الفبای انگلیسی

G

41 views آبان 10, 1397 آبان ۱۷, ۱۳۹۷ irsalam 0

Gateway
درگاه؛ وسیله‌ای برای ایجاد ارتباط میان دو کامپیوتر یا دو شبکه
Gini Index یا شاخص جینی
شاخص جینی یا Gini Index یک واحد اندازه‌گیری پراکندگی آماری است که معمولا برای سنجش میزان نابرابری در توزیع درآمد یا ثروت در یک جامعه آماری استفاده می‌شود.

این ضریب با نسبتی تعریف می‌شود که ارزشی بین صفر و یک دارد. هر چقدر ضریب جینی نزدیک به عدد صفر باشد، برابری بیشتر در توزیع درآمد را نشان می‌دهد و بالعکس هر چقدر ضریب جینی نزدیک به عدد یک باشد، توزیع نابرابر درآمد را مشخص می‌کند.

اگر ضریب جینی مساوی با عدد صفر باشد یعنی همه درآمد و ثروت یکسان دارند (برابری مطلق) و اگر مساوی با عدد یک باشد یعنی نابرابری مطلق به گونه‌ای که ثروت تنها در دست یک نفر است و مابقی هیچ درآمدی ندارد.

شاخص جینی همان ضریب جینی است که برای فهم بهتر، آن را به صورت درصد بیان می‌کنند. ضریب جینی توسط متخصص آمار ایتالیایی به نام کورادو جینی توسعه یافت و در سال ۱۹۱۲ اعلام شد.

مزایای ضریب جینی
– برای مقایسه توزیع درآمدی در بخش‌های مختلف جامعه و همچنین در کشورها مورد استفاده قرار داد. برای مثال ضریب جینی برای مناطق شهری با مناطق روستایی در بسیاری از کشورها متفاوت است.

– ضریب جینی را به راحتی می توان با سراسر کشور مقایسه کرد و تفسیر آن نیز آسان است.

– از ضریب جینی می توان برای نشان دادن چگونگی توزیع درآمد در داخل کشور در طی یک دوره از زمان استفاده کرد. در نتیجه این امکان وجود دارد تا ببینید که آیا نابرابری در حال افزایش است یا کاهش؟

معایب ضریب جینی
– ضریب جینی نابرابری درآمد را اندازه‌گیری می‌کند اما نابرابری‌های فرصت را اندازه‌گیری نمی‌کند.
– اگر دو کشور ضریب جینی یکسان داشته باشند ممکن است یک کشور ثروتمند باشد و دیگری فقیر، می‌توان نتیجه گرفت اندازه گیری ضریب جینی در دو کشور متفاوت است.ضریب جینی نقطه برآورد در یک زمان خاص است. از این رو تغییرات درآمدی را در طول زمان نادیده می‌گیرند.

Global System for Mobile Communication (GSM)
سیستم جهانی نقل و انتقالات موبایلی؛ معروفترین استاندارد جهانی برای گوشی‌های همراه
Godfather Offer پیشنهاد پدرخوانده
پیشنهاد پدرخوانده Godfather Offer به پیشنهاد تصاحب خصمانه‌ای گویند که پیشنهاد شرکت تصاحب‌گر (خریدار) به شرکت هدف (در شرف تصاحب) در مقایسه با قیمت روز بازار آنقدر مطلوب است که در صورت نپذیرفتن پیشنهاد از طرف مدیریت شرکت هدف، سهامداران بر علیه مدیریت در دادگاه اقامه دعوی خواهند نمود.

این اقامه دعوی بر آن پایه است که اولین و مهم‌ترین وظیفه مدیریت شرکت لحاظ بهترین و مطلوب‌ترین وضعیت سهامدار است. این پیشنهاد بخصوص در زمانی موثر است که قیمت سهام شرکت هدف (در شرف تصاحب) روندی ثابت یا روبه پایین را شاهد بوده است.

Gold Standard یا استاندارد طلا
استاندارد طلا یا Gold Standard به سیستم پولی گویند که در آن دولت بطور آزادانه اجازه تبدیل پول به طلا و بالعکس را داده است.
در این سیستم، نرخ مبادله ارزها در بازار فارکس یا بازار معاملات ارزهای خارجی، بر اساس اختلاف قیمت در ارزش اقتصادی انس طلا بر اساس ارز دو کشور بود. سیستم استاندارد طلا بین سالهای ۱۸۷۵ تا ۱۹۱۴ میلادی و بعنوان اولین سیستم رسمی برای ارزیابی نرخ مبادلات ارزی مورد استفاده قرار گرفت.

یکی از مشکلات اصلی این سیستم لزوم در دست داشتن منابع و انبارسازی مقادیر قابل توجه طلا بود که کشورها برای تطبیق مقدار فیزیک طلا با ماهیت نوسانی عرضه و تقاضا در بازار فارکس احتیاج داشتند.

پس از جنگ جهانی دوم و به دلیل مشکلات زیاد سیستم استاندارد طلا، سیستم پولی برتون وودز (Bretton Woods Monetary System) جایگزین استاندار طلا شد و این سیستم نیز پس از مدتی بدلیل نیاز مبرم برای نگاهداری ذخیره‌های بالای طلا در سال ۱۹۷۱ منسوخ شد. این سیستم نیز پس از آن حذف شد که رئیس جمهور نیکسون دستور “بسته شدن پنجره طلا” را صادر نمود.

Golden Rule یا قاعده طلایی (قانون طلائی)
قاعده طلایی یا Golden Rule در علم اقتصاد قانون یا قاعده طلایی اشاره به مصارف و هزینه‌های دولت‌ها داشته و به دولت دیکته می‌کند که او تنها برای اهداف سرمایه‌گذاری می‌تواند قرض کند، و نه برای تامین مالی هزینه‌های جاری.

به بیانی دیگر، چنانچه دولت تصمیم بر دریافت تامین مالی (با فروش اوراق قرضه دولتی) برای پروژه‌های سرمایه‌گذاری گیرد، این پروژه‌ها باید برای نسل‌های آینده منافعی را در بر‌داشته باشد و هزینه‌های جاری باید تنها توسط مالیات فعلی که طبیعتا از نسل فعلی دریافت می‌شود پوشش یابد.

این قانون یک اصل اخلاقی است که ریشه در عقاید دینی در ادیان مختلف دارد و در دین مبین اسلام نیز بدان اشاره شده است و در قرآن کریم و روایات پیامبر (ص) و دیگر معصومین به آن توجه خاصی شده است.

قاعده طلایی در قالب اصول اخلاقی بصورت ذیل بیان شده است:
– شخص باید به گونه‌ای با دیگران رفتار کند که دوست دارد دیگران در شرایط مشابه با او آن‌گونه رفتار کنند (شکل مثبتِ قاعده)

– شخص نباید به گونه‌ای با دیگران رفتار کند که دوست ندارد آن‌گونه با او رفتار شود (شکلی منفی و منعیِ قاعده؛ که گاه «قاعده نقره‌ای» یا «قاعده سیمین» خوانده می‌شود)

Grace Period یا دوره تنفس
دوره تنفس یا Grace Period به یکی از مفاد و شرایط قرارداد کارت‌های اعتباری گویند که به دارنده کارت این اجازه را می‌دهد که چنانچه پرداخت در دوره زمانی مشخصی پس از استفاده از اعتبار انجام گردد موسسه اعتباری از دریافت سود صرفنظر خواهد کرد.

در این بازه زمانی که دوره تنفس نام دارد، استفاده از اعتبار شامل سود نخواهد بود و چنانچه دارنده کارت اقدام به پرداخت اعتبار استفاده شده در این بازه زمانی نماید می‌تواند تنها با پرداخت اصل پول، حساب خود را تسویه نماید.

دوره تنفس بطور معمول ۱۵ روز تا یک ماه می‌باشد ولی با توجه به نوع کارت متغییر است. شایان ذکر است که اعطای فرصت زمانی باز پرداخت بدون سود در این بازه زمانی بمعنای صرفنظر از محاسبه سود در آن دوره نیست و چنانچه دارنده کارت مبلغ استفاده شده را در دوره تنفس پرداخت ننماید و اقدام به پرداخت آن پس از زمان تنفس نماید، سود پرداختی شامل سود دوره زمانی تنفس نیز می‌شود.

Graphical User Interface (GUI)
رابط گرافیکی کاربر؛ مجموعه‌ای از نشانه‌های گرافیکی نمایش داده شده بر روی یک نرم‌افزار است که در آن کاربر به جای تایپ فرمان‌های بلند و پیچیده از اعلان فرمان، با اشاره بر نمایش‌های تصویری بر روی صحنه تصویر، پرونده‌ها، برنامه‌ها یا فرمان‌های گوناگون را انتخاب می‌کند.
Gross Domestic Product تولید ناخالص داخلی (GDP)
تولید ناخالص داخلی یا Gross Domestic Product or GDP به ارزش پولی (مبلغ) تمامی کالا و خدماتی گویند که در بازه زمانی مشخصی در داخل مرزهای یک کشور تولید می شود.

هرچند که تولید ناخالص داخلی معمولا بطور سالانه اندازه گیری و بیان می شود. این عدد شامل مصرف داخلی (توسط بخش خصوصی و دولتی)، سرمایه گذاریهای دولتی و خالص صادرات (صادرات پس از کسر واردات) می‌شود.

(GDP=C+G+I+(X-M

فرمول تولید ناخالص داخلی

C = Consumption = تمام مصرف یا مبلغ هزینه شده بخش خصوصی
G = Government spending = تمام مبالغ هزینه شده توسط دولت
I = Investment = کل مبالغ سرمایه گذاری شده توسط بخش خصوصی
X = Export = صادرات
M = Import = واردات
X-M = Net export = خالص صادرات

تولید ناخالص داخلی معمولا بعنوان شاخصی برای سلامت اقتصادی کشور تلقی می گردد که حاکی از استاندارد زندگی مردم کشور نیز می باشد.

این مطلب برای شما مفید بود ؟