رفتن به مطلب
لطفا جهت استفاده از تمام مطالب ثبت نام کنید ×
انجمن های دانش افزایی چرخک
لطفا جهت استفاده از تمام مطالب ثبت نام کنید

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان در طول تاريخ در 9 مهر


irsalam

ارسال های توصیه شده

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان در طول تاريخ در اين روز 1 اكتبر

 

ايران سالروز سومين جنگ اسكندر با ايرانيان ـ بی کفایتی رئیس کشور عامل تغییر در ایران

 

سومين جنگ اسكندر مقدوني با ايرانيان (امپراتوري پارسيان) سي ام سپتامبر سال 331 پيش از ميلاد در Gaugamela واقع درمنطقه اربلا (اربيل ـ كردستان امروز عراق) روي داد كه در اين جنگ هم ايران به دليل ضعف فرماندهي و وجود اختلاف ميان سران خاندان هخامنشي و سوء مديريت داريوش سوم ـ شاه وقت ـ موفق نبود و دست به عقب نشيني زد.

داريوش سوم پس از نخستين جنگ، فرصت كافي براي آماده كردن ارتش داشت، زيرا اسكندر به مصر رفته بود.

«تاريخ» شكست ايرانيان در جنگ دفاعي با اسکندر را به پاي غفلت و عدم كفايت داريوش سوم نوشته است. بررسی شکست ها و تغییرات اساسی در ایران در چارچوب «فلسفه تاریخ» ثابت کرده است که بی کفایتی رئیس وقت کشور عامل اصلی شکست و تغییر بوده است ازجمله بی کفایتی داریوش سوم، یزدگرد سوم، شاه سلطان حسین، شاهان قاجار ـ جز آغامحمدخان ـ تماما و به باور برخي از مورخان معاصر، محمدرضاشاه پهلوی که به نوشته آنان فردی مردّد، خود رای و در عین حال گوش به حرف دو قدرت غرب[واشنگتن و لندن] بود. اگر پهلوی دوم به اين اندرز که داروي دردهاي چندصد ساله ايران بود گوش کرده بود بيماري هاي وطن خيلي زود درمان مي شد: ناسيوناليسم، دمکراسي و رفاه همگاني. به او بارها گفته بودند که تاسيس حزب و انتشار نشريه بايد آزاد باشد تا اليت ها که براي خدمت به مردم منصوب به مقام شده اند از مردم جدا نشوند و گذشته خود و تعهداتي را که وجدانا و اخلاقا سپرده اند فراموش نکنند. نبود حزب و نشريات مستقل و حرفه اي باعث بسط فساد مي شود، زيراکه مشکلات و مفاسد برملا نمي شود و .... وقتي که فردي شايسته تر يافت شود بايد بدون درنگ اورا برجاي مقام قديمي تر که توان کمتري دارد و يا ... نشانيد. فساد دولتي و بي اعتنايي به منافع مردم بود که سبب شد چيانگ کاي ـ شک با چهار ميليون نظامي از يک ميليون و 200 هزار مردان مسلح مائو تسه دونگ شکست بخورد و به تايوان فرارکند زيراکه مردم از طرز کار مقامات دولت او ناراضي شده بودند. به پهلوی دوم اين واقعيت تاريخي را نيز گوشزد کرده بودند که در دهه هاي گذشته ـ در دو سه قرن اخير ـ فساد اداري، تورم پول و مشکلات ناشي از آن و نيز بيماري اقتصاد در چندين کشور باعث انقلاب و عصيان شده است که اعتناء نکرده بود. در نيمه اول دهه 1340 (دهه 1960 ميلادي) به وي تاکيد کرده بودند که ايران نياز به يک «امير کبير» ديگر دارد و يک امير کبير هم به او معرفي کرده بودند (نصرت الله معينيان را) که به جاي انتصاب به رياست دولت، وي را از وزيري دو وزارتخانه (راه و اطلاعات ـ جهانگردي) برداشت و رئيس دفتر مخصوص خود کرد تا رابط مردم با دربار شود ولي چون شاه، وقت کافي نداشت نامه هاي مردم رويهم انباشته شد که براي حل مسئله ـ بازرسي شاهنشاهي (سراسري)را تاسيس کردند، اما اعضاي آن را از ميان سالخوردگان ازکار افتاده ولي اسم و رسم دار و پارتي دار انتخاب کردند براي مثال پدر وزير آموزش و پرورش وقت را که توان راه رفتن هم نداشت و لذا مسائل همچنان باقي ماند و .... در شهريور 1356 (1977 ميلادي) که جبهه ملي بارديگر خودي نشان داد و شاپور بختيار و تني چند را دستگير کردند به شاه توصيه شد که دست از لجبازي بردارد و يکي از همکاران پيشين مصدق را که شهرت پاکدامني و بي نظري و وسعت دانش و انديشه دارد و مقبول همگان است بويژه دکتر غلامحسين صديقي را مامور تشکيل کابينه کند که 16 ماه امروز و فردا کرد و زماني درصدد اجراي توصيه برآمد که انقلاب به اوج خود رسيده بود و تازه شرط دکتر صديقي را که از ايران خارج نشود نپذيرفت و ....

 

منبع : http://www.iranianshistoryonthisday.com/farsi.asp

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

شکست بطلميوس سوم از پارسيان

 

يکم اكتبر سال 243 پيش از ميلاد بطلميوس سوم از دودمان بطلميوسيان (جانشينان اسكندر در مصر) عقب نشيني از شوش را آغاز كرد. وي چندماه پيش از اين، در زماني كه سران حكومت سلوكيان (جانشينان اسكندر در ايران زمين) در شمال خاوري ايران زير ضربات اشكانيان قرار داشتند، تصميم به تصرف قسمتي از قلمرو آنان گرفت و با سپاهي از اسكندريه از راه دريا وارد غزه شد و پس از تصرف مناطق غرب فرات و بابل از دجله گذشت و شوش را متصرف شد، اما در شرق اين منطقه از نيروهاي محلي حكام ايراني شهرهاي پارس شكست خورد، به شوش بازگشت و تصميم به تخليه مناطق اشغالي گرفت و عازم مصر شد.

 

در«تاريخ عمومي عهد باستان يا قرون قديم» از لشكر كشي بطلميوس سوم به عنوان «درگيري بازماندگان اسكندر با يكديگر در دوران افول» ياد شده است.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

درگذشت ابو شکور بلخي طبق برخي منابع؟

 

برخي منابع اروپايي (نه همه منابع)، درگذشت «ابو شكور بلخي» پارسي سراي بنام را اول اكتبر سال 986 ميلادي نوشته اند. وي از شعراي دوران سامانيان و از مثنوي سازان نخستين بود. اين بيت از اوست:

جهان را به دانش توان يافتن

به دانش توان رشتن و بافتن

و نيز :

تا به آنجا رسيد دانش من

كه بدانم همي كه نادانم

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

ادعاي سلطنت در ميان بحران و نا آرامي!

 

در زماني كه نادر از گوشه اي به گوشه ديگر مي تاخت تا ايران را امن و متجاوزان خارجي را براند، و در اصفهان طهماسب ميرزاي صفوي كه قبلا خود را شاه خوانده بود در انتظار تاجگذاري بود، اول اكتبر 1731 (1110 هجري خورشيدي) محمدعلي رفسنجاني در كرمان با ارائه يك شجره نامه و تهيه يك استشهاديه به امضاي دهها تن از معاريف منطقه خود را به صفي ميرزاي صفوي ملقب و ادعاي پادشاهي كرد. وي خود را از نوادگان شاه طهماسب يکم و محق به سلطنت مي دانست.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

نخستين اعتصاب کارمندان دولت در ايران

 

1001sad.jpg

ميرزا جوادخان سعدالدوله

 

نهم مهرماه 1286 اعتصاب كاركنان وزارت امور خارجه به نتيجه رسيد و ميرزا جواد خان سعدالدوله از سمت وزير امور خارجه بركنار و اين سمت به علاء السلطنه داده شد.

سعدالدوله كمتر از يك ماه وزير امور خارجه بود و درگيري كاركنان اين وزارتخانه با او از همان هفته اول آغاز شده بود. اين نخستين اعتصاب كارمندان است كه در تاريخ اداري ايران ضبط شده است.

ویرایش شده توسط irsalam
نخستين اعتصاب کارمندان دولت در ايران
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

پيمان عدم تجاوز ايران و شوروي

اول اكتبر سال 1927ميلادي ميان ايران و اتحاد جماهير شوروي سوسياليستي(دولت مسكو) يك پيمان عدم تجاوز امضاء شد. سران مسکو کوشش داشتند تا از نفوذ انگلستان در ايران بکاهند و امضاي اين پيمان در راستاي اين هدف و رفع نگراني از ايران بود. مقامهاي انگليسي که قبلا دولت ايران را از روسيه در بيم و نگراني نگهداشته بودند، در دوران سلطنت رضا شاه (پهلوي يکم) نيز اورا از شوروي مي ترسانيدند و با دادن اطلاعات نادرست مبني بر قصد تصرف ايران از سوي دولت مسکو، دست به سو ءاستفاده مي زدند. مسکو قراردادهاي مشابهي هم با افغانستان و ترکيه امضا ء کرد تا مانع از فتنه گري انگلستان شود.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

بنيادگذار صنايع ريخته گري و فرو آلياژ ايران

 

0410Hajibaba.jpg

حاجي بابا

 

 

نهم مهرماه زادروز «علي اصغر حاجي بابا» بنيادگذار صنايع ريخته گري و فروآلياژ ايران است كه در سال 1310 در تهران به دنيا آمد. حاجي بابا درعين حال يك مبارز سياسي و از ملَيون بنام ايران است.

حاجي بابا كه يكي از بازرگانان مهم آهن بود در سال 1342 شركت «پارس متال» را به اميد اين كه وطن به سوي صنعتي شدن گام بردارد تاسيس كرد و سپس در سال 1348 به تاسيس شركت «شوفاژ كار ايران» همت گماشت. چون كارشناس مديريت صنايع بود و در اين رشته ها مهارت بسيار به دست آورده بود در اسفندماه سال 1357 (اندكي پس از پيروزي انقلاب) او را به سمت عضو هيات مديره كمپاني ايران ناسيونال انتخاب كردند. حاجي بابا كه هدفي جز پيشرفت اقتصاد وطن و ارتقاء سطح صنعت ندارد در سال 1361 نيز شركت «فروسيليس ايران» را تاسيس كرد. وي مدت ها نيز عضو شوراي مشورتي وزير صنايع و معادن وطن بود.

حاجي بابا علاوه بر نيابت رياست اتاق صنايع و معادن سمنان و چهار دوره عضويت در هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران و ايران از اعضاي اتاقهاي ايران و بلژيك و ايران و آلمان بوده است.

برخي از فعاليت هاي عمومي ديگر حاجي بابا كه آنها را خدمت به وطن مي داند عبارتند از: عضويت، نيابت و رياست هيات مديره انجمن مديران صنايع، رياست هيات مديره انجمن صنفي كارفرمايان صنايع فروآلياژ، رياست هيات مديره صندوق توسعه صادرات صنعتي ـ معدني و خدمات مهندسي، عضويت در انجمن صنايع ريخته گري و عضويت در جامعه ريخته گران ايران و ....

نام نيك، ابتكار، استعداد، حسن نيت و خدمات بي شائبه حاجي بابا به وطن باعث دعوت از او به اين همكاري ها شده است. همگان حاجي بابا را از مردان بزرگ صنايع، معادن و بازرگاني ايران مي دانند و وطندوستي وي را مي ستايند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

ديدار رئيس ديپلماسي شوروي از زندان مرکزي تهران!

 

كارا خان (قره خان) كميسر امور خارجي (وزير امور خارجه) شوروي نهم مهرماه 1312 ( 1933 ) در سومين روز ديدار رسمي اش از تهران از زندان قصر ديدن كرد!. در تهران از رئيس ديپلماسي بلشويكها استقبالي شايان و بي سابقه بعمل آمد كه نشانه آغاز فرار رضاشاه از سلطه انگلستان تلقي شده است.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

رفع نگراني در زمان جنگ

 

دولت شوروي به منظور رفع نگراني ايران كه با آغاز جنگ جهاني دوم نسبت به ادامه مبادلات بازرگاني خود با آلمان به سبب تسلط انگلستان بر راههاي دريايي خليج فارس دچار ترديد شده بود اول اكنبر 1939 اعلام كرد كه اجازه مي دهد اين مبادلات از راههاي زميني شوروي انجام شود. در اين زمينه ميان تهران و مسكو قراردادي هم به امضاء رسيد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

رئيس ايراني مجمع عمومي سازمان ملل

 

1001entezam.jpg

 

 

نصراله انتظام

 

نصرالله انتظام نماينده ايران در سازمان ملل كه به رياست مجمع عمومي اين سازمان انتخاب شده بود اول اكتبر 1350 به دليل اداره جلسات به بهترين وجه خود، مورد تقدير دبيركل وقت قرار گرفت. وي دو هفته پيش از آن رئيس آن دوره مجمع عمومي شده بود.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

شوراي امنيت شکايت انگلستان از ايران را جهت رسيدگي پذيرفت

 

شوراي امنيت سازمان ملل اول اكتبر سال 1951 براي رسيدگي به شكايت دولت انگلستان از ايران يك جلسه مقدماتي تشكيل داد و تصميم گرفت كه رسيدگي به اين شكايت را انجام دهد كه دولت ايران آن را خارج از وظايف شورا مي دانست. دكتر مصدق پس از اطلاع از اين تصميم شورا اعلام كرد كه به نيويورك خواهد رفت و شخصا از حق ايران دفاع خواهد كرد و چند روز بعد عازم آمريكا شد و هفتم اكتبر هنگام ورود به نيويورك مورد استقبال كم نظير مقامات و مردم اين شهر قرار گرفت و سه روز بعد در جلسه شوراي امنيت حضور يافت .

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

درگذشت ارسطو

 

1001arasto.jpg

 

 

 

ارسطو فيلسوف، آموزگار و دانشمند بزرگ يونان باستان كه افكار و روش هاي او بيش از ساير فلاسفه دوران كلاسيك در جهان نفوذ داشته است اول اكتبر در سال 322 پيش از ميلاد درگذشت. وي 62 سال عمر كرد. افلاتون او را كه شاگردش بود مغز آكادمي و بزرگترين كتابخوان لقب داده بود. ارسطو به سال 334 پيش از ميلاد مدرسه «ليسيوم» را در آتن تاسيس كرد. پس از مرگ شاگردش اسكندر، آتني ها او را به همان اتهام سقراط كه بي اعتنايي به خدايان آنان بود به مرگ محكوم كردند كه به شهر چالسيس گريخت. وي در شمال يونان - منطقه اي كه اينك مقدونيه يونان ناميده مي شود به دنيا آمده بود و آتني نبود كه بشود استردادش را تقاضا كرد. ارسطو يك سال بعد از اين رويداد (فرار) درگذشت.

ارسطو انسان را از افراط در هر كار بر حذر داشته و اعتدال و ميانه روي را توصيه كرده است و سعادت را در تلاش براي رسيدن به آرزو و يا نيل به آن دانسته و فرد ناآگاه و يا كسي را كه كاربرد دانشي را كه فرا گرفته نداند انسان ناكامل خوانده است. به زعم او، انسان كامل فردي منطقي است كه بدون دليل دست به اقدام نمي زند و به همين سبب ورود انسان ناكامل (غيرمنطقي) را به سياست، براي جامعه خطرناك مي خواند. ارسطو جمع شدن ثروت در دست يك فرد را به زيان رفاه عمومي جامعه مي داند و مي گويد كه ثروت بيش از نياز شخصي بايد در كنترل جامعه باشد (عقيده سوسيال دمكراسي). در مورد قانون كيفري مي گويد كه اگر مردم يكديگر را همانند اعضاي فاميل دوست داشته باشند نيازي به چنين قانوني نيست، ولي چون چنين نيست و در جامعه، انسان ناكامل زياد است؛ قانون و دادرسي كيفري براي حفظ نظم جامعه و حراست از آزادي ها و حقوق ضرورت دارد. ارسطو همين عقيده را درباره قانون ازدواج دارد و مي گويد كه اگر زن و مردي يكديگر را واقعا دوست بدارند كه لازمه ازدواج است نياز به وجود قانون در اين زمينه نيست و همان علاقه دو جانبه، اعتماد متقابل و اشتراک مساعي هر مشكلي را از پيش پا برمي دارد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

دکتر روزنبلات درگذشت

 

1001rozenblat.jpg

 

 

 

دكتر ام. ان. روزنبلاتMarshall N. Rosenbluth از سازندگان اصلي بمب هيدرژني 29 سپتامبر 2003 از بيماري سرطان لوزالمعده در 76 سالگي در گذشت. وي با همكاري دكترادوارد تلر Edward Teller نخستين بمب هيدرژني امريكا را ساخته بود.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

روزي که 9 تن از سران دولت حزب نازي آلمان به مرگ محکوم شدند

 

يك روز پس از جنايتكار جنگي شناخته شدن 22 از سران آلمان نازي، اول اكتبر 1946 محكمه نظامي مربوط كه در نورنبرگNuremberg تشكيل جلسه داده بود 9 تن از آنان را به مرگ محكوم ساخت. محکومان به مرگ 16 اکتبر (15 روز بعد) به دار آويخته شدند، تنها هرمان گورينگ _ مرد شماره 2 آلمان نازي پس از هيتلر - پيش از اعدام شدن، در سلول زندان خودکشي کرد. تريبونال نظامي حکم خود را در باره گورينگ با لحني سخت انشاء کرده بود و اورا جنگ طلب شماره 2 (پس از هيتلر) و عامل قلع و قمع يهوديان خوانده بود.

1001nazi.jpg

 

سران نازي در آخرين جلسه تريبونال نظامي فاتحان جنگ جهاني دوم در نورنبرگ

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

شکست نظامی حزب ملیّون چین در جنگ داخلی 23 ساله

 

درجریان جنگ داخلی 23 ساله چین (اپریل 1927 ـ ماه می 1950)، در پی یک عقب نشینی عمیق نیروهای نظامی دولت حزب حاکم کومین تانگ به رهبری چیانگ کای شک، مائوتسه دونگ رهبر حزب کمونیست چین یکم اکتبر 1949 در این کشور جمهوری کمونیستی اعلام کرد که پس از مرگ او و از سال 1978 عملا نظام اقتصاد بازار (مارکت اکونومی ـ اقتصاد کاپیتالیستی) به این کشور بازگشت داده شده است و درنتیجه، از سوسیالیسم تنها نامی باقی است. حزب کومین تانگ که 25 آگوست 1912 و از اتحاد 5 حزب ناسیونالیست و سوسیال دمکرات تاسیس شده و اینک ماهیت دمکراتیک ناسیونالیسم دارد پس از شکست نظامی از مائوئیست ها به جزیره تایوان عقب نشنی کرده و در آنجا خودرا جمهوری ملی چین اعلام کرده است. این حزب از زمان تاسیس تا اکتبر 1949 حکومت چین را به دست داشت. با عقب نشینی دولت ملیّون چین به تایوان، دو میلیون تن از خاک اصلی به آن جزیره فرارکرده اند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

شورش خونين برضد پذيرفتن يك سياهپوست به دانشگاه مي سي سي پي آمريكا!

 

james-meredith.jpg

James Meredith

 

 

يكم اكتبر 1962 (46 پيش از اينكه باراك اوباما ـ يك سياهپوست از جانب حزب دمكرات نامزد احراز مقام رياست جمهوري آمريكا در انتخابات نوامبر 2008 شود) اعلام شد كه در شورش دانشگان «مي سي سي پي» واقع در شهر آكسفورد آمريكا دو تن كشته و دست كم 75 نفر ديگر مجروح شده بودند. اين شورش به عنوان اعتراض به پذيرش يك سياهپوست به نام «جيمز مرديتJames Meredith» به اين دانشگاه برپا شده بود. شورش بعدا به خيابانهاي شهر گسترش يافت و جان اف كندي رئيس جمهور وقت آمريكا براي جلوگيري از كشتار سياهان، گارد ملي ايالت را فعّال ساخت و به شهر آكسفورد فرستاد و ضمن يك پيام راديو ـ تلويزيوني از آمريكاييان خواست كه از تبعيض نژادي دست بردارند. شورش دانشكاه «مي سي سي پي» از سي ام سپتامبر 1962 شدت يافته و خونين شده بود.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

ماجراي فرماندار کاليفرنيا شدن آرنولد شوارزنگر و ...

1001arnold.jpg

 

آرنولد شوارتزنگر

 

1001aryana.jpg

 

آريانا

 

بانو «آريانا هافينگتون Arianna Huffington تفسيرنگار يکم اکتبر 2003 از نامزدي خود براي احراز سمت فرمانداري كاليفرنياي 36 ميليوني صرف نظر كرد تا «آرنولد شوارزنگرArnold Schwarzenegger» كه مورد حمايت حزب جمهوريخواه آمريكا بود برنده اين مقام نشود ولي کناره گيري او موثر واقع نشد.

 

آرنولد كه در اتريش به دنيا آمده و پدرش يك «نازي» حامي هيتلر و رئيس محلي پليس بود در 20 سالگي به آمريكا مهاجرت كرده و چون «بادي بيلدر» بوده و تناسب اندام داشته در اينجا بازيگر فيلمهاي سينمايي هاليوود شده بود. وي پس از وصلت با خانواده کندي وارد عالم شده است. آرنولد با اين كه انگليسي را با لهجه آلماني بيان مي كند ولي کاليفرنيايي ها چون شهرت سياستبازي نداشت اورا دو بار متوالي به سمت فرماندار ايالت 36 ميليوني خود انتخاب کردند. وي در اواخر دومين دوره فرمانداري اش اعتراف کرد که با خدمتکار خانه [يک مهاجر مکزيکي] رابطه جنسي داشته و از او داراي يک پسر شده است. اين اعتراف باعث شد که زنش بانو «ماريا شرايور» خواهرزاده کندي ها درخواست طلاق کند. انتشار تصوير بانوي خدمتکار در رسانه ها سبب تعجب همگان شد زيرا که زيبا نبود.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

طالبان بالاخره بانو «ملالي كاكر» افسر پليس افغانستان را كشتند

afghanistan-kaker.jpg

 

بانو «ملالي كاكر»

 

29 سپتامبر 2008 طالبان بانو «ملالي كاكر» افسر ارشد پليس افغانستان را در راه خانه به اداره، هدف گلوله قراردادند و كشتند. هنگام تيراندازي، پسر ملالي با او بود. «ملالي» معمولا در سر راه خود به اداره پليس، پسر خردسالش را به مدرسه مي رسانيد. در اين تيراندازي پسر او نيز مجروح شده بود. بانو ملالي قبلا سه تن از طالبان را با شليك گلوله كشته بود. وي كه در چهارمين دهه عمر بود در دوران حكومت كمونيستي افغانستان بمانند پدرش وارد كار پليس اين كشور شده بود. بعدا كه نوبت حكومت به طالبان رسيد اورا همانند زنان شاغل ديگر خانه نشين كرده بودند كه پس از طرد طالبان، بكار بازگشته بود. طالبان همچنان مخالف كاركردن زن در خارج از خانه هستند، جز كارهايي كه اختصاص به زنان دارد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

انفجار اتوبوس حامل نظاميان لبنان در طرابلس

lebanon-5soldier-killed092908.jpg

 

 

29 سپتامبر 2008 يك انفجار اتومبيلي در حاشيه شهر طرابلس لبنان پنج نظامي اين كشور را كشت و 18 تن ديگر را مجروح ساخت (عكس بالا). شش رهگذر نيز در اين رويداد مجروح شدند. هدف ترتيب دهندگان انفجار، اتوبوس حامل نظاميان لبناني بود كه از طرابلس عازم بيروت بود و 24 سرنشين داشت. اين دومين رويداد از اين دست در طول دو ماه گذشته برضد نظاميان لبناني بوده است. بمب در زير يك اتومبيل پارك شده در خيابان قرار داده شده بود. دو روز پيش از اين رويداد، در يك انفجار انتحاري در سوريه 17 تن كشته شده بودند. اتومبيل حامل بمب از خارج (يك كشور عرب همسايه) وارد سوريه شده بود.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

برخي ديگر از رويدادهاي 1 اكتبر

1881: مهندس آمريکايي ويليام ادوارد بوئينگ سازنده هواپيماهاي بوئينگ و موسس شرکتي به همين نام به دنيا آمد.

1936: ژنرال فرانسيسکو فرانکو پس از پيروزي بر چپهاي جمهوري طلب اين کشور در يک جنگ خونين داخلي ،خود را حکمران اين کشور اعلام داشت و دهها سال با ديکتاتوري تمام به اداره امور اسپانيا پرداخت.

1946: دولت آمريکا اعلام داشت که تا تحقق وحدت شبه جزيره کره از راه مسالمت آميز ، نيروهاي خود را از قسمت جنوبي کره بيرون نخواهد برد.

1939: پس از تصرف لهستان توسط نيروهاي آلمان و تقسيم اين کشور ميان آلمان و شوروي، چرچيل اعلام کرد که صلح با هيتلر معنا ندارد و وي مانع هرگونه تلاش براي صلح و سازش با هيتلر خواهدشد.

1957: در پي تجهيز شوروي به موشك باليستيك هدايت شونده كه آمريكا هنوز فاقد آن بود، اين دولت بمب افكنهاي دور پرواز خود را به حالت آماده باش كامل در آورد تا در صورت حمله موشكي شوروي غافلگير نشود.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...