رفتن به مطلب
لطفا جهت استفاده از تمام مطالب ثبت نام کنید ×
انجمن های دانش افزایی چرخک
لطفا جهت استفاده از تمام مطالب ثبت نام کنید

تغذیه ونقش آن در سلامت دهان ودندان


ارسال های توصیه شده

تغذیه ونقش آن در سلامت دهان ودندان

تغذیه صحیح نقش اساسی در جلوگیری از بیماری ها دارد وبه همین لحاظ هم اکنون مشاوره تغذیه به صورت جزئی مهم از دندانپزشکی پیش گیری در آمده است.

کیفیت تغذیه ، دوام آن و ترکیب غذاهای گوناگون می تواند اثری زیاد در جلوگیری از پوسیدگی های دندانی داشته باشد.تحقیقات اخیر نشان داده اند که مواد آنتی اکسیدان وسایر مواد مغذی موجود درمیوه ها ،سبزیجات وآجیل ها وحبوبات می تواند باعث تقویب سیستم دفاعی بدن گردد وتوان بدن را درمقابله با باکتری ها والتهابات بالاببردو همه این موارد باعث می شود دندان ها ولثه ها مقاوم تر گردد.

 

برخی از انتخاب ها و عادات تغذیه ای می تواند اثر زیادی بر روی توانائی دهان در مقابل میکروبهای عامل پوسیدگی در دهان داشته باشد .

 

به عنوان مثال می توانن به موارد زیر اشاره کرد:

استفاده از مکمل های تغذیه ای کلسیم و ویتامین دی در اقراد مسن باعث حفظ بیشتر دندان در آن ها می شود.کاربرد این مکمل ها باعث حفظ بیشتر استخوان نگهدارنده دندان ها ودر نتیجه حفظ بیشتر دندان ها می شود.همانگونه که با استفاده از این مکمل ها پوکی استخوان کاهش می یابد از لق شدن دندان ها در اثر تحلیل استخوان جلوگیری می گردد.

 

ویتامین های آنتی اکسیدان مثل ویتامین ث باعث مقاومت لثه وسایر بافت ها درمقابل آسیب سلولی وعفونت میکروبی می شود.

اسید فولیک در سلامت دهان وحمایت از رشد سلولی درکل بدن نقش دارد.این ویتامین که از دسته ویتامین های گروه ب می باشد در سبزیجات با برگ سبز وجود دارد.

 

خوردن شکر و غذاهای حاوی کربوهیدرات بهتر است در ترکیبات غذائی وبه صورت جزئی از یک مخلوط غذائی متعادل صورت گیرد.بدن برای هضم غذاهای با حجم بیشتر بزاق بیشتری ترشح می کند و این جریان بزاق به شسته شدن محیط دهان وزدوده شدن اسیدهای ازبین برنده دندان هاکمک می کند.

 

خوراکی هائی که مدت زمان بیشتری برای جویدن احتیاج دارند آسیب بیشتری به دندان ها می رساند.میوه های خشک مثل خرما ،کشمش و.. که طبیعت چسبنده ای دارند مدت بیشتری در دهان باقی مانده ومدت باقی ماندن اسید های مخرب را در دهان بیشتر می کند.

 

پنیر اثر زیادی در محافظت از دندان ها دارد.این ماده غذائی چه به صورت پخته وچه به صورت سرد مصرف شود کلسیمی آزاد می کند که در ساختار پلاک تشکیل شده بر روی دندان شرکت می کند وباعث محافظت دندان در مقابل اسید آزادشده از میکروب ها می شود.در عین حال به روند بازسازی نقطه ای مینا کمک می نماید.

دکتر سید حسین رجالی [ جراح - دندانپزشک ]

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...