رفتن به مطلب
لطفا جهت استفاده از تمام مطالب ثبت نام کنید ×
انجمن های دانش افزایی چرخک
لطفا جهت استفاده از تمام مطالب ثبت نام کنید

ارسال های توصیه شده

انار ایران

 

6162312f823fc529fad829639a140f48.jpg

 

 

انار یكی از میوه هایی است كه از قدیم وجود داشته است حتی در كتب مقدس چندین بار نام آن ذكر شده است . هومر شاعر معروف یونان در كتاب خود ( اودیسه ) از آن نام برده است . معروف است كه حضرت سلیمان باغ بزرگی پر از درختهای انار داشته كه به آن عشق می ورزیده است .

درخت انار بومی ایران و مناطق مجاور آن است . كلمه انگلیسی Pomegranate از زبان یونانی مشتق شده كه به معنی ( سیب با هسته های زیاد ) می باشد .

انار درخت كوچكی است كه ارتفاع آن تا ۶ متر می رسد و در مناطق نیمه گرمسیری می روید . شاخه های آن كمی تیغدار و برگهای آن متقابل ، شفاف و ساده است .

گلهای انار درشت برنگ قرمز اناری ولی بی بو می باشد . میوه آن كروی با اندازه های مختلف دارای پوستی قرمز رنگ و یا زرد رنگ می باشد .

رویهمرفته در حدود بیست نوع مختلف انار در دنیا موجود است .

● تركیبات شیمیایی:

قسمت های مختلف درخت انار مخصوصا پوست ریشه و ساقه انار دارای مقدری در حدود ۲۰ درصد تانن و اسید پونی كوتانیك Punicotaniv acid می باشد . پوست درخت انار دارای الكالوئیدی بنام پله تیه رتین Pelletierin است .

در صد گرم دانه انار واد زیر موجود است .

انرژی / ۳۸ كالری

آب / ۸۲ گرم

پروتئین / ۰/۴ گرم

چربی / ۰/۳ گرم

مواد نشاسته ای / ۱۰ گرم

كلسیم / ۴ گرم

سدیم / ۳ میلی گرم

پتاسیم / ۲۶۰ میلی گرم

آهن / ۰/۵ میلی گرم

ویتامین ب ۱ / ۰/۲ میلی گرم

ویتامین ب ۲ / ۰/۰۳ میلی گرم

ویتامین ب ۳ / ۰/۰۲ میلی گرم

ویتامین ث / ۴ میلی گرم

● خواص داروئی: خواص میوه انار

از نظر طب قدیم ایران میوه انار سرد ف تر و قابض است . آب انار سرد و تر و پوست انار سرد و خشك و بسیار قابض می باشد .پوست ریشه درخت انار از بقیه قسمت های این درخت قابض تر است .

كلیه قسمت های درخت انار دارای تان می باشد كه بسیار قابض است . برای مصارف دارویی از گل ، برگ ، پوست درخت ، پوست ریشه و دانه انار استفاده می شود .

۱)انار شیرین ادرار آور است .

۲)ملین مزاج است .

۳) آب انار شیرین برای بیماریهای مجاری ادرار مفید است .

۴)ترشح صفرا را زیاد می كند.

۵)آب انار اسهال را برطرف می كند.

۶)اگر آّ انار را با عسل مخلوط كرده و هر روز چند قطره در بینی بچكانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری می كنید .

۷) خون ساز است .

۸)خون را تصفیه می كند .

۱۰)برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت كلیه است .

۱۱)آب انار خنك كننده است .

۱۲)رنگ صورت را شاداب می كند .

۱۳)صدا را باز كرده و گرفتگی صدا را برطرف می كند .

۱۴)برای وزن اضافه كردن انار بخورید .

۱۵)آب انار مقوی قلب و معده است .

● خواص دیگر قسمت های درخت انار

▪ جوشانده پوست ریشه درخت انار كرم معده و روده را از بین می برد .

▪ جوشانده پوست درخت انار نیز اثر ضد كرم درد .

▪ برای برطرف كردن گلو درد و زخم گلو از جوشانده پوست انار و یا جوشانده برگهای انار استفاده كنند .

▪ خانم هائیكه عادت ماهیانه شان منظم نیست می توانند از جوشانده برگهای انار استفاده كنند.

▪ برگهای له شده انار را اگر روی پوست بگذارید خارش را از بین می برد .

▪ برای برطرف كردن سوختگی پوست ، گلهای انار را له كرده و با روغن كنجد مخلوط كنید و این پماد را روی قسمت سوختگی بمالید .

▪ جوشانده پوست درخت و پوست ریشه درخت انار كرم كش است .

▪ دم كرده گل انار اسهال مزمن را برطرف می كند .

▪ دم كرده گلهای انار را بصورت غرغره برای از بین بردن زخمهای دهان بكار ببرید .

▪ برای برطرف كردن دندان درد ، دم كرده ریشه درخت انار را در دهان مضمضه كنید .

▪ انار ترش و شیرین (میخوش )ادرار را زیاد می كند .

▪ برای برطرف كردن بواسیر باید معقد را با جوشانده پوست انار شستشو داد .

● طرز استفاده:

جهت كسب اطلاعات پزشكی به سایت طب ایران و به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید

● مضرات :

كسانیكه سرد مزاج هستند نباید در خوردن انار افراط كنند . زیرا معده را سست كرده و ایجاد نفخ می كند . اینگونه افراد باید انار را با زنجبیل بخورند . جوشانده پوست درخت و پوست ریشه آن كه برای رفع كرم بكار

می رود ممكن است ایجاد سرگیجه و استفراغ كند . بهر حال در خوردن جوشانده آن باید احتیاط كرد و این كار باید تحت نظر متخصص انجام گیرد .

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

توت فرنگی

2d2d675483eb67902fc6ef94b0316aff.jpg

 

توت فرنگی، میوه ای شبیه توت است ولی كمی درشت تر، رنگش قرمز و طعم آن ترش و مطبوع است.

بوته اش كوتاه و دارای برگهایی درشت و ساقه هایی باریك و خزنده است كه روی زمین می خوابد و ریشه می دواند.

قسمت هایی كه از بوته توت فرنگی مورد استفاده قرار می گیرند، عبارتند از: میوه ، برگ و ریشه .

توت فرنگی به صورت های گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد: خام، جوشانده، مربا، شربت و بستنی.

● خواص تغذیه ای توت فرنگی و اثر آن در سلامتی انسان :

▪ توت فرنگی منبع خوبی از فیبر، ویتامین C، فولات، پتاسیم و آنتی اكسیدان ها می باشد .

▪ كه این مواد مغذی باعث می شوند توت فرنگی بعنوان یك جایگزین شیرین، باعث افزایش سلامت قلب، كاهش خطر ابتلا به انواع سرطان و در كل ارتقاء سلامتی بدن شود.

▪ همچنین دارای املاح كلسیم، آهن و فسفر می باشد. از مواد موثر مهم آن می توان تانن، موسیلاژ، قندهای مختلف، سالیسیلات ها و به خصوص اسیدهای میوه را نام برد.

▪ توت فرنگی سرشار از ویتامین و فاقد چربی اشباع است و كالری كمی دارد.

▪ یك واحد توت فرنگی معادل ۸ عدد است كه ۵۰ كالری انرژی دارد.

▪ توت فرنگی مانند سایر توت ها مثل شاه توت، توت سفید، تمشك و... پاك كننده روده و مثانه است.

▪ دریافت روزانه یك واحد توت فرنگی باعث افزایش قابل توجهی در مقدار فولات خون شده و نیز فشار خون بالا را كاهش می دهد .

از دیگر خواص توت فرنگی می توان به موارد زیر اشاره كرد :

▪ مصرف این میوه علاوه بر وجود انواع ویتامین، املاح و آب كه هر كدام اثرات خود را بر بدن اعمال می كنند دارای خاصیت تقویت كننده، ملین و خنك كننده نیز می باشد.

▪ توت فرنگی از تصلب شرائین جلوگیری می نماید.

▪ توت فرنگی اشتها آور است و ادرار را زیاد می كند.

▪ دم كرده برگ توت فرنگی در زیاد كردن ادرار و شیر بانوان مفید است.

▪ دم كرده برگ توت فرنگی یا میوه توت فرنگی می تواند نقرس و سنگ های مثانه را معالجه كند.

▪ املاح معدنی موجود در توت فرنگی خاصیت مسهلی به آن بخشیده است، زیرا این املاح عضلات روده را به انبساط و انقباض وادار می كند و به همین جهت توت فرنگی برای درمان یبوست مؤثر است.

▪ اگر توت فرنگی را له كنید و در آب بریزید، نوشابه ای به دست می آید كه برای درمان تب هایی كه با بیماریهای التهابی همراه می باشد، بسیار مفید است.

▪ توت فرنگی به علت داشتن آهن و ویتامین C در خونسازی بدن مؤثر است.

▪ توت فرنگی به علت دارابودن مقادیر كافی كلسیم و فسفر، در رشد و نمو كودكان و نوجوانان ، استحكام دندان ها و ترمیم شكستگی استخوان ها بسیار مؤثر است.

▪ توت فرنگی حاوی موادی چون فسفر، كلسیم، منیزم، پتاسیم و مقداری آهن و هیدرات ۲ كربن بوده و در بدن تولید انرژی كرده و خستگی را برطرف میكند.

▪ توت فرنگی به دلیل داشتن ویتامین C ، در درمان بیماری لثه مؤثر بوده و به هضم غذا كمك زیادی میكند.

▪ دانشجویان و افرادی كه تمرینات فكری میكنند، بهتر است حتما توت فرنگی میل كنند چرا كه خوردن این میوه باعث تامین فسفر مورد نیاز مغزشان میشود.

▪ همچنین، توت فرنگی به علت داشتن ویتامین B در كاهش و رفع ترس، عصبانیت، خمودی، اضطراب، هیجان و سستی مؤثرست.

● توت فرنگی نقش مهمی در خونسازی بدن دارد و از خاصیت ضدعفونی كنندهای برخوردارست. علاوه بر اینها خوردن توت فرنگی باعث پاك شدن خون از مواد مضر و زاید مثل اوره، اسیداوریك و چربی میشود و نیز درمان كننده نقرس است.

▪ ویتامین A موجود در توت باعث رشد ناخنها و تقویت چشم میشود.

برای بیماریهای سنگ مثانه و نقرس مفید است ، همچنین باعث رفع تب می شود. با آنکه دارای قند است اما برای بیماران دیابتی مضر نیست ، باعث طول عمر می شود از سکته جلوگیری می کند و دارای ویتامینهای C، B فسفر ، آهک،منیزیم ، پتاسیم ،سدیم ، قند آهن ، ید و... است .

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

کیوی

 

میوه کیوی غنی از ویتامین ها، رنگ دانه گیاهی محلول در آب و ماده معدنی است. به گزارش هلث نیوز، این میوه نسبت به پرتقال دارای ویتامین c بیشتری است و همانند موز از میزان پتاسیم بالایی برخوردار است و حاوی مقدار چشم گیری بتاکاروتن می باشد.

١) آزمایشی که روی کودکان ٧-٦ ساله انجام شده نشان داد، کودکانی که هفته ای ٥ تا ٧ عدد کیوی و یا مرکبات مصرف می کنند نسبت به دیگران کمتر دچار خس خس سینه می شوند.

 

٢) آنتی اکسیدان موجود در این میوه، بدن را از رادیکال های آزاد محافظت می کند و افرادی که به طور روزانه از این میوه مصرف می کنند از هر نوع بیماری از جمله مشکلات عروقی قلبی گرفته تا سرطان و چاقی مفرط در امان هستند.

 

٣) میزان فیبر موجود در این میوه، بیماری هایی از جمله دیابت را با حفظ میزان قند تحت کنترل نگه می دارد و با چسبیدن به ترکیب های سمی در روده و کمک به دفع آنان از سرطان روده جلوگیری می کند. فیبر نیز میزان کلسترول، بیماری های قلبی عروقی و حمله قلبی احتمالی را کاهش می دهد.

 

٤) میوه کیوی از بروز آسم جلوگیری می کند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

آلبالو

 

ـ آلبالو ، مسکن تشنگی است و شربت آلبالو بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوان دارند.

ـ هسته آلبالو ، ضد اسهال و قابض خوبی است و ضد فشار خون نیز میباشد .

ـ آلبالو ، ضد مواد صفراوی ، ضد حالت تهوع و ضد سنگ کلیه است .

ـ آلبالو ، اشتها آور بسیار خوبی است .

ـ ضماد و مرهم آلبالو برای باز شدن رنگ رخسار و چهره موثر و مفید است.

مصرف آلبالو برای گرم مزاجان و مبتلایان به فشار خون و افرادی که چربی زیادی در شکم دارند سودمند است .

ـ مصرف آلبالو برای افرادی که خارش پوستی دارند موثر و مفید است .

 

● ۱۰۰ گرم آلبالو ( یک فنجان) حاوی ترکیبات زیر است:

▪ انرژی : ۵/۵۱ کالری

▪ پروتیین : ۱ گرم

▪ کربوهیدرات : ۵/۱۲ گرم

▪ فیبر: ۶/۱ گرم

▪ کلسیم : ۵/۱۶ میلی گرم

▪ منگنز : ۳/۹ میلی گرم

▪ فسفر : ۵/۱۵ میلی گرم

▪ پتاسیم: ۲/۱۷۸ میلی گرم

▪ ویتامین A : RE

▪ ۸/۱۳۱ ، ویتامین

▪ C : ۳/۱۰ میلی گرم

▪ فولات: ۷/۷ میلی گرم

▪ آب: ۷/۸۸ گرم ....

ـ آلبالو خواص گیلاس را دارد و مصرف آن ، اعصاب را آرامش میدهد ، ولی در هر حال نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.

ـ آلبالو برای سوء هاضمه های لجوج بسیار مفید است .

ـ آلبالو میوه ای نرم کننده (ملین ) است .

ـ مصرف چند روز متوالی شربت یا مربای آلبالو برای معالجه نارسائی های کبد مفید است .

ـ شربت یا مربای آلبالو در معالجه التهاب و ورم معده و روده موثر است.

ـ درمان نارسایی کبد و ورم روده ومعده کمک کنند.

ـ خوب است بدانید آلبالو چون آنتی اکسیداندارد ٬ضد سرطان است.

ـ خواص آلبالو و ارزش غذایی آن: آلبالو و فرآوردههای غذایی تهیه شده از آن طبیعت سرد دارند،

ـ این میوه قدرت ضد عفونی کنندهقوی رودهها را دارا بوده و به درمان کم خونی، تصلب شرائین ، رفع

ـ خستگی ، دیابت، نارسایی کبد و آرتریت (التهاب مفصل) کمک میکند. علاوه بر این میوهای مدر به

شمار میآید . مصرف آلبالو برای دفع سنگ کلیه و رفع مشکل سنگ کیسه صفرا سودمند است.

ـ آلبالو حاوی انواع ویتامین هاست و به طور کلی منبع خوبی از ویتامین c به شمار میآید.

ـ توصیه میشود که یک لیوان آب آلبالو را صبح ناشتا یا در فواصل میان وعدههای غذایی استفاده شود.

ـ هسته آلبالو تلخ مزه است و حاوی ماده سمی است. بنابر این باید از مصرف آن اجتناب و یا دقت کرد

ـ که ضمن آبگیری وارد آب میوه نشود .

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

نارگیل

 

dcaf5790a414bcc6a20b9b9993fb0dc4.jpg

 

نارگیل ارزش فوق العاده غذایی دارد به گونه ای كه با خوردن شیر درون آن به تنهایی می توان زنده ماند.اگر نارگیل را همراه با سالاد و سبزیجات مصرف كنید هضم آن ساده تر می شود ولی اگر همراه با مواد قندی میل شود دیرهضم می شود.این میوه خون را تمیز كرده و سینه را نرم می كند.

در معالجه فلج، و تشنج اعضا و بیماری مالیخولیا مفید است. باعث از بین رفتن ضعف و فربه شدن بدن می شود و برای تقویت قوای بینایی توصیه شده است.اگر نارگیل را به سر بمالند باعث تقویت پیازچه مو می شود. نارگیل خشك در درمان بوی بد دهان مفید است و خوردن آن به افراد مبتلا به بیماری قند توصیه شده است.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

هندوانه

 

هندوانه یكی از میوههای مرسوم برای مصرف در طولانیترین شب سال است و این میوه مغذی در پایین آوردن فشار خون و تقویت معده بسیار مؤثرست. همچنین متخصصان تغذیه از تسكین ورم مثانه و شادابی بدن به ویژه برای افراد گرم مزاج به عنوان یكی از آثار مفید این میوه میگویند.

 

آب هندوانه به همراه سكنجبین، یرقان را درمان و سنگ كلیه را دفع میكند.

 

به اعتقاد متخصصان تغذیه، میوههای قرمز، بنفش، ارغوانی از بهترین و پرخاصیتترین انواع میوههاست و هندوانه با توجه به ویتامین c و a در پیشگیری از بیماریهای قلبی - عروقی و انواع سرطانها مؤثرست.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

آناناس

 

2ec8c3ccce15d219f57eb8bc6d276ec9.jpg

 

آناناس از آن دسته غذاهایی است كه خوردنش كمی مشكل است.

اما به شما تضمین می دهیم كه همان لذتی را كه از خوردن یك قطعه شكلات می برید، بتوانید از خوردن یك لیوان آب آناناس هم ببرید.

آناناس سرشار از ویتأمین ها و مواد مغذی مثل كلسیم، پتاسیم، فیبر و ویتامین ث است علاوه بر اینها بسیار كم چربی و كم كلسترول است.

این خواص را می توانید از مصرف كمپوت آناناس، میوه تازه آن، میوه یخ زده یا حتی آب آناناس به دست آورید.

یكی از خواص مهم آناناس كمك به ساخت استخوان های سالم و استحكام استخوان ها است.

آناناس غنی از منیزیم ماده معدنی ای است كه وجودش برای ساخت استخوان ها و ارتباط بافت ها ضروری است.

آناناس باعث رشد استخوان ها در بدن جوانان و استحكام استخوان ها در پسران می شود.

یك فنجان آناناس حدود ۷۳ درصد منیزیم مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می كند، از دیگر خواص آناناس می توان به نقش آن در بهبود سرماخوردگی و كاهش میزان سرفه اشاره كرد. اكثر افراد هنگام سرماخوردگی ویتأمین ث یا آب پرتقال بیشتر می خورند غافل از این كه خواص آناناس نیز كمتر از آنها نیست.

«بروملین» موجود در آناناس باعث كاهش شدید سرفه یا توقف سرفه های شدید و كاهش میزان لحاظ می شود. پس هنگام سرماخوردگی خوردن آناناس را فراموش نكنید.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

ازگـیـل

 

b72ff6725ada3a31a89b4dcd05daeffd.jpg

 

ازگیل، درخت کوچکی است که ارتفاع آن حدود ۶ متر و شاخههای آن خاردار است و رفته رفته صاف میشود.

به طور کلی در ایران ازگیل را با همین نام میشناسند.

● ترکیبات شیمیایی

از نظر ترکیبات شیمیایی در پوست درخت، برگ و میوه ازگیل، مقدار زیادی تانن وجود دارد. به علاوه میوه ازگیل، دارای لعاب و مقداری قند و در حدود یک درصد اسیدهایی نظیر مالیک اسید، سیتریک اسید و... است.

● خواص و کاربرد

ازگیل طبق نظر حکمای طب سنتی از نظر طبیعت سرد و خشک است و با تانن قابل ملاحظهای که دارد، مقوی و قابض است.

ورم روده را کاهش میدهد و در رفع اسهالهای ساده بسیار موثر است.

اگر نارس باشد، بیشتر قابض است و از جوشانده برگ ازگیل که ۵۰ گرم برگ را در ۱۰۰۰ گرم آب بجوشانند به صورت غرغره برای فرونشاندن ورم مخاط گلو و ناراحتیهای حلق و گلو استفاده میشود.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

خاصیت های موز

 

میوه ی موز مخصوص مناطق استوایی و گرمسیری است كه اخیراً با تلاش مستمر كشاورزان , در ایران نیز پرورش داده می شود . درخت موز با تنه ای بزرگ كه گاهی قامت آن به سه متر و عرض آن ۶۰ سانتی متر می شود جزو گیاهان علفی به حساب می آید موز دارای انواع و اقسامی می باشد و یك نوع نا مرغوب آن دارای هسته است . موز در صورت رسیده بودن عطری مطبوع دارد - خوش طعم و شیرین است و دارای ویتامین آ , ب و ث و هشتاد درصد قند می باشد و نیز دارای آهن و فسفر و پتاس و سدیم می باشد ولی قند آن خوب نیست و مبتلایان به یبوست نیز نباید آن را مصرف كنند- موز یك میوه خون ساز است برای چاق شدن می توانید از موز استفاده كنید و اگر مبتلا به شوره ی سر هستید می توانید موز را انتخاب كنید . در پوست آن خواص بسیاری نهفته است . خاكستر آن برای بند آوردن خونریزی مفید است . میوه آن نرم و بسیار مغزی است و قدرت غذای آن از غذای سیب زمینی بیشتر است . موزدارای فلزاتی مانند آهن , فسفر , منیزی , پتاسیم , سدیم و روی است ولی از نطر چربی چون كلسیم , سلولز و . . . فقیر است .

افرادی كه مبتلا به بیماری آلبومین هستند می توانند موز را همراه غذای مناسب دیگر میل نمایند . و چون فاقد مواد سفیده ای(آلبومین) است برای آن ها مفید می باشد و افرادی كه مبتلا به بیماری مرض قند هستند بهتر است از موز استفاده نكنند . بیشتر افراد از خوردن موز حساسیت دارند . و زبان آن ها ورم و جوش می زند به این اشخاص توصیه می شود كه پس از خوردن موز بلافاصله یك میوه ی ترش , آب میوه میل نمایند . موز یكی از میوه های مفید و خون ساز است و باعث زیبایی چهره می شود ..

كسی كه بخواهد چاق شود موز بخورد .

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

بادام

 

در اوایل تشکیل میوه که پوشش خارجی سبز رنگ و گوشت دار پوشیده از کرک قسمت عمده میوه را تشکیل می دهد و مغز بادام هنوز رشدی نیافته این مرحله از میوه را چغاله بادام یا Amandon نامند که چیده و خورده می شود.

● خواص ملین – نرم کننده سینه، شیر آن با شکر برای سرفه، خشونت حلق، حنجره و تنگی نفس و تسهیل خروج اخلاط سینه نافع است.

بادام برای زخم روده ها و مثانه و شکم و روشهای حادث از رطوبت معده مفید است. مسکن حدت ادرار است. اگر با انجیر خورده شود ملین است. بو داده بادام مقوی معده و قابض است و سستی را رفع می کند و مقوی نیروی جنسی است. تولید اسپرم را افزایش می دهد.

خوردن چغاله بادام برای تقویت لثه و ریشه دندان نافع است. یکی از خواص عجیب شکوفه درخت بادام این است که شهوت مردان را زیاد و شهوت زنان را کم می کند و این به علت داشتن هورمون مردانه است.

مربای بادام در چاق کردن اشخاص لاغر اثری معجزه آسا دارد. میوۀ بادام تلخ محلل و ضد عفونی کننده و پاک کننده اخلاط است.

● موارد پرهیز: بادام برای معده های سرد و تر و برای آلات داخل شکم مضر است. از این نظر باید با مصطکی خورده شود و موجب هیجان صفرا می شود و از این نظر باید با شکر خورده شود.

● محل تولید و رویش: در نواحی مرکزی و غربی آسیا بوده و از زمانهای گذشته در ایران، قفقاز، سوریه، فلسطین پرورش می یافته است.

روغن بادام شیرین از نظر گرمی و سردی معتدل است و دماغ را مرطوب می کند خصوصاً روغن تازۀ آن.

● از نظر طب سنتی: مغز بادام شیرین از نظر طبیعت کمی گرم تر است.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

تمشک

 

9955d429dd130c8a83a4fc36b1977a08.jpg

 

تمشک درختچهای است با شاخههای قهوهای رنگ و پوشیده از برگهای متناوب با بریدگیهای شانهای، برگهایش به رنگ سبز براق و پشت برگها سفید میباشد. طول ساقه آن به یک الی دو متر میرسد. میوههای آن قرمز رنگ و گاهی زرد رنگ است. از اختصاصات آن، این است که میوهاش به سهولت از کاسه جدا میشود. این گیاه در بیشهزارها میروید و کشت هم میشود.

● ترکیبات شیمیایی:

ترکیبات شیمیایی شبیه گونههای مشابه میباشد، و دارای ویتامین C است. برگهای تمشک وحشی در خرداد تا آخر مرداد ماه میروید.

● خواص درمانی تمشک:

میوه تمشک برای مبتلایان به مرض قند، رماتیسم و یا سوءهضم مشروط بر اینکه ایجاد تخمیراتی در دستگاه گوارش ننماید توصیه میشود. ضمنا در موارد وجود التهاب در اعضای بدن، تبهای صفراوی، التهاب مجاری ادرار، آنژین و اسکوربوت اثر مفید ظاهر مینماید و مدر (ادرارآور) نیز میباشد. همچنین میوههای تازه آن ارزش دارویی دارد و برای تهیه شربت تمشک از آنها استفاده میشود.

که این شربت نیروبخش و تببر میباشد. قند موجود در آن برای بیماران مبتلا به دیابت ضرر ندارد بلکه مفید هم میباشد. این میوه برای اوره و فشار خون مفید ذکر شده است. مصرفش باعث تصفیه شدن خون میشود. تمشک حاوی ویتامینهای A، D، K، C میباشد. تمشک کاملا رسیده، ضدیبوست است و برای گرفتن نتیجه بهتر باید یک مشت تمشک را صبح ناشتا خورد. این میوه باعث تقویت امعاء و احشاء میشود. به جهت اینکه خوردن تمشک ایجاد یک نوع اسهال میکند باید قبل از مصرف آن را با مایع ضدعفونی کننده یا با آب نمک شستشو داد. دمکرده گل تمشک اثر معرق دارد و در سرماخوردگی، تبهای دندانهای، نقرس و رماتیسم میتواند مصرف گردد. برگ تمشک اثر قابض دارد.

دمکرده برگهای آن ضمن نرم کردن سینه خلطآور بوده و برای ناراحتی معده به عنوان تحریک کننده ترشح صفرا به کار میرود. دمکرده برگ تمشک همراه بابونه برای دفع گاز شکم کودکان مفید است. برای تهیه این دمکرده از ۵ تا ۱۰ برگ خرد شده استفاده میشود.

قسمت مورد استفاده این درختچهها برگ، جوانه، پوست ریشه، میوه و گل است. برگ و جوانههای این درختچهها و همچنین گل و ریشه آنها، به طور ملایم، اثر قابض دارد و بند آورنده خون میباشد

برگهای آن برای رفع اسهالهای ساده، دیسانژی، رفع ترشحات مهبلی، خونرویهای رحمی (خونروی در فواصل سیکل قاعدگی)، اخلاط خونی، وجود خون در ادرار، کمخونی، گریپ، گرفتگی صدا، آب آوردن انساج و بیماریهای پوست استفاده میشود. در استعمال خارجی از جوشانده برگ آنها به صورت غرغره برای رفع درد گلو، ورم لوزتین، ورم لثهها و ورم حلق و حنجره میتوان استفاده نمود.

جوشانده پوست ریشه این درختچهها در رفع ترشحات بواسیر بسیار موثر میباشد. قراردادن له شده برگ تازه این میوه بر روی آبسههای گرم، زخمهای کهنه و دیر علاج، سودا و اولسر زانو، موجب تسریع معالجه آنها میگردد. از میوه تمشک شربتی تهیه میشود که جهت رفع اسهال اطفال به کار میرود. از برگ تمشک که به صورت دمکره برای ورم مخاط دهان و به عنوان دهانشویه استفاده میشود به علت وجود تانن در این میوه برای درمان تومورها و سرطانها از نوع کارسینوما مصرف میشود. برای از بین رفتن جوشهای دهانی به طریقه زیر عمل کنید؛ ابتدا یک مشت برگ خشک شده تمشک را در یک لیتر آب سرد ریخته و به مدت ۲ تا ۳ دقیقه بجوشانید و پس از سرد شدن محلول را در دهان مزمزه کرده و بعد بیرون بریزید. این محلول باعث التیام درد شده و در نتیجه درد کم خواهد شد. این میوه در تامین سلامت پوست بسیار مفید میباشد. برای این کار ابتدا ۱۰ عدد میوه رسیده تمشک را شسته و به خوبی له کنید. میوه له شده را به صورت بمالید. فقط مراقب دور چشم باشید و بگذارید به مدت یک ربع ساعت به همان حال روی پوست بماند. سپس صورت را با پنبه پاک کرده و با آب معدنی یا آب باران شستشو دهید. این کار باعث تقویت سلولهای صورت شما خواهد شد و اثر مفیدی در تامین بهداشت پوست صورت ظاهر میکند.

هرگز خوردن میوهها و سبزیهای تازه را فراموش نکنیم.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

لیمو شیرین

 

● خواص تغذیه ای:

-غنی از عناصر قلیایی است.

- لیمو حاوی مقدار زیادی اسیدسیتریک و ویتامین c می باشد.

- مقدار زیادی فسفر، منیزیم، پتاسیم، سدیم و کلسیم دارد.

- حالت تازه کنندگی داشته و در صورتی که در چای ریخته شود، طعم مطبوعی پیدا می کند.

● تاثیر در سلامتی:

- عامل ضدعفونی کننده بدن است و به طور طبیعی از تخمیر در معده جلوگیری می کند.

- لیمو یک ماده شدیدا قلیایی است.

- مصرف لیموشیرین در آنفلوانزا و افرادی که دچار تب ناشی از بیماری شده اند، توصیه می شود. چرا که این میوه خاصیت سم زدایی داخل بدن را از خود نشان داده است.

- لیمو باعث حفظ کلسیم بدن می شود.

- مصرف لیمو در زمان زکام و گلودرد بسیار موثر است.

- در طب سنتی از لیمو شیرین به عنوان میوهای خنک کننده یاد میکنند که برای رفع التهاب و عطش بیماران تبدار توصیه میشود.

ـ حجم زیادی از لیمو شیرین را آب تشکیل میدهد و به همین دلیل این میوه خاصیت ادرار آور و همین طور ملین دارد.

- مرکبات و از جمله لیموشیرین، سرگیجه را بر طرف میکند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

ذغال اخته

 

95762228f0a404c76b834843c4e5721e.jpg

 

گل آوری ذغال اخته از فروردین تا تیر است. ذغال اخته اغلب به فرم توده ای در جنگلها و مردابها، نقاط مرتفع تا كم ارتفاع رشد می كند.

بعضی مواقع حتی در بالای خط ممتد جنگلهای كاج پاكوتاه رشد می كند. قسمت های مورد استفاده برای استخراج ماده مؤثر میوه های خشك شده وبرگ گیاه می باشد.

میوه ها پس از رسیدن جمع آوری و در سایه یا زیر آفتاب خشك می شوند. چنانچه حرارت مصنوعی اعمال شود نبایستی بیش از ۴۵ درجه سانتیگراد باشد. میوه ها بایستی طوری خشك شوند كه آلوده به كپك نشوند. میوه های خشك شده بدون بو بوده و باعث جمع شدن زبان می شوند.

برگها بین خرداد تا شهریور جمع آوری می شوند كه معمولاً به صورت نواری پهن شده و به مانند میوه خشك می شوند. میوه ها حاوی بیش از ۱۰ درصد تانن و مقادیر زیادی قند، پكتین، اسیدهای آلی و رنگدانه می باشند. دارای خاصیت قابض و موجب یبوست در روده می گردد. برگها نیز دارای تانن و موادی كه كمتر مورد شناسایی قرار گرفته و باعث كاهش قند خون می شوند.

این دارو دارای خاصیت ضد عفونی كنندگی ضعیف روی عفونتهای كلیه و مثانه است. در بعضی موارد برای كاهش قند خون در دیابت به كار می رود. میوه های این گیاه به صورت جوشانده شهرت استفاده در درمان اسهال و ادرار است.

هم چنین به عنوان غرغره برای تورم دهان نیز به كار می رود. جوشانده برگها و پوشش دانه این گیاه به عنوان داروی كمكی در پزشكی در درمان دیابت مصرف می گردد.

در عین حال میوه ها بطور وسیعی به عنوان مواد غذایی مصرف می شوند.دارو فقط به صورت وحشی جمع آوری می شوند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

انگور، درمانی برای بیماری های پوستی

 

انگور میوه ای است بهشتی كه شامل ویتامین های آ،ب و ث می باشد. همچنین دارای مقداری منیزیم، كلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم و البومین است. امروزه در طب درمان های طبیعی (نتروپت) از رژیم های مختلف انگور استفاده می كنند. همچنین این میوه را برای درمان بیماری های یبوست، عوارض رماتیسم، كم خونی (لینك) و حتی پیشگیری از سرطان (لینك) سودمند می دانند.

انگور هم لاغركننده است و هم چاق كننده! بدین گونه كه اگر انگور را از صبح تا ظهر خالی میل كنید لاغر كننده است و اگر آن را همراه با غذا میل كنید چاق كننده است. توجه داشته باشید وقتی انگور میل می كنید پشت آن آب سرد بنوشید و یا میوه های خشك مانند برگه ها و غیره را با انگور و آب میل نكنید، زیرا دچار دل درد می شوید.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

خیار

 

 

 

● ترکیبات شیمیایی خیار

آب - پروتئین - چربی - کلسییم - آهن -فسفر -پتاسیم - منیزیم - قند- گوگرد - کلر و ویتامینهای ( آ - a ) (ب۱-b ۱) (ب۲-b ۲) (پ پ - p p ) (ث-c) ( ب ۶ - b ۶ ) و ( ای - e )

● خواص دارویی - غذایی

بخاطر داشتن املاح مدنی زیاد در رژیم های لاغری و برای تخلیه سموم بدن آن را تجویز مینمایند.

چنانچه خیار کوچکتر و با پوست خورده شود هم هضم آن آسانتر وهم خواص آن بیشتر میباشد و هم به نفخ معده دچار نمیشوید.

به علت داشتن سیلیکون و گوگرد زیاد باعث رشد مو میشود.

آب خبار پوست صورت را نرم و شفاف مینماید.

خوردن خیار برای رفع تشنگی و پاک کردن کبد و زیاد شدن ادرار و بیرون کردن سنگهای مثانه و کلیه مفید میباشد.

آب خبار و خود خیار زردی یا یرقان را درمان میکند.

به علت دفع اسید اوریک از بدن رماتیسم را نیز تخفیف میدهد.

یبوست را بر طرف کرده و در تقویت قوای جنسی مفید است.

نوشیدن آب خیار اکثر تبهای شدید را از بین میبرد.

به دلیل داشتن پتاسیم فراوان برای تنظیم فشار خون مفید است.

به علت داشتن بک ماده قوی ارتجاعی عضلات را زیاد میکند.

خیار به دلیل داشتن گوگرد معده را ضد عفونی کرده و در درمان امراض حصبه ای و میکربهای معده است.

بوییدن خیار شدت هیجان - غصب - شهوت و تا حدی لرزش اندام را تخفیف میدهد و حتی برای درمان سر درد نیز مفید میباشد.

آب خیار برای جبران ضعف ناشی از اسهال بسیار مفید میباشد.

ترکیب خیار حلقه حلقه شده وخیس شده در شیر برای معالجه جوش های فرمز پوست موثر میباشد.

برای تسکین خارش پوست گوشت خیار را کوبیده به صورت ضماد بر پوست بگذارید و چند مرتبه این کار را تکرار نمایید.در این مواقع خوردن خیار هم توصیه میشود.

● تذکر

خیار میوه ای لذیذ است و ضد عطش ولی چون دیر هضم میباشد بهتر است در خوردن آن زیاده روی ننمایید.

کسانی که سرد مزاج هستند بهتر است خیار را با کمی عسل یا خرما تتاول نمایند.

اشخاصی که دارای معده و روده حساس هستند در خوردن آن احتیاط نمایند.

مصرف خیار در ناراحتی های دستگاه گوارش - زخم معده و اثنی عشر مضر میباشد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

خواص گردو

 

گردو را به نام "غذای مغز" نیز می شناسند و این فقط به خاطر شباهت آن به مغز نیست، بلکه به خاطر وجود امگا ۳ فراوان آن می باشد. برای درست عمل کردن مغز، به امگا ۳ نیاز داریم.

مصرف ۴ عدد مغز گردو در روز موجب افزایش اسید چرب ضروری امگا ۳ می گردد.

۱۵درصد از چربی های گردو از نوع چربی های غیر اشباع و مفید برای سلامت قلب می باشد. این نوع چربی، پایین آورنده کلسترول بد(ldl) و افزایش دهنده کلسترول خوب(hdl) است.

یک چهارم فنجان مغز گردو، در حدود ۸/۹۰ درصد نیاز روزانه بدن به این چربی ضروری را تامین می کند.

▪ فواید گردو:

۱) کاهش کلسترول کل

۲) کاهش ldl کلسترول

۳) افزایش hdl کلسترول

۴) افزایش قابلیت ارتجاعی رگ های بدن

۵) محافظت در برابر بیماری قلبی

موسسه غذا و دارو پیشنهاد کرده است که برای سلامت قلب روزانه ۳۰ گرم گردو بخورید.

۶) افزایش قدرت ذهن و هوش

۷) مفید برای تنگی نفس

۸) جلوگیری از ورم مفاصل

۹) مفید در بیماری های پوست نظیر: اگزما و پسوریازیس( به وجود آمدن لکه های قرمز رنگ در پوست)

۱۰) ضد سرطان

۱۱) دارای آنتی اکسیدان. در بین آجیل ها، آنتی اکسیدان گردو و شاه بلوط از همه بیشتر است.

۱۲) محافظت از سیستم ایمنی

۱۳) جلوگیری از لخته خون

۱۴) تنظیم سوخت و ساز در بدن

۱۵) تنظیم فشار خون

۱۶) تنظیم قند خون

۱۷) جلوگیری از پارکینسون و آلزایمر

۱۸) جلوگیری از سنگ کیسه صفرا

۱۹) حفاظت از استخوان

۲۰) روغن گردو درمان کننده دردهای مفاصل است و جذب مواد غذایی را آسان می کند.

۲۱) کودکانی که مقدار امگا ۳ در برنامه ی غذایی شان کم است، اختلالاتی مانند بیش فعالی یا هایپراکتیوی، مشکلات رفتاری، کج خلقی و مشکلات خواب در آنها زیاد است.

۲۲) زنانی که در هفته ۲۸ گرم آجیل و بادام زمینی مصرف می کنند، ۲۵ درصد احتمال پیشرفت سنگ کیسه صفرا را کم می کنند.

۲۳) اگر می خواهید خواب آرامی داشته باشید، برای شام، سالاد سبزیجات به همراه گردو مصرف کنید.

گرچه فواید زیادی در آجیل پنهان است، بعضی ها به گمان این که آجیل موجب افزایش وزن می شوند، از خوردن گردو و دیگر آجیل ها امتناع می کنند. ولی ثابت شده است، افرادی که حداقل ۲ بار در هفته آجیل مصرف می کنند، احتمال افزایش وزن در آنها به مراتب کمتر از آنهایی است که اصلا آجیل مصرف نمی کنند. پس به گمان این که اگر گردو یا آجیل بخورید چاق می شوید، این غذای بسیار خوشمزه و مفید را از خود دور نکنید.

▪ ویتامین ها و عناصر معدنی موجود در گردو:

ـ گردو بهترین منبع منگنز و مس می باشد.

ـ در گردو، منیزیم و فسفر نیز وجود دارد. مقداری روی، آهن، کلسیم و سلنیوم نیز پیدا شده است.

ـ گردو مقدار کمی سدیم یا نمک دارد.

ـ گردو حاوی بیشترین مقدار ویتامین های b۶، b۱ و b۵( پانتوتنیک اسید) می باشد.

ـ در گردو ویتامین هایی نظیر e ، b۳ و b۲ نیز وجود دارد.

کالری گردو زیاد است. حدود ۶۵۴ کالری در هر ۱۰۰ گرم گردو وجود دارد. لذا بهتر است روزی که می خواهید گردو مصرف کنید، کالری آن را محاسبه کرده و از کالری روزانه خود کم کنید. به این ترتیب ترس از چاق شدن را نخواهید داشت؛ برای مثال، اگر کالری مورد نیاز شما در روز ۲۰۰۰ کالری است و شما۱۰۰ کالری گردو مصرف می کنید، لذا می توانید ۱۹۰۰ کالری باقی مانده را از مواد غذایی مختلف دریافت کنید.

ولی اگر می خواهید گردو میل کنید و همانند روزهای گذشته غذاهای روزانه خود را نیز مصرف کنید، این نکته را از یاد نبرید که باید ۱۳۱ دقیقه پیاده روی کنید تا انرژی دریافت شده از گردو، بسوزد.

گردو در حدود ۷/۶ گرم فیبر دارد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

آلو

 

4b29e3474480aa98de8e32ec8d625f9d.jpg

 

آلو میوه ای است كه كمابیش در مناطق مختلف پرورش می یابد و دارای انواع مختلف: آلوبخارا، آلوزرد، آلو سیاه، آلوچه و... است. اگر آلو به شكل تازه مصرف شود، خوشمزه تر است اما به صورت خشك شده نیز ماده غذایی مناسبی به شمار می آید.

 

آلو دارای ویتامین ها و مواد معدنی بسیاری از جمله ویتامین A، گروه B، ویتامین C و همچنین مینرال های پتاسیم، منیزیم، فسفر و كلسیم است، آلو دارای فیبر بالایی بوده و انواع رنگی آن، سرشار از آنتی اكسیدان های مفید است.

 

این میوه به دلیل دارا بودن ریز مغذی های بسیار دارای خواص درمانی زیادی نیز هست، آلوی سیاه حرارت درونی را فرو می نشاند و ضد تب و سردردهای صفراوی است.

 

آلو، مدر، ملین و مفید برای مبتلایان به بیماری نقرس و روماتیسم است، در واقع طبیعی ترین و بهترین و بی خطرترین راه معالجه یبوست و بواسیر، استفاده از اشكال مختلف آلو و آلوی خشك است كه باید آن را به شكل پخته یا خیس كرده، مصرف كنند. در حقیقت خیسانده آلوی خشك به مدت چند ساعت بهترین دارو برای رفع یبوست است و در ضمن عوارض داروهای ملین را نیز ندارد.این میوه سرشار از ویتامین های A، B و C است و برای درمان كم خونی و ضعف و ناتوانی و خستگی جسمی مفید است. همچنین آلو حاوی املاح سالیسیلات است و به طور عمده دارای فعالیت و خواصی شبیه آسپیرین است، املاح سالیسیلات دارای خواص رقیق كردن خون، ضد انعقاد خون، ضد التهاب و دردكشی است و همچنین ممكن است بر پروستا گلایندین ها اثر گذارده و رشد تومور سرطانی را به تأخیر بیندازد.آلو و آب آلو به دلیل دارا بودن اسید فولیك دارای فعالیت ضد ویروسی هستند و زمانی كه میزان اسید فولیك در بدن افراد كاهش می یابد در مقایسه با اشخاصی كه به میزان كافی اسید فولیك در گلبول های قرمز خون دارند، ۵ برابر بیشتر احتمال ابتلا به سرطان وجود دارد.آلو یكی از میوه هایی است كه مصرف روزانه اش به دلیل حاوی ویتامین C بودن به افراد سیگاری توصیه می شود، برگه آلو ضد سم است و در حفظ سلامتی كبد مؤثر بوده و باعث سم زدایی از سیستم گوارشی می شود.

از آنجایی كه این میوه حاوی فسفر است در افزایش قدرت فعالیت های ذهنی تأثیرگذار است و نوشیدن آب آلو در رفع انگل های معده بسیار مؤثر است.هنگام انتخاب آلو به دنبال انواعی باشید كه رنگ خوبی داشته و كمی سفت هستند، اما آلوهایی كه در مقابل فشار اندك، كمی اثر نشان می دهند نیز خوبند. از آلوهایی كه هنگام فشردن خیلی سفت یا خیلی شل هستند و رنگشان خوب نیست یا پوستی چروك یا كبود یا شكسته دارند، اجتناب كنید.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

نارنگی

 

● ترکیبات شیمیایی نارنگی

ـ آب

- پروتئین

- چربی

- قند

- کلسییم

- آهن

▪ ویتامینهای ( آ - a ) (ب۱-b۱) ( ب۲- b۲) (ث-c) و(پ پ-pp)

ـ در یک نارنگی متوسط ۴۰ کیلو کالری وجود دارد.

● خواص دارویی - غذایی

میوه نارنگی به دلیل داشتن ویتامین های ( آ - a ) (ب۱-b۱) ( ب۲- b۲) (ث-c) و(پ پ-pp) میتواند مقداری از نیازهای بدن به ویتامینها را تامین نماید.

ـ ادرار آور است و میتواند سموم بدن را دفع کند.

ـ مسکن خوبی برای اعصاب است.

ـ بخاطر داشتن ویتامین (ث-c) میتواند اعمال قلب را تنظیم کند.

ـ خوردن آن را به کسانی که سرگیجه دارند توصیه می نماییم.

ـ چسبندگی خون را معالجه میکند.

ـ دارای عناصر تشکیل دهنده خون است.

ـ اگر میخواهید خواب راحتی داشته باشید قبل از خواب چند عدد نارنگی میل نمایید.

ـ بخاطر داشتن ویتامین (ث-c) خوردن آن برای همه بیماران مفید میباشد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

هلو

 

هلو دارای اسید پكتین , اسید سیتریك , اسید مانتیك , مواد قندی و ویتامین های a , b , c می باشد هلو تقویت كننده دستگاه گوارش اشتها آور دم كرده گل و برگ هلو یبوست را برطرف می كند و انگل های روده را دفع می كند تقویت كننده دستگاه تنفس دوم كرده گل هلو سینه درد و سرفه و سیاه سرفه را درمان می كند هلو تقویت كننده پوست مو و برطرف كننده اختلالات پوستی و خارش و حساسیت است تقویت كننده دستگاه اعصاب و آرامش بخش و خواب آور است .

مغز و هسته هلو با برگ هلو تسكین دهنده درمان عصبی و عظلانی و مفصلی است نوع دیگر هلو شفتالو می باشد كه بر عكس هلو هسته آن به سختی جدا می شود .

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

هویج

 

● مشخصات ظاهری هویج :

گیاهی پرورشی، دو ساله با ریشه ای دوکی شکل و در اکثر موارد به رنگ پرتقالی با برگهای چند شانه ای و با عطری خوشایندمی باشد. در سال دوم ساقه ای منشعب با برگهای بریده بریده متناوب از آن می روید که در انتهایش چتری از گلهای سفید قرار دارد. میوه آن دو فندقه ای بوده و دارای کرکهای خمیده می باشد. این گیاه به صورت خودرو در دامنه های خشک یا مراتع می روید. هویج پرورشی انواع مختلفی از قبیل ریشه بلند، استوانه ای، گرد به رنگهای پرتقالی، زرد یا کاملاً قرمز دارد. این گیاه در باغها و مزارع کشت می شود.

● خواص گیاه هویج :

از هویج تازه و کاملاً رسیده که ریشه گیاه نیز هست به صورت رنده شده یا با گرفتن آب آن استفاده می شود. آب هویج در درمان کم خونی ها، زخم معده و اثنی عشر (اولسر)، ورم روده بزرگ و کوچک، اسهال های ساده، بیماریهای کبدی-صفراوی، مسمومیت ها، ناراحتی های جلدی مختلف (درماتوزها dermatoses)، مؤثر واقع می شود بطوریکه مصرف روزانه آن ضروری ذکر شده است. آب هویج دارای عناصری مانند آهن، فسفر، منیزیم می باشد که در ساخته شدن خون و بافت ها ضرورت دارند. مسئله مهم در رابطه با این گیاه پرو ویتامین های آ و ث و ترکیبات ویتامین ب، قند، پکتین و مواد رنگی می باشد. هویج تازه خصوصاً کاروتن های موجود در آن (پرو ویتامین های آ) دید چشم را بهبود بخشیده و دید صبحگاهی را تقویت می کند.

از محسنات آن این است که مصرف آن در هر سنی خواص درمانی مشخص در رفع ناراحتی های ظاهر می کند بطوریکه می توان در نوزادان شیرخوار و افراد مسن، هر یک استفاده های درمانی متفاوت و غیرقابل مقایسه از آن به دست آورد. مصرف آن در افراد جوان باعث می شود که جوانی و شادابی آنها برای مدتی طولانی حفظ شود و دیرتر به پیری برسند. از دیگر اثرات سودمند هویج دفع انگلهای روده ای، اسکاریس و کرمک می باشد. این گیاه مدر بوده و ناراحتی های روده ای را تنظیم می نماید و خصوصاً از آن در تغذیه کودکان استفاده می شود.

آب هویج داروی خوبی علیه آمیدالیت کودکان است. رژیم غذایی براساس هویج دردهای سرطانی را تسکین می دهد. میوه های این گیاه برخی مواقع برای دفع انگلها در جوشانده ها مورد استفاده قرار می گیرد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

گریپفروت

 

میوه آن موجب تحریک اشتها شده و بهعنوان مقوی هاضمه، ضدعفونیکننده و مدر کاربرد دارد.

همچنین بهعنوان یک مکمل غذائی در بیماران مبتلا به کاهش پتاسیم خون مصرف میشود. مقادیر زیاد پکتین (فیبر محلول در آب) میوه این گیاه به کاهش کلسترول خون کمک میکند.

گریپفروتهای صورتی و قرمز حاوی مقادیر زیادی لیکوپن هستند که دارای خواص آنتیاکسیدانی میباشند و احتمالاً در کاهش بروز سرطان پروستات مؤثر میباشند. اسید فنلیک، لیمونوئیدها و ترپنهای موجود در این گیاه، اثرات ضدسرطانی دارند. برخی از بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید، لوپوس و سایر بیماریهای التهابی مصرف روزانه گریپفروت را در کاهش علایم خود مؤثر میدانند که این مسئله ممکن است مربوط به جهان پروستاگلاندینها باشد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

آشنایی با خواص طالبی

 

شاید شما هم لذت نوشیدن یک لیوان آب طالبی خنک را در فصل تابستان تجربه کردهاید! این میوه یکی از پرطرفدارترین میوه های فصل تابستان است.

 

طالبی یکی از بهترین منابع ویتامین a است و مملو از بتاکاروتن بوده که در بدن تبدیل به ویتامین a می شود. بتاکاروتن یک آنتی اکسیدان بسیار عالی است که از سرطان پیشگیری می کند، کلسترول را کاهش می دهد و درصد بیماری های قلب و عروق را به طرز چشمگیری کم می کند.

 

این ویتامین در بهبود بینایی و حفظ سلامت و طراوت پوست، نقش ارزنده ای دارد. به علاوه بتاکاروتن بالای طالبی، مانع بروز آب مروارید در سالمندان می شود. طالبی همچنین حاوی ویتامین c و علاوه بر آن، مواد مغذی دیگری مثل پتاسیم، اسید فولیک، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین های b۶ است.

 

وجود مجموعهای از ویتامین ها، به خصوص ویتامین های گروه b در این میوه، آن را به ماده ای بسیار خوب برای تنظیم متابولیسم در بدن تبدیل کرده و از این رو میوه ای بسیار مفید برای افزایش وزن کودکان و نوجوانان و افراد لاغر است.

 

طالبی میوه ای خنک و اشتها آور است و به دلیل دارابودن درصد بالای آب، فیبر و مواد معدنی مناسب، ادرارآور و ملین است.

مصرف این میوه همچنین به افرادی که از کم خونی رنج می برند، توصیه می شود. مطالعات نشان داده است که افرادی که از آسم رنج می برند، در صورت استفاده از میوه هایی که خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارند، کمتر دچار حملات تنفسی می شوند. از این رو مصرف طالبی برای کسانی که سل ریوی دارند، مفید است.

 

طالبی و گرمک به دلیل دارابودن مقدار زیادی فیبر برای کسانی که از یبوست رنج میبرند، مفید است.

همچنین میوه هایی که پتاسیم بالایی دارند نظیر طالبی، موز، سیب و... از بروز نارسایی قلبی جلوگیری کرده و در صورت بروز، از شدت آن می کاهند. از آنجا که کلسترول، فشارخون و هموسیستیئن بالا، زمینه ساز بروز بیماری های قلبی هستند، مصرف طالبی به دلیل دارابودن مواد مغذی برای کنترل این سه فاکتور، مفید است و در سلامت قلب نقش کارآمدی دارد. البته افرادی که از بیماری قند رنج می برند در مصرف طالبی باید جانب احتیاط را رعایت کنند.

 

همچنین دانشمندان با تحقیق بر پوست میوههایی مثل خربزه و طالبی دریافتهاند که پوست این میوهها می تواند منبعی برای مسمومیت غذایی باشد؛ از این رو شستن کامل میوهها بسیار توصیه میشود.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

توت سفید و خواص آن

 

090bb1f5f5cfc1ec2c994dfa637ed8f1.jpg

 

میوه ای آبدار ، ریز ، شیرین ، و لذیذ است . درخت توت سفید ، بزرگ تنومند و دارای برگهای پهن است كه در تغذیه كرمهای ابریشم مورد استفاده قرار می گیرد. قسمتهایی كه در تغذیه و پزشكی مورد استفاده است عبارتند از : میوه – برگ – شیره – پوست شاخه های تازه – توت سفید را تازه می خورند و برای مصارف زمستان آن را خشك كرده و مانند كشمش می خورند . در زبان عربی توت سفید را « توت الاًبیض » گویند.

● خواص

توت سفید سرشار از املاح معدنی ،تانن ، مواد چربی و ویتامین های A و C میباشد. جوشانده‏ً پوست خشك شاخه های جوان و تازه درخت توت برای لینت مزاج مفید است .

مواد غذایی توت سفید وقتی جذب بدن میشود كه صبح ناشتا یا عصر در فاصله غذایی ظهر و شام خورده شود(یعنی درست زمانی كه شكم از غذا خالی است). قند موجود در توت سفید به كسانی كه مبتلا به مرض قند میباشند ضرر ندارد و آنان غالباً به جای قند سفید مصنوعی ، چای را با توت خشك میخورند .

دیگر خواص: ملین ، سهل كردن جریان ادرار ، جوشانده برگ آن با برگ انگور جهت رنگ مو ، ضماد كوبیده برگ با روغن زیتون برای درمان سوختگی .

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

گوجه سبز

 

فصل بهار كه به نیمهاش میرسد، نوبرانه ترش و گرد و سبز آن به بازار میآید و كمتر كسی میتواند در مقابل زیبایی و طعم دوستداشتنیاش مقاومت كند. بر اساس متون قدیمی، نژاد گوجهسبز قدمت ۲۰۰۰ ساله دارد و چینیها اولین کسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند. این میوه خوشمزه به میزان قابل توجهی ویتامین c، اسیدمالیک، اسیدسیتریک دارد.

گوجهسبز اثراتی شامل کاهش فشار و چربی خون، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملکرد معدوی و رودهای دارد و باعث تعادل اسید و باز در جریان خون میشود، از این رو میتواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. این میوه اثرات قابلتوجهی در جلوگیری از پیری سلول و سرطان دارد. اسید بنزوئیک، ترکیبی است با خاصیت ضدمیکروبی كه به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد. همچنین، بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی این میوه هستند.

این میوه ترشمزه میتواند در درمان تومورها موثر باشد و به دلیل وجود اسیداسکوربیک (ویتامینc)، خوردن آن به افراد مبتلا به نقرس توصیه میشود. ضمن اینكه چون حاوی پیشساز ویتامین a است، برای کمک به درمان شبکوری و رشد كودكان (در صورت مصرف تمام مواد غذایی دیگری که مورد نیاز بدن آنهاست) مفید است. گوجه سبز ویتامینهایb وc دارد و به همین خاطر برای آرامش اعصاب هم مفید است، البته مصرف زیاد آن حالتی از حساسیت موقت را در دهان و دندانها ایجاد میكند. هر صد گرم گوجه سبز ۳۰ کیلوکالری انرژی دارد.گوجه سبز به صورت تازه و پخته در خورشها مصرف میشود، البته مصرف بیش از حد گوجهسبز ممكن است معده را با مشكل مواجه كند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

خواص پرتقال

 

پرتقال از نظر شیمیایی پرتقال را منبع غنی ویتامین ث میدانند و جالب آنکه پوست آن در بسیاری موارد حتی مغذیتر از پرتقال است.

 

نظر شیمیایی پرتقال را منبع غنی ویتامین ث میدانند و جالب آنکه پوست آن در بسیاری موارد حتی مغذیتر از پرتقال است.

کارشناسان مؤسسه ملی سرطان آمریکا معتقدند موارد سرطان معده در آمریکا تقریبا کم است، زیرا در تمام ماههای سال پرتقال و مرکبات در دسترس همه قرار دارد و بیشتر مردم آنها را مصرف میکنند.

ویتامین ث یکی از عوامل مهم مهار کننده سرطان است به طوری که این ویتامین را دشمن نیرومندی بر علیه یکی از عوامل شناخته شده سرطانزا یعنی نیتروزامینها میشناسند.

مصرف زیاد پرتقال علاوه بر پیشگیری از سرطان معده در پیشگیری از انواع دیگر سرطانها نیز مؤثر است. از جمله سرطان مری در اشخاصی که زیاد پرتقال میخورند، پنجاه درصد کمتر از اشخاصی است که آن را کمتر مصرف میکنند و یا اصلا نمیخورند. همچنین میزان ابتلا به سرطان لوزالمعده در مصرف کنندگان پرتقال در پایینترین حد قرار دارد.

محققان دریافتهاند که پرتقال و سایر مرکبات در پایین آوردن کلسترول خون نیز مؤثرند و این خاصیت مدیون وجود پکتین یا ماده الیافی پوست و ورقههای نازک ما بین پرههای پرتقال است. در مواردی که هدف کاهش کلسترول و تامین سلامت شریانها باشد، برای استفاده از حداکثر نیروی درمانی پرتقال توصیه میشود که پرتقال را با لایه سفیدرنگ زیر پوست و لایههای نازک داخل پرتقال که حاوی پکتین هستند مصرف کنید.

پیشگیری از عفونتهای ویروسی از خواص دیگر پرتقال است که در عصاره آن وجود دارد. دانشمندان این خاصیت را فقط به دلیل ویتامین ث موجود در آن نمیدانند، بلکه معتقدند که ممکن است یک ترکیب ناشناخته ضدویروسی نیز در عصاره پرتقال موجود باشد.

لازم است بدانید که یک لیوان آب پرتقال، دارای ۱۲۰ میلی گرم ویتامین ث یعنی دو برابر مقدار توصیه شده در روز است و علاوه بر آن دارای مقادیری کلسیم، پتاسیم، نیاسین و اسید فولیک است. آب پرتقال سرشار از الیاف فیبر است به ویژه اگر با گوشت میوه مصرف شود. آب پرتقال هر اندازه که سردتر باشد و در یخچال نگهداری شود ویتامین ث آن بیشتر حفظ خواهد شد.

● آب پرتقال صحیح چگونه به دست میآید؟

پرتقال را پوست کنده البته مانند پوست کندن یک سیب، یعنی پوست دوم سفید رنگ روی آن بماند و بعد به قطعات کوچک ببرید و در آب میوهگیری بیندازید، درست مثل زمانی که میخواهید آب هویج بگیرید. آب پرتقال شما باید شیری رنگ باشد و نه کاملا نارنجی (از دیدگاه طب نتروپت و درمانهای طبیعی). افرادی که فشار خونشان بالاست و برای کنترل آن دارو مصرف میکنند، به احتمال زیاد به دلیل استفاده از داروهای ضد فشار خون و یا برای بالا بودن سدیم در بدنشان، پتاسیم آنها از حد طبیعی پائینتر آمده و مشکلاتی در وضع سلامت آنها به وجود میآورد. این بیماران باید به طور مرتب پتاسیم خونشان را مورد آزمایش قرار داده و کاملا زیر نظر باشند. البته درمان کمبود پتاسیم به طور مصنوعی امکانپذیر است و با تجویز پزشک صورت میگیرد.

ولی این بیماران باید همیشه در تغذیه روزانه خود از مواد غذایی حاوی پتاسیم بالا استفاده کنند. آب پرتقال سرشار از پتاسیم است و در یک لیوان بزرگ آب پرتقال حدود ۳۵۰ میلیگرم پتاسیم وجود دارد.

میوههای زرد مانند موز، انواع مرکبات، زردآلو، هلو، انگور، خرما و طالبی نیز دارای پتاسیم فراوان هستند، ولی چون آب پرتقال کالری کمتری دارد مناسبتر است. زیرا مواد خوراکی که کالری زیاد تولید میکنند برای مبتلایان به فشارخون مناسب نیستند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...