رفتن به مطلب
لطفا جهت استفاده از تمام مطالب ثبت نام کنید ×
انجمن های دانش افزایی چرخک
لطفا جهت استفاده از تمام مطالب ثبت نام کنید

روش فرم دهی سفیده و زرده تخم مرغ برای تهیه کیک و شیرینی


ارسال های توصیه شده

روش فرم دهی سفیده و زرده تخم مرغ برای تهیه کیک و شیرینی

زرده و سفیده تخم مرغها را از هم جدا می کنیم . اول زرده ها را مقداری زده و سپس وانیل و آب گرم را اضافه کرده ، می زنیم . تا خوب کف کند و سفید رنگ شود ، شکر را...

 

رمطلب گذشته اطلاعاتی را درباره مواد اولیه قنادی به دست آوردید و پخت یک شیرینی ساده عصرانه را یاد گرفتید، درمورد تخم مرغ نیز نکاتی را ذکر می کنیم ، که مسلما در بهتر پختن شیرینی ها به شما کمک خواهد کرد .

 

شناخت مواد اولیه قنادی:

همیشه از مرغوب ترین مواد اولیه قنادی استفاده کنید تا در تهیه شیرینی به کیفیت مطلوب تری دست یابید .

 

تخم مرغ مثل بقیه مواد ، از جمله آرد و کره نقش مهمی در کیفیت شیرینی دارد و همیشه باید آن را به صورت تازه تهیه و مصرف کرد .

 

تخم مرغ برای هوا دهی به شیرینی ، بیسکویت و کیک به کار می رود زیرا پس از به هم زدن شدید ، قدرت نگهداری هوا را در خود دارد ، برای مثال در مواردی که به شدت زده شود ، کف ایجاد می کند و باعث پف مناسب کیک می شود .

 

قدرت هوا دهی تخم مرغ مربوط به سفیده آن است و زرده هنگام زدن ، کف نمی کند زیرا دارای چربی نسبتاً زیادی است . زرده باعث ایجاد رنگ ، طعم و ترد شدن شیرینی می شود . هر عدد تخم مرغ کامل قادر است که مقداری آرد را برابر وزن خود هوا دهی کند اما چنان چه مقدار آرد بیش از وزن تخم مرغ باشد باید از هوا دهنده های شیمیایی مثل بکینگ پودر کمک گرفت .

 

تخم مرغ به دو صورت خشک و تازه در دسترس است که در این مبحث وارد بحث تخم مرغ خشک نمی شویم . می توان اجزای تخم مرغ را به کامل، زرده و سفیده آن تقسیم کرد که هر کدام کاربرد متفاوتی در شیرینی پزی دارند .

 

درجه حرارت ، یکی از نکات مهم کاربرد تخم مرغ در شیرینی پزی است یعنی تخم مرغ اضافه شده به خمیر نباید خیلی سرد باشد زیرا باعث بسته شدن روغن شده و زمان به هم زدن خمیر و یا کرم را بالا می برد .

 

درهوای گرم می توان از تخم مرغ سرد استفاده کرد زیرا حرارت خمیر را تنظیم کرده واجازه نمی دهد که از 26 درجه سانتی گراد تجاوز کند اما در هوای سرد زمستان باید درجه حرارت تخم مرغ را تا درجه گرمای اتاق افزایش دهید .

 

روش فرم دهی سفیده تخم مرغ:

 

هم زدن سفیده به خاطر آن است که حجم آن زیاد شده و داخل آن حباب های هوا ایجاد شود و در نهایت شیرینی را حجیم و پوک کند . پس برای آن که سفیده کاملاً صحیح زده شود باید نکات زیر را رعایت کنید :

 

سفیده باید تازه و خنک باشد( در یخچال باشد) .

 

سفیده نباید حاوی ذره ای از زرده باشد .

 

وسایلی که سفیده را با آن می زنید باید تمیز و فاقد چربی باشند .

 

سرعت هم زدن زیاد باشد زیرا در غیر این صورت آب می اندازد .

 

فاصله میان زدن سفیده و مصرف آن باید کم باشد درغیر این صورت آب می اندازد .

 

برای سفیده از ظرف آلومینیومی استفاده نکنید چون رنگ آن را تیره می کند .

 

در مواردی که شکر به سفیده اضافه می شود باید بعد ازاین که کمی سفیده را زدیم و سفت شد ؛ شکر را قاشق، قاشق اضافه کنیم .

 

سفیده زده شده ، وقتی آماده است که اگر با نوک چاقو روی آن خط بیاندازیم آن خط تا چند دقیقه باقی بماند .

 

روش فرم دهی زرده تخم مرغ:

هم زدن زرده ، به خاطر آن است که حجم آن زیاد شده و داخل آن حباب های هوا ایجاد شود که در نتیجه شیرینی را سبک می کند ، برای این کار باید نکات زیر را مورد توجه قرار داد .

 

زرده باید تازه و خنک باشد .

 

زرده باید با سرعت زیادی زده شود .

 

در زرده نباید سفیده وجود داشته باشد .

 

برای شروع کار کیک پزی بهتراست با ساده ترین نوع کیک شروع کنید، خصوصاً خانم های جوانی که می خواهند هنر شیرینی پزی را بیاموزند ، این کیک را امتحان کنند ، مطمئناً پشیمان نخواهند شد . اگر درابتدا ، پختن این کیک به نظرتان سخت آمد یا آنچه را توقع داشتید به دست نیاوردید ، ناامید نشوید. مطمئنا با چند بارتمرین ، نتیجه دلخواه تان حاصل خواهد شد .

 

مواد لازم برای تهیه کیک ساده:

 

تخم مرغ 4 عدد

 

آرد 250 گرم

 

شکر 250 گرم

 

روغن مایع یک دوم پیمانه

 

آب نیم گرم یک دوم پیمانه

 

بکینگ پودر 2 قاشق مربا خوری

 

وانیل کمی

 

طرز تهیه:

زرده و سفیده تخم مرغها را از هم جدا می کنیم . اول زرده ها را مقداری زده و سپس وانیل و آب گرم را اضافه کرده ، می زنیم . تا خوب کف کند و سفید رنگ شود ، شکر را به زرده اضافه کرده و قدری دیگر می زنیم ، سفیده را جداگانه می زنیم و بعد مقداری شکر به روی آن می ریزیم و می زنیم تا خوب سفید و سفت شود ، روغن را به زرده و شکر اضافه کرده و با سفیده زده شده مخلوط می کنیم، درآخر کار آرد و بکینگ پودر را در مایه کیک ریخته و به هم می زنیم . قالب گرد ساده ای را انتخاب کرده ، ته آن را چرب می کنیم و مایه کیک را در قالب کیک ریخته ، به مدت 40 دقیقه در حرارت 350 درجه فارنهایت در پنجره پائین فر قرار می دهیم ؛ بعد از این مدت ، کیک را از فر خارج و پس از سرد شدن با کرم یا خامه روی کیک و اطراف آن را تزئین می کنیم.

 

نکات تغذیه ای:

در صورت پخت این کیک با همین میزان مواد ، کل آن دارای 2600 کالری است که اگر به 8 قسمت مساوی تقسیم شود هر قسمت آن 320 کالری دارد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...