سوالات متداول بانکی

شرایط و ضوابط قرعه کشی حسابهای قرض الحسنه چیست؟

حساب های حائز شرایط شرکت در قرعه کشی هر سال (که الزاماً طی سه ماه نخست سال برگزار می گردد)، عبارتند از حساب هایی که در روز قرعه کشی مفتوح و فعال بوده و مانده آنها «حداقل به مدت ۳ ماه در سال گذشته» یا «از آخرین روز کاری سال گذشته لغایت روز قرعه کشی سال جاری»، بصورت پیوسته حداقل ۵۰۰.۰۰۰ ریال بوده باشد. شرط تعلق جایزه به گروه اخیر، حفظ حداقل موجودی (به صورت پیوسته) حداقل تا پایان خردادماه میباشد. برای هر سپرده حائز شرایط شرکت در قرعه کشی، به ازای هر ۵۰.۰۰۰ ریال موجودی در هر روز از سال گذشته، یک امتیاز محاسبه گردیده و در روز قرعه کشی، هر سپرده به تناسب میزان امتیاز خود، از احتمال بیشتری برای برنده شدن برخوردار می باشد.

شرایط انتقال سپرده به غیر چیست؟

حضور انتقال دهنده و انتقال گیرنده (که الزاماً یکی از بستگان درجه اول انتقال دهنده می باشد.) به صورت همزمان در شعبه با ارائه کارت شناسایی معتبر و در صورتی که انتقال گیرنده مشتری بانک نباشد همراه داشتن شناسنامه و کارت ملی وی الزامی است و باید احراز و اطمینان از اینکه انتقال گیرنده یکی از افراد درجه اول صاحب حساب می باشد از سوی شعب صورت پذیرد. شایان ذکر است در صورت مسدود بودن سپرده یا سابقه انتقال آن در گذشته، امکان انتقال وجود نخواهد داشت.

آیا تاریخ واریز سود سپرده را می توان به دلخواه تعیین کرد و یا تغییر داد؟

تعیین تاریخ واریز سود سپرده در روز افتتاح و تغییر آن تا قبل از واریز اولین سود امکان پذیر است.

فرمول محاسبه سود ماهانه سپرده به چه صورت است؟

سود یک ماه= تعداد روز * نرخ سود* مبلغ/۳۶۵۰۰
تعداد روز برای ماه­های مربوط به شش ماه اول سال ۳۱ روز و برای ماه اسفند (در صورتی که سال کبیسه نباشد) ۲۹ روز در نظر گرفته می­شود.
برای سپرده بلندمدت مبلغ سپرده ثابت و مشخص می­باشد لیکن برای سپرده کوتاه­ مدت باید حداقل مانده روزانه جهت محاسبه سود در نظر گرفته شود.

شرایط افتتاح حساب برای محجورین چگونه است؟

به استناد قانون مدنی محجورین شامل سه گروه ۱-سفیه ۲-مجنون ۳-صغیر می باشند.
در خصوص سفیه و مجنون تا قبل از رسیدن به سن ۱۸ سالگی، پدر (ولی) حق افتتاح حساب به نام محجور یا برداشت از حساب وی را دارد. بعد از ۱۸ سالگی بایستی ولی یا قیم محجور به دادسرا مراجعه و قیم نامه بگیرد. در خصوص صغیر حتی قبل از رسیدن به ۱۸ سال تمام با دریافت حکم رشد از دادگاه ذیصلاح قادر به برداشت از حساب خود می باشد.

شرایط افتتاح حساب برای افراد نابینا، بی سواد و معلولین از ناحیه دو دست چگونه است؟

این افراد به هنگام ثبت مشخصاتشان در سیستم یک فرد مورد اعتماد و نمونه مهر یا امضا خود را کتباً به شعبه معرفی می نمایند حضور همزمان مشتری با فرد معتمد او در شعبه هنگام تکمیل فرم های مربوط و انجام عملیات بانکی الزامی است.

مدارک لازم برای افتتاح سپرده سرمایه گذاری برای اتباع خارجی چیست؟

اتباع خارجی علاوه بر دارابودن شرایط و مقررات افتتاح حساب مزبور، بایستی مدارک زیر را برای افتتاح حساب به شعبه ارائه نمایند:
۱- ارائه اصل و کپی گذرنامه معتبر
۲- ارائه اصل و کپی کارت هویت
۳- ارائه اصل و کپی کارت اقامت موقت- کارت آمایش ۸
۴- ارائه اصل و کپی دفترچه اقامت یا پناهندگی
۵- ارائه آدرس محل اقامت دائم براساس مدارک مثبته
۶- ارائه معرفی¬نامه از دو نفر معرف قابل قبول بانک
۷- اقرارنامه و تعهد مبنی بر نداشتن تخلف مالی در سایر کشورها

آیا ولی و یا قیم می تواند با فرزند صغیر خود و یا برای فرزندان زیر ۱۸ سال خود حساب مشترک افتتاح کند؟

الف) ولی می تواند با فرزند صغیر خود حساب مشترک افتتاح نماید و ولی تا ۱۸ سالگی صغیر اختیار دارد نسبت به حساب بازشده دخل و تصرف داشته باشد (برداشت، بستن و…)، پس از ۱۸ سالگی و کبیرشدن صغیر، اختیار اداره حساب با خود وی می باشد.
ب) قیم با اذن دادسرای سرپرستی صغار می تواند نسبت به افتتاح حساب مشترک با صغیر (با شرایط مذکور در بند الف) اقدام نماید.

اگر پدری تابعیت افغان داشته باشد ولی مادر ایرانی باشد، شرایط افتتاح حساب به چه صورت است؟

فرزند در این حالت افغانی محسوب شده و تابع قوانین افتتاح حساب اتباع بیگانه می باشد.

حداقل سن برای افتتاح حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت و مدت دار چند سال است؟

حداقل سن افراد برای افتتاح حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت عادی یا مدت دار، ۱۸ سال می باشد. (افتتاح حساب خارج از شرایط سنی فوق توسط ولی یا قیم انجام می پذیرد.)

ولی به چه کسی خطاب می شود؟

پدر و جد پدری را ولی گویند.

شرایط افتتاح حساب مشترک چیست؟

تمامی شرکا که هریک دارای شرایط افتتاح حساب مورد نظر به صورت انفرادی می باشند، با در دست داشتن مدارک شناسایی لازم برای افتتاح حساب به بانک مراجعه می کنند.

مدارک لازم برای افتتاح سپرده های کوتاه مدت و مدت دار چیست؟

افراد حقیقی: تکمیل فرم افتتاح حساب، اصل و تصویر شناسنامه، اصل و تصویر کارت ملی
افراد حقوقی: اصل و تصویر مدارک ثبتی شرکت، شامل: آگهی تأسیس، اساسنامه، روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت، اظهارنامه ثبت شرکت، شرکت نامه،شناسه حقوقی شرکت، اصل و تصویر شناسنامه مدیران شرکت، اصل و تصویر کارت ملی مدیران شرکت و پیش بینی اختیار افتتاح حساب در اساسنامه