amid ارسال شده در 3 آبان، ۱۳۹۰ اشتراک گذاری ارسال شده در 3 آبان، ۱۳۹۰ مراکشی ها عادت به خوردن میوه و چای بعد از صرف غذا دارند؛ عادتی که شاید کم وبیش در میان ایرانی ها هم وجود داشته باشد. مصرف میوه بعد از غذا مدتی است که به وسیله گروهی از متخصصان مورد انتقاد قرار گرفته است ... این افراد معتقدند که چون میوه دارای قند ساده است و قندهای ساده نیاز به هضم چندانی ندارند و به سهولت جذب می شوند پس مصرف آن بلافاصله بعد از غذا باعث می شود قند مدتی در معده باقی بماند و تخمیر شود و در نتیجه علایم سوءهاضمه مثل ورم و ناراحتی های گوارشی در فرد به وجود بیاید. از نظر علمی این تفکر چندان تأیید نمی شود زیرا ماندگاری قند در حد معمول در معده ضرورتا فرآیند تخمیر را در پی ندارد و در ضمن ما در فرهنگ خود غذاهایی را داریم که یکی از اجزای آن میوه است یا به آن قند ساده اضافه می شود مثل خورش به، آلبالوپلو، شیرین پلو، شیربرنج یا شله زرد که مصرف هیچ یک از آنها در حالت عادی با مشکل همراه نیست. اگر میوه را به عنوان دسر در نظر بگیریم، مشروط بر آنکه حجم غذا بنا به استفاده از دسر کمتر شده باشد مصرف میوه بعد از غذا بد نیست اما با مصرف بلافاصله چای بعد از غذا ترکیبات پلی فنولی موجود در آن جلوی جذب عناصر دوظرفیتی به خصوص آهن گیاهی یا دارویی را می گیرد در حالی که جذب آهن موجود در منابع حیوانی نظیر گوشت به واسطه مصرف چای مهار نمی شود. البته خوردن همزمان میوه و چای بعد از غذا از آنجا که میوه ویتامین c دارد و جذب آهن را بیشتر می کند، درست نیست. از این رو، به خانم هایی که در سن باروری هستند یعنی ۱۳ تا ۵۰ سال سن دارند، توصیه می کنم که فاصله ای حدودا ۲ ساعته را بین مصرف چای و غذا رعایت کنند. دکتر تیرنگ نیستانی دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه کشور و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
ارسال های توصیه شده
به گفتگو بپیوندید
هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .