irsalam ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ اشتراک گذاری ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ در این تاپیک اطلاعات مفید و کاربردی کوتاهی در مورد انواع و اقسام میوه جات و سبزیجات قرار خواهیم داد کلم كلم نوعی سبزی است كه هم به صورت خام و هم به صورت پخته خورده می شود. كلم چند نوع است: ۱) كلم برگ ۲) كلم قمری ۳) گل كلم كلم مقدار زیادی ویتامین و مواد غذایی دارد. این سبزی نیروبخش و اشتهاآور است. خوردن كلم برای بیماران مبتلا به سل مفید است . همچنین خواب آور بسیار خوبی است . كلم عمل روده را تقویت و آن را تمیز می كند. خوردن كلم برای كسانی كه كبدشان ناراحت است، مناسب نیست. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ بادنجان بادنجان بخورید كه درد را از بین میبرد و خود موجب دردی نمیشود. بادنجان بخورید كه برای دفع اخلاط سپرز مفید است و در بیماری صفراء ضرری ندارد . غذا شناسی قدیم می گوید بادنجان غذایی است كه با اكثر امراض سازگار است معده را تقویت می كند صلبه های بدن را نرم می سازد و چون با سركه آمیخته شود مدربولست و پخته اش در طحال و اخلاطی كه در آن جمع می شود سودمند است .بادنجان طبعش گرم و خشك و مصلح آن روغن است . اشخاصی كه مبتلای به قولنج هستند نباید درخوردن آن افراط كنند. اشخاص سوداوی و مبتلایان به امراض جلدی و خارش پوست باید از آن پرهیز كنند. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ جعفری اغلب از گیاه جعفری ساقه آن که برگ دار است مورد استفاده قرار می گیرد. جعفری خواص زیادی دارد که به نقل از کتاب زبان خوراکی ها به گوشه ای از آن اشاره می کنیم.جعفری برای رفع اختلالات دستگاه گوارش، نفخ، سنگ کلیه، یرقان و بیماری های کبدی و تنگی نفس مفید است.اگر جوشانده جعفری را به فرد مبتلا به سرخک بدهند ظهور دانه ها به راحتی انجام می گیرد و فرد مبتلا کمتر دچار ناراحتی خواهد شد.خوب است بدانید مصرف جعفری چسبندگی معده و روده را از بین می برد و درد پهلو را معالجه می کند. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ سیر سیر مواد مفیدی برای بدن دارد. سیر جریان خون را منظم می كند و از پیری زودرس جلوگیری می كند. سیر میكروب كش است و دستگاه گوارشی را ضدعفونی می كند. سیر خون را تمیز می كند و فشار خون را پایین می آورد. اگر سیر تازه مصرف كنید خاصیت آن بیشتر است. وقتی سیر پخته می شود مقداری از خواص خود را از دست می دهد. كسانی كه درد مفاصل دارند می توانند از سیر استفاده كنند. سیر برای بیماری سیاه سرفه هم مفید است. سیر برای از بین بردن كرم معده و روده مفید است. با جویدن یك یا دو دانه قهوه بو داده بوی سیر از بین می رود. همچنین با خوردن یك تكه سیب درختی یا چند برگ جعفری و یا یك باقلای خام بوی تند سیر از بین می رود. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ کرفس کرفس جزو سبزیجاتی است از برگ و ساقه آن استفاده غذایی می شود.کرفس سرشار از اسیدفولیک، ویتامینC ، مقدار کمی ویتامین های B۱ ، B۲،B۳ و B ۵ و همچنین دارای ویتامین B۶ می باشد.از جمله مواد معدنی دیگری که در کرفس وجود دارد کلسیم، منیزیم و فسفر است.ساقه کرفس منبع خوبی از ویتامین C می باشد، کرفس عروق را باز و قلب، ریه و معده را نیز تقویت می کند.کرفس، کلیه و ریه ها را پاک می سازد، اعصاب را تقویت و غدد داخلی ریز را تحریک می کند، دارای نمک های معدنی (کلسیم، سدیم، منیزیم) و ویتامین های A، Bو C می باشد.این سبزی یک غذای عالی روماتیسم و بهترین درمان برای تنگی نفس می باشد و اشتها را تحریک می کند. ● توصیه غذایی: همیشه در مواقع استفاده از کرفس برگ های سبز آن را هم به غذا اضافه کنید تا خواص بیشتری عاید شما شود، ساقه کرفس منبع خوبی از ویتامین C می باشد، کرفس خاصیت ضد روماتیسمی، ضد اسکوبوت و ضد نفخ دارد.همچنین مصرف عصاره آن خستگی و بی حالی را برطرف می کند.از دیگر خواص کرفس این است که ضد دردهای سیاتیکی و تشنج است، کرفس یبوست را از بین می برد و مایعات بدن را حفظ می کند و برای درمان چاقی مفرط مناسب است. ● مضرات: کرفس برای بیماران صرعی زیان آور است و این بیماران باید از مصرف آن خودداری کنند، همچنین برای زنان حامله و بیمارانی که دچار درد حاد کلیه هستند، مضر می باشد. ● خواص: کرفس، ضد روماتیسم و نفخ ، تقویت کننده معده، قاعده آور، تقویت کننده قلب، عرق آور، ضد سنگ کلیه و مثانه، تقویت کننده لثه، اشتها آور، محرک نیروی جنسی، درمان رنگ پریدگی، آسم و زکام، گرفتگی بینی و آلرژی، درمان نقرس، ضد خونریزی و تقویت کننده دستگاه گوارش است. ● طریقه مصرف: ▪ افراد مبتلا به آسم مرطوب، یک هفته رژیم کرفس بگیرند و غذای خود را به آب کرفس که با کمی آب و آبلیمو مخلوط است، منحصر کنند و هر روز سه یا چهار بار از آن بنوشند. ▪ آب کرفس را بگیرید و باآب لیموی تازه مخلوط کنید و هر روز آن را غرغره کنید که نافع گلودرد و ناراحتی های حنجره می باشد. ▪ برای درمان نقرس مدتی غذاهای چرب و گوشتی را کنار بگذارید و سالاد کرفس مصرف کنید. ▪ مصرف ۱۱۰ گرم ساقه کرفس آب پز ۱۵ درصد ویتامین C، ۸ درصد فیبر غذایی و ۴ درصد کلسیم مورد نیاز روزانه بدن ما را جبران می کند. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ کاسنی کاسنی تازه یکی از سبزیجات بسیار جالبی است که بسبب خواص آن در سالاد به مصرف می رسد. از فوائد آن می توان قدرت تصفیه خون و تقویت مبتلایان به کمبود املاح معدنی را نام برد. کاسنی وحشی دارای فسفر می باشد. کاسنی پرورشی نیز دارای خواص فوق الذکر می باشد. آندیونیز در حقیقت از انواع کاسنی به شمار می رود و بهترین نوع آن آندیوهای سبز تیره رنگ می باشد که سرشار از کلرفیل و آهن است و خون را تقویت نموده و املاح و مواد معدنی تکمیلی به خون می دهد. کاسنی به سبب دارا بودن مواد تلخی که در آن نهفته است گیاه بسیار مفید و گرانبهائی است که کبد را تصفیه و تقویت می نماید علاوه بر مدر بودن اشتها را زیاد و معده را تقویت می کند. ضمنا ملین بسیار ملایمی می باشد. کاسنی ترشح صفرا و پپسین و اسید کلریدریک معده را تحریک نموده در بیماران مبتلا به نقرس و یرقان و سنگهای مجاری صفراوی و ادراری و احتقان طحال تجویز و توصیه می شود. کاسنی دارای ویتامین ث و املاح معدنی زیادی است که جذب مواد غذائی را تسریع و تسهیل نموده و شخص را در برابر بیماریهای عفونی محافظت می کند. کاسنی از گیاهانی است که در کشور ما ایران از زمانهای قدیم به عنوان تصفیه کننده خون چه به صورت جوشانده و یا بصورت عرق کاسنی به مصرف می رسیده و هنوز هم مورد توجه و علاقه افراد است . در دهه های گذشته که بیماری حصبه یا تیفوئید به شکل بیماری بومی وجود داشته کاسنی یکی از داروهای گیاهی بود که بخصوص در درمان حصبه به کار می رفت . دکتر برتوله جوشانده کاسنی را در سرماخوردگی های تب دار توصیه و تجویز می نماید. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ گوجه فرنگی گوجه فرنگی میوه ای آب دار است و ویتامین های زیادی دارد این میوه بهترین پاك كننده خون است. گوجه فرنگی اشتها را زیاد می كند بدن را در برابر بیماری های عفونی وكمبود ویتامین «ث» حفظ می كند. خوردن گوجه فرنگی برای كودكان مفید است وبه آنها نیرو و نشاط می دهد. پوست و دانه های گوجه فرنگی به هضم غذا كمك می كند. گوجه فرنگی را نباید زیاد در روغن سرخ كرد زیرا هضم آن مشكل می شود بهتر است آن را در آب خودش بپزیم و كمی كره به آن اضافه كنیم. گوجه فرنگی هضم مواد نشاسته ای را هم آسان می كند؛ به همین جهت از آن رب درست می كنند تا با غذاهای مختلف به مصرف برسانند. اگر بخواهیم پوست گوجه فرنگی را به آسانی جداكنیم، آن را در حدود یك دقیقه درآب جوش قرار می دهیم و سپس در آب سرد می گذاریم به این ترتیب پوست آن به راحتی كنده می شود. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ پیاز پیاز یکی از عناصر اصلی آشپزی در سرتاسر جهان به حساب می آید. رایحه آن در غذاها بسته به نوع استفاده از آن متغیر است. پیاز در برخی غذاها به عنوان سبزی و در برخی دیگر به عنوان ادویه به کار گرفته می شود. پیاز اغلب به همراه گوشت خصوصاً گوشت چرخ کرده مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این از پیاز در پخت سوپ، ترشی، سس و ... نیز استفاده می شود. استفاده از پیاز در تهیه سالادها در چین و ژاپن بسیار رایج است.پیاز حاوی پروتئین، قند، سلولز، مواد معدنی و بیش از ۸۰ درصد آب است. پیاز یک ماده ضد عفونی کننده، مدر و خلط آور بوده و آب یا خمیر آن برای درمان زخم، آکنه، حشره گزیدگی، همورئید، سوختگی، دندان درد، گوش درد و مشکلات تنفسی به کار می رود. پیاز خام محرک اشتها بوده و کرم زداست و گفته می شود محرک کبد بوده و برای قلب و سیستم عصبی مفید است. نادر اقبال نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ سیب زمینی ۱) برگ و میوه سیب زمینی به علت داشتن سولانین ارام بخش است ولی بعلت سمی بودن نباید مورد مصرف داخلی قرار گیرد و باید فقط بعنوان ضماد و استعمال خارجی استفاده شود. ۲) سیب زمینی به علت داشتن ویتامین ث زیاد برای مقابله با بیماری اسکوربوت بکار می رود. ۳) سیب زمینی دارای آنزیم مهار کننده می باشد بنابرین ضد سرطان و ضد ویروس است مخصوصاً سیب زمینی در این مورد از شیر با سویا قوی تر است. ۴) پوست سیب زمینی مانند پوست میوه ها و سبزیجات دارای ماده آنتی اکسیدان است بنابراین از پیر شدن سلولها و نیز از به وجود آمدن سلولهای سرطانی جلوگیری می کند. ۵) سیب زمینی بهترین دارو برای آنهایی است که بدنشان اسیدی است. ۶) سیب زمینی داروی خوبی برای از بین بردن تورم است. ۷) سیب زمینی بعلت داشتن پتاسیم زیاد تمیز کننده کبد نیز می باشد. ۸) سیب زمینی بدن را جوان می کند. ۹) سیب زمینی داروی بیماریهای قلب نیز می باشد. ۱۰) سیب زمینی قرمز درمان کننده بواسیر خونی و دردناک می باشد. - سیب زمینی برای اشخاصی که مبتلا به قند هستند مضر است زیرا بعلت داشتن نشاسته قند خون را بالا می برد و اینگونه اشخاص اگر بخواهند از فوائد سیب زمینی استفاده کنند باید آنرا تحت نظر پزشک یا متخصصین تغذیه مصرف کنند. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ شوید ● كلیات گیاه شناسی شوید گیاهی است یك ساله یا دوساله كه گاهی ارتفاع آن به یك متر نیز می رسد. ریشه آن راست، مخروطی شكل و سفید است. این گیاه در اكثر نقاط دنیا از جمله قسمتهای جنوب اروپا، مصر، آمریكا و چین پرورش داده می شود. میوه شوید بیضوی، مسطح و به طول ۴ میلیمتر و عرض ۳ میلیمتر است. رنگ آن قهوه ای روشن و در سطح آن برجستگیهایی به رنگ زرد و در كناره های آن لبه بال مانندی به رنگ زرد روشن دیده می شود. ▪ تركیبات شیمیایی: تخم شوید دارای ۳درصد روغن می باشد. ▪ خواص دارویی: تخم شوید اثرات درمانی زیادی دارد از جمله به عنوان ضد تشنج، ضد درد، نفخ شكم، ادرارآور و برای تقویت معده به كار می رود. برای كسانیكه اشتهای زیادی به غذا ندارند و لاغر هستند تخم شوید بهترین داروست، زیرا اشتها را زیاد كرده و معده را تقویت می كند و انرژی به بدن می دهد. تخم شوید را می توان برای ناراحتی معده، بی خوابی و ضد گاز معده بكار برد. خانمهای شیرده كه شیر آنها كم است باید حتماً روزی چند بار دم كرده تخم شوید را بخورند و در غذای خود مصرف كنند، چون بطور معجزه آسائی شیر آنها زیاد خواهد شد. طب گیاهی ایران خواص زیادی را برای شوید قائل است، مثلاً در مورد درد شدید و ورم معده از دم كرده شوید استفاده می كردند كه اثر تسكین فوری دارد. از شوید برای دل درد در حیوانات نیز استفاده می شود و دامداران قدیم به خوبی به این موضوع واقف بودند. مثلا برای گوسفند و بز كافی است كه مقدار ۳۰ گرم تخم شوید به آنها داد كه نفخ و دل درد را ساكت كنند. در مورد بیمارانی كه مبتلا به استفراغ شدید هستند و هیچ غذایی حتی آب را نمی توانند در معده خود نگاه دارند، بهترین درمان شوید است. این نوع بیماران باید دم كرده شوید را آهسته آهسته بنوشند. در چین حتی شوید را برای كمردردهایی كه به علت انقباض عضلانی باشد، به كار می برند. یك نسخه قدیمی چینی نیز نشان می دهد كه برای باد فتق نیز از تخم شوید استفاده می كرده اند. ▪ طرز استفاده: برای باد فتق كه از تخم شوید استفاده می كنند دستور آن به این صورت است كه باید حدود ۴۰ گرم تخم شوید را بودهید تا كاملاً قهوه ای شود سپس آن را كاملاً آسیاب كنید تا به صورت پودر در آید و بعداً آن را با سركه سیب مخلوط كرده و میل كنید. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ کاهو ● ترکیبات شیمیایی کاهوآب - پروتئین - مواد قندی - کلسییم - آهن - ید -فسفر -پتاسیم - منیزیم - ویتامینهای ( آ - A ) (ب-B) (ث-C) و E - و K -چربی -ازته بطور متوسط هر۲۸ گرم کاهو ۳ کالری دارد. هرچه برگهای کاهو سبزتر باشد ویتامین و کلروفیل بیشتر دارد .کاهوی پخته هضمش راحتتر و خاصیت غذایی بیشتری دارد. ● خواص دارویی - غذایی ـ طبیعت کاهو سرد و خنک میباشد ـ کاهو صد یبوست و خشکی مراج است. ـ اگر با سرکه خورده شود اشتها را زیاد میکند. ـ اگر با عصاره هویج خورده شود خاصیت آن ریاد میشود. ـ برای سر درد - زکام و درد سینه مفید میباشد. ـ در درمان کم خونی موثر است. ـ برای تقویت بینایی توصیه شده است. ـ به دلیل داشتن لاکتوسین خاصیت آرام کنندگی دارد و سستی را از انسان دور میکند. ـ اگر قبل از خواب کاهو بخورید از خواب آرامتری برخوردار خواهید بود. ـ در معالجه یرقان - انسداد مجاری طحال و کبد -صفرا موثر میباشد. ـ کاهو پوست صورت را با طراوت کرده و باعث سرخی گونه ها میگردد. ـ اگر بصورت ناشتا میل شود موی سر را به رنگ سیاه زیبایی در میآورد . ـ در زمان رژیم لاغری توصیه میشود قبل از شروع غذا یک ظرف پر سالاد کاهو بخورند . کاهو به دلیل حجم زیادی که در معده اشغال میکند باعث میشود تا میل کمتری به غذا داشته باشند. ● تذکر زیاده روی و افراط در مصرف کاهو برای افراد مبتلا به سل و تنگی نفس مضر میباشد. زیاده روی و افراط در مصرف آنباعث ایجاد فراموشی - نفخ روده ها - ضعف بینایی و سستی در بدن میشود.(برای درمان این امراض میتوان از نعناع استفاده نمود.) نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ پونه این سبزی بسیار خوشبو و عطردار است. در برخی شهرها به آن پودینه هم می گویند. پونه بیشتر در جاهای خشك و ریگزار یا زمین های شنی می روید. این سبزی را به صورت خام می خورند. از خشك شده آن هم برای خوشبو كردن دوغ و آش استفاده می كنند. پونه هضم غذا را آسان می كند. به همین خاطر، برای درمان استفراغ، دل پیچه و درد معده مفید است. پونه، ضداسهال نیز هست. پس اگر می خواهید معده خود را تقویت كنید، پونه مصرف كنید. همچنین، خوردن پونه برای قطع سرفه و سكسكه مفید است. نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
irsalam ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ ترخون این گیاه به دلیل رایحه خوش آن مورد استفاده قرار می گیرد. در گذشته برخی برگ های آن را پیش از شروع یک سفر طولانی، در کفش خود قرار می دادند تا از خستگی جلوگیری کند. این گیاه بطور گسترده در اروپا، آسیا و امریکا کشت می شود.آشپزها، این گیاه را عمدتاً به همراه سرکه و ماهی مورد استفاده قرار می دهند. علاوه بر این، ترخون در تهیه سالاد، برای تزئین غذا و تهیه انواع سس و سوپ مورد استفاده قرار می گیرد. از ترخون معمولاً در پخت میگو، ماهی، مرغ، بوقلمون، تخم مرغ و گوشت گوساله استفاده می شود. ترخون همچنین طعم ماهی، میگو، مرغ، گوشت گاو، سیب زمینی، گوجه فرنگی، هویج، پیاز، آرتیشو، قارچ، کلم، کلم بروکلی، لوبیا سبز، جعفری، شلغم، سیر، پیازچه، لیمو، پرتقال، برنج و مارچوبه را افزایش می دهد. برای طعم دار شدن غذا باید آن را در ۱۵ دقیقه آخر پخت به غذا افزود.ترخون برای تحریک اشتها، کاهش درد کولیک و نفخ شکم به کار رفته و در درمان روماتیسم مفید است. علاوه بر این ترخون می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان از مواد غذایی محافظت کند. ترخون در تهیه عطر، صابون و مواد آرایشی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.گفته می شود برگ های آن در مارگزیدگی و حشره گزیدگی مؤثر می باشد.چای ترخون و بابونه نیز خواب آور است. همچنین ترخون خاصیت مدر بودن دارد. یونانی های قدیم از آن برای درمان دندان درد استفاده می کردند. نادر اقبال نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
ارسال های توصیه شده
به گفتگو بپیوندید
هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .