را در مخاطب ایجاد میكند حتما آن را بازی میكنم. نقش مورد علاقهتان كه هنوز آن را بازی نكردهاید؟ آرزو دارم نقش یك جانباز موجی را بازی كنم. البته همسرم فیلمنامهای در ارتباط با این موضوع نوشتهاند كه هر وقت ساخته شود، نقش جانباز را خودم ایفا خواهم كرد. تفاوت بازی در تئاتر و تلویزیون از نگاه شما؟ تاثیرگذاری در تئاتر بسیار بیشتر از سینما و تلویزیون است. در تئاتر نقش به نقش با مخاطب در ارتباط هستی. برای همین سختی كار هم در تئاتر بیشتر از تلویزیون و سینماست؛ چراكه زاویه دید در تلویزیون و سینما، لنز دوربین است. در صورتی كه در تئاتر زاویه دید، چشم انسان و حركات بدن بازیگر است. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
ارسال های توصیه شده
به گفتگو بپیوندید
هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .