C
در این قرارداد خریدار تنها زمانی سود میکند که قیمت دارایی تا سررسید و یا قبل از آن بیشتر از قیمت قرارداد باشد و تنها در آن زمان است که خریدار تصمیم به خرید دارایی میگیرد. در این قرارداد چنانچه خریدار تصمیم به اجرای قرارداد گیرد فروشنده ملزم به اجرای قرارداد و فروش دارایی است.
فرض کنید سرمایهگذاری قصد عقد قرارداد اختیار خرید برای سهام شرکت x را دارد. چنانچه قیمت فعلی سهم ۱۰۰ واحد پولی باشد و سرمایهگذار باور داشته باشد تا قبل از سررسید قرارداد قیمت به بیش از قیمت قرارداد تجاوز خواهد نمود بعنوان خریدار قرارداد را عقد مینماید.
برای مثال اگر قیمت فعلی سهم ۱۰۰ تومان و قیمت قرارداد ۱۲۰ تومان و سررسید آن ۳۱ تیر ماه باشد، و قبل از ۳۱ تیر ماه قیمت به ۱۵۰ تومان برسد، خریدار از حق قانونی خود در قرارداد استفاده کرده و سهم را با قیمت ۱۲۰ تومان (قیمت تعیین شده در قرارداد) خریداری میکند.
بنابراین وی در این قرارداد ۳۰ تومان سود حاصل کرده است. حال چنانچه در سررسید قرارداد (۳۱ تیر) قیمت سهم هنوز از ۱۲۰ تومان تجاوز نکرده باشد، خریدار نه تنها با استفاده از حق قانونی خود برای خرید سود نمیکند بلکه متضرر هم خواهد بود (برای مثال چنانچه سهم ۱۱۰ تومان باشد، خریدار در صورت اعمال قرارداد باید آن را ۱۲۰ تومان خریده و ۱۰ تومان ضرر کند). بدین ترتیب خریدار از حق خود استفاده نکرده و قرارداد بدون اجرا در سررسید باطل خواهد شد.
حساب سرمایه یعنی خالص سرمایهگذاریهای خارجی در داخل کشور است، بدان معنا که چنانچه این حساب مثبت باشد حاکی از افزایش سرمایهگذاریهای خارجی در داخل کشور است. حساب سرمایه بعلاوه حساب جاری تشکیل دهنده تراز پرداخت کشور میباشند.
گواهی سپردۀ مدتدار ویژۀ سرمایهگذاری عام، به سپردهای اطلاق میشود که نزد بانک با سررسید مشخص افتتاح میشود و بانک در ازای آن اقدام به صدور گواهی به همین نام مینماید.
گواهی سپردۀ مدتدار ویژۀ سرمایهگذاری خاص، نیز سپردهای است که بانک به منظور تجهیز منابع برای تأمین مالی طرحهای مشخص جدید سودآور تولیدی و ساختمانی و خدماتی و نیز توسعه و تکمیل طرحهای سودآور موجود با سررسید مشخص افتتاح نموده و در ازای افتتاح سپرده، گواهی سپردۀ مدتدار ویژۀ سرمایهگذاری خاص صادر مینماید.
اما در اینجا ما به بعد مالی آن (پیشبینی قیمتی) نگاه داریم. منظور از این بینظمی ناکارآمدی و آشوب نیست، بلکه منظور نوعی بینظمی منظم یا نظم در بینظمی است. بینظم از آن رو که نتایج غیر قابل پیشبینی است و منظم بدان جهت که از نوعی قطعیت برخوردار است.
در ریاضیات آن را نوعی اتفاقی بودن با قطعیت میدانند. نظریه آشوب در زمینههای مختلف استفاده شده است از جمله پیشبینی آب و هوا و پیشبینی قیمت سهام. به بیانی دیگر نظریه آشوب روشی است برای درک ساختار سیستمهای بسیار پیچیده و بینظم که در وحله اولیه بینظم جلوه میکنند.
طرفداران تئوری آشوب در بازارهای مالی بر آن باورند که قیمت سهام، اوراق قرضه و یا سایر داراییها آخرین رکن قابل تغییر است. آنها بر این باورند که تغییر قیمت تنها پس از پیشبینی عوامل ذیل قابل پیش بینی است:
– انگیزه، نیازها، اهداف، نگرانیها و باورهای معاملهگر که خود عواملی بسیار پیچیده هستند
– تغییرات در حجم معاملات سهم
– سرعت و شتاب در روند تغییر
– مومانت تغییرات
دوره بازپرداخت بسته به میزان درآمد شخص بوده و اعلام ورشکستگی فصل ۱۳ باعث میشود تا طلبکاران نتوانند در مال و دارایی شخص تصرف داشته باشند و بدهکار خود بازپرداخت را با توجه به میزان درآمد خود انجام میدهد.
یکی از مزایای اعلام ورشکستگی فصل ۱۳ در مقایسه با فصل ۷ ایجاد امکان بازپرداخت با برنامهای مشخص و از طرفی عدم حق تصرف در ملک مسکونی بدهکار است.
یکی از الزامات اعلام ورشکستگی در قالب فصل ۱۳ دریافت مشاوره اعتباری ۱۸۰ روز قبل از اعلان ورشکستگی است. شایان ذکر است که شرکتها و نهادهای کسب و کاری با ۲ سهام دار یا بیشتر نمیتوانند از فرصت ورشکستگی فصل ۱۳ استفاده نمایند و فقط شامل اشخاص و کسب و کارها با مالکیت شخص واحد است.
در این قرارداد ریسک بسیار پایینی متوجه لیز گیرنده است، چرا که در ابتدا و در زمان انعقاد قرارداد تمام هزینههای مالکیت برای وی روشن بوده و در خاتمه اجباری برای خرید یا فروش خودرو به قیمت روز بازار نمیباشد.
در این قرارداد تمامی ریسک متوجه اعتباردهنده بوده و در شرایط ایدهال ارزش خودرو بر حسب تمامی اقساط پرداخت شده (تنزیل شده) باید بیشتر از هزینه پرداختی برای خودرو باشد.