الفبای انگلیسی

T

17 views آبان 17, 1397 آبان ۱۷, ۱۳۹۷ irsalam 0

T

TSX
شکل مخفف بازار Toronto Stock Exchange
TSXV
شکل مخفف بازار Toronto Venture Exchange

Tangible Common Equity یا ارزش سهام عادی بر اساس دارایی‌های مشهود
ارزش سهام عادی بر اساس دارایی‌های مشهود یا Tangible Common Equity or TCE یکی از مقیاس‌های مورد استفاده در دنیای مالی برای تخمین دارایی‌های شرکت در زمان مواجهه با ضررهای بالقوه و یا قدرت مقابله شرکت با آن می‌باشد.

نحوه محاسبه این شاخص، کسر ارزش سرقفلی (Goodwill)، دارایی‌های غیر مشهود و سهام ممتاز از ارزش دفتری شرکت می‌باشد.
یکی از موارد استفاده این شاخص، برای ارزشیابی آن دسته از شرکت‌هایی می‌باشد که تعداد سهام ممتاز قابل توجهی دارند.

برای مثال در پی بحران مالی سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ میلادی در آمریکا، تعدا زیادی از بانک‌های این کشور در ازا دریافت منابع مالی قابل توجه از دولت، سهام ممتازی را برای مالکیت دولت در خود منتشر نمودند. این شرکت‌ها می‌توانستند برای افزایش ارزش شرکت، این سهام ممتاز را به سهام عادی تبدیل نمایند.

استفاده از این شاخص برای محاسبه نسبت‌های مالی و بخصوص نسبت کفایت سرمایه، روشی است بسیارمحافظه کارانه که گویای ریسک نقدینگی و نسبت‌های نقدینگی بانک می‌باشد.

Tax Identification Number (TIN)
شماره شناسایی مالیاتی
Technical Analysis تحلیل تکنیکال در بازار بورس یا بازار سرمایه
تحلیل تکنیکال در بازار بورس یا بازار سرمایه Technical Analysis در بازار سرمایه بطور کلی از دو روش تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی برای پیش بینی قیمت یا روند منحنی قیمت استفاده می شود.

تحلیل تکنیکال به مطالعات آکادمیکی گویند که بر اساس روند منحنی در گذشته و رفتار گذشته دارایی‌ها (سهام) انجام می‌پذیرد. در این روش با توجه به رفتار گذشته دارایی (سهام) و حجم معاملات در هر نقطه از قیمت قیمت آینده دارایی پیش‌بینی می‌شود.

در این روش از تحلیل تمرکز بیشتری بر روی روند حرکت سهام (رو به بالا یا روبه پایین) قرار می‌گیرد. هر چند که این روش قابلیت پیش‌بینی دقیق قیمت را ندارد اما برای چندین دهه است که توسط تحلیل‌گران بازار سرمایه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

Terminal Value یا ارزش نهایی
ارزش نهایی یا Terminal Value به ارزش اوراق بهادار در سررسید یا ارزش دارایی خاصی در زمان معینی در آینده گویند که با توجه به ۳ فاکتور ارزش حال دارایی، نرخ بهره بازار و نرخ رشد آن تعیین می‌شود.

بدیهی است که این اصل برای تعیین قیمت نهادها و شرکت‌ها در زمان معین آتی نیز اعمال می‌شود. برای تعیین “نرخ نهایی” معمولا از دو روش استفاده می‌شود که عبارتند از روش رشد متداوم یا Perpetuity Growth Model و یا روش خروج یا Exit Approach.

ارزش نهایی معمولا به ۲ اسم دیگر شناخته می‌شود که عبارتند از ارزش افق یا ارزش مداوم.

اما اهمیت ارزش نهایی چیست؟ در روش ارزیابی تنزیل جریان وجوه یا DCF، بدیهی است که امکان تنزیل جریان وجوه تا ابد ممکن نیست و حتی اگر هم امکان آن وجود داشت ارزش محاسبه شده نمی‌تواند از دقت بالایی برخوردار باشد،
چرا که بدلیل عوامل غیر قابل پیش بینی و غیر منتظره اقتصادی و شرکتی پیش‌بینی جریان وجوه شرکت یا دارایی موردنظر در آینده دور دست امکان نداشته و طبیعتا از دقت بالایی برخوردار نخواهد بود.

در روش ارزیابی تنزیل وجوه نقد معمولا وجوه نقد برای چندین دوره آتی پیش‌بینی شده و سپس ارزش نهایی جایگزین کل دوره های بعدی خواهد شد. استفاده از “ارزش نهایی” عملا بدان معناست که شرکت در زمان معینی در اینده به فروش رسیده و قیمت فروش معادل با ارزش نهایی مورد استفاده در محاسبه است.

ارزش نهایی بصورت زیر محاسبه می‌شود

Thin Client
اصطلاحی مفهومی است که تفاوت آن با کلاینت معمولی، انجام اکثر پردازش‌ها در سمت سرور است.
Third Party
موسسه ثالث، یک موسسه غیر عضو در شبکه بانکی یا پرداخت است که توسط بانک پذیرنده سرویس‌دهی می‌شود. سرویس‌های ارایه شده به این موسسه، غیر مرتبط با سرویس‌های پرداخت فروشنده مانند خرید کالا یا خدمات است.
Ticket Vending Machin
دستگاه خودکار فروش بلیت الکترونیک یا شارژ بلیت الکترونیک
Timeout
توقف اجرای برنامه به دلیل تاخیر در ورود اطلاعات لازم
Toxic Assets دارایی‌های سمی
دارایی‌های سمی یا Toxic Assets دارایی‌های سمی به آن دسته از دارایی‌ها گویند که قابلیت نقدشوندگی آنها از دست رفته و بازار ثانوی برای معامله آنها نیز بدلیل کمبود تقاضا دیگر موجود نیست.

در مواردی از این چنین معمولا بازاری برای خرید و فروش این دارایی‌ها موجود نمی‌باشد و نگاهداری این نوع دارایی‌ها بمعنای ضرر قطعی تلقی می شود.

واژه “دارایی سمی” در بحران مالی سالهای ۹-۲۰۰۸ و پس از آن مورد استفاده قرار گرفت که بسیاری از ابزارهای مالی مانند دارایی‌های رهنی و بیمه‌نامه‌های اوراق قرضه بازار خرید خود و در نتیجه قابلیت نقد‌شوندگی خود را از دست دادند و دارندگان آنها ضرر هنگفتی را متحمل شدند.

اما چگونه یک دارایی به دارایی سمی تبدیل می‌شود؟
برای روشن سازی مفهوم به مثال ذیل می پردازیم. شخصی را در نظر داشته باشید که مسکنی به قیمت ۱۰۰ میلیون تومان خریداری کرده و برای خرید آن ۹۰ میلیون تومان تسهیلات مسکن ۱۰ ساله دریافت کرده است. حال پس از گذشت یک سال و افت ۵۰ درصدی قیمت مسکن (در صورت وجود حباب در بازار مسکن در سال گذشته و شکست آن در سال جاری) قیمت این واحد مسکونی به ۵۰ میلیون تومان افت کرده است در حالیکه بدهی مالک به بانک بطور تقریبی معادل ۸۰ میلیون تومان است.

این بدان معناست که اکنون ارزش بدهی به مراتب بالاتر از خود دارایی است، که این دارایی نیز در توثیق بانک می‌باشد. در این شرایط تنها توجیه اقتصادی عدم بازپرداخت وامی است که مبلغ آن به مراتب بالاتر از مبلغ وثیقه (ملک در توثیق بانک) است.

این دارایی که پس از وجود عرضه بالا در بازار شاهد افت چشمگیر قیمت بوده و قابلیت نقدشوندگی خود را نیز از دست داده است و اکنون ارزش بازار آن به مراتب پایین‌تر از ارزش کتابی آن است، دارایی سمی نام دارد.

Track
شیار؛ بخش مغناطیسی کارت‌های مغناطیسی متشکل از سه شیار مغناطیسی هم عرض است که روی یکدیگر قرار گرفته و هر یک از آن‌ها با شماره مشخص می‌شوند.
Transaction Currency
ارزی که تراکنش با آن انجام می‌شود
Transaction Per Second
توان پاسخ‌گویی به تعداد تراکنش در یک ثانیه؛ یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های اندازه‌گیری توان و کیفیت سامانه‌های بانکی است.
Treasury Inflation Protected Securities یا اوراق قرضه دولتی مصون از تورم
اوراق قرضه دولتی مصون از تورم یا Treasury Inflation Protected Securities – TIPS به آن دسته از اوراق قرضه‌ای گویند که فقط توسط وزارت خزانه‌داری انتشار یافته و قیمت آن همبستگی مثبتی با شاخص تورم در جامعه دارد.

این همبستگی با شاخص تورم تنها خصوصیت بارز این اوراق است و هدف از آن حفاظت دارندگان اوراق بر علیه تورم است.
بنابراین این اوراق یکی از کم‌ریسک‌ترین اوراق برای سرمایه‌گذاری محسوب شده و سود آن (کوپن) معمولا بصورت ۶ ماهه (دوره‌های ۶ ماهه) پرداخت می‌شود.

نرخ سود (نرخ کوپن) در این اوراق ثابت بوده ولی از آنجایی که قیمت اسمی این اوراق با تورم کاهش یا افزایش میابد، سود پرداختی در قالب این کوپن‌ها نیز کاهش یا افزایش می‌یابند چراکه کوپن در قالب درصدی از قیمت اسمی اوراق تعریف شده است.

در این اوراق معمولا حداقل مبلغ خرید وجود داشته و در سررسیدهای ۵، ۱۰ یا ۲۰ ساله بفروش می‌رسند. در مقایسه با تورم این اوراق نوسان نداشته و در نتیجه آن دسته از سرمایه‌گذارانی که این اوراق را قسمتی از پرتفوی خود کرده‌اند دارای پرتفویی با نوسان پایین‌تر می‌باشند.

این اوراق برای مناطق یا کشورهایی که دارای تورم بالا می‌باشند بسیار مناسب تلقی می‌شود، بخصوص در زمانیکه سرمایه‌گذار انتظار افزایش تورم در ماه‌های آتی را داشته باشد.

Tv Banking
بانکداری تلویزیونی؛ با گسترش تلویزیون‌های تعاملی و ظهور تلویزیون‌های هوشمند و IPTV ارایه خدمات بانکی در منزل از طریق آن گسترش پیدا کرده است.

این مطلب برای شما مفید بود ؟