رفتن به مطلب
لطفا جهت استفاده از تمام مطالب ثبت نام کنید ×
انجمن های دانش افزایی چرخک
لطفا جهت استفاده از تمام مطالب ثبت نام کنید

تولد نسل سوم روغن های سرخ کردنی


ارسال های توصیه شده

استفاده از انواع روغنهای حیوانی و گیاهی سابقه چندین هزار ساله در تغذیه انسان دارد. چربی یکی از منابع مهم انرژی است و مواد طبیعی موجود در روغنها بخش زیادی از نیازهای بدن به این مواد را تامین میکند.

داستان روغنها اما داستان طولانی و پر حاشیهای است و با پیشرفت علم تغذیه تغییرات زیادی در تولید این روغنها ایجاد شد. فصل اول این تغییر با حذف روغنهای حیوانی از رژیم غذایی مردم و جایگزینی آن با روغن نباتی شروع شد، اما این قصه هنوز فصلهای تازهای برایمان دارد.

روغن هیدروژنه

پدر و مادرهای ما به خوبی این فصل از قصه روغنها را به یاد دارند که روغن نباتی جامد وارد رژیم غذایی شد و کم کم جای خود را در میان خانوادههای ایرانی باز کرد. پذیرش این روغن کمبو، روشن و جامد در مقابل روغن بودار حیوانی به راحتی اتفاق نیافتاد. چیزی که مردم را مجاب به استفاده از این روغن کرد زیان کمتر آن به نسبت روغن حیوانی بود. این جایگزینی کم و بیش در همه کشورهای جهان رخ داد و روغن نباتی جامد (هیدروژنه) برای پخت و پز و سرخکردنیها مورد استفاده قرار گرفت.

روغنهای هیدروژنه اگرچه به نسبت روغنهای حیوانی درصد اشباع چربی پایینتری داشتند، اما از ترانس بالاتری برخوردار بودند. اسید چرب ترانس کلسترول خوب خون را پایین آورده و در عوض موجب افزایش کلسترول بد میشود. همین برای افزایش ریسک بیماریهای قلبی کافی بود تا متخصصان تغذیه و تولیدکنندگان مواد غذایی را به فکر جایگزینی بهتر بیاندازد.

روغن مایع پالمدار

روغن پالم که از مغز میوه نخل روغنی به دست میآید و اگرچه هزاران سال مورد استفاده بشر بود، اما از چشم تولیدکنندگان دور مانده بود. این روغن مقاومت زیادی در مقابل حرارت دارد و

این ویژگی بود که پای پالم را به فصل دوم داستان روغنهای سرخکردنی باز کرد. این روغن نیازی به هیدروژنه کردن ندارد و فاقد ترانس است. به همین دلیل روغنهای پالمدار به نسبت روغنهای هیدروژنه از سلامت بیشتری برخوردار است. اما یک مشکل هنوز پابرجا بود: درصد بالای اسیدهای چرب اشباع.

روغن پالم سرشار از اسیدهای چرب اشباع است و این اشباعیت بالا آن را در رتبه آخر سلامت روغنهای گیاهی قرار داده است. اسیدهای چرب در دمای معمولی اتاق به حالت نیمه جامد درمیآیند و مصرف آنها رابطه مستقیمی با بیماریهای قلبی و گرفتگی عروق دارد.

اگرچه روغن پالم و زیانهای آن امروز بیش از همیشه مورد توجه قرار گرفته است، اما نباید فراموش کرد که استفاده از این روغن در سرخکردنیها در زمان خود یک گام به پیش بود. روغنهای سرخکردنی پالمدار نسل دوم روغنهای نباتی بودند که فصل آنها هم به پایان رسیده و

ما آخرین نسل مصرفکنندگان این نوع روغنها هستیم.

روغن مایع شفاف

با تایید عوارض مصرف روغنهای پالمدار، تولیدکنندگان به فکر تولید روغنهایی افتادند که با حداکثر مقاومت در برابر حرارت، از اسیدهای چرب کمتری برخوردار باشند و همچنین فاقد اسید چرب ترانس باشند. این ایده در نهایت به تولد نسل سوم روغنهای سرخکردنی ختم شد تا فصل جدیدی در داستان صنعت تغذیه نوشته شود.

حذف روغن پالم این روغنها را کاملا شفاف و زلال کرد، به طوری که در هوای سرد زمستان هم هیچ خبری از بسته شدن روغن در بطری نباشد. اویلا اولین تولیدکننده نسل سوم روغنهای مایع است که با نوآوری خاص خود محصولی بدون روغن پالم را وارد بازار کرده است.

روغن سرخکردنی شفاف اویلا درصد اشباع بسیار پایینی دارد و به همین دلیل نه تنها کلسترول بد خون را کم میکند، که به افزایش کلسترول خوب کمک میکند. روغن شفاف اویلا از ترکیب بهترین روغنهای مایع گیاهی تهیه شده است، بنابراین خواص زیادی برای سلامتی بدن دارد. امگا۳، امگا ۶ و امگا ۹ این روغنها برای رشد و سلامتی در هر سنی ضروری است. ناگفته پیداست که حذف اسید چرب ترانس احتمال بیماریهای قلبی، عروقی و سکته را به طور

چشمگیری کاهش میدهد.

روغنهای شفاف نسل سوم کمتر از سایر روغن ها جذب غذا میشوند. این یعنی مصرف کمتر روغن، سلامت بیشتر و غذایی خوشمزهتر و طبیعیتر. آخرین چیزی که میتوان درباره سلامت این روغنها گفت موضوع بستهبندی این روغنهاست. بطری روغن بدون پالم اویلا با یک لایه ضدآفتاب ((Anti UV پوشانده شده است. به این ترتیب اشعه آفتاب موفق به نفوذ به داخل بطری نشده و بعد از تولید تغییر شیمیایی در ترکیبات روغن به وجود نمیآید.

منبع: oilalife.com

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
  • اضافه کردن...